Sök:

Sökresultat:

39 Uppsatser om Genomloppstid - Sida 3 av 3

Standardisering av en analysmetod och introducering av ett simuleringsverktyg på Gestamp HardTech

Gestamp HardTech är en ledande tillverkare av säkerhetskomponenter för bilindustrin. Genom att presshärda stolpar och sidokrockskydd är det möjligt att ge komponenterna de egenskaper som kunderna söker. Den berörda produktfamiljen kräver bearbetning enligt flödet; stansning, presshärdning, fixturblästring och laserskärning där den även emballeras. Bakgrunden till att studien har utförts är på grund av företagets avsaknad av en uppdaterad och standardiserad analysmetod vid nyintroduktioner av produkter. De saknar även möjligheten att djupare analysera ett produktflöde och visualisera flaskhalsar via en produktionssimulering.

Effektivisering av kundorderstyrt produktionsflöde i fabrik
med ny layout: en fallstudie vid Part AB

Allt fler tillverkningsföretag utmanas idag att tillgodose kundorderstyrd produktion med en hög grad av kundanpassning för att svara mot kundernas efterfrågan på marknaden. Detta kan generera stora variationer i bearbetningstider mellan olika produkter som, i samband med långa bearbetningstider, medför längre Genomloppstider och sänkning av den genomsnittliga utleveranstakten. Vid kundorderstyrd produktion är det viktigt att identifiera begränsningar och balansera flödet för att uppnå högt resursutnyttjande och hög leveransservice. PartAB är ett tillverkande företag av prefabricerade badrumsmoduler. Produktionen är kundorderstyrd produktion med hög grad av kundanpassning, där bearbetningstiderna är långa och har stor variation.

Produktionsstrategi kamaxelhärdning

Syftet med detta examensarbete är att utifrån ett Scaniaperspektiv ta fram konkreta förslag för en förbättrad produktionsstrategi av kamaxelhärdningen på Scania Transmission. Det rekommenderade förslaget ska ha en kapacitet på 120.000 kamaxlar/år vid 3-skift. Arbetet har fortskridit i fem större block: litteraturstudie, kartläggning av nuläge, benchmarking, framtagning och utvärdering av förslag samt rekommendationer och slutsatser. Som hjälp har använts verktyg som t.ex. VSM (design av värdeflöden), FSLP (förenklad systematisk lokalplanläggning) och Scanias investeringskalkylmodell MIKA.

Flödeskartläggning och effektivisering av interna flöden

Detta examensarbete har utförts på uppdrag av H&M Mail Order Division i Borås, somansvarar för postorderverksamheten inom H&M AB. I juni 2007 öppnade man ett nyttcentrallager i Poznan, Polen som förser distributionslagret i Borås med varor. Övergången harinte varit smärtfri, och man dras med problem som leder till merarbete och ökade kostnader iBorås. Syftet med examensarbetet är därmed att kartlägga material- och informationsflödetmellan Borås och Poznan, för att identifiera de problem som skapats samt att geförbättringsförslag. Arbetet avgränsas till att undersöka vilka interna faktorer som påverkarflödet i de båda lagren, och uppsatsen kommer inte att beskriva hur olika förbättringsförslagska implementeras.För att få en inblick i problematiken användes olika metoder.

Ökad lageromsättningshastighet : genom effektivare planering och styrning hos Volvo Aero Corporation

Examensarbetet har utförts under hösten 2004, inom ämnesområdet Logistik vid Linköpings Tekniska Högskola, på Volvo Aero Corporation i Trollhättan. Företagets verksamhet består av utveckling och tillverkning av komponenter och reservdelar till, samt montering och underhåll av civila och militära flygplansmotorer. Volvo Aero har haft problem med hög kapitalbindning och har mycket artiklar med låg lageromsättningshastighet. Ett höjt tryck från koncernledningen på en ökad lageromsättningshastighet samtidigt med en volymuppgång har medfört en önskan om fler artiklar i lager och produktion på artiklar med hög efterfrågan. För att klara denna volymuppgång och samtidigt öka lageromsättningshastigheten måste de ta bort den del av lagret med lägst rörlighet, vilket har föranlett denna studie.

Effektivt flöde inom gruvindustrin: En fallstudie vid Boliden Mineral AB

För företag verksamma inom processindustrin har konkurrensen ökat i takt med den globala industrialiseringen. Företag tvingas utveckla mer effektiva logistiklösningar för att bibehålla konkurrenskraft på marknaden där fokus ligger på att effektivisera flöden. Ett effektivt flöde innebär en samordning av material- och informationsflödet där målet är att minimera kostnader genom en kort Genomloppstid och material som anländer vid behov. Syftet med studien är att skapa en förståelse kring de faktorer som karaktäriserar effektiva flöden inom gruvindustrin, där fokus ligger på att reducera kostnader associerade med manuell hantering. Vidare syftar studien till att utforma ett förslag för ett kostnadseffektivt flöde inom gruvindustrin.

Utvärdering och utveckling av värdeflödeskedjor på BoRö Pannan AB: Förslag till förändring från tillverkning mot prognos till tillverkning mot order

Det här examensarbetet har utförts på BoRö Pannan AB, som är ledande inom norden då det gäller tillverkning av ackumulatortankar och solfångare. Den största verksamheten ligger i Kalix, men verksamhet finns också i Motala, Övertorneå och Bosnien. Syftet med projektarbetet var att försöka korta deras ledtider för att bland annat förbättra omsättningen och effektivisera produktionsflödet genom fabriken i Kalix så att icke värdeadderande arbete kunde minimeras. För att åstadkomma detta så utnyttjades det existerande verktyget värdeflödesanalys. För kartläggningen av nuläget så valdes ackumulatortanken IVT 185/40 FR.

Reduktion av total genomloppstid för produktionsanläggning
medelstora lagerhus vid SKF Mekan AB

Problembakgrund År 2002 upphandlade SKF Mekan en ny produktionsanläggning för bearbetning av medelstora lagerhus. Anläggningen, Line 2, installerades under hösten/vintern 2004 och är ett led i SKF Mekans utveckling mot ett modernare produktionstänkande. Den nya produktionslinjen är automatiserad och uppbyggd så att ställtiden reducerats. Något som har föranlett ett behov av att utreda möjligheten till en flexiblare produktion och användandet av mindre batchstorlekar. Syfte Syftet med arbetet är att minska den totala Genomloppstiden för att kunna leverera snabbare, sänka nivån på produkter i arbete och minska färdigvarulagret.

Planering av daglig verksamhet som botemedel mot variationer : En fallstudie på Thorax-Kärlkliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping

Thorax-Kärlkliniken på Universitetsjukhuset i Linköping har i jämförelse med liknandeoperationskliniker längre väntetid för behandling än riksgenomsnittet. Detta problem med långaväntetider, överbeläggning samt ett allt större intresse för Lean har varit incitament till attgenomföra en djupare studie av Thorax-Kärlklinikens patientflöde. Logistik som ämnesområdehar på senare år fått större uppmärksamhet inom sjukvården och tanken är att ett systematisktlogistiskt tänkande kan bidra till att förbättra välkända problem inom sjukvården såsomtillgänglighet, kvalitet samt effektivitet. Denna studie fokuserar på hur ett jämnt och stabiltpatientflöde ska kunna skapas, där författarna har valt att utgå från teorier angående hurvariationer påverkar verksamheten och hur variationer kan hanteras. Förseningar ochväntetider inom sjukvården orsakas inte på grund av för lite resurser, utan framför allt för attresurserna används på fel sätt och inte anpassas till de variationer som finns.

<- Föregående sida