Sök:

Sökresultat:

29 Uppsatser om E-handelssystem - Sida 1 av 2

Neutrala B2B e-handelssystem

Uppsatsen ämnar studera neutrala E-handelssystem. Uppsatsens problemfrågor syftar till att belysa värdet (affärsnyttan) av den här typen av neutrala E-handelssystem samt undersöka vilka eventuella svårigheter som föreligger vid ett införande av ett sådant system på en befintlig marknad. Uppsatsen metod är av explorativ (utforskande) karaktär. Uppsatsens teoretiska grund byggs på teorier om: E-handel, värdeskapande, relations- och B2B-marknadföring. Primärdata har samlats in genom kvalitativa djupintervjuer med branscherfarna personer (dvs.

Användning av existerande relationsdatabaser i elektronisk handel

Att undersöka huruvida det är möjligt att underlätta framställningen av ett elektroniskt handelssystem som använder sig av en existerande relationsdatabas är intressant av flera anledningar. Med Internets utveckling har möjligheterna till elektronisk handel ökat. Många företag har idag redan existerande databaser till sin verksamhet. Ändringar eller driftstopp i dessa databaser medför stora problem för företagen.Denna rapport beskriver en prototyp som underlättar användandet av en existerande databas och som underlättar skapandet av de komponenter som ingår i ett enkelt elektroniskt handelssystem. För att skapa prototypen har en hybrid mellan en templatbaserad och en hårdkodad lösning använts.

Integration av affärssystem och e-handelssystem

Denna rapport behandlar ett tämligen outforskat delområde inom elektroniskt handel, nämligen integration av affärssystem och E-handelssystem. Huvudfrågan i denna rapport går ut på att undersöka hur företag har integrerat sitt affärssystem med sitt E-handelssystem. För att besvara huvudfrågan delades den upp i tre delfrågor. Dessa sökte besvara dels på vilken nivå inom Enterprise Application Integration som företagen hade integrerat systemen, dels vilka integrationstekniker företagen använder för att integrera systemen samt dels vilka effekter integrationen medfört för företagen. För att besvara problemställningen utfördes telefonintervjuer med fyra företag.

Utveckling av webbaserade e-handelssystem i små företag

Denna uppsats handlar om hur små företag gjorde när de utvecklade sitt webbbaserade E-handelssystem. Syftet var att se om företagens utvecklingsarbete följde en systemutvecklingsmodell samt att ge en vägledning till hur utvecklingsarbetet kunde gå till utifrån resultatet av fallstudien. I undersökningen såg vi att dessa företag inte använde sig av en systemutvecklings modell. Deras tillvägagångssätt påminde dock om prototyping i och med att de arbetade fram prototyper som sedan förbättrade efter tester av olika slag. Vi kom fram till att små företag inte behövde arbeta i projektform utan de gjorde enklare lösningar själv.

Erfarenheter från utvecklingen av ett e-handelssystem med ett MVC-ramverk

Den här rapporten, som är en del av kursen TDDD83 Kandidatprojekt datateknik vid Linköpings Tekniska Högskola, beskriver utvecklandet av ett E-handelssystem för den fiktiva t-shirtbutiken Utique. Den berör dels tekniska aspekter, men även de erfarenheter och lärdomar de tre gruppmedlemmarna fått under projektets gång. För att genomföra projektet användes programmeringsspråken Html, Css, Php, Mysql och Javascript samt ramverken och biblioteken Bootstrap, Cakephp och Jquery. Under projektets gång användes, efter anpassning till gruppstorleken, den agila utvecklingsmetoden Scrum, vilket beskrivs kortfattat i rapporten. Rapporten innefattar även en marknadsföringsplan för Utique där en konkurrensanalys genomförts och ämnena marknadssegmentering, positionering och differentiering berörts.

Kolbindande projekt i skog: Analys av möjligheter, hinder och kostnader

Fokus för denna uppsats ligger i möjligheten för skog och mark att användas som verktyg i klimatarbetet. Syftet är att analysera funktionen av kol bundet via skogsprojekt inom handelssystem för koldioxid, samt kalkylera kostnaden att binda ett ton kol i svensk skogsmark. Ökad efterfrågan på skogsresurser ur produktion och miljöaspekt kräver åtgärder som ökar virkesvolymen i skogen. Nya möjligheter att reducera koldioxid i atmosfären har gjort kolsänkor till en viktig del i internationella Kyotoprotokollet. Uppsatsen diskuterar möjligheter och hinder för koldioxidkrediter skapade inom skogsbruk att inkluderas i ekonomiskt effektiva handelssystem såsom EU ETS, vilket kan bli aktuellt inom en snar framtid.

E-handel 2005: en undersökning av olika betalsätt och företags påverkan på konsumenters tillit till betalning vid e-handel

E-handel kan definieras som köpande och säljande av information, produkter och tjänster via datornätverk. E-handel är ett effektivt sätt att utföra handel på då det erbjuder konsumenten många fördelar. E-handeln har expanderat kraftigt de senaste åren och beräknas växa oavbrutet under de närmaste åren. Ett av de största hindren mot denna beräknade expansion är konsumenternas bristande tillit till de betalsätt som erbjuds i dagens E-handelssystem. Konsumenter är helt enkelt osäkra att använda de betalsätt som existerar.

E-handel 2005: en undersökning av olika betalsätt och företags påverkan på konsumenters tillit till betalning vid e-handel

E-handel kan definieras som köpande och säljande av information, produkter och tjänster via datornätverk. E-handel är ett effektivt sätt att utföra handel på då det erbjuder konsumenten många fördelar. E-handeln har expanderat kraftigt de senaste åren och beräknas växa oavbrutet under de närmaste åren. Ett av de största hindren mot denna beräknade expansion är konsumenternas bristande tillit till de betalsätt som erbjuds i dagens E-handelssystem. Konsumenter är helt enkelt osäkra att använda de betalsätt som existerar.

Aktieanalys - Automatiserad analys av Nasdaq OMX Nordic Stockholm

Den här rapporten undersöker möjligheterna att analysera Nasdaq OMX Nordic Stockholm genom att kombinera flertalet olika analysmetoder. Vi utvecklade ett komplett automatiskt förutsägnings- och handelssystem bestående avfundamental analys, neurala nätverk, samt klassisk teknisk analys. Det här systemet visar att trots att ingen av dessa metoder var särskilt framgångsrika individuellt så kunde en kombination av alla tre påvisa utmärkta resultat..

Metod för beräkning av andelen fossilt kol i avfallsbränsle

Från år 2013 innefattas även avfallsförbränningsanläggningar i Sverige av EU:s handelssystem för utsläppsrätter, EU ETS. Handelssystem innefattar enbart de utsläpp av koldioxid som skapats vid förbränning av fossila bränslen. Hushållsavfallet samt industriavfallet, som är anläggningarnas bränsle, består av en blandning av biogena och fossila bränslen. Denna lagändring ställer nya krav på mätnoggrannheten samt redovisningen av fossilandelen av koldioxidutsläppen. I dagsläget finns ett antal metoder för att genomföra dessa mätningar men gemensamt för metoderna är den höga kostnaden som härrör mätningarna.

Utsläppshandeln och stålindustrin : en studie om utsläppsrätternas effekter på stålindustrin och miljön

Inom ramen för Kyotoprotokollet inleddes 2005 ett införande av ett europeiskt gemensamthandelssystem med utsläppsrätter för koldioxid för att möta problemet med växthuseffekten.Mot bakgrund av ett teoretiskt ramverk som bygger på teorier kring konkurrens, prissättningoch komparativa fördelar studeras i uppsatsen vilka effekter handeln med utsläppsrätter har påden svenska stålindustrin, samt vilken tänkbar miljönytta som kan uppnås medutsläppshandeln. Sammanfattningsvis kan konstateras att det ett år efter handelssystemetsinförande fortfarande är osäkert vilka konkreta effekter utsläppshandeln kan komma att få påstålindustrin. I uppsatsen presenteras ett flertal tänkbara resultat av utsläppshandeln, därstålindustrin på olika sätt kan tänkas utsättas för en snedvriden konkurrens från stålindustrier iandra länder. Handelssystemet med utsläppsrätter är dock ett styrmedel som med storsannolikhet på sikt kommer att leda till en ökad miljönytta..

Användarvänligt e-handelssystem

Det undersökande arbetet i den här rapporten består av att ta reda på hur ett användarvänligt system utvecklas. Och utifrån detta har sedan en webbutik skapats Denna webbutik har man sedan utvärderat för att ta reda på om den är användarvänlig eller inte.Anledningen till att man valt att fördjupa sig och undersöka möjligheterna inom användarvänlighet var bland annat på grund av dess relevans i dagens system då det spelar en central roll i utfallet av, i det här fallet, om ett köp genomförs eller inte.För att ta reda på om webbutiken var användarvänlig eller inte bad man tolv personer att utföra ett testfall respektive utföra en uppgift genom ad-hoctestning.Förutom att sammanställa all data i ett diagram, jämförde man även män och kvinnors svar med varandra då testgruppen bestod av sex kvinnor och sex män, vilket gjorde jämförelsen mer intressant. Man kom bland annat fram till att kvinnorna reagerade mer positivt på webbutiken än männen, och att webbutiken uppfyller kraven för att anses vara användarvänlig.

Utvärdering av e-handelssystemet osCommerce

Vår avsikt med uppsatsen var att utvärdera e-handelslösningen osCommerce utifrån ett ramverk som vi skapade och genom en enklare installation av E-handelssystemet. Utvärderingen gjordes för att underlätta för en potentiell intressent att välja eller förkasta osCommerce. Genom att läsa om e-handel och IT i facklitteratur och på Internet hittade vi aspekter som vi ansåg var viktiga att beakta när det gällde kvaliteten på en e-handelslösning. Dessa aspekter - administration, funktioner och layout, säkerhet, teknologi, resursåtgång, installation, marknadsföring samt flexibilitet - kom att utgöra utvärderingskriterier i vårt ramverk. För att ta reda på vad användarna av osCommerce tyckte om systemet genomförde vi semistrukturerade intervjuer via e-post.

Skräddarsydd E-handel ? Ett användbarhetsproblem

Kunden kan idag bestämma och skräddarsy sin produkt efter ett antal standardiserade variabler. I denna process som vi kallar konfigureringsprocessen kan det uppstå flera problem. Dessa problem är ofta användbarhetsproblem till exempel navigeringsfunktio-ner, tvetydig information med mera, uppstår oftast i systemets gränssnitt med kunden. Vi kom fram till följande problem: - Innehåller konfigurationsprocessen problem som motsäger väletablerade användbarhetsdefinitioner?- Hur och i vilken grad påverkar konfigureringsprocessens/gränssnittets utform-ning användbarheten för kunderna? Syftet med denna uppsats var att undersöka eventuella användbarhetsproblem på E-handelssystem som tillhandahåller tjänster för konfigurerbara produkter.

Drift av ett e-handelssystem med närproducerade matvaror ur ett logistiskt perspektiv : En fallstudie i Uppvidinge kommun

Arbetet handlar om handledning och konsultation utifrån specialpedagogers genomförande av samtal och intervjuer av specialpedagoger. Den empiriska studien består av inspelningar av fem intervjuer med specialpedagoger om handledning/konsultation och två samtal som leds av specialpedagoger. Det övergripande syftet är att undersöka vilka diskurser som konstrueras i handledning/konsultation och i specialpedagogers samtal om dessa fenomen. Begreppen handledning och konsultation diskuteras och en forskningsöversikt på området redovisas. Det empiriska materialet består av intervjuer och samtal mellan specialpedagoger och pedagoger. Analysen som genomförts har inspirerats av diskursanalys.

1 Nästa sida ->