Sök:

Sökresultat:

215 Uppsatser om Maskin - Sida 3 av 15

Översyn av produktionslayout

Det här examensarbetet har utförts på Metso Paper Karlstad AB, Karlstad. Arbetet ingår som avslutande del i Maskiningenjörsprogrammet vid Karlstads universitet. Metso Paper Karlstad AB tillverkar mjukpappersMaskiner vilket man har gjort i drygt hundra år. Idag är man en världsledande leverantör med kunder över hela världen, hälften av världens mjukpapper (tissue) tillverkas idag på en Maskin levererad från Metso.  Produktionen vid Metso Paper Karlstad AB har under åren genomgått ett antal omorganisationer, vilka har påverkat tillverkningen. Någon större anpassning av verkstadslayouten har inte gjorts under de gångna åren vilket i sin tur har påverkat produktiviteten.

Aseptisk Fyllning : En studie för aseptisk fyllning av tuber i renrumsmiljö

Arbetet behandlar området aseptisk fyllning av tuber i en ISO 5 klassad miljö.Problematiken som berör detta område tas upp, grundprinciper diskuteras, dagens teknik inom olika renrumsapplikationer behandlas.Slutligen appliceras allt för att lösa det specifika problemet att möjliggöra aseptisk fyllning av tuber i en specifik Maskin, där koncept för att lösa detta presenteras..

Stilleståndskostnad : Framtagning av kostnadsmodell för stilleståndskostnad vid haveri ur ett top-down perspektiv

När ett haveri inträffar uppstår direkt en mängd olika kostnader i form av underhållsinsatser, reparationsmaterial och administrationsinsatser. Utöver dessa kostnader förloras även de intäkter som Maskinen genererar samt täckningen för de fasta och rörliga kostnaderna. Alla dessa kostnader skall täckas av de värdeskapande enheterna på företaget och påverkar det finansiella resultatet negativt. För att förbättra ett företags lönsamhet ökas antingen intäkterna eller så reduceras kostnaderna. Trots detta är det för många företag okänt hur stor kostnaden faktiskt är då en Maskin står stilla.Arbetets uppdragsgivare är Konecranes Machine Tool Service (MTS), ett företag som erbjuder underhållstjänster och underhållslösningar till företag inom verkstadsindustrin.

"Tar den inte kort eller?" - en studie om samspelet mellan användare och biljettautomat

Vår kandidatuppsats handlar om användning och utveckling av Kustpilens biljettautomat. Vi har, genom etnografiska metoder, studerat hur människor använder sig av biljettautomaten vid köp av en tågbiljett. För att generera designidéer och utveckla vårt designförslag har vi utgått från dessa studier. Vi har sett hur viktigt det är för användarna att få feedback på utförda handlingar. Biljettautomatens design är viktig för att uppmana kunderna till rätt användning.

Mobilutveckling

Det finns flera olika tillvägagångssätt för att göra det möjligt att skapa program som kan exekveras på flera olika plattformar. Detta tillvägagångssätt för utveckling mot flera plattformar, kallas plattformsoberoende utveckling. En av teknikerna för plattformsoberoende utveckling, bygger på att de specifika plattformarna har tillgång till en virtuell Maskin som programmet kompileras mot. Den virtuella Maskinen översätter sedan koden till plattformens specifika Maskinkod. Denna teknik används bland annat av plattformsoberoende språk som Java och .NET-familjen.

Mobila tjänster för barnfamiljer - ett sätt för automobilindustrin att skapa långsiktiga relationer!?

Bakgrund och problem: Allt fler företag gör företagsförvärv och sammanslagningar dåförvärv ses som en möjlighet att uppnå tillväxt snabbare än organisk tillväxt. Samtidigt harmånga dagens företag misslyckat med sitt företagsförvärv och stött på drastiska konsekvenser,till och med gått i konkurs.Syfte: Studiens syfte är att öka förståelse för industriella företagsförvärv och delmoment idess transaktionsprocess. Vi vill undersöka förvärv som en tillväxtstrategi samt deutmaningarna och risker som är förknippade med förvärv så att framgångsrika förvärv kanske.Avgränsningar: Studien har avgränsat förvärv av ett annat företags tillgångar, exempelvisgenom licensavtal av ett patent. Fokus har lagts på industriella förvärv. Studien har inteinkluderat processen som sker efter förvärvet och uppföljningsfasen i syfte att hålla sig inomramar för att studiens omfattning.Metod: Kvalitativ undersökning med sju intervjuer som dels har genomförts via dator ochtelefon och dels personligen.

Utveckling av hanteringsmaskin för IKEA-påsar

Det här examensarbete handlar om att ta fram en ny Maskin, en hanteringsMaskin, till TEXO Application i Älmhult. Syftet med Maskinen är att den ska vika IKEAs kundpåsar, hanteringsMaskinen ska användas på samtliga IKEA varuhus världen över. Utvecklingen av hanteringsMaskinen går från enkla skisser av flera koncept till val av koncept och utveckling en denna till en fullständig ritning som det sedan byggs en prototyp utfrån. Effektiviseringen bland samtliga varuhus beräknas att öka då denna lösning ger de anställda mer tid till annat arbete..

Biogallring : effektivitet och lönsamhet vid gallring i ung skog

I Sverige har sedan mitten av 1990-talet antalet bestånd där röjning inte utförts ökat. Dessa bestånd är åldersmässigt mogna för en första gallring men pga. utebliven röjning är de mycket stamtäta och dimensionerna är klena vilket gör att valet av skötselåtgärd inte är självklart. De senaste åren har intresset för uttag av biomassa även i unga skogar ökat. Under våren/sommaren 2009 startade Stora Enso Skog (SES) ett fullskaleprojekt där syftet var att testa en gallringsmetod med flerträdshanterande skördaraggregat och uttag av (förutom rundvirke) ett bioenergisortiment (träddelar/okvistade toppar) i eftersatta röjningar och tidiga gallringar.

Designverktygs funktionalitet vid design av applikationsgränssnitt för tablets. : En studie av designers praktiska arbete med att designa appliaktionsgränssnitt med stöd av designverktyg.

Det här examensarbete handlar om att ta fram en ny Maskin, en hanteringsMaskin, till TEXO Application i Älmhult. Syftet med Maskinen är att den ska vika IKEAs kundpåsar, hanteringsMaskinen ska användas på samtliga IKEA varuhus världen över. Utvecklingen av hanteringsMaskinen går från enkla skisser av flera koncept till val av koncept och utveckling en denna till en fullständig ritning som det sedan byggs en prototyp utfrån. Effektiviseringen bland samtliga varuhus beräknas att öka då denna lösning ger de anställda mer tid till annat arbete..

Eftermarknadsaffären för komponenter: en fallstudie vid
Volvo CE Components

Uppdraget har handlat om att kartlägga en ekonomisk modell för nyutvecklings- och uppgraderingsinvesteringar. Modellen är en investeringskalkyl baserat på olika tidsperioder vilka är projekt, produktion och eftermarknad. Lönsamhetsmodellen, som den kallas i examensarbetet, jämför egentillverkade och inköpta komponenter (ex växellåda). I modellen finns några viktiga parametrar som behöver verifieras. Reservdelsförsäljning är en sådan.

Produktutveckling av kringutrustning för hastighetsövervakning

Denna rapport är resultatet av ett examensarbete utfört på ingenjörshögskolan (Maskin), Borås i samarbete med företaget Unitraffic AB. Unitraffic AB utvecklar, tillverkar och marknadsför teknik för trafik- och hastighetsövervakning för den skandinaviska marknaden. Syftet med examensarbetet har varit att utveckla en servicelösning samt nykonstruktion för kringutrustning för en genomsnittshastighetsmätare, Trip-Track.Servicelösningen kommer att införas på displayer som visar symptom på läckage. Examensarbetet har också resulterat i ett förslag till en bättre konstruktion på displayhuset samt förslag på nykonstruktioner av kapsling av huvuddator och kapsling för videodisplay..

CAN-WLAN brygga

Rapporten täcker konstruktionen av en CAN-WLAN brygga från schemaritning ända till en nästintill konsumentfärdig produkt med inkapsling. Bryggan använder sig av mikroprocessorn AT90CAN128 tillsammans med WLAN-modulen WIZ610wi för att hantera kommunikation av CAN respektive WLAN. Bryggan är tänkt att monteras stationärt på en Maskin/fordon som har en implementerad CAN-bus. Man kan sedan via smartphone eller bärbar dator avläsa informationen på CAN-bussen samt skicka ut CAN-paket. Allting sker via webbläsaren i den mobila enheten.

Fyrhjulsstyrda lastmaskiner : hur ser kunderna på detta styrsystem?

Målet med undersökningen är att få kännedom om hur stort intresset är för Kramer Allrad?s fyrhjulsstyrda lastMaskiner. Genom vår studie vill vi ta reda på kundernas uppfattning av för- och nackdelar med Kramer Allrad´s lastMaskin. Studien behandlar fyrhjulsstyrda lastMaskiner av märket Kramer Allrad. Styrsystemet på den här lastMaskinen gör den unik i sin storlek på marknaden. Efterfrågan på mindre och smidiga Maskiner ökar i takt med att arbeten skall utföras allt mer effektivare.

Layout och ergonomi vid vevaxelbearbetningen hos RENAULT V.I. ESPAÑA

Detta examensarbete har genomförts under hösten 2004 vid lastbilstillverkaren RENAULT V.I. ESPAÑA, S.A. i Madrid, Spanien. Syftet med projektet var att undersöka hur ändringen av produktionslayouten, vid bearbetningslinjerna av vevaxlar, bäst kan komma att se ut och genomföras inför den nya produktionssituationen fram till årsskiftet 2006-2007. Projektet omfattar även en generell ergonomisk studie av de två linjerna och en specifik ergonomisk studie av arbetsstationen ?Försänkning och putsning av oljehål?.

Virtual Training Tool : Mjukvarubaserat utbildningsverktyg

En viktig del hos företag som tillverkar diverse industriMaskiner är att utbilda den personal som förväntas använda och underhålla Maskinerna. Detta är för att ge användaren en god förståelse för hur Maskinen i fråga fungerar och är uppbyggd. Vid sådana utbildningar är det viktigt att tillhandahålla användarvänligt utbildnings-material.Målet med detta examensarbete är att förbättra användarvänligheten för utbildningsmaterialet hos en viss utbildning för projektets uppdragsgivare. Den utbildning som skall förbättras går i dagsläget ut på att manuellt simulera processer hos en specifik Maskin via en hårdvarubaserad simuleringsmiljö.Resultatet blev en lösning i form av en mjukvarubaserad simulator med tillhörande grafiskt användargränssnitt. Användaren kan därigenom på ett säkert sätt simulera Maskinens beteende genom ett PC-program och då t.ex.

<- Föregående sida 3 Nästa sida ->