Sök:

Betydelsen av humankapital och nätverk vid nyföretagande - En kartläggning av företag kopplade till VentureLabs inkubator


Syftet med uppsatsen är att kartlägga hur de företag som suttit på VentureLabs inkubator i Lund använt sig av humankapital, personliga nätverk samt industriella nätverk. Uppsatsen gör även en ansats att utreda om samband finns mellan dessa tre teorier och hur dessa påverkar entreprenören och dennes företag. Angående förhållningssättet gentemot arbetsprocessen användes en abduktiv ansats. Vad gäller direktiv för insamlande av empiri användes en kvantitativ metod. Empirin består i främsta mån av besöksintervjuer på företag kopplade till VentureLab. I det fall inte besöksintervjuer var tillgängligt användes telefon- alternativt e-postintervju. Tydliga mönster utkristalliserar sig när företagen som suttit på inkubatorn i VentureLab analyseras utifrån de tre teorierna som uppsatsen bygger på. Det visar sig även att olika typer av företag använder sitt humankapital och nätverk på olika sätt. Detta blir särskilt tydligt när företagen delas in i kategorier.

Författare

Max Landborn David Sardh Adham Shawwaf Martin Svensson

Lärosäte och institution

Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..