Sök:

Sökresultat:

82 Uppsatser om Flaskhalsar - Sida 5 av 6

Lokalplanläggning Green & Cool

Friginor startades år 1984 och har idag 55 stycken anställda. Deras inriktning är installation av kyl- och frysanläggningar samt service. 2006 startade Friginor ett dotterbolag, Green and Cool, som monterar miljövänliga kylaggregat med koldioxid som köldmedium. Miljöfarliga köldmedier kan ha upp till 3800 gånger så stor miljöpåverkan jämfört med koldioxid. Idag sker monteringen av dessa kylaggregat i bristfälliga utrymmen. Målet med det här examensarbetet är att ge Green and Cool olika förslag på lokalplanlösningar, ta fram vilken bemanning som krävs för framtida produktion samt titta på olika hjälpmedel för transport mellan monteringsstationerna.

De sista hundra metrarna - kartläggning och förbättringsförslag av logistik i butik

Det finns två stationer på Boxholm Stål AB med produktionssågar. Den ena är en bandsåg och två fasmaskiner med hanteringsutrustning för transport mellan såg och fasar samt en automatisk buntmaskin. Fasarna på den stationen är utslitna och håller inte de toleranser som Boxholm Stål AB har på sina produkter. En önskan att kunna planfräsa ändarna har också tillkommit vilket utrustningen i dagsläget inte klarar av. Det innebär att fasarna ska bytas ut.

Styrning av lagerhållning och artikelplacering

Examensarbetet är utfört på Lifco Dental, som är ett distributionsföretag i Enköping undervårterminen 2013 och omfattar 30 högskolepoäng. Lifco Dentals huvudsakliga verksamhet ärlagerhantering av tandläkarartiklar och det rör sig om cirka 40 000 artiklar i varierandestorlek.Examensarbetet avser i första hand styrning av lagerhållning och artikelplacering. Andraområden som har bearbetas är ergonomi och personalfrågor. Arbetet kretsar kring följandeforskningsfrågor;1. Enligt vilka principer kan man placera artiklar?2.

Effektivisering av malmproduktion genom att införa positionering av personal och utrustning : En fallstudie av effektivisering med Mobilaris Mining Intelligence

Underjordsbrytning är en vanlig brytningsmetod vid gruvdrift. Vad som avgör om man ska bryta malmen genom dagbrott eller med en underjordsgruva beror på hur malmkroppen ser ut. Underjordsbrytning används ofta vid höggradiga malmkroppar som ligger under jord. De finns många olika metoder men två av de vanligaste är skivrasbrytning och igensättningsbrytning. Som används av Boliden AB och LKAB.

Simulering framtida sidobalksflöde

Ferruform i Luleå står inför en omstrukturering av produktfloran, där syftet är att specialisera sig på ett antal kärnprodukter. Detta innebär stora förändringar för produktionssystemet, en del maskiner kommer att fasas ut tillsammans med produkter som inte längre ska tillverkas av Ferruform samtidigt som volymen planers att ökar på andra produkter vilket innebär att nya maskiner måste köpas in. En del i omstruktureringen är att flytta tillverkningslinen av sidobalkar från en hyrd lokal till Ferruforms egna huvudbyggnad. Tillverkningslinen som flyttas in i lokalen ska utökas med flera maskiner för att möta den ökade produktionsvolymen. Syftet med examensarbetet är att simulera tänkt upplägg för den nya sidobalksavdelningen, utveckla styrregler och dimensioner produktionssystemet.

Outsourcing av kundservice : - kundrelationer i förändring?

Syftet med denna uppsats är att undersöka hur outsourcing av kundserviceaktiviteter förändrar kundrelationen och företagets möjligheter att implementera framtida kundstrategier. Som utgångspunkt har outsourcingteori ställts mot relationsmarknadsföringsteori. Företag vill till största mån vara så nära sina kunder som möjligt, men genom att outsourca kundservice tillförs ett ytterligare led mellan företaget och kunden. Outsourcing av kundservice-aktiviteter kan ifrågasättas ur ett relationsmarknadsföringsperspektiv. För att ta reda på förändringen av företagets kundrelationer vid outsourcad kundservice har vi genomfört en kvalitativ undersökning av företag som outsourcar sin kundservice och de företag som tillhandahåller outsourcingtjänster.

RFID-teknik i cross-dockinglager - En studie av Speed Logistics lagerverksamhet

Logistik är mer än transporter mellan olika platser. Stor del av ett företag och dess logistik kretsar kring de interna logistikfunktioner och hur de som företag ständigt jobbar för att förebygga Flaskhalsar. En lagervariant som används för att skapa ett högre värde i en kedja är ett så kallat cross-dockinglager. I ett sådant förs ständigt ett arbete med att effektivisera processer med hjälp av olika tekniker och strategier. En teknik för att öka omsättningshastigheten i ett lager genom snabbare identifiering och spårning av gods som hanteras är Radio Frequency Identification (RFID).Syftet med studien är att belysa de ständigt återkommande problemområden som uppstår i ett cross-dockinglager samt hur en RFID-lösning skulle kunna stödja dess verksamhet.

Kapacitets- och ledtidsanalys i A-härden, SKF Sverige AB

Detta examensarbete är skrivet vid den s.k. A-härden i Göteborg, på uppdrag av SKF Sverige AB. A-härden härdar i dagsläget ringar, brickor samt stora rullar åt framförallt interna kunder inom SKF koncernen. Dessa komponenter ingår sedan i slutprodukterna kul- och rullager. Syftet med examensarbetet är att undersöka vilka åtgärder A-härden bör ta när den nya D-härden kör igång för fullt vid halvårsskiftet 2005.

Uppfordringsprocessen i LKAB Malmberget

LKAB Malmberget är en av de största järnmalmsgruvorna i världen och i nuläget ser framtidsutsikterna lysande ut. Stålkonsumtionen ökar och priset på järnmalm stiger. Gruvan är i ett utvecklingsskede där bygget av ett nytt pelletsverk pågår och likaså planering av en ny huvudnivå. Huvuduppgiften för uppfordringsanläggningen i Malmberget är att transportera malm från gruvan till lagringsfickan Lappkyrkan och därifrån förse verken med malm. Uppfordringen är en viktig del av produktionsflödet underjord, där störningar och avbrott snabbt kan få konsekvenser med ekonomiska följder.

Möjligheterna för Lean Production på Sandvik Coromant

Examensarbetet har utförts på Sandvik Coromant i Gimo, GH. Produktionsenheten tillverkar hårdmetallskär för borrning, svarvning och fräsning. Arbetet syftar till att undersöka metoder för att minska material i arbete samt förkorta ledtiderna på enheten. För att uppnå en resurssnålare produktion undersöks möjligheterna för Lean Production och andra arbetssätt som anses ge förbättringar av flödet. Som grund till arbetet ligger intervjuer av personal på enheten i Gimo, litteraturstudier samt ett besök på ett företag inom Sandvik koncernen som lyckats med att minska material i arbete samt förkortat sina ledtider.

Leans applicerbarhet på företag där produktionen karaktäriseras av hög variation och låg volym : En fallstudie på Valmet AB

Organisationer ställs kontinuerligt inför allt större utmaningar som globalisering, ökad konkurrens och ökade kundförväntningar. En av de mest framgångsrika metoderna för att hantera dess utmaningar är att implementera lean i verksamheten. Trots att lean har fått stor spridning inom tillverkningsindustrier har spridningen till företag där produktionen karaktäriseras av hög variation och låg volym (HVLV-företag) varit begränsad. En del forskare hävdar att lean är möjligt att applicera på dessa typer av industrier medan andra forskare menar att lean har en begränsad tillämplighet inom HVLV-företag. Med denna bakgrund har syftet med examensarbetet varit att med hjälp av två fallstudier på gjuteriet på Valmet AB belysa möjligheten att applicera lean på HVLV-företag.

Insoucing av produktion för svenska företag ? arbetsprocess och drivande faktorer : Hur kvalité, produktutveckling och ekonomi påverkat sourcingbeslut

Idag kan vi se att företag har börjat med insourcing av deras produktion till skillnad mot den trend av outsourcing som tidigare funnits. Sourcingstrategin är en viktig del för de moderna företagen för att optimera vinster och behålla ledande positioner på marknaden. Fokus har fram tills nu varit att reducera personalkostnader genom outsourcing av produktionen till lågkostnadsländer. Syftet med den här rapporten är att förstå vad det är som har förändrats i företagens sätt att tänka kring sourcingbeslut och därmed varför de börjat med insourcing. Vi har startat med att studera litteraturen om insourcing och outsourcing som finns skriven om tillverkande företag i västvärlden, och med det skapa oss en bild av vad som har influerat de här förändringarna i företagens strategier.

Välfärdsproblem och etik inom hundavel

Hunden (Canis lupus familiaris) har använts av människan för att utföra arbeten i närmare 15000 år och upptar en nisch som i evolutionära termer är ojämförbar. Människan har historiskt levt i en mutualistisk symbios med hunden då vi dragit nytta av djurens funktionalitet och de av vår omvårdnad. Under de senaste två seklen har vi dock genom artificiell selektion och strikta avelsmetoder skapat raser utifrån estetiska aspekter utan respekt för hälsa, välfärd och beteende. Flaskhalsar, inavel och överdriven användning av ett fåtal populära hanar har drastiskt reducerat genpoolerna hos många raser. Dagens principer och normer inom hundavel, som inte förändrats på mycket länge, medför fysiologiska och beteendemässiga defekter för renrasiga hundar. Vetenskaplig litteratur redogör bevis för åtskilliga sjukdomar vilka uppkommer som oönskade effekter av avel.

Standardisering av en analysmetod och introducering av ett simuleringsverktyg på Gestamp HardTech

Gestamp HardTech är en ledande tillverkare av säkerhetskomponenter för bilindustrin. Genom att presshärda stolpar och sidokrockskydd är det möjligt att ge komponenterna de egenskaper som kunderna söker. Den berörda produktfamiljen kräver bearbetning enligt flödet; stansning, presshärdning, fixturblästring och laserskärning där den även emballeras. Bakgrunden till att studien har utförts är på grund av företagets avsaknad av en uppdaterad och standardiserad analysmetod vid nyintroduktioner av produkter. De saknar även möjligheten att djupare analysera ett produktflöde och visualisera Flaskhalsar via en produktionssimulering.

Utformning av produktionslayout vid GE Healthcare i Umeå

Projektet har bedrivits på GE Healthcares fabrik i Umeå där system för främst proteinrening/kromatografi tillverkas. Fabriken monterar en rad olika modeller tillverkningsmetoden är i första hand manuell montering. Syftet med examensarbetet är att kartlägga och optimera produktionsflöden i fabriken samt ta fram förslag på ny produktionslayout för hela fabriken samt en mer detaljerad layout för produktionsgruppen StandardÄKTA. Projektet har bedrivits enligt principen för Ranhagens (1995) projektspiral där samtliga faser arbetas igenom ett antal gånger men fokus flyttas för varje varv. Vidare har stort fokus legat på beskrivningen av nuläget, noggranna tidsstudier har utförts vilket både gav underlag för analyser såväl som skapade en större förståelse för arbetet och var den största utvecklingspotentialen finns.

<- Föregående sida 5 Nästa sida ->