
Sökresultat:
982 Uppsatser om Food packaging - Sida 39 av 66
Roadshows inverkan på Servera Region Sydöst
Servera R&S AB is Sweden?s largest wholesale company within the restaurant and food service industry. Servera R&S AB is the daughter company to Axel Johnson AB, which in turn is a part of the Axel Johnson Group with Antonia Ax:son Johnson as the owner. Servera is a nation wide company with a business concept of offering a complete selection of merchandise and services to the professional food service market. The company is split into for different regions: the north region, the middle region, the southwest region, and the southeast region and has its headquarter in Stockholm.
Chefsrekrytering på lika villkor? : en studie av rekryterares attityder till kvinnors och mäns förutsättningar att nå chefspositioner inom dagligvaruhandeln
Trots allt jämställdhetsarbete i dagens samhälle innehar män fortfarande en större andel chefspositioner än kvinnor. Det finns många teorier som försöker förklara varför det förhåller sig så. Syftet med denna uppsats är att förklara eventuella skillnader i rekryterares attityder till kvinnors och mäns förutsättningar att nå chefspositioner inom dagligvaruhandeln. Vi har genomfört intervjuer med rekryteringsansvariga i tre dagligvarubutiker i Skåne. Resultaten från dessa har sedan jämförts med befintliga teorier och tidigare undersökningar i ämnet chefsrekrytering.
Matematik i förskolan : Hur arbetar man med matematik i förskolan?
The word mathematics is often associated to addition, subtraction, division or multiplication. This is not the kind of mathematics that belongs to pre-school. In my essay I have chosen to write about how mathematics is used in pre-school. In the literature it is written that the best way of becoming familiar with mathematics, is to integrate it in the every day life but that there are educators that use traditional mathematics education in pre-school. The questions I would like to answer are:1.
Undersökning av avfallshantering i Stockholms innerstad
According to the European Union waste hierarchy, waste should first of all be minimized. Reuse and material and energy recycling come next. Lastly the waste should be thrown at the refuse tip. In the inner city of Stockholm waste handling can be done in various types of ways. The solutions vary as a result of the type of architecture of the building and its condition.
Systemanalys flingtork : Produktionseffektivisering
BillerudKorsnäs is a leading global provider of primary fiber-based packaging materials and on Gruvöns Bruk in Grums, they have chosen to invest millions in the boiler at the facility to increase the total capacity of the factory. This results in the Pulp Flash Dryer at Gruvön being burden more, which makes it important that it is of great reliability and can be run with a high capacity. The reliability of the Pulp Flash Dryer at Gruvön is not as good as one could hope, which leads to reduced availability and production, as well as to increased maintenance costs. There are a number of different reasons for this, but all the casual links are not known.The purpose of this project was to perform a system analysis of the Pulp Flash Dryer to identify bottlenecks and the most critical parts from a capacity- and availability perspective. Appropriate methodology for the system analysis was used and would be used in a structured way to perform the analysis with data from the process and the maintenance system.
Livsmedelsaktörernas syn på spårbarhet
Inledning: Det är inte många områden som berör så många människor som livsmedel och livsmedelskonsumtion. Vi alla konsumerar olika livsmedel på ett eller annat sätt även om det är med mycket skiftande perspektiv. Det man konsumerar är heller inte statistiskt, utan förändras vid olika situationer som livet ger. Konsumtionen uppfyller olika behov hos olika individer och mycket påverkar ens val. Vägen från bonden till konsument blir allt längre som gör att konsumenter vill ha mer information om slutprodukterna för att kunna värdera produkten med sina referensramar.Bakgrund: Livsmedel som produceras och säljs i affären ska betraktas som att de är självklara att konsumera säkert.
De osynliga möjligheterna - Hur synergi uppfattas i praktiken
Syftet med den här studien är att empiriskt undersöka hur ett relaterat diversifierat företag kan ta tillvara de möjligheter till synergieffekter, som flera olika produktgrupper ger. Vi har undersökt detta genom en kvalitativ fallstudie på Procordia Food. Där undersökte vi tillvaratagandet av synergier som genereras av osynliga resurser - kunskapsöverföring. Utifrån en analys av Procordia Foods organisation, i förhållande till den referensram vi har valt att använda oss av, formulerade vi följande hypoteser: Hypotes 1 - Den begränsade medvetenheten om synergiers innebörd hos relaterat diversifierade företag förhindrar att en potential för effektivisering utnyttjas. Hypotes 2 - Relaterat diversifierade företag går miste om potentiella fördelar då de inte utformar organisationsstrukturen efter synergigenererande faktorer.
It's all in how you make it: Ett tevarumärke med funktion och tanke
Syftet med detta examensarbete har varit att skapa ett varumärke som fokuserar på att tillagningen av teet blir rätt. Många varumärken lägger inte så stor vikt vid att sprida denna kunskap trots att information om detta finns på i stort sätt alla förpackningar. Problemet är att informationen är för anonym. Jag har därför velat undersöka om man kan ta denna information och göra den till en del av designen och dessutom skapa ett varumärke som känns unikt och som trots informationen har en estetisk hög nivå. Jag har dessutom velat utveckla denna produkt ytterligare för att underlätta tillagningen av teet.
"Världens bästa reklamfilm" : En studie i hur reklamfilmerna från ICA är konstruerade för att locka kunderna till konsumtion
This paper sets out to investigate how companies can create advertisement that focus not only on selling but also on entertainment. The research is based on seven TV-commercials produced by the Swedish food chain ICA. The commercials were analyzed according to the methods of discourse analysis, semiotic analysis and rhetorical analysis. Furthermore, the research compares the analysis made with the thoughts and ideas of Tobias Karlsson, Head of marketing and communications development at ICA to find out how the comprehension of the commercials correlate with the original intentions made by the company.The study shows that ICA creates a commercial that contains the perfect mix of rhetorical approaches, communication strategies and entertainment mixed with gravity. The study also shows that ICA fails with its primary goal which is to sell selected products; however, by producing the entertaining commercials, they manage to strengthen their brand.
Maktförhållandet mellan aktörerna i den österrikiska nötköttsleverantörskedjan : kvalitativa intervjuer med aktörer i leverantörskedjan
Sveriges nötköttsproduktion har stadigt gått ner de senaste åren. Stora livs-medelsföretag såsom McDonalds har svårt att säkerställa sin leverans utav svenskt nötkött. Studien fokuserar på Österrike, om hur de arbetar för att säkerställa förekomsten av inhemskt nötkött som är av hög kvalitet och hur de säkerställer lönsamhet samt tillväxt i hela värdekedjan. Österrike är ett land som idag har en självförsörjningsgrad på 142 procent, jämfört med Sverige som ligger på 52 procent i självförsörjningsgrad.
Uppsatsen är en teoretisk undersökning av hållbara leverantörskedjor, där fokus ligger på maktförhållanden inom leverantörskedjan. McDonalds Sve-rige och Sveriges nötköttsproducenter (SNP) är de som står bakom efterfrå-gan om den övergripande studien, som kommer att göra en jämförelse mel-lan länder i Europa (Irland, Storbritannien och Österrike).
I Österrike har det tagits fram merbetalningsprogram för att lantbrukaren ska få bättre betalt.
Tillagning i mikrovågsugn och dess effekt på livsmedel : En jämförelse med konventionell tillagning
Microwave is a time- efficient device for heating and reheating of foods. Despite the fact that its effects on foods have been evaluated during a long period of time, without any more negative effects shown compared to conventional cooking, one third of the Swedish population believes (in 2010) it accounts for a higher loss of nutrition.
This literature review aim to compile studies regarding how food is affected by cooking in microwave, with respect to cooking losses, nutrition, secondary metabolites as well as sensory and textural aspects and compare it with conventional cooking.
The compilation shows that different combination of effect (W), time and amount of water during microwave cooking have different effects on foods. The contents of proteins, vitamin B and carbohydrates are generally higher after microwave cooking, while anti-nutritional substances are affected much less during conventional cooking. This also depends on if it is of animal or non-animal origin. However, for the majority of nutrition values the differences are quite small.
Tillagning i mikrova?gsugn och dess effekt pa? livsmedel : en ja?mfo?relse med konventionell tillagning
Microwave is a time- efficient device for heating and reheating of foods. Despite the fact that its effects on foods have been evaluated during a long period of time, without any more negative effects shown compared to conventional cooking, one third of the Swedish
population believes (in 2010) it accounts for a higher loss of nutrition.
This literature review aim to compile studies regarding how food is affected by cooking in microwave, with respect to cooking losses, nutrition, secondary metabolites as well as sensory and textural aspects and compare it with conventional cooking.
The compilation shows that different combination of effect (W), time and amount of water during microwave cooking have different effects on foods. The contents of proteins, vitamin B and carbohydrates are generally higher after microwave cooking, while anti-nutritional substances are affected much less during conventional cooking. This also depends on if it is of animal or non-animal origin.
However, for the majority of nutrition values the differences are quite small.
Faktorer för snabb tillit : Teori och operativ erfarenhet
I moderna väpnade styrkor är tillfällig sammansättning av förbandsenheter ett allt vanligare inslag. Trenden tycks internationell och sammansättning av enheter sker också mellan olika nationer. Syftet med uppsatsen är att undersöka vilka faktorer som är viktiga för formandet av snabb tillit inom ett tillfälligt sammansatt multinationellt förband med begränsad eller ingen tid för övning tillsammans. Genom att studera befintlig forskning undersöks vad som menas med snabb tillit och vilka faktorer som är centrala för att skapa denna. Teorierna om snabb tillit operationaliseras utgående från studiens frågeställningar och omsätts till en analysmodell med forskningsfrågor för att kunna mäta uppfattningar om snabb tillit inom en tillfälligt sammansatt militär enhet.
Is goat milk a better milk replacement to piglets, rat pups and foals than cow milk is?
AbstractOne opinion among people who are experienced in hand rearing newborn mammals is that goat milk is more suitable than cow milk if the young needs a milk replacer. The purpose of this literature review was to find out if there is scientific evidence that goat milk is a better milk replacer for piglets, rat pups and foals than cow milk. The milk is essential for the newborn animal, as its only source of nutrition until it has learned how to eat solid food. In this literature review, the composition of goat milk and cow milk is compared with the nutrient requirements after birth in piglets, rat pups and foals. The nutrient requirements and the milk composition are partly determined by the newborn mammals activity level and suckling frequency, which also is described.
Avfallshantering på byggarbetsplatser : Potential för en miljöeffektiv avfallshantering
This thesis concerns waste management on construction sites and was conducted on behalf of ICA Fastigheter.Areas of concern:How can an environmentally-efficient waste management system on construction sites be defined? What potential exists for exploiting the waste resources that are generated?How can the waste management be optimised by reducing the quantity of waste and by optimal sorting?How can the client of a project influence the waste management?The purpose of the work was to investigate sustainable waste management in the building and construction sector and to highlight waste as a resource from an environmental and economic perspective.The aim of the work was to define an environmentally-efficient waste management system, to analyse the potential that exists in waste management and to draw up guidelines for optimal waste management.The method consisted of a literature study, two visits to construction sites and four interviews.An environmentally-efficient waste management system means that the waste is managed in the following order of priority:Prevention Reuse Recycling Energy recoveryLandfill The prevention of waste is an important area that has not been adequately explored by the building and construction industry. The quantities of waste could decrease with the implementation of measures such as ordering materials in the dimensions required, prefabricated components, logistics centres with Just-In-Time deliveries, less and improved packaging and less wrapping. The reuse of waste materials and temporary apparatus as well as the use of a return pallet system are examples of reuse that reduces the quantities of waste.In most cases the source sorting work is a matter of course and the proportion going to landfill is down at a low level. The source sorting can be optimised by sorting all materials that can be reused and recycled to use them as a resource.