Sök:

Sökresultat:

1999 Uppsatser om Bilder av övervakning - Sida 38 av 134

Utveckling av eye-tracking baserad metod för mÀtning av bilinstrumenteringars attraktivitet

För biltillverkare Àr det idag viktigt att de sÄ kallade kombinationsinstrumentens utstrÄlning och utseende upplevs pÄ rÀtt sÀtt av föraren. Kombinationsinstrumentet Àr den enhet av instrumentpanelen som omfattar hastighetsmÀtare, varvrÀknare, brÀnslemÀtare m.m. PÄ grund av den snabba tekniska utvecklingen av elektronisk utrustning Àr bilföraren omgiven av ett stort antal informationskÀllor. Det finns ett behov att identifiera hur denna information upplevs av föraren, bÄde med hÀnseende pÄ funktion och pÄ attraktivitet. För att öka förstÄelsen hur informationen upplevs utseendemÀssigt har en undersökning utförts pÄ LuleÄ tekniska universitet i samarbete med Volvo personvagnar.

Stöd till förÀldrar och barn med kognitiva svÄrigheter : En studie av arbetet i tvÄ kommuner

Teknikutvecklingen har möjliggjort stor spridning av budskap och med kommunikation över Internet skapas nya möjligheter för interaktion mellan företag och konsumenter. FramvÀxten av smartphones har ocksÄ gjort att mÄnga idag alltid har tillgÄng till bÄde kamera,internetuppkoppling och bildskÀrm. Detta Àr ocksÄ de förutsÀttningar som gjort Instagram till ett av de största och snabbast vÀxande sociala medierna. PÄ Instagram kan företag dela bilder med innehÄll som de vill förknippas med och dra nytta av den virala spridning som kan uppstÄ.Möjligheten till spridning kan Àven utgöra en risk dÄ företagen Àr rÀdda för negativ publicitet.Denna uppsats har dÀrför som huvudsyfte att undersöka vad företag har att tillföra i vÀrde respektive riskerar i sitt varumÀrkesbyggande genom att vara aktiva pÄ Instagram.Teoribildningen som anvÀnds för att analysera och utvÀrdera varumÀrkens nÀrvaro pÄ Instagram Àr kopplade till Brand Equity, Word-of-mouth, Integrerad och Viral marknadsföring. Metoden som anvÀnts i studien Àr en innehÄllsanalys av det material som publiceras pÄ Instagram av bÄde företag och privata anvÀndare.

Element: En vÀg mellan bild och musik

Uppsatsen undersöker möjligheten att utveckla en metod för att komponera musik utifrÄn bild. Inspiration till att fÀrdigstÀlla fyra musikaliska kompositioner har hÀmtats frÄn fyra olika bilder. Metoden har centrerats kring en förestÀllning om vÀrlden som uppbyggd av fem element. Inspiration till metoden har hÀmtats ur antika grekiska och traditionella indiska elementlÀror..

Bland ettor och nollor i sÄgspÄnets vÀrld : en studie om datorer i trÀ- och metallslöjden

Denna studie handlar om hur datorer anvÀnds i trÀ- och metallslöjden samt upplevda för- och nackdelar med anvÀndningen. Undersökningen Àr av kvalitativ art och som metod anvÀnds kvalitativa strukturerade intervjuer med tre lÀrare samt observationer av elever vid sju olika tillfÀllen. I resultatet framkom att de utvalda lÀrarna i huvudsak anvÀnder datorn till att dokumentera elevers arbeten samt till att eleverna fÄr söka inspiration, bilder, arbetsbeskrivningar mm pÄ Internet. En av lÀrarna i undersökningen anvÀnder en egengjord PowerPoint-presentation som beskriver slöjdmoment för eleverna. Deras syften med datoranvÀndning varierar men en gemensam nÀmnare Àr pedagogiska och praktiska vinster.

gitarren ligger i förrÄdet : en studie om musikens roll i förskolan

Filmen Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2010) presenterar ett antal scener som Àr till synes orelaterade till filmens övergripande handling. Filmens titel antyder att dessa scener möjligen kan vara minnen ur titelkaraktÀrens tidigare liv, emellertid finns det ytters lite underlag för en sÄdan tolkning i sjÀlva filmen. Syftet blir dÀrmed att nÀrmare undersöka dessa scener, att söka tematiska kopplingar mellan dessa scener och filmen som helhet, samt att försöka komma fram till hur dessa scener kan ses arbeta med minnen.Laura U. Marks bok, The Skin of the Film (2000), har valts som underlag för den följande analysen i förhoppning att de tankar som lÀggs fram dÀr skall kunna nyttjas för att tolka och diskutera de nÀmnda scenerna i filmen. I arbetet nyttjas dÀrtill den metod som föresprÄkas av det hermeneutiska vetenskapsidealet för att erhÄlla kunskap.Arbetet visar pÄ att filmen inte nödvÀndigtvis söker att gestalta minnen utan kan ses locka ÄskÄdaren till att minnas genom att presentera bilder som bÀst förstÄs genom kroppslig inlevelse i bilden, kort sagt; filmen söker att aktivera ÄskÄdarens minne genom bilder med haptiska kvaliteter.

Myter, Bilder och KarriÀrkvinnor. En bildstudie av tvÄ svenska dagstidningar

Inom institutionell teori stÄr Berger & Luckmann för en inriktning som fokuserar pÄ legitimeringoch reproduktion av institutioner. De förklarar varför i institutioner bevaras trots kritik och behÄller sin ursprungliga form, inte pÄ grund av institutionernas överlÀgsenhet utan pÄ grund av försvararnas legitimering av institutionen.Denna gren av institutionell teori har över tid fÄtt stÄ tillbaka för ny-institutionell teori, som fokuserar pÄ förÀndring. Den klassiska institutionella teorin saknar empiriskt underlag, varför detta Àr en empirisk studie av institutionell teori i en svensk kontext. Ett omrÄde pÄ vilket institutionell teori Àr tillÀmpbart Àr det svenska uppsÀgningsförfarandet.Studiens syfte Àr att öka förstÄelsen för hur legitimering av institutioner gÄr till i praktiken. Detta uppnÄs genom frÄgan ?hur bidrar parternas argument till att institutionen reproduceras?.FrÄgan besvarades genom kvalitativ data, hÀmtad frÄn intervjuer med representanter frÄn de parter som debatterar LAS.Denna empiriska undersökning visar att LAS legitimeras genom att tillskrivas normativ vÀrdighet och kognitiv giltighet, samtidigt som kritiker av LAS tillskrivs normativ ovÀrdighet och kognitiv ogiltighet.

VÀlgörenhetsorganisationers anvÀndning av sociala medier för ökat givande via mobiltelefoner

Allt fler mÀnniskor anvÀnder sig av sociala medier via sina mobiltelefoner. Mobiltelefonernas egenskaper tillÄter anvÀndarna att kommunicera pÄ ett snabbt och platsoberoende sÀtt. Flera stora vÀlgörenhetsorganisationer i Sverige har börjat mobilanpassa sina hemsidor. DÀremot anvÀnds inte sociala mediers mobilanpassade funktioner för att tillÄta social interaktion. Denna uppsats undersöker hur vÀlgörenhetsorganisationer kan tillÄta anvÀndare av mobila sociala medier att dela med sig av sitt engagemang till sitt sociala nÀtverk, för att öka givandet via mobiltelefoner.

Attentatet mot Charlie Hebdo i Paris : En jÀmförelsestudie av tvÄ danska och tvÄ svenska tidningars rapportering och diskussion kring yttrandefrihet och extremistisk islamism

Denna uppsats syfte Àr att undersöka hur de danska tidningarna Berlingske och Ekstra Bladet samt de svenska Expressen och Svenska Dagbladet rapporterade och diskuterade om attentatet mot Charlie Hebdo i Paris den 7 januari 2015 veckan efter hÀndelsen. Uppsatsen syftar till att besvara följande frÄgestÀllningar: Hur skiljer sig de fyra tidningarna Ät i hur de valt att publicera bilder pÄ och ur Charlie Hebdo? Hur ser förekomsten av vÀrdeord ut i de fyra tidningarna kring yttrandefrihet, pressfrihet och extremistisk islamism, i samband med attentatet? PÄ vilket sÀtt diskuteras yttrandefrihet kontra extremistisk islamism i nyhets- respektive opinionstexter? Vad finns det för tankar bakom publicistiska val och pressetik i samband med Charlie Hebdo-rapporteringen?Resultaten visar att de danska tidningarna anvÀnder vÀrderande ord i större utstrÀckning Àn de svenska. Det gÀller bÄde om orden anvÀnds i positiv eller negativ kontext.  De visar ocksÄ att tidningarna gjort olika vÀrderingar nÀr det gÀller publicering av omslag samt karikatyrer kopplade till Charlie Hebdo.

Noter och/eller gehör?: sÄngares olika sÀtt att lÀra sig en sÄng

I undersökningen beskrivs fyra sÄngares tillvÀgagÄngssÀtt vid inlÀrning av en okÀnd sÄng. TvÄ stycken med utgÄngspunkt frÄn en notbild (notlÀsning) samt tvÄ stycken med utgÄngspunkt frÄn en cd-inspelning (gehör). Följande forskningsfrÄgor har varit övergripande: Vilka likheter och vilka skillnader finns det mellan de tvÄ informanterna inom respektive inlÀrningsmetod i valet av strategier och verktyg? Vilka likheter och vilka skillnader finns det mellan de tvÄ inlÀrningsmetoderna i valet av strategier och verktyg? Resultatet visar pÄ likheter i strategier: samtliga deltagarna börjar med att lyssna alternativt se över sÄngen i sin helhet innan de börjar dela upp inlÀrningen i mindre delar som de repeterar. Att röra pÄ sig genom att ömsom sitta, ömsom stÄ var ocksÄ genomgÄende för alla fyra.

Bildens sprÄk och barnens lÀsutveckling : En studie av bildens betydelse i barnens lÀsutveckling

SammanfattningUndersökningens syfte var att ta reda pÄ vad som Àr bildens sprÄkliga funktion, hur man kan anvÀnda sig av bildsprÄket i barnens lÀsutveckling samt varför man skall integrera Àmnet bild och svenska i barnens lÀsutveckling. För att fÄ svar pÄ mina frÄgor har jag studerat litteratur samt gjort tvÄ intervjuer med en specialpedagog pÄ komvux och en grundskollÀrare. Jag genomförde Àven en observation av fyra barn i klass 3. I undersökningen framkom att miljöbilder var ett arbetssÀtt med fokus pÄ bilden som metod i barnens lÀsinlÀrning. Jag fann ocksÄ att det finns mÄnga olika nivÄer bland barnen i en klass, med bilden sÄ kan man pÄ ett bra sÀtt göra mÄnga olika uppgifter i varierad svÄrighetsgrad som utvecklar barnets sprÄk.

Automatiserad Verifiering av Grafiska Ritare och Tranformationsutvinning

En grafisk ritare i flygande system mÄste under dess utveckling verifieras för att bekrÀfta att den fungerar. DÄ bilderna som ritas inte behöver vara identiska mot referensbilder genererade av en fungerande ritare sÄ stÀller det krav pÄ verifieringsprocessen att kunna acceptera en viss grad av "fel". Att automatisera den processen Àr i högsta grad intressant för att minska kostnaden. Uppsatsen presenterar en samling lösningar pÄ delproblem som kan uppstÄ, dÀribland ett sÀtt att utvinna eventuell transformation mellan tvÄ bilder..

Livet Àr livsfarligt : - en kvalitativ studie av kvÀllspressens hÀlsolarm

Denna uppsats Àr en kvalitativ studie av kvÀllspressens hÀlsolarm. HÀlsolarm Àr enligt undersökningens definition löpsedlar och artiklar som skriver om företeelser som pÄstÄs utgöra ett hot för mÀnniskors hÀlsa och som skadar, har skadat eller kan skada en eller flera personer. Dessa hot kan exempelvis handla om dolda sjukdomar, ett visst livsmedel eller en viss livsstil. Syftet med denna undersökning Àr att undersöka och diskutera vad som karaktÀriserade Aftonbladets och Expressens hÀlsolarm under Är 2009 med fokus pÄ artiklarnas ordval, kÀllhÀnvisningar och tillhörande bilder. Undersökningens centrala forskningsfrÄga Àr sÄledes: Hur gestaltades hÀlsolarmen i Aftonbladet och Expressen under Är 2009? Andra relevanta underfrÄgor har varit: Hur ser eventuella kÀllhÀnvisningar ut? Refererar artiklarna till forskningsrapporter, till enskilda experter eller till nÄgot annat? Vem eller vilka fÄr komma tills i artiklarna? PÄ vilket sÀtt personifieras larmen om detta förekommer? En ytterligare frÄgestÀllning kretsar kring vad artiklarnas tillhörande bilder förestÀller samt vilka associationer dessa föder.

Bilden av en förebild : En undersökning om hur förebilder anvÀnds i H&Ms reklam för att skapa genus

Undervisningen i skolan syftar att se till alla mÀnniskors lika vÀrde samt jÀmstÀlldhet mellan könen. Men hur ser det ut i bilder och representationer som finns inom reklam och media? Vilket tyst budskap figurerar bakom de förebilder i media som möter ungdomar i deras vardag? Undersökningen analyserar tvÄ inspirationsfilmer som fanns tillgÀngliga pÄ H&Ms hemsida under mars mÄnad 2014. Filmerna anvÀnder sig av förebilder, pÄ dam respektive herravdelningen. Med hjÀlp av bildutsnitt, val av kontext skapas skillnad i budskapet filmerna emellan.

Min första skivproduktion : frÄn komposition till release : skriftlig reflektion inom sjÀlvstÀndigt, konstnÀrligt arbete

Att en bild sÀger mer Àn tusen ord Àr ett kÀnt uttryck, att bilder talar till lÀsaren och innehÄller vÀldigt mycket information som inte framkommer i ord Àr inget nytt. Bilden fyller mÄnga funktioner dÀr den informerar, suggererar, plÀderar och manar (Fridell, 1982, s. 12). Edwards kallar bildsprÄket för ett av vÄra allra första sprÄk, vi börjar rita sÄ fort vÄr hand kan greppa en krita, oavsett vilket modersmÄl vi har (Edwards, 2008, s. 93).

Rum för bildskapande

Syftet med detta arbete var att undersöka hur rummet och dess inredning möjliggör bildskapande sett i relation till styrdokumenten och aktuell bildpedagogisk forskning. Undersökningen kan placeras inom det tvĂ€rvetenskapliga forskningsomrĂ„det Visuell kultur dĂ€r förhĂ„llandet mellan seende och kunskap studeras och hur det i detta förhĂ„llande förhandlas fram och skapas mening. I arbetet har jag försökt att anlĂ€gga en konstruktionistisk syn pĂ„ de undersökta lokalerna. UtgĂ„ngspunkten har varit att mening skapas i mötet mellan det visuella, auditativa och spatiala och att rummen pĂ„ sĂ„ sĂ€tt skapar olika möjligheter för handling. Att planera skollokaler (i detta fall bildlokaler) och att inreda och utrusta förskolerum och klassrum kan ses som iscensatta teorier om barns och ungdomars behov, utveckling och lĂ€rande.Åtta lokaler frĂ„n förskolan till gymnasiet dokumenterades med fotografier och jag intervjuade ocksĂ„ lĂ€rarna som arbetade i lokalerna.

<- FöregÄende sida 38 NÀsta sida ->