Sök:

Sökresultat:

21470 Uppsatser om Tvärprofessionellt arbete, - Sida 7 av 1432

Arbete ? möjlighet, rÀttighet, skyldighet? : En studie av hur unga ser pÄ arbete och arbetsliv

Studiens syfte var att undersöka hur unga mÀnniskor ser pÄ arbete och arbetslöshet. För Àldre generationer Àr arbetet förutom en kÀlla till försörjning Àven en stor del av individens identitet, och att sakna arbete innebÀr ett socialt utanförskap. Har arbete samma betydelse för dagens ungdomar, eller har den höga ungdomsarbetslösheten medfört en normförskjutning sÄ att en arbetslös inte uppfattas som avvikande? För att fÄ svar pÄ frÄgan intervjuade vi nio ungdomar, sÄvÀl arbetslösa som arbetande och stu-derande, om hur de ser pÄ saken. Vi utgick frÄn ett induktivt perspektiv inspirerat av grundad teori, dÀr vi efterstrÀvade en öppenhet inför empiriska data som framkom i vÄra intervjuer.

Mobbning, en skrÀmmande sanning : ett arbete om hur ÄtgÀrdsprogram anvÀnds för att bekÀmpa mobbningen pÄ skolan?

Detta arbete bygger pÄ en enkÀtundersökning som inkluderar elever, lÀrare och förÀldrar. Syftet med detta arbete Àr att undersöka om lÀrare och elever arbetar med ÄtgÀrdsprogrammen i skolan. NÀr jag funderade pÄ hur jag skulle fÄ korrekt information om ÄtgÀrdsprogram och mobbning tÀnkte jag gÄ direkt till kÀllan nÀmligen lÀrarna, eleverna och förÀldrarna. Jag har gÄtt ut till tvÄ klasser i Ärskurs 6 och lÀmnat ut enkÀter till bÄde elever, lÀrare och förÀldrar. .

Att motivera den omotiverade eleven : En studie om gymnasielÀrares arbete med motivation inom idrott & hÀlsa

Syftet med denna studie Àr att undersöka och granska hur gymnasielÀrare inom Àmnet idrott och hÀlsa arbetar och ser pÄ sitt arbete med att motivera elever att prestera i Àmnet idrott och hÀlsa. Studien ska bidra till att ge ökad förstÄelse och en bÀttre insyn i hur idrottslÀrarens dagliga arbete med motivation ser ut, samt vilka metoder som de ser som mer eller mindre lÀmpade för detta arbete. Resultatet visar pÄ att motivationsarbetet skiljer sig Ät beroende pÄ vilken skola man som lÀrare Àr verksam pÄ, men kanske framförallt pÄ hur man Àr som individ. Studien visar Àven pÄ att det finns en hel del fallgropar men Àven generella vÀgar man kan gÄ för ett positivt motivationsarbete som lÀrare. Vidare sÄ har studien belyst lÀrarutbildningen men Àven skolornas arbete inom omrÄdet motivation, Àven hÀr var Äsikterna delade men den generella uppfattningen var att mer kan göras och förbÀttras vad gÀller motivationsarbetet..

"Mobbning utan grÀnser" : En studie om likabehandlingsplaners systematiserade arbete mot elektronisk mobbning.

Syftet med föreliggande studie Àr att synliggöra hur skolor systematiserar sitt arbete med att förebygga och frÀmja och pÄ sÄ sÀtt motverka elektronisk mobbning. Genom denna studie undersöks skolors arbete kring det vÀxande problemet elektronisk mobbing. 21 likabehandlingsplaner frÄn en mellanstor kommun i Sverige ingick i undersökningen kring hur skolornas arbete med likabehandlingsplanerna systematiseras. Metoden för studien har varit dokumentanalys dÄ likabehandlingsplaner granskats. De insamlade dokumenten analyserades mot ett verksamhetsperspektiv.

Attityder till framtida arbetsliv och LKAB som arbetsgivare: en studie av gymnasieelever i MalmfÀlten

Syftet med studien var att undersöka vilka attityder, sistaÄrselever vid gymnasieskolorna i MalmfÀlten, har till arbete, sitt framtida arbetsliv och till LKAB som arbetsgivare. För att uppnÄ syftet har en enkÀtundersökning genomförts av samtliga sistaÄrselever pÄ gymnasieskolorna i MalmfÀlten med följande frÄgestÀllningar: Vad har gymnasieelever för attityder till arbete? Vilka faktorer anser de Àr viktiga i ett framtida arbete? Hur stÀller de sig till arbete inom LKAB? Hur motsvarar LKAB som arbetsgivare deras attityder och förvÀntningar? Denna uppsats Àr skriven pÄ uppdrag av LKAB och kan dÀrför utgöra ett underlag för LKAB: s fortsatta arbete med kompetensförsörjning. Den teoretiska referensramen omfattas av teorier om attityder, vÀrderingar, socialisation, identitet samt kön och arbete. Resultatet visar att killar vill arbeta nÀr de gÄtt ut gymnasiet medan tjejerna helst vill studera vidare.

BistÄndshandlÀggares upplevelser av teamarbete

 Syftet med studien var att belysa bistÄndshandlÀggares arbete i team och deras upplevelser av arbete i team. FrÄgestÀllningarna var: Hur arbetar bistÄndshandlÀggare i team? Hur upplever bistÄndshandlÀggare sitt arbete i team? Vilka svÄrigheter finns det medteamarbete? Vilka positiva erfarenheter har bistÄndshandlÀggare av teamarbete? Det Àrviktigt att problematisera och fördjupa kunskapen om hur det allt mer populÀra teamarbetet upplevs. Aktuell forskning sÀger att för att teamarbete ska fungera krÀvs ett bra arbetsklimat. Studien inspirerades av teorier om team, organisationsteorier och Antonovskys begrepp KASAM.

Distriktssköterskan hÀlsofrÀmjande arbete med Àldre vÄrdtagare i hemsjukvÄrden : en kvalitativ intervjustudie

Bakgrund: HÀlsofrÀmjande arbete Àr en del av distriktssköterskans arbetsuppgifter. För att kunna erbjuda detta till Àldre vÄrdtagare i hemsjukvÄrden behövs ökad kunskap om hur distriktssköterskan utför det hÀlsofrÀmjande arbetet i sitt praktiska arbete. Syfte: Syftet med studien var att beskriva distriktssköterskans hÀlsofrÀmjande arbete med Àldre vÄrdtagare i hemsjukvÄrden. Metod: Kvalitativa intervjuer genomfördes med Ätta distriktssköterskor. Materialet analyserades genom kvalitativ innehÄllsanalys.


Göteborgs planlösa arbete med hemlösa

Vi ville veta hur Göteborgs stads arbete med hemlösa förÀndrats de senaste Ären. Detta var vad vi fann:Göteborgs stads arbete med bostÀder Ät hemlösa har under 2000-talet gÄtt igenom enorma förÀndringar. En dold parallell bostadsmarknad har byggts ut, dÀr förvaring av mÀnniskor som egentligen behöver rehabilitering och motivation har blivit mer regel Àn undantag. Göteborg har lappat och lagat nÀr problemen blivit akuta och missar att situationen Àr pÄ vÀg att bÄde förvÀrras och förÀndras. Dessutom har arbetet kantats av tjÀnstemÀn som skyller pÄ varandra, nödlösningar, motsÀgelser och statistik som sopas under matten..

Matematik + textilslöjd = sant : Om Àmnesövergripande arbete i matematik och textilslöjd pÄ grundskolan.

Enligt vÄr erfarenhet har textilslöjden och matematiken en naturlig koppling till varandra och det vardagliga bruket av matematik. Vi tror att textilslöjden kan bidra till att öka elevers förstÄelse för matematisk problemlösning. Litteraturstudier vi gjort visar att teoretiskt och praktiskt arbete gynnar varandra och genom ett Àmnesövergripande arbete med den teoretiska matematiken och den praktiska textilslöjden skulle elevers lÀrande kunna frÀmjas. I en kvalitativ undersökning har 14 personer verksamma i skolan intervjuats, i syfte att öka förstÄelsen hur Äsikter och erfarenheter pÄverkar förutsÀttningar för Àmnesövergripande arbete i textilslöjd och matematik. Resultatet redovisas i bÄde kvalitativ och kvantitativ form.

Framtida chefers attityder till arbete och chefskap : en fallstudie pÄ ett bank- och finansbolag

Sjuttiotalisterna stÄr nÀrmast att ta över chefpositionerna nÀr 40-talisterna gÄr i pension och ingÄr i den generation som ofta benÀmns Generation X. Generationen Babyboomers och Generation Y var de generationer som föddes innan och efter Generation X. Syftet med föreliggande studie var att undersöka 70-talisters attityder kring arbete och chefskap. Efter Ätta kvalitativa intervjuer, genomförda pÄ ett bank- och finansbolag, utfördes en deduktiv-induktiv tematisk analys. Resultatet visade att intervjupersonerna föredrog en balans mellan arbete och privatliv, prioriterade kreativitet och autonomi i arbetet, sökte efter en engagerad, positiv och rak chef samt ett företag med mÄnga möjligheter till utmaningar.

Fysisk aktivitet : En tvÀrsnittstudie om kompensatoriskt beteende 

Syftet med studien Àr att studera förhÄllandet mellan fysisk aktivitet pÄ arbete och fritid. En tvÀrsnittsstudie genomfördes för att jÀmföra personer med ett mer fysiskt aktivt arbete (undersköteskor) med personer som har ett mindre fysiskt arbete (kontorsarbetare) i Kalmar 2013. Deltagarna (n=37) delades efter yrke in i grupperna kontorsarbetare och undersökterskor. Varje deltagare bar en accelerometer under 7 dagar för att mÀta den fysiska aktivitetsnivÄn. MÀtningarna utfördes under arbetsdagar och icke arbetsdagar.

Livskunskap-lÀra för livet?

I vÄrt arbete har vi behandlat Àmnet livskunskap och den samhÀllsförÀndring som vi tycker oss se. Syftet med vÄrt arbete har varit att försöka se om Àmnet livskunskap kan vara ett tecken pÄ en utveckling som hÄller pÄ att ske inom skolan. För att uppnÄ vÄrt syfte har vi pÄ vÄr utvalda skola intervjuat lÀrare och rektor. Vi har sedan valt att koppla dessa resultat till den forskning som vi redan tidigt i arbetsgÄngen tog del av. Resultatet av vÄrt arbete visar att det pÄ skolan finns en medvetenhet om en förÀndrad kunskapssyn och att man i Àmnet livskunskap arbetar med de förmÄgor som man tror att eleverna behöver ha med sig i sina framtida liv..

KÄren "spyr" ut information : Halmstad StudentkÄrs arbete med strategisk kommunikation

Syftet med uppsatsen Àr att kartlÀgga de kommunikationskanaler KÄren anvÀnder sig av och se om medlemmarna uppfattar den information som sÀnds via kanalerna. Och utefter detta kunna ge ÄtgÀrdsförslag..

SkatterÀttslig grÀnsdragning mellan forskning och utveckling och pÄgÄende arbete

Inom bÄde skatterÀtten och redovisningsrÀtten finns begreppen pÄgÄende arbete och forskning och utveckling. PÄgÄende arbete Àr uppdrag som ett företag utför för en annan persons rÀkning som Àr oavslutade vid rÀkenskapsÄrets utgÄng. De bÄda begreppen regleras olika bÄde i skatterÀtten och i redovisningsrÀtten, varför grÀnsdragningen mellan forskning och utveckling och pÄgÄende arbete fÄr betydelse för företag som arbetar pÄ uppdrag av kunder samtidigt som man bedriver forsknings- och utvecklingsarbete. Syftet med den hÀr uppsatsen Àr frÀmst att analysera grÀnsdragningen mellan de skatterÀttsliga reglerna om forskning och utveckling och pÄgÄende arbete. Denna analys syftar till att komma fram till om det finns en skatterÀttslig grÄzon inom vilken ett företag har möjlighet att vÀlja om de vill hÀnföra en utgift till pÄgÄende arbete eller till forskning och utveckling.

<- FöregÄende sida 7 NÀsta sida ->