Sök:

Sökresultat:

7 Uppsatser om Kakao - Sida 1 av 1

Effekter av kakao på blodtrycket

Resultat från epidemiologiska studier har antytt att flavonolrik Kakao sänker blodtrycket. Detta sker troligen genom att flavonoider i Kakao leder till aktivering av eNOS som sedan katalyserar NO-syntesen i kärlendotel vilket leder till vasodilation och sänkt blodtryck. En nyare studie har funnit att Kakao dessutom inhiberar enzymet ACE. Mycket tyder även på att NO-koncentrationen är kopplad till ACE-aktiviteten då dessa faktorer visat sig följa varandra inverst vid varierande doser. Det finns också ett samband mellan ACE-genotyp och serumnivåer av ACE.

Kan flavanoider i kakao påverka det kardiovaskulära systemet?

Kakaobönan har använts av människan i tusentals år. Framför allt användes Kakaon som dryck men under det senaste århundradet även till choklad. De senaste tio åren har det framkommit att Kakaon är rik på flavonoider och då främst flavanolerna epikatekin och katekin. Det är främst epikatekinerna som bidrar till olika kardiovaskulära effekter, som påverkan på blodtrycket, förändringar i HDL- och LDL-balansen och plackbildning i kärlen beroende på LDL-oxidation. Jag har gjort en litteraturstudie där dessa teorier undersöks.

Energikartläggning av förskola med förslag till energitekniska förbättringar

Konsumentens miljömedvetenhet ökar. Kakao är en råvara vars produktion har kantats av dåliga arbetsförhållanden och användning av kemiska bekämpningsmedel. Rättvise och Krav är två märkningar som ska garantera goda arbetsförhållanden och miljövänlig odling. Med märkningen kommer ofta en merkostnad. Syftet med denna studie har varit att undersöka hur mycket konsumenten är villig att betala för detta.

Betalningsviljan för Rättvise- och Kravmärkt choklad: Ett valexperiment bland studenter

Konsumentens miljömedvetenhet ökar. Kakao är en råvara vars produktion har kantats av dåliga arbetsförhållanden och användning av kemiska bekämpningsmedel. Rättvise och Krav är två märkningar som ska garantera goda arbetsförhållanden och miljövänlig odling. Med märkningen kommer ofta en merkostnad. Syftet med denna studie har varit att undersöka hur mycket konsumenten är villig att betala för detta.

Rättvisemärkts roll i kakaoekonomin i Ghana

Kakaobönderna tillhör några av de fattigaste människorna i världen. En grupp bönder i Ghana insåg att deras förutsättningar skulle förbättras om de samarbetade. Kuapa Kokoo är resultatet, ett Kakaokooperativ som grundades när en grupp odlare beslöt sig för att gå samman för att bättre kunna ta del av vad marknaden har att erbjuda. Rättvisemärkt certifierade Kuapa Kokoo, vilket innebar att Kakaobönderna nu var delaktiga i Rättvisemärkts mål om att förbättra deras arbets- och levnadsvillkor.Jag valde att titta närmare på Rättvisemärkt då organisationens verksamhet ofta framställs som något positivt av media. Intervjuer med Kakaobönderna tyder på att deras levnadsstandard har förbättrats genom Kuapa Kokoo.

Kaffet spelar roll : En kvalitativ studie över organisationen Rättvisemärkts varumärkeskommunikation och hur en grupp mottagare uppfattar varumärket

Syftet med vår uppsats är att ta reda på vad organisationen Rättvisemärkt vill kommunicera med sitt varumärke och hur en grupp mottagare uppfattar det. Genom att göra intervjuer med kommunikationsansvarige på Rättvisemärkt samt personer som via sina organisationer/företag medverkat i Rättvisemärkts kampanj ?Vi dricker Rättvisemärkt kaffe?, utreder vi våra frågeställningar för att kunna uppnå undersökningens syfte.Rättvisemärkt är ett varumärke eller snarare en produktmärkning, vilket innebär att endast produkter kan vara märkta, inte företag, platser eller annat. Det är ett mervärde åt företag eller produkter. Varumärket Rättvisemärkt påträffas på bland annat kaffe, Kakao, apelsiner och textiler.

Kartläggning av chokladpulverspridning: en fallstudie gjord på Kraft Foods Sverige AB

Syftet med examensarbetet är att kartlägga orsakerna till pulverspridningen på O?boyavdelningen samt att ge förslag på åtgärder som kan förbättra och underlätta arbetet med den periodiska rengöringen. Vid tillverkning av livsmedel är det av stor vikt att produktionen är hygienisk och att produkterna har hög kvalitet. Många gånger, i synnerhet vid tillverkning av pulverprodukter, såsom O?boy, kan det vara svårt att uppnå den önskvärda graden av renhet.