Sök:

Sökresultat:

120 Uppsatser om Lunch - Sida 1 av 8

Hur påverkar barns frukost-, lunch- och sömnvanor inlärningen
i skolan?

Vi har undersökt hur elevers frukost-, Lunch-, sömnvanor påverkar inlärningen i skolan. Undersökningen är gjord bland barn i åldern åtta till nio år. Resultatet av studien visar att både kost och sömnvanor påverkar elevers inlärning. En bra frukost, Lunch och tillräckligt med sömn gör att eleverna orkar hänga med i skolan vilket främjar inlärningen. Vår studie visar att de elever som slarvat med frukost och Lunch samt sovit lite tappar lättare fokus på skolarbetet, kan inte sitta still och lyssna på lärarens instruktioner..

Dagens Kalmar

Tekniknummer_580Vi har skapat en webbapplikation där besökaren snabbt och enkelt ska kunna se vad det erbjuds som dagens Lunch på Kalmars restauranger.Vi är nöjda med projektets resultat. Vi har nu en webbsida som uppfyller de mål vi satte innan projektet och den är redo för vidareutveckling.Vårt huvudmål var att skapa en webbtjänst som ska vara enkel och användbar för besökaren. Detta mål anser vi vara uppfyllt. Besökaren ser direkt dagens Lunch på förstasidan utan att behöva ta några omständiga vägar för att nå dit..

Mätt i magen ? lär hela dagen! : en kvantitativ undersökning kring årskurs nio elevers lunchvanor.

The purpose of this study is to examine what pupils in the ninth grade eats for Lunch and also whether there is any connection between their Lunch habits and perceived ability to concentrate and fatigue. A further aim was to study pupils' experience of dining environment in schools.The study is based on a quantitative method with questionnaires. The study was implemented on four schools in elementary school in themunicipalityofKristianstadand Tanum.Our results demonstrate, in accordance with several previous studies conducted in the same age group, that it is about half of the pupils who eats school Lunch every day and that the majority are eating school Lunch 3-5 days a week. Furthermore, our study shows that the pupils who rarely eat vegetables in school feel tired and distracted to a greater extent than the group of pupils who eat vegetables almost daily. Our result also shows that the group of pupils who eat the main course 3-5 days a week feel both tired and distracted to a greater extent than the group of students who eat the main course more rarely.In accordance with previous studies our study shows that differences exist between boys and girls regarding food that is eaten instead of school Lunch.

Valet av lunchrätt

This research aim was to examine the relationship between the choice of Lunch dish, level of education, gender and age of the participants. The understanding of diet and it´s influence on health was also of interest to the research, as was cooking interest and travel habits. The goal was to demonstrate how these factors affect the adult individuals in their choice of Lunch. A questionnaire was filled in by 99 guests in a chosen restaurant. The results show that many of these factors influence the choice of dish, especially those related to gender.

Den schemalagda skollunchen

Skolmåltider har utvecklats från ren välgörenhet till ett bestående inslag i skolgången. Meransvar har lagts på den offentliga verksamheten vad gäller skolmåltider och att ha utbildadpersonal är numera ett krav. Måltidspersonalen har ett stort ansvar vad gäller att se till attmaten är god, näringsriktig och säker. I skolmåltiden ingår det numera ett moment som kallaspedagogisk måltid, detta är något pedagoger ska utföra. Att lära eleverna om normer ochregler vid måltider samt verka som goda föredömen är en del i pedagogisk måltid.

Gotländska niondeklassares vanor att äta lunch i skolmatsalen

Genom en enkätundersökning studerades det vilka vanor elever i årskurs 9 i den kommunala skolan på Gotland har angående att äta Lunch i skolmatsalen eller välja att avstå den. 327 användbara enkäter samlades in. 87 % av dessa svarade att de åt skolLunchen 3-5 dagar per vecka och delades in i grupp Ofta, medan 17 % angav att de åt skolLunchen 0-2 dagar per vecka och delades in i gruppen Sällan.Mindre än hälften av alla tillfrågade niondeklassare åt Lunch i skolmatsalen 5 dagar i veckan. Det är mycket lägre siffra än andra svenska undersökningar från Stockholm, Göteborg och Arjeplog/Arvidsjaur som resultat jämförts mot.Andra undersökningar har visat att faktorer som miljö och Lunchtider påverkar besöksfrekvensen i skolmatsalen och det överrensstämmer med vad som framkommit i denna undersökning.Denna studie har också visat att det finns en skillnad i vad grupperna Sällan och Ofta anser om skolmaten och den ligger i att gruppen Sällan tycker mycket sämre om maten. Det identifierades också signifikant skillnad i vad man tycker om miljön i matsalen.

När jag är stressad är jag inte den pedagog jag vill vara : Pedagogers stress på förskolan

AbstractThe purpose with the study is to contribute knowledge of teacher?s thoughts of, and actions in potentially stress filled situations at preschool. The methods I?ve been using are qualitative interviews and unstructured observations of hallway situation at dressing and the transit between Lunch and rest.At the interviews with the teachers it showed that none of them feels stressed but there are stress filled situations. The Lunch and transit between Lunch and rest is a stressful situation, where there is a lot to do, like the dishes, the teachers break and the lie-down.

St?r du dig verkligen p? havregrynsgr?t? En systematisk ?versikt som unders?ker energiintaget vid lunch efter havregrynsgr?t till frukost

Syfte: Syftet med f?ljande systematiska litteratur?versikt var att unders?ka det vetenskapliga underlaget av effekten p? energiintaget vid Lunch efter ett intag av havregrynsgr?t till frukost j?mf?rt med annan frukost. Metod: Litteraturs?kningen genomf?rdes i databaserna PubMed och Scopus den 20 mars 2023. S?kningen utgick fr?n tre block utifr?n intervention, utfall och studiedesign. De inkluderade studierna skulle innefatta en population av individer ?18 ?r, en intervention av frukost i form av havregrynsgr?t samt en kontroll som bestod av ?vrig frukost.

Den pedagogiska måltiden

Livsmedelverkets riktlinjer för Bra mat i skolan är det enda styrdokument som finns förskolmåltider. Där beskrivs hur pedagogisk måltid med fördel ska ingå i pedagogernasuppdrag. Studier har dock visat att pedagoger känner sig osäkra i sin roll under måltiden,vilket kan bero på pedagogernas brist på utbildning och kunskap om mat och nutrition. Fråganär hur lärare kan förväntas att agera som förebilder vid måltiden när det inte finns någraofficiella riktlinjer som stöd, eller när det inte finns professionell kunskap om mat ochnutrition?Syftet var att kartlägga pedagogernas syn på sin roll under den pedagogiska måltiden ochvilken inställning de har till denna.

Eleverna och skolmaten : En studie om hur lunchvanor påverkar eleverna

Syftet med detta arbete är att undersöka hur elever och lärare uppfattar sambandet mellan Lunchsituationen och undervisningen samt vilka faktorer det är som påverkar elevernas Lunchvanor. Undersökningen gjordes i form av elevenkäter och uppföljande intervjuer med lärare.Enkäterna besvarades av elever i mellanstadiet på två olika skolor i två olika kommuner.De flesta elever har en positiv inställning till skolmaten och tycker att den är god. Dock svarar en del av eleverna att de inte alltid äter sig mätta under Lunchen.  Eleverna tror att de skulle äta mer och oftare äta sig mätta om det fanns två olika rätter att välja mellan varje dag.Enligt lärarna kan de ibland märka skillnad på eleverna beroende på vad det är för mat som serveras till Lunch. Är det något eleverna tycker om äter de mer och är piggare på eftermiddagarna är det något de inte tycker om äter de mindre och det kan leda till konflikter under eftermiddagarna. Lektionerna som påverkas mest under dagen är lektionen precis innan Lunch då eleverna kan vara trötta och hungriga men även den sista lektionen på dagen. Lektionen precis efter Lunch känner eleverna sig piggast. Miljön i matsalen inverkar också på hur elevernas Lunchvanor ser ut, de svarar att de har tillräckligt med tid att äta på men kan bli stressade av att mycket folk kommer och går samt när kompisar sitter och väntar. .

Musik som hjälpmedel för att öka aptiten hos äldre

It has long been discussed how to use music in a new way in the field of food and elderly, and in this study, the authors wanted to test this. Music is the language of emotions. It?s a powerful tool, but its effects are difficult to predict (Theorell, 2009). Malnutrition in the elderly is a serious condition that often gets overlooked (Edfors & Westergren, 2012).

Frukost: finns det samband mellan elevers frukostvanor och
skolprestation?

Syftet med vårt arbete är att undersöka hur elevers frukostvanor ser ut samt om det finns något samband mellan en bra frukost och goda skolprestationer hos elever i skolan. Undersökningen genomfördes på grundskolor i Luleå och Skellefteå kommun under vår verksamhetsförlagda utbildning (vfu), hösten 2005. Eleverna är mellan sex och sju år gamla varav fjorton flickor och sjutton pojkar. Vår empiriska studie grundar sig på enkäter till elever. Enkäterna användes som underlag för att kunna identifiera vilka elever som åt bra respektive mindre bra frukost.

En kvantitativ studie om högstadieelevers upplevelse av restaurangmiljön

SammanfattningBakgrund Sedan 2011 är det lag i Sverige på att det ska serveras näringsriktig skolLunch i grundskolan. Rektorn bör se till att det finns förutsättningar för eleverna, till exempel tidpunkten för måltiden och trivseln i skolrestaurangen, så att de går och äter Lunch. Faktorer som logistiken och ljudnivån i skolrestaurangen påverkar elevernas matlust. Denna studie kommer att utgå ifrån the Five Aspects Meal Model (FAMM), en pedagogisk modell som ser till måltidens helhet.Syfte Syftet med studien var att undersöka hur högstadieelever upplever restaurangmiljön på sin skola i en kommun i norra Sverige.Metod En pappers- och webbaserad enkätundersökning genomfördes på tre skolor i en kommun i norra Sverige. Enkäten bestod av 14 frågor och bearbetades och analyserades i IBM SPSSStatistics 20.ResultatAntal elever som deltog i studien var 254 stycken varav 137 killar och 117 tjejer.

Elevers  koncentrationsförmåga under matematiklektioner på förmiddagar och eftermiddagar

This project has aim to examine how students experience their concentration ability during mathematics lessons in the mornings and afternoons, and how students? learning can be in-fluenced by the concentration ability during mathematics lesson in the morning and after-noons respectively? Which role do the methods of learning play in mathematic depending on which time it is carried out during mornings or afternoons with regard to student concentra-tion ability? In order to find out those issues, I used two methods; (interview and observa-tion).Interview with 4 students and 3 teachers and observations of 4 mathematics lessons based on a qualitative method. In order to measure students' concentration ability during ma-thematics education on various times, I distributed questions to 23 students and repeated it during each lesson that I have observed from a quantitative approach in two classes in a sec-ondary school. In the literature I discuss the definition of concentration, and factors affecting the concentration negatively and positively. What is the relationship between concentration, learning and type of activity and how individuals can improve their learning and attention? In addition I studied two earlier studies on the concentration.

Elever och skolmaten - Students and the school lunch

Elofsson, Sofie och Lundgren Persson, Maria (2009). Elever och skolmaten. [Students and the school Lunch] Lärarutbildningen Malmö högskola. Syftet med vårt examensarbete är att diskutera elevernas Lunchvanor i skolan och deras lärande ur ett elevperspektiv och även ur ett lärarperspektiv. Detta görs genom att ställa frågor i form av enkäter samt genom observation. Vi studerar hur lärarna och eleverna själva ser på och upplever matsituationen i skolan och om de anser att kostintaget kan påverka lärandet hos eleverna.

1 Nästa sida ->