Sök:

Sökresultat:

30 Uppsatser om Mellanlager - Sida 2 av 2

Användning av information i ett mellanlager inom fordonsindustri. : En fallstudie av Vici Industri AB i Skövde.

Att synliggöra information på alla stadier i processen från början till slut på företaget gör det möjligt att upptäckta felen i ett tidigt skede av processen och samtidigt att informationen korrigeras snabbt och effektivt. Det är därför Pearlson & Saunders (2010) menar att informationssystem bygger på tre grundpelare: teknik, människor och processer. Utan samverkan mellan dessa pelare, är det svårt eller omöjligt att lyckas att implementera någon form av databas. Dessa med tanken på att databasen syftar till att samordna och effektivisera flödet av både material och information på företaget. Den gemensamma databasen skapar dessutom förutsättningar för en komplett, tid aktuell och korrekt information som delas inom företaget mellan olika avdelningar.

Ledtidsreducering för hydraulmotortyp Compact CA vid
Hägglunds Drives AB

Examensarbetet utfördes vid produktionsenheten för Hägglunds Drives AB i Mellansel, Ångermanland. Syftet har varit att föreslå förändringar inom produktionssystemet för att den totala ledtiden för hydraulmotor Compact CA skall reduceras. Arbetet har baserats på en analys över hur produktionsstyrning och orderhantering skall fungera för att en ledtidsreducering från fyra veckor till nio dagar skall vara möjlig. Ledtiden har i arbetet definierats som den tid som åtgår från att en order läggs fram till att en motor är leveransklar till kund. Vidare har arbetet fokuserats på de sex huvuddetaljer som ingår i varje motor och som tillverkas från råämne till slutdetalj.

Rötresttransport från en gårdsbaserad biogasproduktion, en fallstudie :

Gården som jag har genomfört det här projektet på är Klevs Gård i Bohuslän. Gården har idag en djurproduktion med slaktsvin och värphöns samt en växtodling. Från djuren produceras knappt 2000 m3 gödsel om året och växtodlingen omfattar 250 hektar. Man har på senare år funderat på att bygga en biogasanläggning som skall köras på djurens gödsel och på vallensilage. Den stora mängd rötrest som då blir måste ju transporteras och spridas på något sätt.

Effektivisering av materialflöde med VSM : En fallstudie på DuoBad

AbstraktMagisteruppsats i företagsekonomi, Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet, 4FE91E, VT13 Författare: Linda KämpferHandledare: Åsa Gustafsson Titel: Effektivisering av materialflöde med VSM ? En fallstudie på DuoBad Bakgrund: Fokusering på effektiva materialflöden har ökat i betydelse de senaste decennierna. Traditionellt organiserade företag har ifrågasatts till förmån för utvecklandet av en processorienterad syn. Genom att fokusera på företagets processer ges värdefulla insikter om vad som skapar värde för kunden. De aktiviteter i företgaget som inte skapar värde för kunden kan benämnas slöseri.

Analys av distributions- och orderhanteringsrutiner vid Q-Med
AB

Q-Med AB är ett ungt företag som expanderat kraftigt de senaste åren och tillväxten har hela tiden skett i kombination med lönsamhet. Den stora faran med en snabb tillväxt under lönsamhet är att ett företag blir bekväm i situationen och för litet fokus läggs på att minimera kostnader och öka effektiviteten i rutiner och processer. För Q-Med AB har det fått konsekvensen att det logistiska flödet till stor del har försummats. Företaget verkar idag i över 60 länder, antingen genom distributörer eller egna dotterbolag. I Europa finns fem dotterbolag i Tyskland, England, Frankrike, Italien och Spanien.

Hur ska vi klara volymökningen?: en fallstudie vid
Mekanotjänst i Söderhamn AB

Mekanotjänst i Söderhamn AB är en uppdragstillverkare som ingår i Mekanotjänst industrier. Företaget är specialiserat på produktion av mekaniska produkter främst ur tunnplåt. Det pågår en utveckling inom företaget som är styrd av efterfrågan. Utvecklingen innebär en ökad förädling genom monteringsarbete. Två nya Ericssonprodukter, POWER SUPPLY SUBRACK och SUBRACK AMM 6p ska börja tillverkas i höga volymer vid Mekanotjänst i Söderhamn AB.

Jämförelse av Hypervisor & Zoner : Belastningstester vid drift av webbservrar

Virtualisering av datorer rent generellt innebär att man delar upp hela eller delar av enmaskinkonfiguration i flera exekveringsmiljöer. Det är inte bara datorn i sig som kanvirtualiseras utan även delar av det, såsom minnen, lagring och nätverk. Virtualiseringanvänds ofta för att kunna nyttja systemets resurser mer effektivt. En hypervisorfungerar som ett lager mellan operativsystemet och den underliggande hårdvaran. Meden hypervisor har virtuella maskiner sitt egna operativsystems kärna.

Förbättring av flödet mellanlager och produktion

Atlas Copco Craelius har vid årsskiftet 2011-2012 genomfört en flytt av större delar avlagret då en ökad produktion med tiden har medfört att lagret blivit för litet.Hanteringen av ankommande gods och plock av artiklar till monteringen har inteutvecklats i samma takt som företaget och är därför i behov av modernisering. Idagsläget placeras allt ankommande gods på gården och registrerades sedan i turordningi affärssystemet Movex. Detta sätt att arbeta medför att då det kommer stora volymerankommande gods tar det lång tid innan allt registreras. Atlas Copco Craelius har pgaav detta arbetssätt ingen möjlighet att veta vilka artiklar som finns bland det gods somblir stående i väntan på att läggas in i lager och registreras. Därför vill Atlas CopcoCraelius ta fram ett nytt arbetssätt som gör det möjligt att veta vad som har kommit såfort som möjligt för att sedan kunna lagerlägga och registrera i turordning.På grund av sättet som lagret har arbetat har det inte funnits några möjligheter att mätahur lång tid det tar att lägga in ankommande gods eller hur lång tid det tar från att ettplock kommer ut till lagret tills det att plocket levereras till monteringen.

Förbättring av internt logistikflöde på Aven Rabbalshede AB

Detta examensarbete har genomförts på Aven Rabbalshede AB i syfte att kartlägga företagets dåvarande situation i dess interna logistikflöde, för att sedan lägga fram förbättringsförslag som kan implementeras för att förbättra detta flöde. Målet var att reducera trucktrafiken i fabriken med minst tio procent.Aven Rabbalshede AB är ett tillverkningsföretag av lastpallar, träemballage, transportstöd och lådor. Företaget är en del av Avenkoncernen som är en av Skandinaviens ledande tillverkare av lastpallar och träemballage. Aven Rabbalshede AB är den största enheten inom koncernen med cirka 55 anställda och en produktion på cirka 1,3 miljoner lastpallar per år. Företaget hade en bristande struktur och systematik över truckflödet och materialhanteringen vilket har inneburit stora och många Mellanlager samt andra svårigheter.Examensarbetet innebar att först och främst kartlägga vad respektive truck gjorde under en arbetsdag för att kunna analysera hur dåvarande situation såg ut.

Flödesanalys hos Anders Karhner AB

Denna rapport har utförts hos Anders Krahner AB i Skillingaryd som ingår i koncernen Proton Group AB. År 2005 omsatte Proton Group 920 mkr med 730 anställda medan Anders Krahner omsatte 160 mkr med 90 anställda. Anders Krahners kunder finns främst inom fordonsindustrin.Syftet med rapporten är att studera om möjlighet finns att optimera produktionsflödet för två artiklar i befintliga lokaler. Genom att studera vad som påverkar genomloppstiden för artiklarna negativt kunna ge förslag på hur detta kan förbättras. Frågan är om detta kan ske i dagens lokaler eller är nybyggnation enda sättet att effektivisera produktionsflödet.

Analys och implementering av ett lagerhanteringssystem : Thule Sweden AB

Tre studenter med två olika inriktningar har tillsammans utfört ett examensarbete.Arbetet är ett led i ingenjörsutbildningen på Jönköpings tekniska högskola påprogrammen Industriell organisation och ekonomi, med inriktning logistik ochledning och Maskinteknik med inriktning industriell ekonomi och produktion.Detta examensarbete har bedrivits på Thules anläggning Hillerstrop. Thule är idag ettvärldsledande bolag som erbjuder transportlösningar för bilen på ett säkert, enkelt ochelegant sätt (Thule 2007).Arbetets inriktning har varit att analysera och implementera ett fullt fungerandelagersystem för ett av Thules Mellanlager med en kapacitet på 2268 lagerplatser. Idetta lager lagerförs etiketter och monteringsanvisningar. Dessa två artikelgrupper ärviktiga för Thules materialhantering, då de två artikelgrupperna på ett eller annat sättingår i varje slutprodukt som skickas ifrån Thules fabrik i Hillerstorp.Problemet som Thule hade med materialhanteringen vid mellanlagret var attlagerpersonalen hade svårigheter med att lokalisera de artiklar somproduktionsgrupperna behövde. Detta berodde i grunden på otillräckligt märktalagerplatser och bristande information om vad lagret innehöll.Analysen som examensgruppen har bedrivit innehöll en jämförelse mellan fyra olikalagerhanteringssystem.

-Order, var god dröj! : -En studie i ledtidsanalys av ett TQM-företag utifrån ett SCM-perspektiv.

Examensarbete 20p Företagsekonomi Tekonomprogrammet vid Örebro Universitet ESI VT 2007Titel: -Order, var god dröj! - En studie i ledtidsanalys av ett TQM-företag utifrån ett SCM perspektiv.Författare: Pär Alfredson, Mikael Eriksson, Jonas HellmanHandledare: Leif SannerExaminator: Detlef QuastBakgrund Marknader skapar ett behov av kortare ledtider och mer effektiva leveranser när konkurrensen ökar. Utifrån denna verklighet har PartnerTech fått incitament från deras största kund att de vill förkorta den totala ledtiden på leveranser. När materialet som används i produktionen är metall som det i det här fallet så försvåras arbetet med ledtidsförkortning då efterfrågan idag är större än utbudet på den marknaden.Syfte Att i en fallstudie kartlägga och analysera företagets problematik med långa ledtider för produkt AT4CS.Metod Studien har en deduktiv forskningsansats där vi utifrån teorin undersöker vårt fallföretag. Vi har använt oss av både kvalitativ och kvantitativ data som egenhändigt samlats in men också sekundärdata. Vi har avgränsat oss till PartnerTech i Karlskoga och en av deras produkter.Teori I studien har vi använt oss av tre olika teorier, Total Quality Management, Supply Chain Management och Supply Chain Risk Management.Slutsats Den aktivitet som tveklöst står för den största andelen av den totala ledtiden är materialanskaffning.

Kartläggning och förbättring av internt materialflöde: En studie på BAE Systems Hägglunds vid avdelningen Prototyp & Skrov

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik står i nuläget inför en ökning av produktionsvolymen av stridsfordon 90 (CV90) samt bandvagn 10 (BvS10) eftersom en ny kundorder erhållits. Då tillverkningen av de två produkterna kommer att ske parallellt innebär kundordern att produktionstakten vid avdelningen Prototyp & Skrov (P&S) kommer att nå rekordnivå. Företaget vill därför undersöka hur den nya kundordern kommer att påverka produktionen vid avdelningen P&S. Syftet med examensarbetet har således varit att kartlägga och analysera materialflödet på avdelningen. Målsättningen har varit att utveckla förbättringsförslag som skapar effektivare materialflöden och möjliggör att fler leveranser kan ske i rätt tid.

Lagerdimensionering vid bearbetningsproduktionen hos Volvo Powertrain i Skövde

Volvo Powertrain tillverkar motorer och drivlinor till AB Volvos samtliga dotterbolag förutom Volvo Aero. Vid anläggningen i Skövde tillverkas motorer och delar till motorer och växellådor och vid anläggningen finns alla tre nödvändiga produktionsområden; gjuteri, bearbetning och montering. När rådande lågkonjunktur slog till stod bearbetningen med väldigt höga lagernivåer vilka företaget snabbt tvingades sänka då det blev huvudfokus från koncernledningen att minska det bundna kapitalet. Utan egentlig analys sattes nya gränsnivåer för lagren inom samtliga avdelningar på bearbetning och målet med examensarbetet har varit att ta fram en metod för att dimensionera säkerhetslagret på optimal nivå med bibehållen hög leveranssäkerhet. Därigenom skulle företagets lagernivåer kunna styrkas med hjälp av en teoretisk grund.Som utgångspunkt har en lagernivådimensionering med servicenivåkonceptet SERV2 och där alla artiklar tillåts ha differentierade servicenivåer använts.

Utvärdering och utveckling av värdeflödeskedjor på BoRö Pannan AB: Förslag till förändring från tillverkning mot prognos till tillverkning mot order

Det här examensarbetet har utförts på BoRö Pannan AB, som är ledande inom norden då det gäller tillverkning av ackumulatortankar och solfångare. Den största verksamheten ligger i Kalix, men verksamhet finns också i Motala, Övertorneå och Bosnien. Syftet med projektarbetet var att försöka korta deras ledtider för att bland annat förbättra omsättningen och effektivisera produktionsflödet genom fabriken i Kalix så att icke värdeadderande arbete kunde minimeras. För att åstadkomma detta så utnyttjades det existerande verktyget värdeflödesanalys. För kartläggningen av nuläget så valdes ackumulatortanken IVT 185/40 FR.

<- Föregående sida