
Sökresultat:
2255 Uppsatser om Samverkan - Sida 7 av 151
Ramvattendirektivets genomförande i Sverige: En studie om organisation och samverkan mellan myndigheter
Syftet med uppsatsen var att undersöka implementeringen av ramvattendirektivet i den svenska lagstiftningen. Utgångspunkten har varit att studera myndighetsorganisationen och hur deras ansvar och samarbete ser ut. Jag har för genomförandet av uppsatsen använt mig av traditionell rättsdogmatisk metod. Resultatet av uppsatsen har visat att arbetet med ramvattendirektivet är omfattande och kräver en god och strukturerad myndighetsorganisation för ett gott genomförande. Ett flertal myndigheter är involverade i genomförandet och Samverkan är ett av nyckelorden för att uppfyllande av direktivet ska vara möjligt.
Tillsammans får idrotten ett lyft : idrottslärarens och idrottsledarens inställning till samverkan inom Idrottslyftet
Syfte och frågeställningar: Syftet med den här studien var att i ett mångkulturellt område undersöka idrottslärarens och idrottsledarens inställning till Samverkan inom Idrottslyftet. Frågeställningar var följande:Vilka hinder respektive möjligheter upplever idrottsläraren med Samverkan?Vilka hinder respektive möjligheter upplever idrottsledaren med Samverkan? Metod: Undersökningens underlag bestod av intervjuer vilka har studerats med en kvalitativ metod. Urvalet utgjordes av tre idrottslärare och tre idrottsledare verksamma i mångkulturella områden. Materialet transkriberades och analyserades utifrån ad hoc-metoden.Resultat: Idrottslärarna ser Samverkan som ett sätt att ge elever möjlighet att komma i kontakt med föreningsidrotten.
?Om vi bara hade kunnat sitta ned och prata med varandra? ? en kvalitativstudie om samverkan mellan skola och socialtjänst i stadsdelen Centrum i Göteborg.
Syftet med vår uppsats var att studera hur Samverkan fungerar mellan skolan och socialtjänsten i stadsdelen Centrum i Göteborg. Vi har gjort en kvalitativ studie där vi intervjuat rektorer samt personal från socialtjänsten. Vi har i vår studie undersökt vad våra informanter upplever för hinder och förutsättningar för Samverkan, samt vad de har för förväntningar och föreställningar om varandra. Vi har i vår analys av vår empiri haft en organisationsteoretisk och en Samverkansteoretisk utgångspunkt. I vårt resultat kan vi utröna hur det finns hinder som blir centrala i relation till hur Samverkan fungerar gentemot våra informanter.
Normer och värderingar : Samverkan mellan föräldrar och förskollärare
Studien syftar till att undersöka hur Samverkan mellan förskollärare och föräldrar ser ut i arbetet med normer och värderingar, liksom vilka normer och värderingar som de olika parterna vill förmedla till barnen. Detta är en kvalitativ studie där fyra förskollärare och fyra föräldrar har intervjuats. Detta för att belysa båda parter i samarbetet och se om det finns likheter och skillnader. Materialet har analyserats med hjälp av innehållsanalys som analysmetod. Resultatet visar att det inte finns någon tydlig Samverkan i arbetet med normer och värderingar, men att förskollärare och föräldrar delade liknande normer och värderingar i grunden.
Mötas, gynnas och utvecklas - En studie om samverkan mellan kommunala verksamheter
Titel: Mötas, gynnas och utvecklas ? En studie om Samverkan mellan kommunala verksamheter Handledare: Hans BengtssonInstitution: Sektionen för hälsa och samhälle Typ av arbete: MagisteruppsatsAntal sidor: 50Syfte: Uppsatsen syfte tar sin grund dels i att undersöka hur centrala direktiv implementeras på lokal nivå, dels i att studera för- respektive nackdelar samt hinder och möjligheter kring en Samverkan mellan särvux och daglig verksamhet.Metod och material: I uppsatsen har samtalsintervjuer samt dokumentstudier använts som metod vid insamling av material. Mot bakgrund av de valda metoderna utgör därmed intervju-sammanställningar, tidigare forskning samt centrala och lokala dokument grunden för det material som presenteras i uppsatsen. Sammanfattning: Resultatet från genomförda intervjuer visar att många är positiva till Samverkan mellan ovan nämnda verksamheter. Dock har flera intervjupersoner nämnt olika hinder för Samverkan, exempelvis organisatoriska skillnader och svårigheter att i att applicera teoretiska mål i praktiken.Nyckelord: Samverkan, implementering, daglig verksamhet, särvux.
Rehabiliteringskedjan, Dagens politiska avspegling på arbetslinjen? : - En studie om hur handläggare på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen upplever hinder och möjligheter med samarbete och samverkan i relation till rehabiliteringskedj
I denna studie analyserar vi handläggares upplevelse av Samverkan mellan två stora välfärdsmyndigheter, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Genom sju kvalitativa intervjuer undersöker vi möjligheter och hinder med Samverkan utifrån den s.k. nya arbetslinjen och rehabiliteringskedjan. Vår teoretiska referensram utgår ifrån gräsrotsbyråkratin, sektoriseringsteorin samt olika idéer om Samverkan och domänkonflikter. För att få underlag för studien tar vi också del av aktuell forskning som berör ämnet.
Kriminalvårdens och socialtjänstens arbete och samverkan när barn har en mamma på anstalt. : En kvalitativ studie
Syftet med denna studie har varit att undersöka hur företrädare inom kriminalvården och socialtjänsten arbetar med barn som har en mamma på anstalt samt vad Samverkan mellan myndigheterna har för funktion. Vi har valt att intervjua fyra professionella som arbetar inom kriminalvården och fyra professionella som arbetar inom socialtjänsten. Resultatet visar att myndigheternas olika lagstiftningar, utbildningar, kunskap om varandras verksamheter, uppdrag samt olika synsätt på barnperspektivet försvårar Samverkan mellan myndigheterna..
"Har man vunnit förtroendet, har man vunnit allt." : Fem lärares syn på samverkan med föräldrar som har ett annat modersmål än svenska.
Denna studie har som syfte att belysa vilka svårigheter som uppstår i Samverkan med föräldrar som har ett annat modersmål, samt studera hur lärare, utifrån olika förhållningssätt och strategier, hanterar de svårigheter som kan uppstå. Vi har genomfört halvstrukturerade kvalitativa intervjuer med öppna frågor med fem respondenter varav en var pilotintervju. Valet av lärare grundar sig på att de arbetar på en mångkulturell skola och aktivt har Samverkan med föräldrar som har ett annat modersmål än svenska. Resultatet av vår studie visar att lärarna arbetar på olika sätt för att hantera de svårigheter som kan uppstå i Samverkan med föräldrar som har ett annat modersmål än svenska. Utifrån dessa resultat har vi skapat två olika kategorier av lärare, De förtroendeskapande lärarna och De generaliserande lärarna. Det vi kunnat se är också att lärarna använder sig av olika strategier och förhållningssätt i Samverkan med föräldrar som har ett annat modersmål. .
Pedagogers syn på föräldrasamverkan i förskolan
Syftet med denna studie är att synliggöra pedagogers syn på föräldraSamverkan i förskolan. Vi har även intresserat oss på Samverkan mellan pedagogerna och föräldrar med annat modersmål än svenska. Vår studie grundar sig på observationer kring bemötande av föräldrar på förskolan. Vi undersökte hur pedagogerna såg på föräldraSamverkan och hur de arbetar kring Samverkan med föräldrar, för att kunna få en bredare syn i vår studie om hur Samverkan fungerar på de aktuella förskolorna.
Som metod använde vi kvalitativ intervju då detta lämpade sig väl för oss för att vi skulle kunna få en bredare syn om hur Samverkan fungerar på de aktuella förskolorna.
Samverkan inom äldreomsorgen : konstruktiva möten eller tråkiga måsten?
Titel: Samverkan inom äldreomsorgen ? Konstruktiva möten eller tråkiga måsten?År 2007 Antal sidor: 35________________________________________Syftet med undersökningen var att undersöka om och hur Samverkan mellan arbetsgivare och medarbetare inom äldreomsorgen ger medarbetarna möjlighet att påverka sin arbetsplats och sin arbetssituation samt om det fanns områden inom Samverkan som kunde förbättras. Ledarskapet på enheterna är så intimt förknippat med Samverkan och medarbetarnas möjlighet till påverkan vilket gjort att även det har fått en roll i denna undersökning. Undersökningen, som bestod av riktade öppna intervjuer, genomfördes med sex respondenter som arbetade på tre olika arbetsplatser. Respondenterna var personer som arbetade i den direkta omvårdnaden som undersköterskor eller vårdbiträden.
?För att lyckas kan vi inte arbeta i stuprör? : Samverkan för kompetensförsörjning
Syftet med studien är att beskriva aktuella aktörers Samverkan fo?r kompetensförsörjning inom Västmanlands län. Studien är av kvalitativ karaktär och baseras på semistrukturerade intervjuer med representanter från aktuella aktörer som spelar en viktig roll för tillväxten i länet. Den teoretiska referensramen för studien är trippelhelix-modellen för Samverkan. Resultatet analyserades med en SWOT-analys för att visa på svagheter och styrkor med Samverkan för kompetensförsörjningen i Västmanlands län samt för att kunna ge förslag på hur den kan utvecklas.Studien visade att arbetet med trippelhelix-modellen inte sker medvetet i Samverkansforumen då vissa aktörer inte kände till modellen, vilket var ett önskema?l från de respondenter som arbetade med den idag.
Samverkan mellan kommun, föreningar och näringsliv för att stärka människors delaktighet i samhället
Människors jämlika förutsättningar att delta i samhället har stor betydelse för folkhälsan. Utanförskapet är demokratins och största fiende och regeringens främsta utmaning idag. Det finns Samverkansformer och projekt som kan främja en gränsöverskridande kommunikation och stärka människors delaktighet. För att bemöta denna utmaning krävs aktiva och gränsöverskridande Samverkansformer. Syftet med studien var att belysa erfarenheter och önskemål om Samverkan mellan föreningar, näringsliv och kommunen som kan stärka människors delaktighet.
Socialt förebyggande arbete och samverkan mellan professioner : En studie om samverkan mellan polis och socialtjänst i arbetet mot huliganism
Syfte: Vårt syfte med denna uppsats är att se hur professioner som Polis och Socialtjänst samverkar och samarbetar i det förebyggande arbetet mot huliganism i Sverige.Metod: Vi har gjort kvalitativa intervjuer med en polis från Supporterpolisen och tre stycken fältassistenter under socialtjänsten. Vi har också samlat in data från officiella dokument som vi har fått från de verksamheter som har studeratsResultat: Resultatet visar oss hur professionerna samverkar och samarbetar med varandra i det förebyggande arbetet mot huliganism. Det visar också hur det förebyggander arbetet är organiserat , vad som görs av de olika professionerna samt vilka de övergripande målen inom organisationerna är. Vi har även fått information om vad polisen och socialtjänsten anser som deras Samverkan och samarbete, vad som är positivt med Samverkan och i vilka fall som Samverkan inte fungerat. Slutsats: Vår slutsats är att det finns en god Samverkan mellan de studerade professionerna.
SEKRETESS - HJÄLPA ELLER STJÄLPA? En studie om sekretess och samverkan mellan skola och socialtjänst
I denna studie har det undersökts hur Samverkan fungerar mellan skola och socialtjänst
och hur sekretessen påverkar detta. Även en undersökning av en öppenverksamhet
som samverkar mellan skola och socialtjänst har gjorts för att se hur sekretess
påverkar Samverkan mellan de olika myndigheterna. Det har använts en kvalitativ
metod i studien där det har intervjuats två skolkuratorer, två socialsekreterare
och en socialpedagog från en öppenverksamhet. Resultaten av intervjuerna har
jämförts med teori och tidigare forskning. De resultat som framkommit är att sekretessen
mellan skola och socialtjänst ses både som en hjälp men även ett hinder i
samarbetet mellan myndigheterna.
Samverkan fungerar när den inte märks : brukares erfarenheter av myndigheters samverkan kring multibehovsfamiljer
Syftet med studien har varit att utifrån ett brukarperspektiv belysa hur multibehovsfamiljer uppfattar samhällets insatser. Studien har genomförts utifrån en kvalitativ ansats, genom sex semistrukturerade intervjuer med föräldrar till barn med många behov. Resultatet visar att det finns ett antal kännetecken på en brukarvänlig Samverkan, och att alla inblandade drar åt samma håll är ett kännetecken. Att familjen vill vara delaktig, känna sig lyssnad på och ha någon att lita på är några andra kännetecken. Vidare föredrar familjen ett rakt bemötande med gemensam planering och att hänsyn tas till hela familjens situation.