Sök:

Sökresultat:

40 Uppsatser om Coromant - Sida 1 av 3

Utveckling och validering av CAE-verktyg för fastsättning av vändskär

Detta examensjobb syftar till att förbättra ett befintligt CAE-verktyg till uppdragsgivaren Sandvik Coromant för prediktering av krafter i 3 dimensioner. Sandvik Coromant ingår i Sandvik koncernen och är ett företag som tillverkar verktyg för skärande bearbetning. SIRIUS Masterplan har använts som modell för produktutvecklingsprocessen under examensarbetet. En behovsanalys genomfördes bland användarna av CAE- verktyget för att undersöka behoven av CAE-verktyget. Idéer kring utformandet och uppbyggnaden av CAE-verktyget togs fram för att slutligen bilda ett koncept.

EDI mot leverantörer till Sandvik Coromant

EDI är en förkortning för Electronic Data Interchange, vilket på svenska kan översättas till elektronisk datautväxling. Med detta avses överföring av strukturerat data, genom överenskommen meddelandestandard, på elektronisk väg från en datamaskin till en annan. EDI används främst till att förenkla handeln mellan kunder och leverantörer. Av denna anledning såg Sandvik Coromant ett intresse i att undersöka vilka fördelar som kunde erhållas hos företaget vid ett införande av EDI mot företagets leverantörer. Syftet med detta examensarbete är att undersöka om Sandvik Coromant bör införa EDI mot sina leverantörer.

Multivariat analys för styrning och prediktion av kastande skär: En studie av geometrislipning på Sandvik Coromant AB

Detta examensarbete har utförts på Sandvik Coromant i ett produktutvecklingsprojekt gällande ett av deras nya skär. Eftersom tillverkningen nyligen har påbörjats behöver rutiner för hur processerna i tillverkningen ska styras gällande geometrislipning av skären optimeras. Sandvik Coromant önskar därmed erhålla mer kunskap för hur de olika styrande parametrarna påverkar förädlingen av produkten i geometrislipningsprocessen. Fokus idag ligger på de kritiska mått som är relaterade till kastande skär. På grund av antalet påverkande variabler och de komplexa korrelationerna dem emellan har multivariat analys tillämpats i detta examensarbete, för att sedan också utvärderas som metod för att styra geometrislipningsprocessen.

SMED implementation vid slipoperation

The thesis has investigated how Sandvik Coromant could implement the SMED principle on one of their grinders groups and what improvements it would lead to. The aim of the thesis is to identify the current situation and investigate how their setup times would be affected by SMED. The work initiated with a literature analysis about the SMED principles and then proceeded with an analysis of the current situation where the activity was time mapped. The analysis consisted of time trials of the process that the thesis would include. The time studies revealed opportunities for structural improvements to create environment for a more structured process.

Möjligheterna för Lean Production på Sandvik Coromant

Examensarbetet har utförts på Sandvik Coromant i Gimo, GH. Produktionsenheten tillverkar hårdmetallskär för borrning, svarvning och fräsning. Arbetet syftar till att undersöka metoder för att minska material i arbete samt förkorta ledtiderna på enheten. För att uppnå en resurssnålare produktion undersöks möjligheterna för Lean Production och andra arbetssätt som anses ge förbättringar av flödet. Som grund till arbetet ligger intervjuer av personal på enheten i Gimo, litteraturstudier samt ett besök på ett företag inom Sandvik koncernen som lyckats med att minska material i arbete samt förkortat sina ledtider.

Optimering av korthålsborr med avseende på
skärvätsketillförsel

AB Sandvik Coromant är en del i Sandvik Tooling och har huvudkontoret i Sandviken. Sandvik Coromant tillverkar hårdmetallskär och verktyg för skärande bearbetning. Produktionsenheten i Gimo är den största tillverkaren av Sandvik Coromants produkter. Syftet med examensarbetet är att förbättra dagens koncept kylvätskeapplicering på en Coromant U-borr. Genom en förbättrad kylvätskeapplicering fås en bättre kyleffekt och en gynnsammare spånevakuering.

Processorientering i en global kundorienterad koncern : En studie av Sandvik Coromants verksamhetsstyrning

För det multinationella företaget är det rimligtvis en stor utmaning att kunna ta hänsyn till såväl den lokala som den globala dimensionen. Förevarande uppsats syftar till att kartlägga hur organisk processorientering fungerar som styrform i en global kundorienterad koncern. Med utgångspunkt i vald teori formuleras en tes med innebörden att denna styrform förväntas vara lämplig för en global verksamhet där stora krav på kundfokus, flexibilitet och anpassningsbarhet ställs. Samtidigt förväntas den försvåra integrationen av koncernens dotterbolag.Studien genomfördes genom att undersöka hur skärverktygstillverkaren Sandvik Coromant organiserar sin globala verksamhet med dotterbolag i 130 länder. Intervjuer har genomförts med beslutsfattare vid huvudkontoret, på tre dotterbolag samt med en globalt kundansvarig.

Kundsegmentering och dess inverkan på affärsplanen: En fallstudie på Sandvik Coromant

Globaliseringen har lett till en hård konkurrens på marknaden, med allt högre krav från kunder som följd. Stora företag försöker tillfredsställa olika typer av kunder på marknaden. Eftersom få produkter kan tillfredsställa alla kunder på en marknad måste olika produkter riktas mot olika typer av kunder. Genom att segmentera kunderna i grupper som liknar varandra kan detta göras på ett effektivt sätt.Denna studie syftar till att skapa förståelse till hur kundsegmentering används på företag i nuläget, samt att se vilken koppling det finns mellan detta och den befintliga affärsplanen. Genom att se vilken roll kundsegmentering har i affärsplanen och därmed i verksamheten kan en förbättring av arbetet med kundsegmentering också bidra till en bättre affärsplan.Arbetet har genomförts på Sandvik Coromant i Sandviken.

Könssegregering inom svensk verkstadsindustri : En undersökning av metoder för minskad könssegregering

CSR (Corporate Social Responsibility) är ett uttryck som innefattar företagets egna initiativ till förbättringen av samhället. En del av detta arbete inkluderar jämställdhet och bland annat hur ett företag arbetar för att minska könssegregation. Trots goda förutsättningar i rådande lagar och subventioner är könssegregeringen hög på den svenska arbetsmarknaden. Enligt lag måste alla företag ha en jämställdhetsplan, men detta har inte visats sig vara tillräckligt för att göra de förändringarna som fordras för att minska könssegregeringen på den svenska arbetsmarknaden. Det krävs att företag formar en bättre jämställdhetsplan för att möjliggöra en förändring och denna rapport kommer att fokusera på hur det kan göras.

Värdeflödesanalys av pressverktygstillverkningen på AB Sandvik Coromant i Gimo. : En kartläggning och förbättring av befintligt produktionsflöde för pressverktyg.

Enheten för skärtillverkning på Sandvik Coromant i Gimo ansvarar bland annat för nytillverkningen av pressverktyg. Avdelningen som gör detta är GHB5. Kunden för pressverktyg är pressverktygsförrådet på Sandvik Coromant i Gimo samt andra produktionsenheter inom Sandvikkoncernen. Pressverktyg fördelas in i två system; det gamla och det nya. I rapporten studeras det nyare pressverktygssystemet vars efterfrågan förväntas öka i framtiden.

Hårdfräsning i verktygsstål : Förslitning av skäregg

This thesis work is made by Torbjörn Johansson on Karlstad University for Uddeholms AB. The assignment in this thesis work was to investigate tough cutting in three different tool steels: Vanadis 4 Extra, Vancron 40 and Sverker 21. The research was to compare the wear of the tool after cutting in each one of the tool steel alloys. The research was also made to see if the tool cutting in Vancron 40 has a better wear than the tool cutting in Vanadis 4 Extra and also compare the results with Sverker 21. All three of these alloys are a part of Uddeholms AB:s range of products, and is used in applications like forming tools and knife tools. Vancron 40 is a powder steel with a very good combination of mechanical properties like ductility, adhesive strength and hardness.

Ställtidsutvärdering och förbättringsåtgärder utifrån ett kvalitetsperspektiv

Sandvik är världsledande inom tillverkning av skärverktyg och finns etablerat i 130 länder världen över. De tre största marknaderna är Asien, Europa och Nordamerika. Inom Sandvik koncernen finns dotterbolaget AB Sandvik Coromant som är organiserat under affärsenheten Sandvik Tooling. Examensarbetet utfördes på AB Sandvik Coromant i Gimo där tillverkning av hårdmetallskär sker. Produktionen av hårdmetallskären styrs av kundordrar genom att ordrarna prioriteras efter leveransvecka.

Ansvar för hållbara godstransporter i Europa : Hinder, åtgärder och aktörernas roll

Antalet godstransporter antas öka till följd av befolkningstillväxt samt ökning av inkomster och konsumtion. Transportsystemet är inte miljömässigt hållbart på grund av ökande koldioxidutsläpp, trängsel och överbelastning av den infrastruktur som påverkas av ökande godstransporter. För ett hållbart transportsystem krävs stora och långsiktiga åtgärder av inblandade aktörer: transportköpare, transportleverantörer och myndigheter. Syftet med projektet är att identifiera vilka faktorer som påverkar samt hindrar utveckling av hållbara godstransporter i Europa. För att finna ett svar undersöktes vilka faktorer som påverkar val av transportsätt, vilket ansvar olika aktörer har samt vilka hinder som finns för utveckling av hållbara transporter av gods.

Analys och utveckling av produktionsflöden för AB Sandvik
Coromant i Gimo

Detta examensarbete har genoförts vid AB Sandvik Coromant i Gimo på avdelningarna GVH2 och GVH3 under perioden oktober 2004 till mars 2005. Målet med arbetet var att komma med förslag till förändringar för att öka produktiviteten för avdelningarna genom bl.a. tillverkningsstrategiska och laoutmässiga förändringar. Arbetet bedrevs i fem huvudsakliga block: kartläggning av nuläge, analys av nuläge, litteraturstudie, framtagning av förslag, analys och utvärdering av förslag. De första två blocken gav oss en blick över hur väl den nuvarande produktionen överensstämmer med den planerade produktionsstrategin.

Utformning av arbetssätt för omställningsförbättringar: Framtaget för Sandvik Coromant

Målet med examensarbetet var att ta fram ett arbetssätt som ska användas för att förbättra omställningsarbete hos Sandvik Coromant. Arbetssättet ska vara utformat för att användas av produktionsledare och introduceras som en utbildning. En av anledningarna till att arbeta med omställningar är den varierande partistorleken som är mellan 2 och 500 bitar. Detta gör att korta omställningstider är av största vikt, då små partier oftast kräver mer frekvent omställningsarbete. Förbättringsarbetet av omställningsarbetet ska i första hand skötas av produktionsledare och operatörer.

1 Nästa sida ->