Sök:

Sökresultat:

21753 Uppsatser om Hästförsäkring - Sida 19 av 1451

SupportervÄld och publikflykt : en artikelserie om Stockholmsfotbollens nya vardag

Problemen med vÄldsamheter kring Stockholmslagens allsvenska fotbollsmatcher ökar, och kostar bÄde klubbarna och samhÀllet miljoner varje Är. Samtidigt har publikintresset för allsvenskan minskat under 2008, inte minst i huvudstaden. Vissa hÀvdar att det finns ett samband mellan ökade problem med fotbollsvÄld och fallande publiksiffror. Andra menar att det rör sig om tvÄ skilda företeelser. Alla verkar dock överens om att det krÀvs ett nytÀnkande kring hur och nÀr elitfotboll ska arrangeras..

En god styrning : -En kvalitativ studie kring en fotbollstrÀnares roll för att skapa resultat och samtidigt ha ett vÀlmÄende lag

Vi har valt att utifrÄn ett socialpsykologiskt perspektiv studera problematiken inom trÀnarrollen i att balansera ett lags vÀlmÄende samtidigt som man strÀvar efter att nÄ resultat. Syftet med vÄr studie Àr att fÄ en ökad förstÄelse för vad som kan vara bra att tÀnka pÄ som trÀnare för att i styrning kunna kombinera fokus pÄ resultat och vÀlbefinnande pÄ ett optimalt sÀtt. Vi har genomfört en kvalitativ studie dÀr vi har genomfört observationer och kvalitativa intervjuer för att samla in vÄrt material. Vi har arbetat induktivt utifrÄn vÄr empiri och har anvÀnt oss av teorier kring socialisationsprocesser, interaktionsritualer, intersubjektivitet och idrottens fenomenologiska struktur för att fÄ en förstÄelse och skapa ett sammanhang för vÄr data. Vi har Àven anvÀnt oss av tidigare forskning kring idrottsledarens sociala roll, ledarskap & styrning och elitcoachers syn pÄ sig sjÀlva för att fÄ en ökad förstÄelse och för att lÀsarna ska fÄ en bredare bild kring vÄr frÄgestÀllning.

En ny modell i en traditionell verksamhet - En fallstudie kring outsourcing av stödtjÀnster inom vÄrden

Problem: Det finns mycket forskning gjord kring outsourcing, dock finns det begrÀnsat med forskning kring outsourcing av stödtjÀnster inom vÄrden. En professionell byrÄkrati har speciella förutsÀttningar och nÀr den ska samarbeta med en annan verksamhet med en annan struktur skapas en viss problematik. Syfte: Syftet med denna studie Àr att belysa problematiken kring mötet mellan tvÄ organisationer, varav den ena Àr en professionell verksamhet och den andra ett multinationellt divisionaliserat företag, vilka samarbetar genom outsourcing. Metod: Vi har tillÀmpat en induktiv samt kvalitativ metod för insamlandet av vÄr empiri. Fallstudien över Helsingborgs lasarett baseras pÄ sex intervjuer pÄ olika nivÄer.

Styrelsen i familjeföretag : En studie om förekomsten av utomstÄende ledamöter

Bakgrund: Intresset kring forskning av familjeföretag har blivit allt starkare under de senaste decennierna. Bakgrunden till detta tros vara att familjeföretagande Àr den vanligaste företagsformen och den stÄr för en stor andel av sysselsÀttningen och BNP i flera lÀnder. Under senare Är har det forskats mycket kring bolagsstyrning men inte kring bolagsstyrning i familjeföretag. Detta ger oss motiv att lÀmna ett bidrag till forskningen kring utomstÄende ledamöter i familjeföretags styrelser. Syfte: Syftet med denna studie Àr att förklara förekomsten av utomstÄende ledamöter i familjeföretags styrelser. Metod: VÄr studie har haft en deduktiv ansats dÀr vi utgÄtt frÄn teorier kring familjeföretagande, styrelsefunktioner och oberoende ledamöter. Ur dessa teorier har vi sedan hÀrlett vÄra hypoteser vilka sedan undersöktes i en kvantitativ studie vilken genomfördes genom att data samlades in via en enkÀtundersökning.

Det journalistiska mötet : eller StÀndigt nyförÀlskad och notoriskt otrogen

Enligt skollag och lÀroplan har skolan tvÄ huvuduppgifter, att ?ge eleverna kunskaper och fÀrdigheter? och att ?frÀmja deras harmoniska utveckling till ansvarskÀnnande mÀnniskor". Att i praktiskt arbete i klassrummet genomföra dessa bÄda uppgifter Àr ofta svÄrt. Av tradition dominerar kunskaps- och fÀrdighetskraven skolans arbete och stödet för att utveckla arbetet kring vÀrdegrundsfrÄgor har lÀnge varit eftersatt.Under lÀsÄret 2004-2005 har jag tillsammans med mina elever i Ärskurs tre arbetat med samtal kring moral och etik. VÄra samtal har utgÄtt frÄn litteratur och film.

Naturvetenskap i förskolan : FörskollÀrares tankar om Àmnet

Syftet med denna studie har varit att ta reda pÄ förskollÀrares syn pÄ naturvetenskap, om deras arbetssÀtt kring naturvetenskap pÄverkas efter pÄbörjad implementering av lÀroplanen för förskolan, Lpfö 98 rev 2010, samt att tidigare forskning visar att intresset för naturvetenskap Àr lÄgt, hur ser detta ut bland förskollÀrarna i verksamheten? Studien Àr kvalitativ dÀr förskollÀrarna fÄr besvara skriftligt pÄ ett frÄgeformulÀr med öppna frÄgor.    Revideringen av Lpfö 98 har gett förskollÀrarna ett större och tydligare uppdrag, de ska ansvara för att arbetet i barngruppen genomförs sÄ att barnen stimuleras och utmanas i sitt intresse för naturvetenskap och teknik.   Studien visar pÄ att förskollÀrarna anser att deras eget intresse och engagemang Àr betydelsefullt för barns lÀrande. Samt att deras uppdrag numer Àr tydligare och att de har ett bÀttre stöd frÄn lÀroplanen, de kommer arbeta mer och medvetet kring naturvetenskap. Det framgÄr Àven i studien att förskollÀrarna anser att naturvetenskap Àr ett svÄrt Àmne och att de inte vet hur de ska besvara barns funderingar kring naturvetenskap dÄ de har dÄliga kunskaper kring Àmnet. Men nÄgra förskollÀrare har en allmÀnt positiv instÀllning till att naturvetenskapen har fÄtt en större del i förskolans lÀroplan. .

Om tolerans och lÀrares erfarenhet. En intervjustudie.

Ström, Anders och Svensson, Gustav (2007).Elevers kÀnslor kring matematik. En jÀmförelse mellan elever i skolÄr 3 och 6. (Students feelings and thoughts about mathematics. A comparison between students in school year 3 and 6). Skolutveckling och ledarskap, Specialpedagogisk pÄbyggnadsutbildning, LÀrarutbildningen, Malmö högskola.

Etik och moral med dockan som verktyg

Jag har i denna studie valt att undersöka om dockan kan fungera som ett verktyg nÀr man arbetar med frÄgor kring etik och moral. Mitt syfte med undersökningen blir att se om man med hjÀlp av dockan kan förmedla insikten om etik och moral till barn i de lÀgre skolÄldrarna. FrÄgan som jag stÀller mig, Àr hur dockan kan fungera som ett verktyg i arbetet kring etik och moral bland de lÀgre skolÄldrarna och vad som Àr viktigt att tÀnka pÄ dÄ jag anvÀnder dockan som verktyg i mötet med barnen. Slutligen vill jag Àven fÄ svar pÄ vilka för och nackdelar det finns det med valet av handdocka. Inledningsvis kommer jag att diskustera kring hur etik och moral presenteras i skolans styrdokument. Vidare kommer jag att diskutera kring valet av handdocka och hur detta kan pÄverka kommunikationen med barnen. I den andra delen av min uppsats presenterar jag en sammanfattning av de observationer jag gjort i en förskoleklass, dÀr jag har anvÀnt mig av en handdocka som verktyg.

Hur resonerar terapeuter i den offentliga sjukvÄrden kring svÄrigheter att arbeta med trauma?

Syftet med denna studie var att undersöka hur terapeuter inom den offentliga sjukvÄrden resonerar kring svÄrigheter i att arbeta med trauma. FrÄgestÀllningarna var: hur resonerar terapeuter kring svÄrigheter att arbeta med trauma; vilka kÀnslomÀssiga reaktioner har de; vad sÀger de om handledning, kollegialt stöd och organisationen inom vilket de arbetar; samt hur de resonerar kring kultur, sprÄk och tolkanvÀndning. Semistrukturerade intervjuer genomfördes med fem terapeuter som arbetar inom primÀrvÄrden respektive psykiatriska öppenvÄrden. Intervjuerna spelades in, transkriberades och analyserades genom Tematisk Analys. Resultaten visar att traumatiserade personer upplevdes som en tung patientgrupp och att de önskade sig mer handledning och utbildning för att klara av arbetet.

Min kvinna - en kvalitativ intervjustudie om muslimska mÀns syn pÄ kvinnan och könsroller

Denna studie syftar till att öka förstÄelsen för islamiskt grundade vÀrderingar om könsroller, genom att undersöka muslimska mÀns kvinnosyn och förvÀntningar pÄ kvinnan som framtida hustru. Intervjuer med Ätta muslimska mÀn besvarar frÄgestÀllningar kring förvÀntningar pÄ kvinnan, könsroller och Àktenskapet. I denna studie undersöks muslimska mÀns syn pÄ skillnaden mellan könen. SekulÀr och muslimsk feministisk teori anvÀnds för att analysera empirin. I studien framkommer hur praktiserande muslimer som vill leva efter Koranen, kan uppleva en viss social press kring att leva upp till sin könsroll som ofta framstÀlls som medfödd.

Coaching i serviceföretag - om begreppets paradoxala innebörd

Problematisering: Det skönmÄlade begreppet coaching har fÄtt stor genomslagskraft inom företagsvÀrlden under senare tid. Efter att ha studerat ett antal tidigare uppsatser kring coaching har vi konstaterat att flertalet av dessa uppsatser tenderar att vara författade med coachen i fokus. Vi vill dÀrför i denna uppsats leda diskussionen vidare och undersöka hur tre olika yrkesroller inom ett företag ser pÄ coaching och bringa klarhet i hur begreppet tillÀmpas i praktiken.Syfte: Syftet med denna uppsats Àr att bidra med kunskap kring hur coaching tillÀmpas i ett serviceföretag och vilket innehÄll begreppet ges i praktiken.Metod: VÄr avsikt med denna uppsats Àr att genom en praktisk fallstudie utöka kunskapen kring hur coaching och coach som yrkesroll kan uppfattas. Vi har valt att genomföra strukturerade intervjuer med sÄvÀl coacher som medarbetare pÄ ett av CityMails lokalkontor, CityMailCenter i Helsingör. Vi har dessutom tillhandahÄllit information via e-mail frÄn en utvecklingskonsult pÄ personalavdelningen vid företagets huvudkontor i Danmark.

Återvinning och hĂ„llbar utveckling i förskolan : en intervjustudie om förskollĂ€rares medvetenhet kring Ă„tervinning och hĂ„llbar utveckling

Det syfte vi har med den hÀr studien Àr att undersöka hur det ligger till med förskollÀrares medvetenhet kring Ätervinning och hÄllbar utveckling. Varför arbetar förskollÀrare med Ätervinning och hÄllbar utveckling eller varför gör de inte det? Studien Àr en kvalitativ undersökning dÀr vi intervjuat 14 förskollÀrare pÄ tvÄ olika orter i samma kommun i södra Sverige. Vi har tolkat förskollÀrarnas svar om sin medvetenhet kring Ätervinning och hÄllbar utveckling. Resultatet visar att förskollÀrare vet vad Ätervinning Àr.

Den höglÀsande gymnasielÀraren : En kvalitativ studie av nÄgra lÀrares reflektioner och tankar kring höglÀsning som ett pedagogiskt verktyg i gymnasieskolan

Denna studie syftade övergripande till att ta reda pÄ vilka sÀtt höglÀsning anvÀnds som pedagogiskt verktyg i gymnasieskolan, och mer specifikt till att ta reda pÄ hur de medverkande lÀrarna reflekterar kring höglÀsning, hur lÀrarna reflekterar kring höglÀsningsprocessen (före, under och efter höglÀsning) samt att ta reda pÄ vilka slags texter som höglÀses och hur dessa vÀljs ut.Undersökningen baserades pÄ halvstrukturerade intervjuer med Ätta gymnasielÀrare och resultaten som studien uppvisade analyserades utifrÄn diskursanalys som metod, och kopplades till den tidigare forskning och de teoretiska utgÄngspunkter studien vilar pÄ.Resultaten av undersökningen visade att de tillfrÄgade gymnasielÀrarna reflekterar kring höglÀsning som en metod att anvÀnda som introduktion till arbetsomrÄden. LÀrarna menade ocksÄ att metoden anvÀnds om de vill vÀcka elevers intresse, engagemang och lÀslust genom att vÀlja litteratur eleverna tycker om, och om de vill arbeta sprÄkutvecklande, genom att vÀlja litteratur som utmanar eleverna sprÄkligt och innehÄllsmÀssigt. Samtliga lÀrare poÀngterade lÀrarens roll vid arbete under och efter höglÀsning, dÀr de framhöll lÀraren som sprÄklig förebild. NÄgra av lÀrarna reflekterade kring förberedelser innan höglÀsning, men mÄnga framhöll tiden som ett hinder.Huruvida höglÀsning Àr nÄgot som frÀmst lÀraren bör Àgna sig Ät, eller nÄgot som eleverna bör göra, resonerar lÀrarna lite olika kring, men samtliga av de medverkande lÀrarna menar att de höglÀser för sina elever nÀr innehÄllet i texter Àr det vÀsentliga. .

Den icke-konfessionella religionskunskapen : en studie om lÀrares upplevelser kring religionskunskapen och det kristna arvet

Syftet med den hÀr uppsatsen Àr att undersöka om religionslÀrare pÄ grundskolans senare Är upplever en konflikt mellan lÀroplanens mÄl om en icke-konfessionell, saklig och allsidig undervisning och den tradition som finns inom religionskunskapen med en nÀra koppling till kristendomen. Undersökningen bygger dels pÄ litteraturstudier, dÀr jag ger en bakgrund till och en definition av relevanta begrepp som icke-konfessionell undervisning, saklig och allsidig undervisning, sekularisering, religionsfrihet samt mÄngkultur, dels intervjuer med tio religionslÀrare i Jönköpings kommun. Resultatet visar att lÀrarna inte upplever nÄgon konflikt kring detta nÄgot motsÀgelsefulla, men att de Àr mycket medvetna om problematiken som finns kring dessa begrepp och kopplingen till undervisningen i religionskunskap..

Hur pedagoger arbetar och resonerar kring pedagogisk dokumentation pÄ en förskola

Larsson, Nadine, Nordgren, Sara (2013), Hur pedagoger arbetar och resonerar kring pedagogisk dokumentation pÄ en förskola. LÀrarutbildningen: Malmö Högskola. Pedagogisk dokumentation Àr en naturlig del som Àr integrerad i det dagliga pedagogiska arbetet. Pedagogisk dokumentation ska inte vara nÄgot som ligger vid sidan av utan förutsÀtter ett arbete med reflektion, samarbete och kommunikation. Pedagogisk dokumentation gÄr hand i hand med ett utforskande specifikt arbetssÀtt, det utforskande arbetssÀttet. VÄrt syfte med denna studie Àr att undersöka hur pedagoger pÄ en förskola arbetar med och resonerar kring pedagogisk dokumentation.

<- FöregÄende sida 19 NÀsta sida ->