
Sökresultat:
6284 Uppsatser om Inre motivation - Sida 41 av 419
?Motivation och attityd till matematik? - en studie utförd i grundskolans senare del
Uppsatsen handlar om elevers attityder och deras motivation till ämnet matematik. Hur ser detta ut bland dagens elever i grundskolans senare del? Undersökningen är gjord på två olika skolor, dock i samma kommun. Vi har genomfört intervjuer med både lärare och elever. Lärarintervjuerna gjordes individuellt och elevintervjuerna gjordes i grupper.
Att skapa motivation med belöningssystem : - en fallstudie av ett telemarketingföretag
Motivationsbrist är sammankopplat med stora kostnader. En nyckelfråga för företagsledningen blir därför hur de skall gå tillväga för att motivera sina medarbetare. Ett sätt att skapa motivation är med hjälp av belöningssystem. Syftet med vår uppsats är att generera en teori som visar vad som motiverar och påverkar anställda säljare på ett valt Företag X, för att på så vis hjälpa företagsledningen att utforma bättre belöningssystem. Teorin som genererats beskriver att individer beroende på upplevd motivation väljer att handla utefter olika motstrategier.
Elevers självkänsla : Hur stärker vi den i skolan?
The overall aim with this study is to elucidate outdoor education as an education method and on the basis of that illustration to examine active educators vision on it as a way to motivate students' learning. This study is based on a literature component and a qualitative study through interviews five teachers.The results of the interviews show how to interpret the motivation and how to work with students' motivation. As well as outdoor education as part of the activity. The interviews show the importance of outdoor education can be to increase students'motivation for learning. They also show the importance of outdoor education is for student learning and test scores have shown the effectiveness of student learning through outdoor education.
Inre Hamnområdet i Uddevalla
Kommunen har som mål i samhällsbyggandet att förnya och förtäta det bebyggda
stadsområdet. De vill fortsätta med stadsbyggandet bland annat längs med Bäveån
till Inre Hamnområdet.
Kommunen vill även ha en blandad bebyggelse med bostäder, verksamheter och
service. Att förnya och förtäta i befintliga områden, i det här fallet Inre
hamnområdet, leder därför till korta avstånd för de boende till arbete och
service.
I och med en utbyggnad av Inre Hamnområdet kommer centrum att utökas mot
sydväst och därmed få större vattenkontakt.
En förnyelse skall stärka samt komplettera stadens centrum och attraktivitet.
Inre Hamnområdet utgör med andra ord ett högintressant område med ett centralt
läge med möjligheter till bra kommunikationsmöjligheter, service och attraktivt
boende.
Idrottslärares syn på motivation och dess betydelse för undervisningen
Syftet med denna uppsats var att få en uppfattning om hur idrottslärare för årskurserna 7 till 9 definierar begreppet motivation och vilken betydelse de anser att motivationen har för att uppnå undervisningens mål, samt hur de arbetar för att göra eleverna aktiva i undervisningen. Som en del av detta ville jag också skildra ledarskapets betydelse för motivation. En kvalitativ intervju användes som metod. Resultatet visar att relationens betydelse är viktig i motivationsarbetet. Dessutom framkommer kommunikativa mellanmänskliga aspekter emellan idrottslärare och elever som sker utanför ämnet Idrott och Hälsa som betydelsefulla..
Parkskolan i Annedal
Ett förslag på ny skola i Annedalsparken i Mariehäll, Stockholm.Parkskolan består av en låg byggnadskomposition med tre skilda byggnader i en gemensam form, men med egna anspråk på den inre gård var och en av byggnaderna omfamnar. Skolan är belägen i Mariehäll i kanten av Annedalsparken. Byggnaderna är uppförda i trä och relaterar med sina fasader och sin form till kullen, träden och parken. Den sluter in och öppnar upp på samma gång och ger en trygg, men stimulerande miljö för unga Mariehällsbor att utforska. Med sina kulturcentrumlokaler erbjuder även skolan aktiviteter för alla åldrar över stora delar av dygnet alla dagar veckan.
Motivation: En begreppsanalys
En stillasittande livsstil utgör idag ett mycket stort folkhälsoproblem och fysisk aktivitet är något som förespråkas i samhället. Motivation är en förutsättning för att en person skall kunna förändra sin livsstil. Distriktssköterskan skall befrämja den fysiska, psykiska och sociala hälsan och kan göra det genom att hjälpa människor att finna sin egen motivation. Distriktssköterskan möter patienter med skilda hälsoproblem och olika grad av motivation. För att kunna möta människors olika behov är det av betydelse att ha kunskap och förståelse för vad motivation innebär och hur det uttrycks.
Samverkan mellan ljud och grafik : Användandet av inre bilder i spelhändelser
I detta examensarbete diskuteras ljudets funktion kopplade till korta händelser i spelet Europa Universalis III: Divine Wind (2011). Arbetet undersöker vad spelaren upplever när det uppkommer fler ljud än vad som är synligt i grafiken. Tidigare forskare vars arbete har använts är bland annat Mats Liljedahl, Nigel Papworth och Stefan Lindberg (2007) som forskat i hur spelare kan navigera efter ljud. Michel Chions (1994) forskning är också relevant då han beskriver hur ljud fungerar utanför bilden i film. Examensarbetet tar upp frågan om vad den inre bilden kan förmedla i en spelhändelse och hur spelaren tolkar situationen.
Man ska dränka alla i böcker men det skall vara en positiv dränkning: en studie om motivation till läsning
Att väcka lusten till läsning är en väsentlig del av pedagogens och
bibliotekariens viktiga arbete. Syftet med vår studie är att öka vår
förståelse hur man som pedagog och bibliotekarie motiverar barn och elever
till läsning och vilka faktorer som är betydelsefulla för elevers ambition
att läsa litteratur. Litteraturen är en värdefull kunskapskälla och för att
kunna ta del av denna kunskap krävs det att man vill och kan läsa. Vi
försöker också finna svar på frågan om all typ av litteratur - utan hänsyn
till kvalitetskriterier - lämpar sig för att öka barnens motivation.
Man ska dränka alla i böcker men det skall vara en positiv
dränkning: en studie om motivation till läsning
Att väcka lusten till läsning är en väsentlig del av pedagogens och bibliotekariens viktiga arbete. Syftet med vår studie är att öka vår förståelse hur man som pedagog och bibliotekarie motiverar barn och elever till läsning och vilka faktorer som är betydelsefulla för elevers ambition att läsa litteratur. Litteraturen är en värdefull kunskapskälla och för att kunna ta del av denna kunskap krävs det att man vill och kan läsa. Vi försöker också finna svar på frågan om all typ av litteratur - utan hänsyn till kvalitetskriterier - lämpar sig för att öka barnens motivation..
Hur eleverna motiveras att delta i matematiken och dess aktiviteter
Syftet med mitt examensarbete var att undersöka om elevers motivation och lust till lärandet i ämnet matematik ökar vid olika aktiviteter och ett varierat arbetssätt. Jag har gjort en studie i fyra klasser om sammanlagt 81 elever i årskurs ett i två olika program vid en gymnasieskola i en mellanstor kommun i Sverige. De metoder jag använde mig av för att nå ett resultat var enkätundersökning med blandade frågor och kvalitativa elevintervjuer. De mest centrala begreppen i detta arbete är motivation och aktivitet. Motivation kan i detta sammanhang definieras som elevens drivkraft till aktivitet, medan aktivitet definieras som en situation där eleven arbetar med en uppgift. Fokus i detta arbete var elevers motivation för aktiviteter i skolämnet matematik, hur de är motiverade för uppgifter med olika utformning, och hur de är motiverade för aktiviteter i klassen, i mindre grupper eller ensamma. Därefter blev fokuset på sambandet mellan motivation och prestation, och motivation och elevers tankar kring inlärning och aktivitet.
Hur kan lärare öka elevers motivation till läsning?
Syftet med arbetet var att undersöka hur lärare kan öka elevers motivation till läsning. Studien omfattade elva lärare i år 1-3, från fem skolor i Luleå kommun. Vi utförde undersökningen med hjälp av de informationsinhämtande metoderna: enkäter, intervjuer och observationer. Utifrån enkätsvaren valde vi ut fyra lärare för intervju. Dessa lärare hade intressanta svar med tanke på vårt syfte.
Belöningens inverkan på fastighetsmäklares upplevda motivation, prestation och lojalitet
Belöningssystem används flitigt i arbetslivet men forskningen kring dess effekter på anställda ha varit snål. Syftet med denna studie är att undersöka hur ekonomisk belöning uppfattas av fastighetsmäklare samt vilken effekt det kan ha på deras motivation, prestation och lojalitet gentemot företaget. Sex stycken kvalitativa intervjuer genomfördes med fastighetsmäklare från olika lokalkontor i stockholmsområdet. Tematisk analys gjordes med teoretisk grund i Cognitive Evaluation Theory (CET) samt Self-Determination Theory (SDT). CET utgår ifrån att människor bedömer händelser utifrån en kontrollerande och en informerande aspekt medan SDT handlar om hur motivation kan vara mer eller mindre externt reglerad.
Perspektiv på arbetsmotivation : Om forskningsperspektiv och chefers syn på arbetsmotivation
The aim of this master thesis is to examine research perspectives and a selection ofmanagers? views on the concept of work motivation. With an exploratory approach,based on a literature review and interviews these views are examined and compared inrelation to a theoretical framework. This theoretical framework consists of three keyconcepts, the individual, the context and the regulation of work motivation. Theliterature review reveals two research perspectives, a classic economic perspectivebased on Principal?Agent Theory and a more up to date social psychologicalperspective based on Self-Determination Theory.
Läraren ska brinna för sitt ämne! : Lärares och elevers upplevelser av lärarens egenskaper för att motivera
Syftet med uppsatsen var att få en ökad förståelse för gymnasielärares och gymnasieelevers upplevelser om vilka egenskaper hos läraren som bidrar till att eleverna känner motivation till att studera i skolan, och om det fanns några skillnader mellan lärare och elevers uppfattningar. Forskning av bl.a. Patric et al. (2000) och Cothran & Ennis (2000) visar att entusiastiska och empatiska lärare och förmågan att skapa en relation påverkar elevernas Inre motivation positivt. På en kvalitativ grund har fem gymnasielärare, och fem gymnasieelever intervjuats med utgångspunkt i en fenomenologisk forskningsansats.