Sök:

Sökresultat:

306 Uppsatser om Organisering - Sida 3 av 21

Den stora barnförflyttningen från Finland till Sverige 1939-1946 : En studie av förflyttningens organisering i Sverige och Finland

Studie över barnförflyttningen mellan Finland och Sverige under Vinterkriget och Fortsättningskriget.

En hållbar ekonomistyrning - En studie om hur hållbar utveckling kommer till uttryck i företags och organisationers ekonomistyrning

Bakgrund och problemdiskussionHållbar utveckling har blivit en alltmer central fråga för företag då det har visat sig kunna haen påverkan på företagens legitimitet och överlevnad. För att upprätthålla transparensen ochtrovärdigheten i hållbarhetsarbetet ställs allt högre krav på företag och organisationer attkunna redovisa resultat av sina handlingar. Detta bör göras genom att integrera hållbarutveckling i ekonomistyrningen. Då hur hållbar utveckling kommer till uttryck iekonomistyrningen är ett relativt outforskat område ämnar författarna av denna studie attundersöka följande frågeställningar:§? Hur kommer arbetet med hållbar utveckling till uttryck i företags och organisationersutformning av ekonomistyrningen?§? Hur används den påverkade ekonomistyrningen?§? Hur kommer arbetet med hållbar utveckling till uttryck i företags och organisationersorganisation/Organisering av ekonomistyrningen?SyfteSyftet med studien är att undersöka och beskriva hur företag och organisationer med entydligt kommunicerad hållbarhetsprofil integrerar hållbar utveckling i sin ekonomistyrning.MetodEftersom studien ämnar undersöka och beskriva hur fyra företag och en organisationintegrerar hållbar utveckling i ekonomistyrningen kan studien antas vara av deskriptivkaraktär.

Organisering av arbetsträning : En kvalitativ studie om handledares syn på arbetsträningens organisering och arbetet med socialt utanförskap

This study is about job training for people with psycho-social problems without income. The purpose with this sort of job training is to bring these people back to the regular labor market as well as the experience of having a job. In the labor market situation in Sweden today there?s no guarantee that the individual will return to the labor market after having undergone job training. The aim of this study is to understand how supervisors at job training activities experience that the organizations of the activities and resources affect their work.

Utformning av ett testsystem för Rodan displayer

Testning av produkter blir mer och mer viktigt. Detta främst för att testning betalar sig själv i längden då man slipper onödiga fel och reklamtioner som medför höga kostnader för företaget. Vår roll i detta projekt som kallas Rodan, är att ordna med den elektronik som är en förutsättning för testningen av en display. Det omfattar planering, Organisering och uppkoppling av elsystemet..

Vi går inte bara av egen kraft! : en fallstudie av projektet ?Alsike klosterby?

Syftet med detta kandidatarbete inom ämnet landsbygdsutveckling, är att undersöka och beskriva hur ideellt engagemang rörande flyktingintegration- och miljöfrågor kan organiseras på lokal nivå. Jag har studerat ett projekt som i dagsläget drivs på Alsike kloster som ligger strax utanför Knivsta, i Uppland. Projektet syftar till att etablera en ekologisk klosterby vars mål är integrera flyktingarbete med ett hållbart ekologiskt levnadssätt. Föreliggande studie bygger på intervjuer med projektdeltagare samt observationer från planeringsmöten med projektet. Med hjälp av begreppen sociala nätverk, ideell organisation och komplexa system försöker jag beskriva och förstå hur detta specifika projekt organiseras, vilka drivkrafter som ligger bakom engagemanget hos projektdeltagarna samt vad som upplevs som möjligheter och svårigheter i projektets arbetsprocess.

Utvärdering av SSP - samverkan mellan skola, socialtjänst och polis i Malmö

Magisteruppsats som utvärderar samverkan mellan skola, socialtjänst och polis i Malmö. Aktörsfokuserad beskrivning av organisationen med syfte att förbättra formen för samverkan. Kvalitativ studie baserad på intervjuer och observationer..

Planering, organisering och implementering av hållbar energi : En studie om energiarbetet i Uppsala

Till följd av växthusgasutsläppen pågår en klimatförändring som successivt värmer upp jorden och påverkar klimatet negativt. Energisektorn är en av de största källorna till växthusutsläppen, främst koldioxid genom förbränning av fossila bränslen. För att uppnå ett hållbart energisystem måste energifrågan integreras i hela samhället, inte minst i den kommunala planeringen. Syftet med uppsatsen är att analysera hur olika aktörer i Uppsala planerar, organiserar och implementerar hållbar energi, samt vilka brister som uppkommer i planeringscykeln genom att utföra kvalitativa intervjuer med ett urval av de största aktörerna i Uppsala. Analysen sker med hjälp av sammanfattade kriterier för en effektiv och hållbar energiplanering utifrån de teoretiska utgångspunkter som beskrivs i teoridelen.

Bör eller skall? -Visionen av det kommunala uppföljningsansvaret

Denna uppsats syftar till att undersöka hur det kommunala uppföljningsansvaret ser ut i främst Lidköpings kommun men också andra kommuner i Skaraborg. Jag har tagit utgångspunkt i lagen om det kommunala uppföljningsansvaret.Studien har bedrivits med en kvalitativ forskningsintervju som metod för att samla in data. Det empiriska materialet har samlats in genom sju djupintervjuer med tjänstemän i fyra olika kommuner, (Lidköping, Skara, Skövde och Götene) i Skaraborgslän. Intervjustudien har varit tematiserad med fenomenologiska inslag men också gjorts utifrån en rättssociologisk metod då intervjuernas syfte varit att ta reda på hur lagen om det kommunala uppföljningsansvaret efterföljs. Det kommunala uppföljningsansvaret är lagstyrt i skollagen och ska inkludera alla ungdomar mellan 16-20 år som fullgjort sin skolplikt men som inte genomför eller har fullföljt utbildning i gymnasie- eller gymnasiesärskolan.Då fokus har legat på Lidköping, har fyra intervjuer gjorts med bl.

Svenska som andraspråk : - i en skola för alla

Studien behandlar hur ämnet svenska som andraspråk ges plats i skolan. Frågor som besvaras i uppsatsen är följande: Hur organiseras ämnet svenska som andraspråk i de för studien utvalda skolorna? och På vilket sätt främjas elevernas språk- och kunskapsutveckling genom den befintliga Organiseringen? Empirin består av intervjuer och observationer där den kvalitativa forskningsmetoden har tillämpats. Två rektorer och två svenska som andraspråkslärare intervjuas i två olika skolor i samma kommun. Observationer av flera klasslärare och svenska som andraspråkslärare sker under fyra veckor i dessa skolor.

En jämförande studie mellan finska och svenska säkerhetspolisen

I en demokratisk stat finns en myndighet som ansvarar för rikets säkerhet. Efter bombningen av World Trade Center -tornen den 11 september 2001 ökade terrorhoten i världen, samtidigt ökade även säkerhetspolisens krav att skydda statens säkerhet. I kampen mot terrorister agerades det genom hårdare åtgärder. Terroristbekämpningens inflytande har påverkat även säkerhetstjänstens Organisering i Norden. Syftet med uppsatsen är att granska och jämföra säkerhetspolisens verksamhet och Organiseringen i den svenska och den finska säkerhetstjänsten.

Största möjliga tystnad : En studie av fyra ledarsidors diskussion kring jämställdhet, feminism och kvinnoorganisationer under tre veckor 2007.

Den här uppsatsen undersöker hur jämställdhet, feministisk teori/praktik och kvinnors Organisering diskuteras på ledarplats. Undersökningen består av två delar, en kvantitativ och en kvalitativ. Den kvantitativa mäter antalet artiklar under perioden 16 april ? 6 maj 2007 i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten och Sydsvenska Dagbladet. Den kvalitativa undersökningen syftar till att närmare visa på vilket sätt de undersökta tidningarnas ledartexter förhåller sig till jämställdhet, feminism och kvinnoorganisationer.

Specialundervisningens störande inslag

SammanfattningSyftet med denna studie är att tillföra kunskap om inne- och uteslutande handlingar i samband med specialundervisning i grundskolans tidigare år i den svenska skolan. Frågeställningarna som kommer besvaras i studien är, vilka inneslutande respektive uteslutande handlingar sker i skolan i samband med att elever får specialundervisning? Vilka följder får inneslutande respektive uteslutande handlingar i samband med att elever får specialundervisning? Vilka fler effekter kan specialundervisningens Organisering leda till? Studien utgår från en halvstrukturerad kvalitativ intervju, vilket betyder att intervjun inte genomförs med ett stängt frågeformulär. Den tar sin utgångspunkt i en intervjuguide som inkluderar bakgrund, organisation, följder och attityder. Materialet analyserades med beskrivningskategorier, med utgångspunkt i fenomenografin där målet är att kartlägga skilda uppfattningar om samma fenomen.

En skolas organisering av en särskild undervisningsgrupp och hur fem elever beskrivs och beskriver sig själva

Syfte: På en 7-9 skola i Sverige finns en särskild undervisnings grupp som utgjort underlaget i denna studie. Syfte var att genom observationer och intervjuerna med elever och pedagoger studera hur eleverna beskrev sig själva och beskrevs av pedagogerna och de identiteter som fram-trädde. Syftet var också att undersöka den aktuella skolans Organisering av en särskild under-visningsgrupp.Teori: Framväxten av specialpedagogisk verksamhet och särskilda undervisningsgrupp beskrivs i bakgrunden, där också nationella och internationella styrdokument finns representerade. So-ciokulturellt perspektiv, specialpedagogiskt perspektiv utgör teoretiska utgångspunkter i denna studie. I den teoretiska bakgrunden lyfts också begreppet identitet och identitetsprocesser fram.Metod: Studien bygger på en fallstudie i etnografins anda, det är en kvalitativ studie där observation-er, intervjuer kombinerats.

En skola för alla, ett organisatoriskt dilemma?

Syfte: Syftet med denna studie är att få en inblick i de tankegångar som ligger bakom tre rektorsområdens val av stöd till elever i behov av särskilt stöd utifrån tanken om en skola för alla. Detta vill jag förstå genom att få en inblick i skolors Organisering gällande ?att stödja elever i behov av särskilt stöd? med hjälp av Löfquists, S (1999) Organiseringsmodell. Metod: Studien har genomförts genom en undersökning av en kvalitativ karaktär. Detta genom intervju på tre rektorsområden i en kommun, där rektorn till gällande rektorsområde valt ut respondenten. Slutsats: Utifrån min undersökning kan jag utläsa att de undersökta rektorsområden har ett tillvägagångssätt som innebär att rektorsområdena ofta skiljer elever i behov av särskilt stöd från sina klasser, för att ge dessa den hjälp som rektorsområdena anser att eleverna behöver.

När jag tittar ut i rymden ser jag inte vintergatan för alla stjärnor: om social struktur, kultur och konflikter i en ideell organisation

Syftet med undersökningen är att på uppdrag av Sverok studera det sociala klimatet i organisationen då de upplevt en negativ förändring i stämningen, vilket kan ha påverkat medlemmarnas välmående i organisationen. Att organisera sig ideellt syftar till att bilda gemenskap med andra människor med avsikt att uträtta något väsentligt för individen tillsammans med andra. En typ av Organisering som sannolikt kan ha svårt att uppfylla sitt syfte i form av gemenskap och målinriktning, är paraplyorganisationer vilka är uppdelade strukturmässigt på så sätt att de består av flertalet underorganisationer. Därför är det av intresse att studera hur en sådan typ av Organisering samarbetar och interagerar med varandra. Sverok, Sveriges roll och konfliktspelsförbund är en ideell paraplyorganisation som lockar spelintresserade över hela landet.

<- Föregående sida 3 Nästa sida ->