Sök:

Sökresultat:

761 Uppsatser om Lean - Sida 50 av 51

Utformning av produktionslayout vid GE Healthcare i Umeå

Projektet har bedrivits på GE Healthcares fabrik i Umeå där system för främst proteinrening/kromatografi tillverkas. Fabriken monterar en rad olika modeller tillverkningsmetoden är i första hand manuell montering. Syftet med examensarbetet är att kartlägga och optimera produktionsflöden i fabriken samt ta fram förslag på ny produktionslayout för hela fabriken samt en mer detaljerad layout för produktionsgruppen StandardÄKTA. Projektet har bedrivits enligt principen för Ranhagens (1995) projektspiral där samtliga faser arbetas igenom ett antal gånger men fokus flyttas för varje varv. Vidare har stort fokus legat på beskrivningen av nuläget, noggranna tidsstudier har utförts vilket både gav underlag för analyser såväl som skapade en större förståelse för arbetet och var den största utvecklingspotentialen finns.

Förbättring av Valeos produktionssystem med hjälp av de internlogistiska verktygen Small Boxes, Flat Storage och Linefeeder

Vår uppgift på Valeo Engine Cooling AB i Linköping har varit att förbättra produktionssystemet genom att utveckla internlogistiken mellan lagret och monteringsstationerna samt sättet att lagra material.Valeo är en grupp bildad 1980 genom en fusion av bilkomponenttillverkare. Totalt har Valeo 71500 anställda. De verktyg som Valeo rekommenderar för förbättring av internlogistiken är Small Boxes, Flat Storage och Linefeeder. Användandet av dessa verktyg stödjer de principer som finns inom Toyota Production System och Lean Production.Linefeeder är den person som förser monteringsstationerna med material. Han kör omkring med en dragtruck efter vilken han kopplar på olika vagnar.

Undersökning och analysering av relationen mellan Ulricehamns Betong AB och dess kunder

Bakgrunden till examensarbetet är att det ställs alltmer krav på byggindustrin när det gäller kortare projekttider och minskade omkostnader för att nå projektframgång. Byggandet är ett nödvändigt villkor för bland annat samhällsutveckling och tillväxt. Byggindustrin får dock många gånger kritik för bland annat brister gällande kundtillfredsställelse, kvalitet, effektivitet och utvecklingsförmåga.Ett sätt att nå projektframgång är effektivisering av hela försörjningskedjan i en byggprocess genom ökad samverkan. En bättre samverkan mellan aktörer i en byggprocess leder i sin tur till en effektivare byggprocess och även en indirekt bättre fungerande bransch. Detta leder i sin tur till nya möjligheter, högre delaktighet mellan aktörerna, reducerade kostnader och besparningar när det gäller tid.

Effektiva flöden på byggarbetsplatsen ? Planering och styrning av produktions-, material- och informationsflöden: En fallstudie vid Nåiden Bygg AB

En organisation som vill reducera sina kostnader på lång sikt måste utveckla sina arbetssätt så att samma produkt kan skapas med färre resurser. Ett effektivare logistikflöde bidrar till reducerade kostnader och ökad lönsamhet för byggföretaget. Med flertalet interna och externa aktörer inblandade räcker det inte att byggentreprenören är individuellt effektiv, utan också effektiv tillsammans med övriga aktörer i försörjningskedjan. Därav krävs det för ett effektivt logistikflöde, fokus på både produktions- och materialflödet såväl som det tillhörande informationsflödet. Denna studie syftar därför till att ur ett ledningsperspektiv identifiera och beskriva problem kopplade till produktions-, material- och informationsflödet vid en byggarbetsplats, samt att identifiera åtgärder för att effektivisera dessa flöden.En fallstudie bestående av intervjuer och observationer genomfördes på Nåiden Bygg AB:s byggarbetsplats i Gäddvik, där produktions-, material- och informationsflödet studerades.

Kvalitetsarbete vid kontinuerligt enstycksflöde
hos Ferruform

Ferruform i Luleå är ett verkstadsföretag som idag bland annat tillverkar bakaxelbryggor till Scania. Som ett led i att både minimera slöseri och erhålla efterfrågestyrd produktion, vill Ferruform i en framtid gå över till ett kontinuerligt enstycksflöde. Syftet med studien har varit att kartlägga vad som krävs av Ferruform för att kvaliteten vid kontinuerligt enstycksflöde ska kunna säkerställas, samt presentera och rekommendera metoder för att möta dessa krav. Studien har avgränsats till avdelningen för skärande bearbetning, och har i huvudsak baserats på litteraturstudier och intervjuer. Filosofier från till exempel Toyota och reella kontrollverktyg som koordinatmätmaskiner, kontrollfixturer, probning, manuella mätverktyg och optiska system har studerats.

Ley management : a means to improve forage quality and production

Higher demands of competitiveness and efficiency have led to increasing sizes of farms, with more land, more capital and more comprehensive logistics. The aim is to gain benefits of scale economies that reduce the production cost per unit. However, a greater extent of the business exposes the farm of increased risk where small deviations rapidly can erase the benefits. A modern dairy farm thus put high demands on the farmer?s ability to coordinate, plan and manage the forage production through the whole process until storage to obtain silage of the desired quality and quantity at the right price. The objective of this study was to design a simple model, i.e.

Uthyrning : En framtida affärsmodell för tillverkande företag?

Kraven på flexibilitet och kvalitet ökar inom tillverkningsindustrin. I den värdekedja som parterna samverkar i måste underleverantörerna ständigt förbättra sina interna och externa processer för att skapa lösningar som möter kundernas behov. Flexibilitet och enkelhet är ledord och för detta krävs att nya affärsmodeller och strategier utvecklas. I den här studien undersöks hur uthyrningsmodeller för tillverkande industri kan se ut och ifall de kan vara ett sätt att skapa tätare kundrelationer och nya affärsmöjligheter. I studiernas första skede identifierades att det för tillfället inte fanns aktiva uthyrningsmodeller som var anpassade för tillverkningsindustrin.

Effektivisering av processer inom lageroptimering Göteborgs Kex AB

Med ett klart system för hur en produktion skall fungera, i form av standardiserade processer, går det att minska de slöserierna som uppkommer i form av material och onödiga rörelser. Göteborgs kex är ett företag som är intresserade av att kunna minska sina slöserier och arbeta med förbättringsarbete för att kunna bli mer effektivare i sin produktion.Göteborgs kex är Skandinaviens ledande tillverkare av kex och ingår i norska Orkla-koncernen, som den största distributören av märkesvaror till dagligvaruhandel i Norden.Det problem som de har är ett område som heter Blå hallen. Mycket material byggs upp i form av lager inne i blå hallen och detta blir en fara för de som arbetar där då deras hälsa, arbetsmiljö och säkerhet påverkas. Avsikten med detta examensarbete är att utforska detta område och komma med förslag på hur de kan förbättra och effektivisera sina processer där. Målet är att minska lagerhanteringen och förbättra arbetsmiljön för de som arbetar där.Processförbättringar görs genom att kartlägga den nuvarande processen och därefter eliminera onödiga aktiviteter.

Utveckling av produktionscell för märkning och montering av handsågar vid SNA Europe i Bollnäs

Detta examensarbete har utförts på SNA Europe i Bollnäs där en ny produktionscell för märkning, montering och paketering av handsågar planeras. Den främsta anledningen till uppkomsten av detta projekt är arbetsrelaterade problem orsakade av manuellt arbete vilket ger värk och besvär i skuldror, rygg och nacke hos operatörerna. Ett annan skäl är märkmaskinen, som med stigande antal stillestånd och ett växande behov av underhåll och reparationer, snart behöver bytas ut. Målet med arbetet var att ta fram ett förslag på en kostnadseffektiv halvautomatisk produktionscell med ett förbättrat arbetsmiljöförhållande jämfört med den nuvarande situationen. Projektet begränsas till att ta fram övergripande funktionslösningar.

Lean i SEB : SEB:s tillämpning av The Toyota Way

De senaste årens oro i världsekonomin har medfört en åtstramning hos kreditinstituten. Innan finanskrisen beviljades kredit till generösa villkor men med skärpningar av regelverk, som Basel III, ställs nu högre krav på bankernas kapitaltäckning. Fastighetsbolagen märker av den förändrade situationen och vittnar om att den tidigare nästan obegränsade kapitaltillgången nu inte längre existerar. Det har blivit dyrare att låna pengar från bankerna och därför börjar allt fler söka efter alternativ.I Sverige är banksektorn stark gällande finansiering och marknaden är dominerad av ett fåtal storbanker. Innan krisen 2008 var ett flertal utländska banker aktiva på den svenska marknaden och konkurrensen tvingade ner priserna.