Sök:

Sökresultat:

192 Uppsatser om Successiv kalkylering - Sida 2 av 13

Kostnadsallokering genom ABC-kalkylering ? en empirisk studie av OMX

As IT service departments in organisations are becoming more complex and customised, the indirect costs are increasing in relation to the total costs. The difficulty of fully estimating and identifying the spread of the cost in the IT service department is increasing. As a result, firms tend to budget the business unit as a total cost rather than as a spread of defined costs. In order to deal with this challenge an ABC calculation will be applied. The Time Driven ABC model will be conducted in OMX´s Servicedesk unit within the IT services.

Produktkalkylering inom området fjärrvärme på ett kommunalägt energibolag

En verksamhet strävar efter att uppnå en viss effektivitet. För att det ska vara möjligt måste verksamheten styras, det vill säga planeras, samordnas och kontrolleras. Företag kan idag välja att jobba med olika styrmedel. Ett av det mest användbara styrmedlet är produktkalkylering. Produktkalkylering används bland annat för att bestämma pris på produkter, lönsamhetsberäkning, kostnadskontroll och produktval.

Vad kostar duschen? : En fallstudie i ABC-kalkylering & Processkartläggning hos Macro AB

Magisteruppsats inom logistik, Linnéuniversitetet Växjö, 4FE05E, VT 2011Författare: Tideman, Simon & Oscarsson, EmmaHandledare: Petra AnderssonExaminator: Helena ForslundTitel: Vad kostar duschen? En fallstudie om ABC-kalkylering och processkartläggning hos Macro ABBakgrund: Macro använder sig av kalkyler som inte speglar rätt kostnads?fördelning till deras produkter. ABC-kalkylering är en användbar kalkylmetod för att härleda kostnaderna genom en mer differentierad fördelning till produkterna. En vanlig metod att använda vid utformandet av en ABC-kalkyl är processkartläggning.Syfte: Syftet med uppsatsen är att utforma en ABC-kalkyl för tre utvalda produkter från Macro. Genom att utföra en processkartläggning över de valda produkterna identifiera aktiviteter och kostnadsdrivare med avsikt för att utforma en ABC-kalkyl.

Anpassning av BIM-metodik för bättre mängdavtagning

Byggnadsinformationsmodellering (BIM) är det informationshanteringssystem som de flesta konsultföretag och beställare strävar att implementera. Många har redan tillämpat BIM-metodiken som en del av byggprocessen. Eftersom tekniken går framåt tvingar detta också individen att utvecklas. Svårigheter uppstår när tekniken går framåt utan att den implementeras på rätt sätt av branschen. Problem finns i överföringen av information mellan olika parter.

Redovisning av tjänsteuppdrag : en studie av svenska börsföretag

Bakgrund: Redovisning av tjänsteuppdrag är ett område som i Sverige karaktäriserats av försiktighet. Kostnader och intäkter har normalt sett redovisats först i den period när resultatet av uppdraget med full säkerhet kunnat fastställas. En successiv avräkning av vinsten, i takt med arbetets framåtskridande, har sällan gjorts. Redovisningsrådet har dock nu kommit med rekommendation nr 11 (RR 11) om redovisning av intäkter (med grund i IAS 18) som träder ikraft 2001. Rekommendationen ska tillämpas av de publika företagen och kräver att längre tjänsteuppdrag vinstavräknas successivt på koncernnivå.

Logistikkostnad : en studie av det interna materialflödet vid Volvo Lastvagnar Komponenter AB

Denna rapport behandlar områdena materialadministration/logistik och ABC- kalkylering. Syftet med rapporten är att sammanfatta information om dessa två områden för att sedan använda denna information på en konkret verksamhet.Logistik har blivit ett allt viktigare begrepp ute bland företagen. De kostnader som ryms inom detta område är stora, vilket också är anledningen till företagens intresse. En god materialadministration, dvs ett snidigt flöde av material, skapar fördelar för hela företaget. Producerande företag styrs till mångt och mycket av flödet genom verksamheten, det är längs detta flöde som aktiviteter uppstår.En metod som tillkommit i slutet av 80-talet och vuxit sig starkare under 90-talet är ABC-kalkylering.

Intäktsredovisning i byggföretag -större icke-noterade bolag

Bakgrund och problem:Intäkter utgör ofta den största posten i företags finansiella rapporter och är därför en central del irapporteringen. När man studerar ett företag och dess utveckling över tid brukar intäktsposten vara avstort intresse. Det är dock en post som är starkt förknippad med bedömningar och i samband medredovisningsskandaler har ofta intäktsredovisningen varit omtvistad. I många fall där det finnsbedömningar finns det utrymme för manipulation. Många av redovisningsskandalerna härstammar i attföretagen har en felaktig intäktsredovisning.Syftet:Syftet med uppsatsen är att undersöka hur de valda företagen redovisar intäkter för fastpriskontrakt somsträcker sig över mer än ett räkenskapsår.

Effekterna av hyresreformen 2011 - En successiv marknadsanpassning av hyressättningen?

 Den här studien utreder om en successiv marknadsanpassning har påbörjats efter reformeringen av hyressättningen på bostadshyresmarknaden 2011. Med hjälp av data från Hyresgästföreningen testas två hypoteser med hjälp av regressionsmetoden difference-in-difference. För det första om det har skett en inflationsjusterad ökning av hyrorna efter reformen som är större än i perioden före. För det andra om hyrorna har ökat mer i attraktiva kommuner än i mindre attraktiva kommuner. Slutligen undersöks om hyresmarknadens parter har ändrat sina attityder efter reformen.

IAS 11 : Successiv vinstavräkning i koncerner

Problem: IFRS/IAS trädde ikraft den 1 januari 2005. I och med detta så blev det tvingande på koncernnivå att intäktsredovisa pågående entreprenaduppdrag enligt IAS 11, successiv vinstavräkning. Problemet vi valde att undersöka var hur metoden tillämpas inom tre byggkoncerner. I själva standarden finns det olika metoder för att kunna beräkna hur stor del av projektet som är upparbetat. Det är dock upp till koncernerna att själva avgöra metod.

Successiv vinstavräkning av entreprenader : Alternativa beräkningsmetoder för färdigställandegraden

Sedan den 1 januari 2005 ska alla noterade svenska företag följa de internationella redovisningsstandarderna IFRS/IAS i sin koncernredovisning. En bransch som har påverkats av detta är byggbranschen som i sin redovisning av entreprenader ska använda sig av metoden successiv vinstavräkning. När denna metod används beräknas intäkterna utifrån entreprenadens färdigställandegrad. Vid fastställandet av färdigställandegraden rekommenderas och används en beräkning utifrån produktionskostnader. Syftet med denna uppsats är att undersöka om det finns andra beräkningsmetoder som ger ett mer rättvisande resultat utifrån redovisningens kvalitativa egenskaper och grundläggande principer.

ABC-baserad kostnads kalkyl

En sammanfattning av uppsatsen på maximalt 8000 tecken..

Kalkylering i två mindre bokbinderier

Titel: Kalkylering i två mindre bokbinderierBakgrund: För att få en effektiv ekonomistyrning av ett företag krävs relevant information om de alternativ som finns och vad de har för konsekvenser. Men hur gör man för att få informationen när resurserna är begränsade?Syfte: Syftet med denna uppsats är: att beskriva hur produktkalkylering görs i två moderna bokbinderier  beskriva och analysera användningen av kalkylinformationenAvgränsningar: Vi avgränsar oss till att undersöka två företag med ca 20 anställda och en diversifierad produktion.Metod: Vi har använt oss av en kvalitativ metod och upplysningar har huvudsakligen insamlats genom intervjuer och observationer.Slutsatser: De två företagen går olika tillväga vid upprättandet av sina förkalkyler men använder informationen på liknande sätt till planering, prissättning och uppföljning.Förslag till fortsatt forskning: Ett förslag till vidare forskning är att göra en liknande undersökning på de större företagen inom bokbinderibranschen för att titta på om större resurser läggs på kalkyleringen med mer ändamålsenlig information att använda sig av som resultat..

Standardisering och kalkylering av maskinhallar

This thesis has been carried out onbehalf of Lindborg & Sons in Örsundsbroand is a concluding part of the Bachelorof Science program in ConstructionEngineering at Uppsala University. Theaim of the project is to make a plea fora database of good examples of themachine room types using Revit drawingprogram, and work out a correspondingworksheet .At the start of the process it becameapparent that there were somedifficulties in using Revit to creatingmachine room types of the variety whichthe company builds. For modelling ofoblique, curved and irregular lines, Ihad to use my AutoCAD Architecture andthen import them into Revit.The creation of calculus in Excel wastime consuming. On the other hand, it isa one-time work to create the template.The advantage of Excel is that there isno need for a re-calculation at the costof various types of machine hall. Allthat is needed is to replace the variousparameters.

Pågående arbeten : ett redovisningsproblem?

Bakgrund: Pågående arbeten är ett omdebatterat område där valet av redovisningsmetod får stor inverkan på det redovisade resultatet. Det finns två metoder att tillgå; successiv vinstavräkning och färdigställandemetoden. Beroende på val av metod ställs olika krav på t ex styrning, kalkyler och ekonomisystem. Syfte: Syftet med denna uppsats är att visa på hur redovisning av pågående arbeten sker såväl internt som externt i de företag vi studerar och därmed beskriva sambanden mellan extern och intern redovisning. För att erhålla en helhetsbild av pågående arbeten vill vi även studera styrningens, kalkylens och ekonomisystemets roll i ett projekt.Genomförande: Både litteratur och empiri har studerats.

Att bygga legitimitet -En studie av den svenska entreprenadbranschens intäktsredovisning

Bakgrund och problem: Intäktsredovisning är ett av det viktigaste och svåraste områdenainom redovisning. Speciellt vid entreprenaduppdrag där avtal sträcker sig över långa perioder.Det kan vara svårt att utläsa ett företags prestationer om inte dessa uppdrag redovisassuccessivt med utförandet. Ett projekt mellan IASB och FASB ämnar till att skapa engemensam standard om intäktsredovisning men de har fått kritik och stött på motstånd.Syfte: Studien syftar till att ge en inblick i hur intäktsredovisning av entreprenaduppdrag gårtill i praktiken samt belysa hur några svenska byggföretag ser på detta. Vidare syftar studientill att undersöka hur en förändring av intäktsredovisningen kommer att tas emot aventreprenadbranschen och hur redovisningen påverkas av olika institutionella faktorer.Metod: Sammanlagt nio respondenter har intervjuats. En redovisningschef och enekonomichef på två mindre företag har intervjuats, Tuve Bygg respektive Tommy Byggare.Controllers på tre av de största företagen i branschen har intervjuats, NCC, Peab och JM.

<- Föregående sida 2 Nästa sida ->