
Sökresultat:
1772 Uppsatser om Implementering - Sida 23 av 119
Talar de om samma sak? : Lärares respektive skollednings syn på implementeringen av digital teknik i en F-6-skola
Syftet med denna studie är att få en insikt i lärares respektive skollednings syn på Implementering av digital teknik i undervisningen på en mindre F?6-skola. Genom enkäter till samtliga lärare på skolan samt intervjuer med fyra lärare och rektor på skolan undersöktes hur de ser på syftet med Implementeringen och hur de använder den utrustning de har tillgång till. De tillfrågades även om hur de ser på resultatet och vad de kan ange som framgångsfaktorer respektive hinder i Implementeringen. Genom att använda ett verksamhetsteoretiskt perspektiv gavs möjlighet att undersöka hur individer som innehar olika positioner i en organisation samverkar i Implementeringsprocessen.
?Varje situation som anhörig respektive närstående är unik" : En studie om implementeringen av 10§ 5kap SoL och samverkan kring anhöriga till människor med missbruksproblematik
Syftet med studien är att se om och i sådana fall hur 10§ kap5 SoL har påverkat stödet för anhöriga till människor med missbruksproblematik samt att se hur samverkan mellan organisationer används för att underlätta för de anhöriga. I och med att dessa anhöriga är en tyst målgrupp krävs det samverkan för att nå dem då alla inte är i kontakt med socialtjänst eller andra myndigheter. Fem kvalitativa halvstrukturerade intervjuer genomfördes med sex personer som arbetar med anhörigstöd på olika sätt. Materialet transkriberades och analyserades sedan genom analysmodellen grounded theory genom att jag hittade olika kategorier delvis utifrån vad informanterna sade och delvis utifrån studiens syfte, efter det hittade jag underkategorier.Resultatet analyserades med stöd utav samverkansteori och Implementeringsteori, och visar att så länge samverkan används för den anhöriges bästa fungerar den bra då stödet blir individuellt anpassat efter dennes behov. Det är inte många utav informanterna som har kunnat uttala sig om någon nackdel med samverkan. Flera av informanterna har inte påverkats av lagen fast alla arbetar med anhörigstöd.
VHDL-implementering av GMSK-demodulatorer för DARC i FPGA.
DARC är ett sätt att sända digital information via FM-rundradionätet. Moduleringsmetoden för DARC är GMSK. Målsättningen var att jämföra kostnad/komplexitet och strömförbrukning för olika sätt att demodulera GMSK. Tre icke-koherenta demodulatorer och en koherent demodulator har jämförts. Man vill veta hur stor resursanvändningen var för olika FPGAer.
Upphandling och implementering av ett nytt affärssystem : Vad måste man ta hänsyn till och tänka på?
Affärssystem är ett relativt nytt och outforskat ämne. Därför tyckte vi att det verkade intressant att ta reda på lite mer om ämnet. Affärssystem är standardiserade verksamhetsövergripande systemstöd och en integrerad del av företaget. Vi valde att fokusera oss på upphandlings- och Implementeringsprocessen av ett affärssystem på grund av att det är den avgörande fasen för ett affärssystems vara eller icke vara.I vår uppsats har vi valt att undersöka hur upphandlings- och Implementeringsprocessen på Stora Enso sett ut. De har under årets början (2007) infört ett nytt affärssystem (SAP/R3) i sin verksamhet.
Att möta nyanlända flyktingbarn: En kvalitativ studie med syfte att beskriva elevhälsans arbete med nyanlända flyktingbarn i tre kommuner i Norrbotten
Detta är en studie jag genomfört i uppdrag för Kommunförbundet Norrbotten med syfte att beskriva elevhälsans arbete med nyanlända flyktingbarn i förhållande till den nya skollagen gällande elevhälsa, i tre kommuner i Norrbotten. För att nå syftet med uppsatsen har följande frågeställning besvarats:- Upplever praktiskt verksamma inom elevhälsan att deras arbete med nyanlända flyktingbarn lever upp till den nya skollagen gällande elevhälsa? Varför/varför inte?- Hur upplever praktiskt verksamma inom elevhälsan att deras arbete med nyanlända flyktingbarn i dagsläget fungerar?- Vilka resurser (ekonomi, personalbemanning, kompetens, vidareutbildning) har man att tillgå, upplever praktiskt verksamma dem som tillräckliga?Jag har använt mig av en kvalitativ metod och genomfört fem semistrukturerade intervjuer med personer som i parktiken arbetar inom elevhälsan, i kommunerna Luleå, Boden och Kalix. Resultatet har kopplats mot dels den nya skollagen gällande elevhälsa för eventuella bristande överenstämmelser samt mot teorier för Implementering, för att förklara varför den nya skollagen inte realiserats inom verksamhetens arbete med nyanlända flyktingbarn.Enligt min studie bör flertalet faktorer förbättras för att verksamheten ska kunna leva upp till den nya lagen. En kombination av flertalet åtgärder bör vidtas, däribland mer utbildning för praktiskt verksamma, en ökad möjlighet till att kunna driva fler förebyggande insatser, ett förbättrat samarbetet på framförallt kommunal- och länsnivå, ett upprättande av nationella direktiv för ett mer systematiskt arbete i hela landet samt utökad tid i arbetet för en mer likvärdig elevhälsa för samtliga nyanlända flyktingbarn..
Kompetenshantering i globala IT-företag: en fallstudie om
globala IT-företags implementering av organisationsgemensamma
arbetsprocesser och IT-system för kompetenshantering
Studien beskriver globala IT-företags arbete med kompetensfrågor ur ett centralt och lokalt ledningsperspektiv utifrån behov av att implementera organisationsgemensamma arbetsprocesser och IT-system för kompetenshantering. Med utgångspunkt i detta beskrivs också de utmaningar som uppstår vid Implementeringen samt rekommendationer ges för hur dessa kan hanteras. Beskrivningarna baseras på en generell kartläggning av globala företags arbete med kompetensfrågor, tidigare forskning om IT- företags Implementering av kompetenshanteringssystem samt en fördjupad studie av ett IT-konsultföretags Implementering av ett organisationsgemensamt IT-system för kompetensutveckling och karriärplanering. Lokala ledare vid de globala IT-företagen har till stor del använt sig av enkla och flexibla arbetsprocesser och IT-system för hanteringen av kompetensfrågor. Kunskap om personalens kompetens har främst delats genom nätverkande mellan de lokala ledarna.
Motstånd och problem vid implementeringen av ERP-system : En litteraturstudie av förändringshantering och motstånd vid implementeringen av ett ERP-system. Studien ger även förslag på förebyggande åtgärder baserat på dokumenterade fallstudier
Syfte ? Syftet med denna uppsats var att genom existerande fallstudier, enkätundersökningar och annan sekundärdata identifiera vilka faktorer som ger upphov till motstånd vid Implementeringen av ERP-system och hur detta motstånd kan förebyggas.Metod ? Metoden som användes i denna uppsats är dokument. Dokument i denna uppsats var sekundärdata i form av artiklar och böcker från världsledande journaler inom området ERP-Implementering. Uppsatsens teori, analyser och modeller bygger kring dessa artiklar och böcker.Resultat och analys ? Resultaten från denna studie tyder på att alla ERP-Implementeringar möter motstånd vid ERP-projekt.
Studie av konstruktion och implementering av CORDIC-algoritmer
Abstract CORDIC (Coordinate Rotation Digital Computer) is an iterative algorithm for the calculation of a two-dimensional vector in circular, linear or hyperbolic coordinate systems. This paper presents a survey of known CORDIC algorithms and architectures for the rotation and vectoring mode in the circular cordinate system. In addition an implementation of the differential CORDIC algorithm in VHDL has been done. The implementation is designed to keep the fast timing and throughput characteristic known for on-line redundant arithmetic..
ERP-system, hjälpande eller stjälpande för ekonomistyrning? -En fallstudie inom Dotterbolaget AB
Bakgrund och problem: Informationssystemens intåg har revolutionerat sättet som företag arbetarpå och under senare år har verksamhetsövergripande IT-?system, så kallade ERP-?system blivit alltvanligare. Dock pågår det en diskussion bland forskare inom ekonomistyrning om ERP-?systemen överhuvud taget har någon inverkan på hur företag arbetar med sin ekonomistyrning. Vi vill därförundersöka hur ett företags anställda tror att deras ekonomistyrningsmodeller kan komma attförändras vid en kommande Implementering av ett ERP-?system.Titel: ERP-?system, hjälpande eller stjälpande för ekonomistyrning? -? En fallstudie inom DotterbolagetABSyfte: Vi söker undersöka de anställdas uppfattning av hur Implementeringen av ett nytt ERP-?systempå Dotterbolaget AB kommer att påverka dess ekonomistyrning.
Implementering av riktlinjer
Syfte:Syftet var att undersöka hur sjuksköterskor på fyra vårdavdelningar (två ortopediska avdelningar och två kirurgiska avdelningar) upplever preoperativt omvårdnadsarbete och jämföra sjuksköterskornas upplevelser från de två olika verksamhetsområdena med varandra.Metod:Detta är en jämförande, deskriptiv enkätstudie av kvantitativ design. Enkäten innehöll slutna frågor rörande preoperativa förberedelser, faste- och duschrutiner, preoperativ medicinering och antibiotika samt medicinteknisk utrustning, kirurgmarkering och laboratoriesvar. Därtill innehöll enkäten bakgrundsfrågor samt öppna frågor. 69 sjuksköterskor mottog enkäten. Dataanalys genomfördes med icke-parametrisk statistikmetod.Resultat:De ortopediska sjuksköterskorna uttryckte att organisationen kring de preoperativa förberedelserna fungerade sämre i jämförelse med de kirurgiska sjuksköterskorna.
Jämförelse av off-the-shelf-hårdvara för realtidsapplikationer
Vid Implementering av realtidsapplikationer krävs det att man kan använda hårdvaran på ett deterministiskt vis. En realtidsapplikation ställer stora krav på körtider och hur applikationen schemaläggs. Det är därför av största vikt att kontrollera om de uppfyller dessa krav. I detta examensarbete har tre system för realtidsapplikationer jämförts och en analys av framförallt sina beräkningsförmågor och hur pass deterministiskt de uppför sig gällande körtider har gjorts. Även andra aspekter så som utvecklingsmiljöer för mjukvara, tillbehör och effektförbrukning har jämförts. .
Implementering av statistisk processtyrning på en serviceavdelning.
På senare tid har företag i allt större utsträckning börjat mäta processprestationer istället för att enbart styras efter ekonomiska termer. Att lägga resurser på ständiga förbättringar istället för ?brandsläckning? har samtidigt blivit mer vanligt. Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) i Finspång har arbetat med förbättrings¬konceptet Sex Sigma en längre tid och har som ett led i detta kommit långt i arbetet med processorientering. På serviceavdelningen har man börjat intressera sig för statistisk processtyrning (SPS) som ett sätt att koppla ihop processernas prestation med förbättringsarbetet.
?Messlingen ? periferins periferi? : En studie av turismutvecklingens misslyckande och möjligheter i västra Härjedalen
Radio Frequency Identification RFID är en teknologi för att kunna identifiera produkter via radiovågor, detta med hjälp av radiosändare. Denna uppsats intresserar sig för hur RFID kan användas i tillverkningsföretag och om tekniken kan förbättra och förenkla materialflödesprocesserna. RFID är en relativt komplicerad teknik därför har denna uppsats som syfte att ge företag praktiska tips inför en Implementering. För att kunna besvara problemformuleringen har Hästens Sängar AB används som praktikfall. Intervjuer har även gjorts med RFID leverantörer och av företag som idag använder RFID, för att få det praktiska perspektivet.RFID används mer och mer i tillverkningsföretag även om utvecklingen har gått långsammare än förväntat.
Andra vågen: En kvalitativ studie av hur företag kan öka nyttan av sitt affärssystem tiden efter implementering
Bakgrund och problem: Enligt studier genomförs investering i affärssystem för attuppfylla två syften, att förbättra beslutskvaliteten och att effektivisera processer. Inköp avett nytt affärssystem är en omfattande process, både vad det gäller arbetsinsats som krävsav företaget och kostnad. I många fall har företag främst fokuserat på Implementeringenav affärssystemet och i stor utsträckning förbisett efterföljande stadier i systemetslivscykel. Kostnader som uppkommer efter Implementeringen kan vara så mycket som 70procent av den totala kostnaden. Samtidigt visar studier att affärssystems potential inteutnyttjas fullt ut.
Nationellt vårdprogram "Omvårdnad vid bröstcancer 2011" Vårdprogrammets spridning, användbarhet samt plan för implementering : en enkätundersökning
Under de senaste decennierna har ett paradigmskifte skett inom omvårdnad, från att ha varit ett intuitionsbaserat område till att vara evidensbaserat. Detta innebär att den enskilda sjuksköterskan integrerar de bästa tillgängliga externa bevisen för att i samråd med patienten fatta beslut om olika omvårdnadsinsatser.Flera studier visar dock att det är en låg användning av forskningsresultat bland sjuksköterskor i den kliniska vardagen och att införande av evidensbaserad omvårdnad i organisationer är en komplicerad och ofta långsam process.Avsikten med evidensbaserade vårdprogram är att samordna vårdinsatser så att alla patienter i landet skall få en likvärdig vård som är den bästa med hänsyn till tillgängliga resurser.I juli 2011 kom det första nationella vårdprogrammet inom cancerområdet som enbart fokuserar på omvårdnad, Nationellt vårdprogram "Omvårdnad vid bröstcancer 2011". Detta vårdprogram har med hjälp av landets Onkologiska centra skickats ut till enheter i hela Sverige som behandlar patienter med bröstcancer.Syftet med denna studie var att belysa spridningen och användbarheten av det nationella vårdprogrammet "Omvårdnad vid bröstcancer 2011" samt om det fanns en plan för Implementering.Den metod som användes var en enkätundersökning. Inklusionskriteriet var chefsjuksköterskor på de 60 kliniker i Sverige som 2008-2009 rapporterade in till det nationella kvalitetsregistret för bröstcancer. Totalt skickades 122 enkäter ut och svarsfrekvensen var 58 procent.I resultatet framkom det att 55 av 71 (77 procent) tillfrågade chefsjuksköterskor ansåg att evidensbaserade vårdprogram har stor betydelse för omvårdnaden vid cancersjukdom och 12 (17 procent) ansåg att det hade delvis betydelse.