Sök:

Sökresultat:

2738 Uppsatser om Reflektera över processer. - Sida 28 av 183

Hur förhindras ett bankfallissemang? : En fallstudie om hantering av operativa risker pÄ ABN AMRO

Banker utsÀtts för olika risker i sin verksamhet som kan medföra ovÀntade förluster. PÄ senare tid har det blivit viktigt att företag hanterar risker som kommer inifrÄn verksamheten, sÄ kallad operativ risk, med olika typer av kontroller för att undvika oegentligheter och felaktigheter. Efter olika företagsskandaler i omvÀrlden har nya regelverk uppkommit, dÀribland Basel II. Syftet med detta nya regelverk Àr att Ästadkomma en bÀttre hantering av risker i berörda företag. Problemet som bankerna nu stÀlls inför Àr att de mÄste finna en lösning pÄ hur operativa risker skall hanteras dÄ Basel II direktivet blir lag.

Ledtidsförkortning vid produktion av kundanpassad robot

Verkstadsföretaget System 3R i VÀllingby tillverkar den kundanpassade roboten WorkPartner 1+ sedan september 2011 och önskar sÀnka ledtiden för tillverkningen. De vill Àven öka produktionstakten frÄn ca fyra till sex robotar per mÄnad. För att lyckas med detta mÄste processerna för att ta fram och montera roboten effektiviseras. Fokus för studien Àr att eliminera slöserier och effektivisera planering, inköp och montering. Under studien kartlÀggs de olika processerna, dÀrefter analyseras nulÀget och slutligen lÀggs förslag fram pÄ hur dessa processer kan förbÀttras.

Prioritering av anvÀndningsfall: för arkitekturfokuserade, anvÀndningsfallsdrivna, iterativa och inkrementella processer

Denna rapport handlar om prioritering av anvÀndningsfall för anvÀndningsfallsdrivna, arkitekturfokuserade, iterativa och inkrementella processer som exempelvis Rational Unified Process. I mÄnga situationer mÄste man göra en avvÀgning av vilka anvÀndningsfall som Àr viktigast att implementera. Vid iterativ och inkrementell utveckling mÄste man alltid vÀlja anvÀndningsfall till nÀstföljande iteration och vid resursbrist kan man tvingas vÀlja bort nÄgot anvÀndningsfall. Syftet med detta arbete Àr att utreda vilka prioriteringsmetoder som finns tillgÀngliga, vilka faktorer som pÄverkar prioriteringen och hur dessa skall vÀgas mot varandra, samt föreslÄ eller utarbeta en praktiskt anvÀndbar prioriteringsmetod. Mitt vetenskapliga synsÀtt, för ett arbete av den hÀr karaktÀren, Àr relativt hermeneutiskt.

Datorstöd i matematikundervisning och matematiklÀrande : Att simulera och modellera i problemlösningssituationer.

Datorstöd i matematikundervisning och matematiklÀrande ? att simulera och modellera i problemlösning, handlar om vilka förmÄgor som kan utvecklas och vilka kursmÄl i matematik som kan realiseras i elevernas interaktivitet med programvara för dynamisk geometri. Studien baseras pÄ en lektionsserie som bygger pÄ en problemlösningssituation med GeoGebra som verktyg. Arbetet har en del beröringspunkter med aktionsforskning, men kan nÀrmast definieras som undervisningsförsök. I studien görs ett försök att följa undervisnings- och inlÀrningsprocessen och reflektera över vad som sker.

Vilka faktorer kan pÄskynda eller förhindra integration?

SammanfattningI denna uppsats har vi anvÀnt oss av en kvalitativ metod. Data har samlats in genom intervjuer som har behandlat aspekter inom omrÄdet integration. I dessa intervjuer har vi anvÀnt en semistrukturerad intervjuguide. Vi valde fyra personer (tvÄ mÀn och tvÄ kvinnor) med invandrarbakgrund som vistats i Sverige under minst femton Är. Syftet var att ta reda pÄ vilka sociala processer som ligger bakom de faktorer som kan pÄskynda eller förhindra integration.

Egenskaper hos program som introducerar nÀstlade monitoranrop samt hur problemen med dessa kan undvikas

I slutet pÄ 70-talet sÄ identifierades problemet med nÀstlade monitoranrop av A.M. Lister (1977). DÀrefter kom flera artiklar med förslag pÄ lösningar, men ingen kom med en generell lösning eller en lösning pÄ problemet inom ett specifikt omrÄde. PÄ grund av detta avser författaren att med detta arbete försöka identifiera egenskaperna hos en applikation som introducerar nÀstlade monitoranrop och försöker dessutom hitta sÀtt att undvika problemen med dessa anrop..

Vem Àr den lokala arbetsplanen till för? Tillför den pedagogen nÄgot?

VÄr undersökning visar att den lokala arbetsplanen inte har nÄgon nÀmnvÀrd betydelse för pedagogerna i deras dagliga arbete. TvÄ av fem intervjuade pedagoger kÀnde inte till begreppet lokala arbetsplan frÄn deras skola. Vi sÄg en stor variation mellan de olika arbetsplanerna, bÄde nÀr det gÀller beteckning, innehÄll och funktion. Arbetsplanerna anvÀndes inte som ett sjÀlvvÀrderande utvecklingsinstrument vilket var en av dess ursprungliga mÄlsÀttningar. VÄr undersökning visade Àven att förutsÀttningarna för pedagogerna att diskutera, reflektera och analysera kring mÄlen Àr begrÀnsade.

Musik som stöd för lÀrande : Lektionsplaneringar med lÄttexter som grund för reflektion och diskussion

Syftet med detta utvecklingsarbete var att undersöka huruvida musik med fokus pÄ lÄttexter kunde skapa ett lustfyllt lÀrande hos eleverna. Vi vill Àven synliggöra hur lÀrare med hjÀlp av musiken i elevernas vardagskultur skapar tillfÀllen till reflektion och diskussion i klassrummet. Verktyg som anvÀnts vid dokumentation för vÄrt utvecklingsarbete har varit den deltagande observationen, loggboksanteckningar utifrÄn observationerna samt individuella och gemensamma reflektioner efter vÄra lektionstillfÀllen. Vi har utformat tre lektionsplaneringar som genomförts vid totalt fem tillfÀllen, dÄ de första tvÄ lektionsplaneringarna genomfördes i halvklass. VÄr slutsats Àr att musik som stöd för lÀrande kan skapa lustfyllda lektioner vilket i sin tur kan utveckla elevernas förmÄga att reflektera och diskutera i klassrummet..

GUPP i systemet! : En utva?rderingsstudie om uppfo?ljningssystem hos Kronofogdemyndighetens Sydostregion.

Bakgrund: AnvÀndningen av uppföljnings- och kontrollsystem har stor betydelse bÄde förprivata och offentliga verksamheter. Uppföljning och utvÀrdering Àr tvÄ viktiga processer somoftast inte Àr tillrÀckliga inom offentliga verksamheter. För att öka anvÀndningen av dessa ochför att nÄ en högre effektivitet efterfrÄgas ökad kompetensnivÄ samt kontinuerliga rutiner förutvÀrdering och utveckling. Dessa processer anvÀnds för att avgöra om offentligaverksamheter utvecklas i enlighet med sina mÄl och att organisationens arbete fungerar somplanerat.Syfte: Studien syftar primÀrt till att utvÀrdera hur Kronofogdemyndigheten Sydosts internauppföljningssystem GUPP fungerar och Àr uppbyggt samt om det uppfyllt sittimplementeringssyfte utifrÄn dess förvÀntade effekter. Med utgÄngspunkt i analysen skallstudien ocksÄ generera ÄtgÀrdsförslag för att pÄ sÄ sÀtt öka anvÀndbarheten för verksamhetenoch deras medarbetare.Metod: Denna uppsats Àr genomförd som en utvÀrderingsstudie dÄ vi tilldelats ett uppdragfrÄn enhetschefen för Kronofogdemyndighetens Sydostregion.

Inför andras ögon ? en kvalitativ studie om killar och heder

Hedersrelaterat vÄld och förtryck har blivit allt mer uppmÀrksammat men dÄ frÀmst med fokus pÄ tjejer dÀr killar har hamnat i skymundan. Vi har dÀrför valt att göra en studie med syftet att fÄ en inblick i hur killar som tagit avstÄnd frÄn hedersrelaterat vÄld och förtryck beskriver heder och ?hederskultur?, samt sina egna upplevelser av och avstÄndstagande till hedersrelaterat vÄld och förtryck. De frÄgestÀllningar vi anvÀnt oss av Àr: hur förklarar killarna heder och ?hederskultur??, hur beskriver killarna att ?hederskulturen? tog sig uttryck för dem? samt hur beskriver de sitt eget avstÄndstagande till hedersrelaterat vÄld och förtryck? UtifrÄn detta syfte har vi valt att anvÀnda oss av en kvalitativ halvstrukturerad intervjumetod dÀr vi intervjuat fyra killar.

En tillgÀnglig myndighet... - En kvalitativ undersökning av arbetsförmedlarens arbete i mötet med klienten.

Det övergripande syftet med denna studien har varit att utifrÄn ett organisationsteoretiskt- och sociokulturellt perspektiv bidra med kunskap om arbetsförmedlarens arbetssÀtt gent mot sina klienter. Det Àr framför allt mötet mellan handlÀggaren och klienten som legat i undersökningens fokus. I min undersökning försöker jag svar pÄ fyra frÄgestÀllningar dessa Àr ; Hur ser klientrelationen ut? Hur ser handlingsutrymmet ut för arbetsförmedlaren, finns det nÄgra hinder och /eller begrÀnsningar? Vilka förvÀntningar finns det pÄ arbetsförmedlingen? Hur sker hanteringen av dom arbetslösa pÄ arbetsförmedlingen?För att söka svar pÄ mina frÄgestÀllningar anvÀnde jag mig av tvÄ metoder. Dels har jag intervjuat arbetsförmedlare, dels genomförde jag en skuggning av en arbetsförmedlare.

FörbÀttring av vÀrdeflödet mellan interna processer inom ett producerande företag

Forskning har visat att mÄnga metoder utvecklade för att undersöka tillverkande företag saknar visualiseringen av sambandet mellan informations- och materialflödet. Det finns Àven ett uppenbart behov av att förstÄ hela systemet, istÀllet för att fokusera pÄ specifika omrÄden. Syftet med studien Àr att skapa en större förstÄelse för hur ett tillverkande företag kan förbÀttra vÀrdeflödet mellan interna processer. För att kartlÀgga vÀrdeflödet och identifiera sambandet mellan informations- och materialflödet, samt hur de interna processerna pÄverkar varandra, utfördes en vÀrdeflödesanalys av tvÄ interna flöden. Det visade sig att det tryckande systemet som företag anvÀnder sig av medför stora slöseri.

Pedagogers kunskap och kompetens i mötet med barn i sorg

Med denna studie vill vi fÄ pedagoger som arbetar i förskolans verksamhet att reflektera över vikten av krisplaner och deras innehÄll nÀr det gÀller att hjÀlpa barn att bearbeta sorg. Följande frÄgor ligger till grund för vÄr undersökning: Hur kan man som pedagog i förskolans verksamhet hjÀlpa och underlÀtta barnets bearbetning av sorg? Har pedagogerna pÄ förskolan tillgÄng till en krisplan om nÄgot barn skulle drabbas av sorg? Vilka erfarenheter av och tankar om arbete med barn i sorg har pedagoger inom förskolans verksamhet? VÄrt resultat visar att i den kommun dÀr vi gjorde vÄr undersökning har alla pedagogerna i förskolans verksamhet tillgÄng till en krisplan och en krislÄda, för att underlÀtta arbetet med barn i sorg. Det visade sig ocksÄ att de intervjuade pedagogerna har mÄnga olika tillvÀgagÄngssÀtt för att arbeta med och möta barn i sorg..

OmvÄrdnadshandledning, ett behov i det dagliga arbetet?

Bakgrund: I sitt dagliga arbete Àr det mÄnga yrkesutövare som stÀlls inför svÄra utmaningar och höga förvÀntningar. Att kunna bearbeta och reflektera kring dessa utmaningar ger en ökad kompetens och förbÀttrad sjÀlvkÀnsla. I dagens arbetsmiljö, prÀglad av tidsbrist och hög arbetsbelastning, kan svÄra situationer lÀtt uppstÄ. Genom en strukturerad handledning tillsammans i grupp möjliggörs reflektioner och bearbetning av etiskt svÄra situationer. Syfte: Studiens syfte var att undersöka om det finns ett behov och/eller intresse hos leg.

Urskiljning och inkludering. Lyssningscentrerat musiklÀrande i förskolan

Syfte: Det övergripande syftet med denna studie Àr att generera ny kunskap om förskolebarns musiklyssnande i ett lÀrandeperspektiv. DÄ det inte finns vÀldokumenterad metodologi för hur denna kunskap kan produceras har studien ett andra övergripande syfte, en metafrÄga: hur kan vi skapa pedagogiska situationer som ger oss tillgÄng till barns lyssnande pÄ musik? Mer specifikt fokuserar studien pÄ följande frÄgor: Hur svarar barnen pÄ den pedagogiska utmaningen att redogöra för vad de hör nÀr de lyssnar pÄ musik? Hur kan pedagogiska situationer utformas sÄ att forskare och Àven lÀrare fÄr tillgÄng till barns lyssnande? Hur ter sig de pedagogiska praktiker som utvecklas hÀrför i termer av inkludering och exkludering?Teori: Studien utgÄr frÄn det utvecklingspedagogiska perspektivet (Pramling Samuelsson & Asplund Carlsson, 2003). DÄ studien belyser olika aspekter utifrÄn musiklyssning i förskolan har stöd funnits i andra nÀraliggande perspektiv. Det specialpedagogiska perspektiv som anvÀnds i studien, det kommunikativa relationsinriktade perspektivet (Ahlberg, 2007), har samma teoretiska grund som utvecklingspedagogiken, dÄ Àven den bygger pÄ den fenomenografiska forskningsansatsen (Marton & Booth, 2000).

<- FöregÄende sida 28 NÀsta sida ->