Sök:

Sökresultat:

51 Uppsatser om Tillverkningsindustri - Sida 4 av 4

Materialhantering i tillverkningsindustrin: En fallstudie som behandlar utformning och styrning av materialhanteringssystem

Materialhantering är den del av produktionslogistiken som hanterar det interna materialflödet, vilket innefattar intern lagerhållning och transport. Målet med den interna materialhanteringen är att säkerställa tillgången av material till produktionssystemet där hanteringen ska ske utan skador på material eller personal. I ett tillverkande företag kan en betydande del av den totala produktionskostnaden härledas till den interna materialhanteringen. Enligt Lean Production ska både transport och lagerhållning betraktas som slöseri. Det är därmed viktigt att effektivisera den interna materialhanteringen samtidigt som det inte får ske på bekostnad av sämre leveransprecision till produktionssystemet eller säkerheten.

Värdet av investering i kompetensutveckling : En fallstudie på GKN Aerospace Sweden AB, en högteknologisk tillverkningsindustri

Personalen är företagens viktigaste tillgång är ett vanligt förekommande uttryck och kompetens anses idag utgöra en förutsättning för goda resultat och framgång (Björklund & Holmqvist, 1999; Johansson & Johrén, 2011). Det kan dock vara svårt att konkretisera ökade kunskaper i samband med utbildning, vilket kräver en diskussion angående hur verksamheten och medarbetare påverkas. Få organisationer har idag strukturerade system att spåra och upptäcka det värde och de positiva effekter som en investering i kompetensutveckling kan medföra (Chong et al., 2000). GKN Aerospace Sweden AB arbetar aktivt med ett utbildningsverktyg för kompetensutveckling som benämns "Training Days". Syftet med dessa utbildningsdagar är att med hjälp av interna lärare utbilda personalen för att höja kompetensnivån och för att uppmuntra till kunskapsutbyte.

Belastningsskador vid montering : Påverkan på svensk tillverkningsindustri och hur effektivt förebyggande kan bedrivas

AbstractAccording to research made by Statistics Sweden on the members of the labor union IF Metall the number of reported musculoskeletal disorders for employees working under the collective bargaining agreement for the automotive industry has almost doubled since 2003. During 2004- 2006 and 2008 male assembly workers were the occupational group with the highest amount of reported work related disorders in Sweden. To prevent musculoskeletal disorders is according to Rose and Orrenius important both for the individual, the society and the industry by reducing economic and personal costs. The purpose of this paper is to identify and analyze how the manufacturing industry is affected by musculoskeletal disorders that occur when working with line assembly and how companies can prevent them. The report aims to provide the reader with an understanding of what musculoskeletal disorders are, to which extent they occur in assembly, how companies are directed by laws and regulations and how they affect the Swedish manufacturing industry and their employees.

Materialhantering i en produkt- och volymmässigt varierad verksamhet: En fallstudie vid GE Healthcare Umeå

I den konkurrensutsatta Tillverkningsindustrin är det viktigt att ha effektiva processer för att kunna hålla nere kostnader och samtidigt hålla en hög kvalitet för att kunna erbjuda attraktiva produkter till konkurrenskraftiga priser. Lean Production är en produktionsfilosofi vars fokus är att eliminera alla former av slöseri som inte skapar värde för kunden. Ursprunget till Lean Production kan härledas till fordonsindustrin och det japanska Toyota Production System. Systemets tanke byggde på en effektiv produktion för att kunna möta konkurrensen från större amerikanska konkurrenter som kunde dra nytta av storskalsfördelar i sin massproduktion. Ett av inslagen i Toyota Production Systems var att lagra material i nära anslutning till produktionen i så kallade supermarkets.

Encounter Control : Fördjupad analys och modellering av tjänsteprocesser bserad på tjänsteforskning,systemvetenskap och statisktisk processkontroll( SPC).

Encounter Control är ett sammanfattande begrepp för generell styrning och kontroll av tjänsteprocesser med särskilt fokus på inslag av externa och eller interna kundinteraktioner (encounters). I dessa möten agerar kunden ofta i två olika men integrerade roller: som kund och medproducent till den efterfrågade tjänsten. Denna encounterproblematik är välkänd och men också mycket komplex. De berörda aktiviteterna inrymmer många olika problem med t.ex. mätning, analys och förbättring av både kvalitet och effektivitet.

Kulturentreprenörers personliga nätverk: karaktär och
värdeutbyten

Idag satsar många nationer resurser på att utveckla kulturella och kreativa näringar. Med en ökad kulturkonsumtion och ett skifte från traditionell Tillverkningsindustri till kunskapsekonomi, anser man att det är en viktig näring där insatser kan skapa stora värden. I Sverige finns myndigheter så som Tillväxtanalys, Tillväxtverket och Vinnova, som har uppdraget att ge ett nationellt stöd till utveckling av dessa näringar. Enskilda regioner arbetar även med att utveckla näringarna regionalt. En god förutsättning för innovationer och tillväxt i regioner, är samverkan mellan olika områden.

<- Föregående sida