Sök:

Sökresultat:

1536 Uppsatser om Samhällsfarliga konflikter - Sida 4 av 103

Barn och konflikter : hur hanterar förskolebarn konflikter?

I denna uppsats behandlas frÄgor om vilka orsaker som gör att det uppstÄr konflikter mellan förskolebarn och hur de hanterar konflikter. Tanken Àr att rapporten ska vara behjÀlplig för pedagoger i arbetet med barns konflikthantering. Den hÀr undersökningen har gjorts med hjÀlp av observation under lek dÀr barnens filmades. Resultatet visar att det finns flera orsaker för barnens konflikter. Dessa orsaker handlar bland annat om leksaker och dess roll samt lekens handling.

Konflikter pÄ förskolegÄrden

Fokus har alltmer riktats mot utegÄrdens utformning bÄde i förskola och i skola. Studien syftar till att belysa nÄgra verksamma pedagogers uppfattningar om utegÄrdens utformning och om, och i sÄ fall hur pedagogerna relaterar utegÄrdens utformning till konflikter bland barnen. Intresset Àr att belysa pedagogernas uppfattningar om nÄgra skilda miljöer med avseende pÄ utegÄrdarnas kvalitéer. Studien Àr avgrÀnsad till förskolegÄrdar. Examensarbetet utgÄr frÄn följande frÄgestÀllningar:? Hur definierar pedagogerna en konflikt och hur arbetar de med konfliktlösning pÄ förskolegÄrden?? Vad Àr pedagogernas uppfattningar om varför konflikter uppstÄr pÄ förskolegÄrden?? Var uppfattar pedagogerna att mest konflikter uppstÄr?? Hur befrÀmjar respektive hindrar olika utformade utegÄrdar konflikterna bland barnen enligt pedagogerna?Metoden som anvÀnts Àr kvalitativa intervjuer.Resultatet visar pÄ att pedagogerna ser ett samband mellan förskolegÄrdars utformning och konflikter dÀr faktorer som ytans storlek, dess utformande och aktivitetsutbud Àr avgörande för konflikttÀtheten pÄ en förskolegÄrd.

Konflikthantering i förskolan

VÄrt syfte med den hÀr studien Àr att ta reda pÄ hur pedagogerna pÄ en förskola hanterar konflikter mellan barn i bÄde ute- och innemiljö. Intresset för Àmnet konflikthantering började nÀr vi under vÄr verksamhetsförlagda tid (VFT) har uppmÀrksammat att konflikter förekommer dagligen barn emellan. FrÄgor som har uppkommit Àr bland annat: Hur hanterar pedagoger konflikter? Löser barnen sina konflikter sjÀlva eller löser pedagogerna det Ät dem? Till vÄr undersökning har vi anvÀnt oss av olika kvalitativa forskningsmetoder, observationer och intervjuer. Intervjuer och observationer utförs pÄ en förskola i Malmö kommun för att fÄ en djupare syn pÄ hur pedagoger hanterar barnens konflikter.

Konflikthantering pÄ arbetsplatsen

Konflikter Àr ett komplexet fenomen som existerar i alla delar av samhÀllet, de Àr inte minst vanligt förekommande i arbetslivet. Det Àr av största vikt att organisationer kan hantera dessa pÄ ett konstruktivt sÀtt. Syftet med denna studie var att belysa konfliktproblematik och konflikthanteringsprocessen i organisationer. Intervjuer genomfördes med personalansvariga, anstÀllda och en konsult och resultatet analyserades med tematisk analys. Resultatet pÄvisade att mÄnga negativa konsekvenser uppstÄr som följd av konflikter och att vilken metod företagen anvÀnder har betydelse, men ocksÄ att otydlighet som skapar osÀkerhet pÄ olika nivÄer Àr av avgörande vikt.

Arbetsklimat, konflikter och konflikthantering pÄ arbetsplatser inom Social omsorg.

ABSTRAKT Syftet med studien var att belysa medarbetares upplevelse av konflikter pÄ arbetsplatsen inom Àldreomsorgen, samt hur dessa hanteras. Undersökningen genomfördes med kvalitativa metoder, i form av halvstrukturerade intervjuer i grupp och individuellt. Sju respondenter som arbetar eller har arbetat inom Àldreomsorgen deltog i undersökningen.Resultatet visade att det inte förekom nÄgra större konflikter pÄ de undersökta arbetsplatserna. Resultatet gav ÀndÄ en bra bild av vad medarbetarna gör för att upprÀtthÄlla ett gott arbetsklimat pÄ arbetsplatsen, vilka faktorer som kan vara bidragande till att konflikter uppstÄr samt hur de hanterar uppkomna konflikter. Den slutsats jag kan dra utifrÄn resultatet Àr att det Àr viktigt med en bra sammanhÄllning i arbetsgruppen för att fÄ en trivsam och konfliktfri arbetsplats.

Pedagogers sÀtt att hantera konflikter : - En jÀmförelse mellan tvÄ förskolor

Syftet med detta arbete Àr att undersöka hur pedagoger arbetar med att hantera konflikter mellan barn, samt att jÀmföra tvÄ olika förskolor för att se vilka likheter och skillnader som finns. Studien bygger pÄ ett frÄgeformulÀr med sex pedagoger pÄ tvÄ olika förskolor samt en litteraturstudie som jÀmförs med pedagogernas svar i frÄgeformulÀren. I bakgrunden beskrivs bland annat ett teoretiskt perspektiv samt olika författares syn pÄ konflikter och hantering av konflikter. Resultatet visar pÄ en viss skillnad i arbetet med konflikthantering. Detta genom att olika tankar kring barns kÀnslor har visats samt att pedagogerna pÄ ena förskolan gÀrna hÄller sig mer i nÀrheten av de barn som ofta hamnar i konflikter till skillnad frÄn de pedagogerna pÄ den andra för skolan.

Konflikter - Uppfattning och hantering av konflikter inom bemanningsbranschen

Denna studies syfte Àr att undersöka konflikthanteringen inom bemanningsbranschen. Det som Àr specifikt för konflikter inom bemanningsbranschen Àr det trepartssystem som rÄder mellan uthyrningskonsult, kundföretag samt representanten frÄn bemanningsföretaget, vilket Àr det fenomen som författarna till uppsatsen vill belysa genom en kvalitativ undersökning. I studien har fem semistrukturerade intervjuer genomförts, samtliga deltagare var verksamma inom bemanningsbranschen. TvÄ av respondenterna arbetade som platschef, en var kontorschef, en var konsultchef och en var personalansvarig. I resultatet framgÄr det att konflikter mellan uthyrningskonsult och kundföretag inte Àr sÀrskilt förekommande inom bemanningsbranschen samt att konflikter mÄnga gÄnger kan leda till nÄgot positivt.

Forumspel: för att hantera konflikter i skolan

Syftet med den hÀr uppsatsen Àr att undersöka huruvida forumspel som pedagogisk metod kan bidra till att synliggöra och ge ökad förstÄelse för konflikter samt undersöka om eleverna kan lÀra sig nya sÀtt att hantera och/eller lösa konflikter genom att arbeta med forumspel i klassen. Undersökningen baserades pÄ en kvalitativ forskningsmetod. Eleverna fick under tvÄ lektionstillfÀllen arbeta med vÀrderingsövningar samt forumspel. Under dessa tillfÀllen insamlades data med hjÀlp av observationer av forumspel, intervjuer med fyra elever och en lÀrare. Forumspel visade sig vara en anvÀndbar metod för att synliggöra, ge ökad förstÄelse för konflikter samt lÀra elever nya sÀtt att hantera och/eller lösa konflikter.

Konflikter i skolan : LÀrares syn pÄ elevkonflikter

I lÀraryrket Àr det viktigt att kunna hantera konflikter. I Skollagen kan man lÀsa att den som verkar inom skolan aktivt ska motverka alla former av krÀnkande behandling. DÀrför Àr det övergripande syftet med denna rapport att undersöka hur lÀrare möter och ser pÄ en konflikt. Vi har gjort en kvalitativ intervjustudie som visar att lÀrare ser pÄ konflikter pÄ olika sÀtt och detta resulterar i olikheter vid bemötandet av konflikter. MÄnga av respondenterna ser konflikterna som nÄgot negativt medan nÄgra ser det som en möjlighet till utveckling.

Konstruktiv konflikthantering i förskolan

Genom mitt examensarbete har jag fört samman barns tankar om konflikter och konflikthantering, med befintliga konflikthanteringsmetoder. Detta för att uppnÄ mitt syfte om att fÄ en fördjupad insikt i, och kunskap om, hur femÄriga barn löser konflikter. Jag tog, genom intervjuer, reda pÄ hur barn löser konflikter och vidareutvecklade sedan deras strategier genom att föra samman dem med redan befintliga konflikthanteringsmodeller. Min tanke var att det, för att lösa eller pÄ annat vis bearbeta barns konflikter, Àr till stor fördel att utgÄ frÄn barnens egna tankar. Vem vet bÀttre hur barn brukar lösa konflikter Àn de sjÀlva? Men, trots att barn har mÄnga finurliga sÀtt att lösa konflikter pÄ, kom jag i min slutsats fram till att barn ofta behöver en trygg vuxen, gÀrna med kunskaper inom konflikthantering, som kan stötta dem under konfliktsituationer.

Konflikthantering - Pedagogers tankar kring hantering av konflikter mellan barn i förskoleklass

BakgrundDet sker dagligen konflikter i förskolan och skolan. Det kan ske konflikter mellan kollegor i arbetslaget men det kan Àven ske konflikter mellan barnen. Pedagoger mÄste hantera konflikter pÄ ett reflekterande sÀtt för att kunna skapa goda möten och en positiv miljö för barnen. Om pedagoger ska kunna hantera konflikter pÄ ett reflekterande sÀtt mÄste pedagogerna Àven ha kunskap och erfarenhet kring konflikter och hur de hanterar konflikterna mellan barnen. NÀr en konflikt uppstÄr mellan barnen Àr det viktigt att pedagogerna Àr lyhörda till alla inblandade barn för att alla barn ska fÄ en chans att tala.

Hur hanterar man etniska konflikter i Bosnien och Makedonien. JÀmförande studie av Lijpharts och Horowitz teorier vid etniska konflikter

Denna uppsats har som syfte att undersöka och jÀmföra Lijphars och Horowitz teorier om etniska konflikter. Uppsatsen tittar dels pÄ teorierna och deras grunder och dels pÄ fallen av etniska konflikter i Bosnien och Makedonien. Uppsatsen försöker att urskilja viktiga detaljer och utgÄngspunkter som ligger i grunden för teorierna och deras förslag pÄ lösningar av etniska konflikter. Genom att undersöka Dayton ? avtalet som reglerar maktdelningen i Bosnien och författningsförÀndringarna i Makedonien som indirekt pÄverkar det multipolÀra systemet i landet.

FörhÄllningssÀttet Àr nyckeln i konflikthantering

Studiens syfte Àr att undersöka hur nÄgra utvalda pedagoger i barnomsorgen beskriver att de hanterar och förebygger konfliktsituationer emellan barn och mellan barn och pedagoger.Vad upplever/bedömer pedagogerna vara orsaker som kan leda till konflikter?Hur förebyggs och löses konflikter?Vad har pedagogerna för barnsyn nÀr det gÀller konflikthantering?Metoden Àr kvalitativ med semistrukturerade intervjuer. Fyra pedagoger med barnskötarutbildning eller förskollÀrarutbildning och som arbetar i barnomsorgen har deltagit.Resultatet visar hur respondenterna löser konflikter med domarroll, medling, avledning eller genom att avvakta och ge barnen tid att lösa konflikterna sjÀlva. Respondenterna uppfattar att barnen löser konflikter genom medling och avledning. Samtliga respondenter anser att konflikter Àr nödvÀndiga.

Hur undviker man konflikter med hjÀlp av sitt ledarskap? : en undersökning om hur butikschefer hanterar oro och konflikter vid organisationsförÀndringar

Ledarskap Àr ett komplext begrepp som innehÄller mÄnga olika faktorer och har olika innebörder för mÄnga mÀnniskor. Som ledare för en mindre butik Àr du ensam om att utöva ett ledarskap och Àr dÄ ocksÄ ensam om att hantera de eventuella konflikter och svÄrigheter som uppstÄr. Som ledare fÄr du dagligen hantera förÀndringar av olika slag och en utmaning blir att undvika att det uppstÄr oro och konflikter personalen emellan. Syftet med denna undersökning Àr att fÄ en inblick i hur butikschefer inom modebranschen tÀnker om hur de med sitt ledarskap kan undvika oro och konflikter vid organisationsförÀndringar. Delsyftet Àr att undersöka hur de allmÀnt kan pÄverka personalen pÄ ett positivt sÀtt.

Konflikthantering -en undersökning av pedagogers hantering av konflikter

Syftet med denna undersökning var att diskutera hur pedagoger i skolans verksamhet hanterar konflikter. Undersökningen var av kvalitativ form och utgick frÄn frÄgorna: Hur hanterar pedagoger konflikter i grundskolan? Vilka olika konflikthanteringsmetoder anvÀnder sig pedagoger av i grundskolan? Vad tycker eleverna om pedagogernas hantering av konflikter? Hur arbetar pedagoger i grundskolan förebyggande mot konflikter? Konflikthanteringsstrategier frÄn bland annat Arne Maltén, Roger Ellmin och Johan Ekeland anvÀndes under arbetet för att kunna tolka och analysera den insamlade empirin. Empirin införskaffades genom strukturerade intervjuer med fyra pedagoger, icke deltagande observationer och enkÀtunderökningar med cirka 40 elever frÄn tvÄ grundskoleklasser. I resultatet kan man urskilja att det underlÀttar om pedagoger har en uppfattning om olika konflikthanteringsstrategier, i slutÀndan framgÄr det dock att erfarenhet Àr ett av det viktigaste redskapen för att hantera konflikter pÄ ett givande sÀtt.

<- FöregÄende sida 4 NÀsta sida ->