Sök:

Sökresultat:

20 Uppsatser om Genomloppstider - Sida 1 av 2

Kartläggning och effektivisering av lagerhanteringen vid
Draka Kabel i Nässjö

Detta examensarbete är utfört på uppdrag av Draka Kabel Sverige AB i Nässjö. Syftet är att, för den kommande produktionsförändringen, utreda konsekvenser för materialflöde och lagerbehov av råmaterial. Examensarbetet skall också ge förslag på åtgärder för att, ur lagringssynpunkt, klara av den kommande produktionsförändringen som medför en kapacitetsökning. För att göra en rimlig konsekvensanalys har dagens situation kartlagts. Underlaget för kartläggningen har utgjorts av intervjuer med de anställda på Draka Kabel Sverige AB och data från affärssystemet Baan.

Ledtidsreduktion vid Motala Verkstad : Genom bättre planering och styrning

Detta examensarbete är utfört vid institutionen för produktionsekonomi på Linköpings tekniska högskola, för Motala Verkstad. Syftet med arbetet var att genomföra en produktflödesanalys med avseende på Genomloppstider i produktionen och ta fram åtgärder för att korta ner dessa. En stor andel av genomloppstiden utgörs av kö- och väntetid. Störst effekt uppnås om dessa tider kan reduceras varför fokus i rapporten är inriktat på dessa tider.Motala Verkstad är ett företag med inriktning mot skärande bearbetning i stora dimensioner. Företaget har problem med långa ledtider, varför ett förbättringsarbete startat.

Fabrikslogistik: en flödesanalys för godsmottagning av ringar

SKF:s fabrikslogistikenhet upplever att man har ett stort problem med ringarnas flöde in till en av SKF:s fabriker s.k. D-fabriken, som tillverkar medelstora rullager. Det faktiska flödet är inte anpassat för det ankommande godset och speglas inte av korta Genomloppstider och små lager. Syftet med mitt uppdrag som redovisas i denna rapport är att se över ringarnas flöde och redogöra för hur man kan skapa förutsättningar för ett bättre och mer kontinuerligt flöde. Även buffertarnas utformning är inte helt optimala, då det dagligen samlas ringar utanför på gården som inte kan köras in, eftersom det inte finns plats i den första bufferten.

Fabrikslogistik: En flödesanalys för godsmottagning av ringar

SKF:s enhet för Fabrikslogistik upplever att man har ett stort problem med ringarnas flöde in till en av SKF:s fabriker den s.k. D-fabriken, som tillverkar medelstora rullager. (Fabrikslogistik sköter det fysiska flödet av material från godsmottagningen till tillverkande avdelning). Materialflödet är idag inte anpassat för det ankommande godset och speglas inte av korta Genomloppstider och små lager. Syftet med mitt uppdrag som redovisas i denna rapport är att se över ringarnas flöde och redogöra för hur man kan skapa förutsättningar för ett bättre och mer kontinuerligt flöde.

Planeringsstrategi för rör- och svetsavdelningen ? vid Saab Aerosystems

Saab Aerosystems är en affärsenhet inom Saab-gruppen. Stridsflygplanet JAS 39 Gripen är huvudprodukten och den kompetens som används till Gripen nyttjas också till andra produktområden såsom obemannade farkoster, taktiska system, pilotutbildningar, simulatorer och nätverksbaserade försvar. När det gäller Aerosystems produktstrategier har dessa förändrats över tiden då företagets marknadssituation förändrats i och med att de gått från en enda kund (försvarets materielverk) till att verka på en mer internationell marknad. Kraven har skärpts, vilket gör att Aerosystems behöver en mer kostnadseffektiv produktion. Samtidigt måste de möta marknadens krav på flexibilitet, kvalité och leverans. Syftet med studien är att, genom en analys av rör- och svetsavdelningen, ta fram en uppdaterad och standardiserad planeringsstrategi för givna avdelningar. Därigenom ska företaget nå kortare ledtider, minskad kapitalbindning och ett kostnadseffektivare utnyttjande av resurserna. Både rör- och svetsavdelningen är utformade som funktionella verkstäder.

Minskad variation i tjänsteprocesser för effektivare processflöde: En studie på Folksam

Begreppen produktivitet och variation är starkt förknippade med varandra. Variation kan uppstå i både ankomst till en process samt i själva processen och orsakas av en mängd olika orsaker, egenskapade eller av omgivningen skapade. Gemensamt för all variation är att det reducerar förmågan till god produktivitet och därigenom ökar genomloppstiden i ett produktionsflöde. Inom tjänsteindustrin är produktionen baserad på människors utförda arbete vilket bidrar till att variationen här ofta är hög relativt produktionsindustrin. Således är det viktigt att variationen i tjänsteindustrin kan hanteras på ett effektivt sätt.

Flödesanalys av laser- och limcell på Volvo CE i Eskilstuna

Volvo Construction Equipment AB Component Division (CMP) I Eskilstuna har idag det globala ansvaret för utveckling och tillverkning av drivlinor till anläggningsmaskiner. De nya kraven på nästa generations transmissioner har dock krav på sig att vara mindre och lättare samt ha mindre inre förluster än den föregående. För att kunna möta detta krav krävs det att kopplingsaxlarna i tranmissionerna blir mindre. För att leva upp till detta samt en förbättring hos kvalitén på förbanden så introduceras två nya fogningsmetoder enligt laser- och lim/krympförband. I denna rapport klargörs flödet genom de två fogningscellerna.

Analys och utveckling av produktionsflöden för AB Sandvik
Coromant i Gimo

Detta examensarbete har genoförts vid AB Sandvik Coromant i Gimo på avdelningarna GVH2 och GVH3 under perioden oktober 2004 till mars 2005. Målet med arbetet var att komma med förslag till förändringar för att öka produktiviteten för avdelningarna genom bl.a. tillverkningsstrategiska och laoutmässiga förändringar. Arbetet bedrevs i fem huvudsakliga block: kartläggning av nuläge, analys av nuläge, litteraturstudie, framtagning av förslag, analys och utvärdering av förslag. De första två blocken gav oss en blick över hur väl den nuvarande produktionen överensstämmer med den planerade produktionsstrategin.

Produktionsanalys och ställtidsreduktion : ett förbättringsarbete för produktionen av gångjärn

Syftet och målet med examensarbetet är att skapa underlag för fortsatt förbättringsarbete till att kunna minska den icke värdeskapande tiden i tillverkningen av gångjärn på ASSA OEM AB, främst genom reducering av ställtiden i rullmaskinerna. Arbetet består av en produktionsanalys av gångjärnstillverkningen, nulägesbeskrivning av ställtider och problem vid omställningsarbete samt förbättringsförslag till ställtidsreducering. Huvudsakliga metoder som har använts för informationsinhämtning i arbetet är litteratur, intervjuer, observationer och beräkningar. Produktionsanalysen innehåller beräkningar av produktionstakt, kapacitet, utnyttjandegrad och OEE. Dessutom en noggrannare undersökning på anläggningseffektiviteten, en processschemaläggning samt det fysiska flödet med transportavstånd på avdelningen. Från analysen noteras främst att det är rullmaskinerna som är den stora flaskhalsen i produktionen av gångjärn, beroende på tillverkningstiden där, och att av dessa rullmaskiner är 1743 den stora begränsningen.

Kapacitets- och ledtidsanalys i A-härden, SKF Sverige AB

Detta examensarbete är skrivet vid den s.k. A-härden i Göteborg, på uppdrag av SKF Sverige AB. A-härden härdar i dagsläget ringar, brickor samt stora rullar åt framförallt interna kunder inom SKF koncernen. Dessa komponenter ingår sedan i slutprodukterna kul- och rullager. Syftet med examensarbetet är att undersöka vilka åtgärder A-härden bör ta när den nya D-härden kör igång för fullt vid halvårsskiftet 2005.

Korta och stabila genomloppstider: en studie gjord på
PW2000TEC vid Volvo Aero Corporation

Företag har under senare år förstått vikten av att ha en fungerande logistikfunktion. Logistik är ett mycket vitt begrepp och innefattar många ämnesområden av vilka ledtid (genomloppstid)är ett. Detta är ett begrepp som blivit aktuellt och det finns förståelse för att det går att spara pengar genom att korta ledtiden och på så sätt minska antalet produkter i arbete (PIA). Detta examensarbete har utförts vid svetsavdelningen, avdelning 9852, vid Volvo Aero Corporation i Trollhättan och behandlar ledtiden för detaljen Svetskomplett PW2000TEC. Fokus har satts på att korta och stabilisera väntetiden då denna utgör den allra största delen av den totala ledtiden.

Effekt och konsekvenser av en gemensam produktionslina inom slutmonteringen på Atlas Copco Kalmar :  

Atlas Copco Construction Tools AB i Kalmar tillverkar demolerande spett som drivs pneumatiskt, hydrauliskt och med förbränningsmotorer. De tre grupperna slutmonteras i enskilda avdelningar med olika förfaranden men i samma lokal, V2. I dagsläget läggs mycket tid och energi på förflyttning av produkter och operatörer då verkstadens layout inte är optimalt planerad. Dessutom tillverkas produkterna i batcher vilket försvårar möjlighet att följa varianter i orderingång och skapar mycket slöserier i form av väntan. Det finns även stora problem med saknade komponenter på grund av förseningar från underleverantörer.Uppdraget var att undersöka vilka konsekvenser ett enstycksflöde med beräknad produktmix skulle få för monteringen och vilka balanseringsförluster som skulle uppkomma av en sådan layoutförändring.

Upprättande av kundorderpunkt : En analys och flödesförbättring

Car-O-Liner i Kungsör är en komplett tillverkare av reparationssystem för krockskadade fordon, vars produktion hindras av okontrollerade lager. Företaget har förhoppningen om att en frikopplingspunkt skulle kunna bidra till en mer kontrollerad produktion, och därigenom nå en högre leveransprecision. Frikopplingspunkten är tänkt att upprättas i form utav en supermarket, och examensarbetet syftar därför till att undersöka möjligheterna till ett upprättande utav en supermarket samt att föreslå en lämplig återfyllnadsmetodik. Målsättningen är att presentera ett nytt materialhanteringskoncept som effektiviserar och framförallt förenklar produktionen, med förhoppning att samtidigt göra verksamheten mer flexibel och därigenom höja leveranssäkerheten.Fokus för projektet ligger på produktionsgrupperna Bänkrobot och Detaljrobot som sätter takten för resterande flöden. I produktionsgrupperna har materialhanteringen studerats, och med hjälp av spagettidiagram har rörelsescheman kartlagts.

Effektivisering av kundorderstyrt produktionsflöde i fabrik
med ny layout: en fallstudie vid Part AB

Allt fler tillverkningsföretag utmanas idag att tillgodose kundorderstyrd produktion med en hög grad av kundanpassning för att svara mot kundernas efterfrågan på marknaden. Detta kan generera stora variationer i bearbetningstider mellan olika produkter som, i samband med långa bearbetningstider, medför längre Genomloppstider och sänkning av den genomsnittliga utleveranstakten. Vid kundorderstyrd produktion är det viktigt att identifiera begränsningar och balansera flödet för att uppnå högt resursutnyttjande och hög leveransservice. PartAB är ett tillverkande företag av prefabricerade badrumsmoduler. Produktionen är kundorderstyrd produktion med hög grad av kundanpassning, där bearbetningstiderna är långa och har stor variation.

Effektivt flöde inom gruvindustrin: En fallstudie vid Boliden Mineral AB

För företag verksamma inom processindustrin har konkurrensen ökat i takt med den globala industrialiseringen. Företag tvingas utveckla mer effektiva logistiklösningar för att bibehålla konkurrenskraft på marknaden där fokus ligger på att effektivisera flöden. Ett effektivt flöde innebär en samordning av material- och informationsflödet där målet är att minimera kostnader genom en kort genomloppstid och material som anländer vid behov. Syftet med studien är att skapa en förståelse kring de faktorer som karaktäriserar effektiva flöden inom gruvindustrin, där fokus ligger på att reducera kostnader associerade med manuell hantering. Vidare syftar studien till att utforma ett förslag för ett kostnadseffektivt flöde inom gruvindustrin.

1 Nästa sida ->