Sök:

Sökresultat:

8743 Uppsatser om Tvärkulturell kommunikation - Sida 63 av 583

DK:s kommunikation, informations- och dokumenthantering med hjÀlp av Microsofts produkter

Idag leds företag av tre hörnstenar: kommunikation, informations- och dokumenthantering. Dessa begrepp hör ihop och förutspÄr framtiden för företaget. Detta Àr Àven Àmnet som denna rapport berör. Rapporten beskriver 10 poÀngs examensarbete, som utförts som en del i vÄr utbildning.Kommunikation Àr alltsÄ en mÀnsklig handling, nÄgot som vi gör och information Àr det vi utbyter genom att kommunicera med varandra. Information Àr nÄgot som finns överallt idag och berör oss alla pÄ olika sÀtt och vis.

Internkommunikation pÄ IKEA : En funktionsanalys av IKEA Uppsalas interna kommunikation

AbstractTitle: Internal communication at IKEA ? A functional analysis of IKEA Uppsalas internalcommunication (Intern kommunikation pÄ IKEA ? En funktionsanalys av IKEA Uppsalas interna kommunikation)Author: Fredrik JohanssonAim: The purpose of this study is to analyze the internal communication at IKEA Uppsala.Are the channels of communication working efficiently? How is the information received by the employees? Finally I will make a few suggestions on how the internal communication can be improved.Method/Material: The method used in this study is quantitative. The internal communication at IKEA Uppsala is analyzed based on the results of a questionnaire. 75 employees at three different divisions were given questions on how they appreciate the communication channels at IKEA in Uppsala. 50 answers were received.Main results: The results clearly show that even though the internal communication at IKEA seems to work well in general, a few of the channel needs to be improved.

LÀrare och elevassistenters syn pÄ samverkan : Vad styr och begrÀnsar?

Dagens skola har sin utgÄngspunkt i att verka för en skola för alla. Detta innebÀr att somliga elever behöver extra insatser för att klara utbildningsmÄlen. Ett stöd som finns att tillgÄ Àr elevassistenter. Syftet med denna forskning Àr att öka insikten i lÀrare och elevassistenters syn pÄ samverkan, samt hur den kan utvecklas för att i slutÀndan gagna elever i behov av sÀrskilt stöd. Studien Àr gjord utifrÄn en kvalitativ forskningsmetod genom djupintervjuer med tre lÀrare och tre elevassistenter.

Icke-verbalt ledarskap i klassrummet : En studie i hur lÀraresicke-verbala ledarskap pÄverkar eleverna och klassrumsmiljön

Syftet med studien Àr att belysa pÄ vilket sÀtt lÀrares icke - verbala ledarskap kan pÄverka kommunikationen med eleverna och den miljö de befinner sig i. I studien har observationer och intervjuer genomförts med tvÄ erfarna pedagoger. För att lÀraren ska lyckas skapa en god klassrumsmiljö och fÄ med sig eleverna i undervisningen krÀvs att lÀraren lyckas skapa förtroendefulla relationer med eleven. LÀrarens engagemang, skicklighet i att anvÀnda sitt kroppsprÄk och planering av miljön i klassrummet Àr faktorer som pÄverkar elevers lÀrande. Om eleverna kÀnner förtroende i sin lÀrandemiljö, att de Àr en del i den ökar förtroendet för lÀraren, vilket i sin tur bidrar till goda resultat..

ATT STÖTTA NÄRSTÅENDE VID PALLIATIV VÅRD : En intervjustudie om nĂ€rstĂ„endes upplevelser i palliativ vĂ„rd

Bakgrund: Den palliativa vÄrden tar sin början dÄ det inte lÀngre finns ett kurativt mÄl med vÄrdandet, utan fokus skiftas till att frÀmja patientens livskvalitet och vÀlbefinnande genom att minska lidandet. I en utav Socialstyrelsens fyra hörnstenar om palliativ vÄrd stÄr det beskrivet att Àven den nÀrstÄende ska erhÄlla stöd frÄn sjuksköterskan, bÄde under och efter vÄrdtiden. Syfte: Syftet med studien var att beskriva nÀrstÄendes upplevelser av stöd frÄn sjuksköterskan under patientens palliativa vÄrdskede. Metod: Intervjustudie med en kvalitativ ansats. Informationen inhÀmtades genom sex stycken intervjuer med nÀrstÄende till patienter som vÄrdats palliativt.

Tanborsten Hermodsdal

En bra vÄrdsituation bygger pÄ en fungerande relation mellan patient och behandlare. GrundlÀggande för en bra relation Àr att kommunikationen fungerar. Kommunikation handlar dels om det verbala uttrycket, men Àven om kroppssprÄk. I samtalen med barn och förÀldrar mÄste vÄrdgivaren kunna möta bÄde kÀnslomÀssiga behov och behovet av kunskap. Syftet med arbetet Àr att beskriva hur god kommunikation beskrivs i litteraturen, hur den skapas i tandvÄrden samt hur kommunikationen sker pÄ Tandborsten Hermodsdal. Arbetet bygger pÄ en inspelad personlig intervju och information inhÀmtad frÄn lÀroböcker och vetenskapliga artiklar. LÀroböcker som anvÀndes handlar om kommunikation i vÄrden. Artiklarna Àr hÀmtade frÄn PubMed och Artikelsök och handlar om olika samtals- och kommunikationsmetoder. Resultatet visade bl.a. att den mest effektiva kommunikationen i en arbetsgrupp sker i smÄpratets form.

SprÄkets betydelse för matematikinlÀrningen.

Denna studie syftade till att undersöka pedagogernas syn pÄ kopplingen mellan sprÄk- och matematikinlÀrningen. I studien visades Àven olika arbetssÀtt och metoder som de intervjuade lÀrarna i studien anvÀnde för att frÀmja sprÄk- och matematikinlÀrningen. För att fÄ ett sÄ bra resultat som möjligt gjordes intervjuer med Ätta lÀrare pÄ tvÄ helt olika skolor i tvÄ mellanstora kommuner. Genom intervjuerna med pedagogerna framkom att ett varierat arbetssÀtt bör vara stommen i undervisningen om man vill frÀmja sprÄkets utveckling och matematikens utveckling. Att anvÀnda sig av kommunikation och den proximala utvecklingszonen visade sig vara nÄgot som genomsyrade pedagogernas syn.

Digital sexuell kommunikation: om den hyperpersonella interaktionen i heterosexuella relationer.

Att ?sexta? innebÀr att med textbaserade digitala medier kommunicera med sexuella partners, vilket Àr en praktik som kan upplevas vÀldigt intim trots mediets begrÀnsningar av de karaktÀristiska dragen av en fysisk interaktion. Denna studie har som syfte att ge en övergripande bild över hur denna typ av interaktion konstrueras och tar sig uttryck, vilket görs i en tredelad undersökning som fokuserar pÄ kommunikationsmönsterna och hur dessa reflekteras över. Det empiriska materialet utgörs av 18 bidrag insamlade via en nÀtbaserad deltagande observation, 2 kvalitativa intervjuer och 56 svarande pÄ en nÀtbaserad enkÀt. Genom ett sjÀlvselektivt urval avgrÀnsades den studerade gruppen till i huvudsak informanter med en medianÄlder pÄ 27 Är med erfarenheter av heterosexuella relationer.

Kommunikationens betydelse och pÄverkan för motivationen : - ur ett mellanchefsperspektiv

Denna uppsats kommer att se till mellancheferna, som i dagens organisationer har en utsatt position. De Àr hÄrt styrda frÄn ledningen och de ska förmedla ledningens budskap nerÄt i organisationen till medarbetarna, Àven om de inte stödjer ledningens budskap. Oavsett vilket, Àr det Àven deras uppgift att fÄ medarbetarna motiverade och engagerade i arbetet. Detta gör mellancheferna med hjÀlp av olika former av kommunikation. Uppsatsens syfte Àr att beskriva vilka kommunikativa strategier samt tekniker en mellanchef anvÀnder sig av för att fÄ sina medarbetare motiverade och engagerade.Fyra intervjuer har genomförts, dÀr fyra mellanchefer har berÀttat om hur de anvÀnder sig av kommunikationen för att motivera och engagera medarbetarna.

LÀnken som förenar : En grupp lÀrares uppfattningar om utvecklingssamtal

Det hÀr Àr ett examensarbete som handlar om utvecklingssamtal. Syftet med examensarbetet Àr att undersöka en grupp lÀrares uppfattningar om utvecklingssamtal som didaktisk metod. För att kunna fÄ svar pÄ frÄgestÀllningarna har litteratur som behandlar Àmnet utvecklingssamtal blivit lÀst samt har intervjuer med Ätta lÀrare pÄ tvÄ olika skolor i Sverige skett. Arbetet beskriver Àven en historisk bakgrund till utvecklingssamtalet. I resultatet kan lÀsas att informanterna Àr eniga om att en bra kommunikation och ett nÀra samarbete mellan skola och hem skapar trygghet och en kÀnsla av samhörighet för eleven.

Konflikthantering: Pedagogers arbete med konflikter mellan barn i skola och fritidshem

Syftet med denna studie har varit att fÄ och skapa förstÄelse för hur pedagoger beskriver och förstÄr konflikter mellan barn samt hur de arbetar för att förebygga destruktiva konflikter. Jag inleder studien med min teoretiska referensram som bestÄr av olika perspektiv pÄ konflikthantering: den undvikande synen, den naturliga synen, den vitaliserande, interaktiva synen, harmoni-eller konsensusperspektivet och konfliktperspektivet. Det sociokulturella perspektivet anvÀnds för att lÀrande sker via kommunikation och i socialt samspel med andra. Som metodval utgick jag frÄn en kvalitativ ansats dÀr Àven den kvalitativa intervjun var mitt metodval. Resultatet pekade pÄ att pedagogerna bejakar konstruktiva konflikter som positiva och lÀrorika, vilket Àr i enlighet med konfliktperspektivet, den naturliga synen och den vitaliserande, interaktiva synen.

Samverkan genom portal och platta : En studie av Karlstads kommuns projekt Förskoleportalen och dess arbetsverktyg iPad

Det Àr inte lÀtt att sÀtta fingret pÄ vad samverkan innebÀr. Olika teorier sÀger olika saker. Sett till den samlade bilden av vad samverkan Àr gÄr den ut pÄ att tillsammans med nÄgon annan part strÀva efter att tillsammans nÄ ett gemensamt uppsatt mÄl. VÀgen till mÄlet kan vara gemensam men det behöver den inte vara. Det samma gÀller mÄlet, ibland Àr mÄlet framtaget av bara den ena parten och handlar om vad de vill uppnÄ i sin samverkan med motparten.Kommunikation Àr nÄgot som Àr viktigt i samverkan likvÀl som inom ett projekt eller en organisation.

?Man behöver inte folks nummer lÀngre? : En studie om hur studenter anvÀnder meddelandekommunikation via smartphones

How do young adult students communicate through their smartphones today? Which applications and features do they choose? What motivates their choices for the various possible situations? In this paper we investigate which communication channels young adult students in Sweden use for private message communication in their smartphones, in what way they use the channels and why they choose specific channels for different types of communication. In Sweden today, there are numerous of different ways of communicate through smartphones. We have interviewed ten Swedish young adult students regarding their use. The results speaks for that SMS has proven to still be used very frequently, even though it has existed for many years and that there are plenty of other ways to communicate through private messages today.

PolisiÀr Kommunikation : En jÀmförelse mellan Nationell bastaktik och alternativa kommunikationsmodeller

Ett flerÄrigt utvecklingsarbete inom Polisen har resulterat i en nationell bastaktik. I den ingÄr ett kommunikativt förhÄllningssÀtt. Det bestÄr av tvÄ delar, en del som beskriver hur konflikter eskalerar och vilka faktorer som pÄverkar konflikters utveckling. Den andra delen behandlar olika sÀtt att hantera konflikter. Vi har undersökt om det finns andra modeller för kommunikation som kan fungera i en polisiÀr kontext.

Framtidens idrottsledare : Idrottskonsulenters sÀtt att kommunicera kunskaper om ledarskap

Det finns mycket forskning kring kommunikation och ledarskap men det finns ingen direkt forskning om hur idrottskonsulenter kommunicerar kunskap om ledarskap i olika ledarprojekt. Syftet med denna studie Àr att undersöka och belysa vad och pÄ vilka sÀtt SISU:s idrottskonsulenter kommunicerar kunskaper om ledarskap till adepterna och mentorerna i projektet Unga Ledare i förhÄllande till sitt arbetsmaterial. Denna studie Àr till för att ta reda pÄ hur kunskaper om ledarskap kommuniceras inom idrotten. Studien genomfördes med hjÀlp av tre observationstillfÀllen dÀr det samlades in data samt en kompletterande intervju. Resultatet efter dessa observationer visar att idrottskonsulenterna utgÄr ifrÄn sitt arbetsmaterial pÄ sÄ sÀtt att de vÀljer ut det som dem sjÀlva tycker Àr viktigast att lÀra sig.

<- FöregÄende sida 63 NÀsta sida ->