Sökresultat:
1666 Uppsatser om Styrning - Sida 1 av 112
Styrning för framgång
Styrning för framgång - En fallstudie i telekombranschen.
Strategisk styrning i högkompetenta tjänsteföretag: samband mellan styrning och prestationer
Denna uppsats behandlar hur strategisk Styrning tillämpas i svenska hög kompetenta tjänsteföretag. Syftet är att hitta samband mellan strategisk Styrning och företagens prestationer. Studien har ett analytiskt synsätt vilket baseras på en telefonenkät med 100 slumpvis utvalda datakonsultföretag där svarsfrekvensen uppgick till 52 procent. Studien har ett deduktivt angreppssätt och utgår från teorier som behandlar strategisk Styrning samt tidigare studier inom detta område. Studien fann att strategisk Styrning tillämpades av datakonsultföretag och att det inte fanns någon större skillnad mellan företagens storlek och tillämpningen av strategisk Styrning.
Styrning för framgång
Styrning för framgång - En fallstudie i telekombranschen.
Motsättningen mellan styrning och innovationsförmåga - en multipel fallstudie
Syftet med uppsatsen är att påvisa hur innovativaföretag arbetar med motsättningen mellan behovetav Styrning kontra behovet av innovationsförmåga. Utifrån empirin har vi funnit belägg som stödjer vårtantagande om att det finns en motsättning mellanbehovet av Styrning kontra behovet avinnovationsförmåga. Företagen handskas generelltmed motsättningen genom att i stor utsträckninganvända sig av styrformer som anses vara mer lösa ikombination med nyckelpersoner som driverinnovationsprocessen..
Budgetlösstyrning: hur budgetlös styrning står i förhållande till kritiken mot budgetstyrning
Budgetlös Styrning har växt fram som ett alternativ till den traditionella budgetStyrningen. Många författare har framfört kritik mot budgeten som styrmedel. Vi har därför funnit det intressant att se hur det nya ekonomiStyrningssystemet klarar sig mot kritiken angående budgetsStyrning. För att undersöka området har vi utfört en fallstudie på ett företag som tillämpar budgetlös Styrning. Respondenternas åsikter samt teori har analyserat och behandlats.
Styrning över - styrning med: en fallstudie av ett extremfall
Det är allmänt känt att individer i en organisation är beroende av någon form av Styrning för att organisationen ska fungera på ett tillfredställande sätt. Från att i stor utsträckning ha tillämpat Styrning över individer verkar organisationer i allt mer omfattande utsträckning ändvända Styrning tillsammans med individer. Dock visar rapporter i allt större utsträckning på att Styrningen i organisationer verkar misslyckas. Utifrån detta finner vi det intressant att undersöka hur dessa olika delar av Styrning samverkar för att lyckas styra individer till en önskad handling. Härav försöker vi, i denna rapport, skapa förståelse för hur delar av Styrning kan samverka vid Styrning av individer i ett extremfall.
Styrning i tjänsteföretag - ur ett ledningsperspektiv
Förändringstakten i samhället har ökat och det har lett till att Styrningen i de flesta företag har fått en ökad betydelse. Tjänster har blivit en allt större del av många länders totala produktion. Traditionellt har Styrningen varit utformad för tillverkade företag och för att den skall fungera effektivt i tjänsteföretag bör den anpassas till dessa företags verksamhet. Syftet med denna uppsats var att, ur ett ledningsperspektiv, skapa förståelse för Styrning i tjänsteföretag, samt att analysera om det finns några utmärkande drag med denna Styrning. Fallstudier genomfördes på tre tjänsteföretag i Luleå Kommun.
Dialog och delaktighet : en studie om balanserad stryrning i praktiken och dess påverkan på verksamheters lärande och utveckling
Syftet med studien är att undersöka hur en balanserad Styrning i praktiken påverkar verksamheters lärande och utveckling, samt hur en balanserad Styrning i praktiken påverkar verksamheters förutsättningar att bli en lärande organisation. Balanserad Styrning är en svensköversatt modell av balanced scorecard, en amerikansk styrform. Det teoretiska perspektivet i studien är miljöpedagogik och lärande organisation. Studien bygger på en hermeneutisk tolkande ansats, vilket syftar till att här skapa förståelse för hur en balanserad Styrning fungerar i praktiken avseende lärande och utveckling samt hur den skapar förutsättningar för att bli en lärande organisation. Intervjuer har använts som datainsamlingsmetod, respondenter från två kommuner har intervjuats, och i varje kommun har en enhetschef och två medarbetare intervjuats.
Styrning av stegmotor för robot med NICompactRIO
Arbetet handlar om Styrning och reglering av stegmotorer och permanentmagnetmotorer, genom attanvända det grafiska programmeringsspråket Labview från National Instruments (NI) tillsammansmed hårdvara i form av NI CompactRIO och NI USB datainsamlingskort. Implementeringen har sketti form av en robot med ett för uppgiften specialbyggt styrsystem, PWM ? Styrning av enpermanentmagnetmotor och en egenkonstruerad manöverdosa..
Dagligvaruhandelns Ekonomistyrning
Kedjor som äger sina egna butiker har en mer centraliserad Styrning är butiker som ägs av handlare men ändå tillhör en kedja. De väletablerade butikskedjorna ICA, Coop och Axfood har en något mer modern Styrning än de nyetablerade lågprisbutikerna Netto och Lidl. Detta beror främst på att modern Styrning utgår från att lyssna mer på kunden vilket inte lågpriskedjorna är intresserade av då de istället har som strategi att lära kunderna att handla lågpris.
Dialog och delaktighet - en studie om balanserad stryrning i praktiken och dess påverkan på verksamheters lärande och utveckling
Syftet med studien är att undersöka hur en balanserad Styrning i praktiken
påverkar verksamheters lärande och utveckling, samt hur en balanserad Styrning
i praktiken påverkar verksamheters förutsättningar att bli en lärande
organisation. Balanserad Styrning är en svensköversatt modell av balanced
scorecard, en amerikansk styrform. Det teoretiska perspektivet i studien är
miljöpedagogik och lärande organisation. Studien bygger på en hermeneutisk
tolkande ansats, vilket syftar till att här skapa förståelse för hur en
balanserad Styrning fungerar i praktiken avseende lärande och utveckling samt
hur den skapar förutsättningar för att bli en lärande organisation. Intervjuer
har använts som datainsamlingsmetod, respondenter från två kommuner har
intervjuats, och i varje kommun har en enhetschef och två medarbetare
intervjuats.
Att tangera det icke tangerbara : En kvalitativ studie om styrningen av intangibles i tjänste- och tillverkningsföretag
Problemformulering: Hur kan tjänste- och tillverkningsföretag arbeta med Styrning av intangibles?Syfte: Uppsatsens syfte är att beskriva om och hur tjänste- och tillverkningsföretag arbetar med Styrning av intangibles. Styrningen fokuseras och beskrivs utifrån mått och mätning, budgetering och resursallokering, tillgång eller kostnad. Vi vill skapa en ökad förståelse för hur företag kan bemöta utmaningen vid Styrningen av intangibles, då flertalet organisationer an-ser att sin nuvarande Styrning och mätning av intangibles antingen är bristfällig eller inte existerar alls.Metod: En kvalitativ metod med en abduktiv ansats har använts för att besvara problemformuleringen. Fyra stycken besöksintervjuer har genomförts och legat till grund för empirin.Slutsats: Alla fallföretag bekräftar utmaningen med Styrning av intangibles, trots detta arbetar samtliga företag med det.
Dagligvaruhandelns Ekonomistyrning
Kedjor som äger sina egna butiker har en mer centraliserad Styrning är butiker som ägs av handlare men ändå tillhör en kedja. De väletablerade butikskedjorna ICA, Coop och Axfood har en något mer modern Styrning än de nyetablerade lågprisbutikerna Netto och Lidl. Detta beror främst på att modern Styrning utgår från att lyssna mer på kunden vilket inte lågpriskedjorna är intresserade av då de istället har som strategi att lära kunderna att handla lågpris..
Jag försöker hålla undan mina egna fingrar, men det är svårt : om pedagogers styrning vid lärarlett bildskapande i förskolan
Syftet var att undersöka pedagogerna vid lärarlett bildskapande i förskolan. Dels ville jag ta reda på vilken roll pedagogen ansåg sig ha när barn skapade bilder samt på vilket sätt och i vilken grad de styrde. För att få reda på detta besöktes tre förskolor där jag närvarade vid två bildaktiviteter per förskola. Dessa var en kommunal förskola, en friskola samt en Reggio Emilia förskola. Efter den observerade bildaktiviteten intervjuade jag den pedagog som lett bildpasset för att jag skulle få syn på den Styrning som kan förekomma samt för att få höra pedagogernas tankar runt att styra barn.
Sambandet mellan styrning och kundtillfredsställelse: en explorativ studie i sågverksbranschen
Syftet med denna studie är att explorativt förklara sambandet mellan Styrning och kundtillfredsställelse. Utifrån befintlig teori utarbetas några propositioner som förklarar detta samband. Genom enkätundersökning söks empiriskt stöd för dessa propositioner. De teoretiskt och empiriskt påvisbara propositionerna utmynnar i ett antal hypoteser. Hypoteserna representerar slutsatserna i detta arbete och förklarar sambandet mellan Styrning och kundtillfredsställelse.