Sök:

Sökresultat:

197 Uppsatser om Mikrobiell riskanalys - Sida 2 av 14

Energieffektiviserande a?tga?rder och klimatutredning av krypgrund

I det här examensarbetet behandlas problematiken i krypgrunder i allmänhet och för Kungsmadskolan i Växjö i synnerhet, där undersökning av energiförlust samt en klimatutredning gjorts för nuvarande konstruktion. En lämplig energieffektiviserande åtgärd i form av tilläggsisolering tas fram och dess påverkan på klimatet i krypgrunden utvärderas. Kalkyler innehållande investeringskostnad och årlig besparing presenteras..

Att hantera det okända: en rangordning av egenskaper för god riskanalys

Det har skett en omfattande utveckling av teorier, metoder och verktyg för riskanalys. Trots att det finns ett flertal tillgängliga metoder är det näst intill omöjligt att hitta en metod som ger möjligheten att finna alla risker. Den metod ett företag väljer måste ändå uppfylla vissa egenskaper för att vara så uttömmande att en önskad säkerhetsnivå kan uppnås. Vilka är då de primära egenskaper en riskanalysmetod bör uppfylla för att kunna identifiera så många risker som möjligt? I denna uppsats avser vi att skapa en rangordning av egenskaper en riskanalysmetod bör uppfylla för att identifiera så många risker som möjligt.

Säkerhetsanalys kring användning av mobilapplikationsteknik i Kriminalvårdens klientsystem

Kriminalvården är den myndighet i Sverige som ansvarar för fängelser, häkten och frivård. Myndigheten har länge känt ett behov att inom flera verksamheter kunna få tillgång till delmängder av deras klientsystem i ett mobilt och uppkopplat format.Det största hindret i deras fall med mobilitet och applikationsteknik var säkerheten. Därför genomfördes en riskanalys med hänsyn till frivården och mobilapplikationsteknik.För att välja en lämplig och passande riskanalysmetod jämförde vi ett antal metoder. Det visade sig att metoden CORAS passade bäst. När vi väl genomfört riskanalysen med CORAS försökte vi sedan matcha åtgärderna mot de olika mobilplattformarnas egenskaper för att se hur de kan fullfölja åtgärderna.

Grovfoder till hästar : hur inverkar olika konserveringsmetoder på hästens digestion?

Hästen är en grovtarmsjäsare anpassad för en gräsdiet vilket medför att grovfodret spelar en viktig roll för hästen ur utfodringssynpunkt. Inplastat vallfoder i form av ensilage och hösilage har ökat som grovfoder. Grovfoder kan genom olika metoder konserveras till hö, ensilage eller hösilage. De olika konserveringsmetoderna medför att fodret får olika biokemisk och mikrobiell sammansättning. Hö torkas till hög torrsubstans halt (ts-halt) för att förhindra oönskad mikrobiell tillväxt.

Rationell riskanalys inom VA-verksamhet med avseende på säkerhet, hälsa, miljö och kvalitet

This master thesis is developed based on the desire of the water and sewage department in the municipality of Karlskrona. The department, which vouches for the quality of produced drinking water and sewage cleaning, was in need of help dealing with risk analysis.The water and sewage department is obliged to identify and assess risks according to Swedish legislation. However, no guides for this purpose regarding safety, health, environment and quality were available. The aim of this report was to accomplish a guideline for the performance of risk analysis within water and sewage plants. If the guideline is used, the requirements in the legislation will be obtained.

Riskanalys för Älvsbyns kommun

Älvsbyns gamla riskanalys var daterad till 1996 och behövde förnyas för att belysa dagens risker. I och med detta arbete så har Älvsbyns räddningstjänst fått en ny riskanalys.Syftet med arbetet var att identifiera de risker som är mest frekventa och med högst konsekvens för Älvsbyns kommun inom räddningstjänstens verksamhetsområde. Riskerna delades in i tre områden: Risker för liv och hälsa, ekonomiska risker och risker för miljön.Den näst största risken för liv och hälsa är trafikolyckorna och det är också den mest frekventa larmtypen för räddningstjänsten, bortsett från automatlarm. Trafikolyckorna har de senaste åren ökat och snittet de senaste fem åren ligger på 23 olyckor per år.Fallolyckor är inget som räddningstjänsten ofta åker på, fastän det är den vanligaste olyckan i Sverige och kostar samhället mycket pengar bland annat i form av sjukskrivningar.Störst ekonomisk risk för kommunen är brand i byggnad, där bränder i allmänna byggnader står för större delen av skadekostnaden. Kostnaden är ett beräknat snitt och kan skilja stort år från år.

Riskanalys på Karlshamnsverket - Påverkan vid en framtida höjning av havsnivån

Människan har genom sin industriella framfart bidragit till ökade nivåer av växthusgaser i atmosfären och på så sätt rubbat den balans av gaser som naturligt förekommer. En klimatutveckling med trender som tyder på en framtid med varmare klimat är en av konsekvenserna av den process vi i alldagligt tal benämner växthuseffekten.Ett varmare klimat förväntas medföra förändringar av en rad faktorer, där medelvattenståndet i världshaven är en. Med en geografisk lokalisering i direkt anknytning till kusten och en topografisk lokalisering på dryga 2.65 m över havet skulle Karlshamnsverket kunna vara i farozonen för de konsekvenser en höjning av intilliggande hav kan medföra. Karlshamnsverket är ett värmekraftverk som ägs och drivs av Karlshamn Kraft AB. Anläggningen ligger utanför Karlshamn, vid Blekinges kust, och redan idag råder viss problematik vid högvattenstånd.

Bring Your Own Device

Detta examensarbete har genomförts i samarbete med Sourcecom Svenska AB. Sourcecom Svenska AB arbetar med kommunikationslösningar inom IT-kommunikation, IT-säkerhet och telefoni. Examensarbetet går ut på att undersöka konceptet Bring Your Own Device (BYOD) och föreslå olika lösningar beroende på företagets informationssäkerhetskrav. För att förstå konceptet BYOD behövs först en inblick i hur ett policybaserat system fungerar. Rapporten undersöker och förklarar tre olika Network Access Control (NAC) lösningar som är policybaserade.

Kontroll för ökad kvalitet - mallar för kontrollplan-PBL, egenkontroll samt riskanalys

There are problems with poor quality, poor scheduling and poor working climate in the Swedish construction industry. Many parts have been involved, trying to solve the problem.This spring a new planning and building-law becomes final. In this law, the requirements set on the controls are greater. Hopefully this will lead to fewer construction errors. The requirements set on the working environment have also increased, forcing consultants and contractors to focus on safe workplaces.For each project requiring a building permit, an inspection plan has to been drawn.

Riskanalys avseende brand vid Stora Ensos massafabrik i Skutskär: brandrisker vid anläggningen för torkmaskin

Telefonrådgivningen har ökat de senaste åren, det är något som blir allt vanligare att möta som första kontakt inom hälso- och sjukvården. Även på Barnavårdscentralen är det vanligt att telefonrådgivningen är ett första och ibland det enda möte för en aktuell situation. Syftet med denna studie var att beskriva föräldrars upplevelse av bemötande från BVC-sjuksköterskan vid telefonrådgivning. Data till denna studie samlades in på två orter i Norrbotten, detta skedde genom semistrukturerade intervjuer med tio föräldrar. Intervjuerna analyserades med tematisk innehållsanalys med manifest och latenta ansats.

Drivgodsinventering, riskanalys och åtgärdsförslag för Granfors och Krångfors vattenkraftverk i Skellefteälven

Under extrema flödessituationer ökar erosionen längs stränderna, vilket genom ras och skred leder till att drivgods hamnar i älven. Det finns en mängd förebyggande åtgärder för att minska risken med drivgods. Det kan vara allt från att ta bort träd i känsliga områden, till att sätta upp länsar som styr undan drivgodset.För att ta reda på hur mycket tänkbart drivgods som finns har därför en inventering gjorts för Granfors och Krångfors magasinen. Eftersom det tidigare inte genomförts något liknande arbete så har först metoder för arbetets olika delar tagits fram.- Metod för Inventering- Metod för Beräkning av mängden drivgods- Metod för RiskanalysFör att bättre förstå hur man ska sätta in lämpliga åtgärdsförslag har även en kortare studie av hur drivgods beter sig vid höga flöden genomförts, samt hur olika typer av länsar och skyddsvisir fungerar.Resultatet från inventeringen och riskanalysen visade att det kommer en relativt stor mängd drivgods till båda anläggningarna. Detta leder till att dammarna förmodligen inte kommer att klara av den mängden drivgods utan att särskilda åtgärder vidtas.Det som rekommenderas för de båda magasinen är att rensa upp magasinen på både löst drivgods och träd närmast strandkanten.

Bring Your Own Device : Ur ett säkerhetsperspektiv

Syftet med denna studie är att identifiera hot, risker och konsekvenser kopplade till BYOD samt undersöka hur dessa kan lösas. BYOD är idag något som införs i allt större utsträckning hos olika företag världen över. Många är intresserade av alla möjligheter det kan frambringa, dock blundar allt för många för alla de olika hot och risker det samtidigt kan medföra. Utöver det tar vi i denna studie även upp hur man kan skriva en säkerhetspolicy kopplad till området BYOD. För att komma fram till våra slutsatser har vi förutom den teori vi samlat in fått hjälp av Jan-Olof Andersson en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter med att skapa en riskanalys och en arkitekturbild.

Tillverkningsföretagens kunskaper kring riskidentifieringstekniker

I företag och organisationer är det vanligt att riskanalyser genomförs som ett led i arbetet med att hantera de risker och hot som verksamheten kan möta. En viktig del i en riskanalys är det första steget som går ut på att identifiera risker och hot, så kallad riskidentifiering. En brasiliansk studie pekar på att kunskapen kring riskidentiferingstekniker i brasilianska företag generellt sett är låg. Eftersom det förefaller finnas ingen eller mycket lite forskning i ämnet applicerat på svenska företag valde jag att undersöka hur stor kunskap som svenska tillverkningsföretag med huvudkontor i Göteborgsregionen har kring riskidentiferingstekniker. Tanken är dels att resultatet av undersökningen dels ska kunna utvecklas och användas som underlag i andra vetenskapliga studier, men också att det ska kunna vara möjligt att användas till en mer praktisk tillämpning.Undersökningen genomfördes med en kvantitativ enkätundersökning där jag så långt som möjligt försökte utforma frågor och svarsalternativ utifrån de regler och standarder som finns inom metodiklitteraturen.

Riskanalys av omklädningsrummen på SSAB

Målet med arbetet är att utreda säkerheten i de befintliga omklädningsrummen som SSAB´s personal använder. ? Mekaniska verkstaden ? Stålkontoret ? Koksverket ? PB73 Mekaniska verkstaden är byggd 1948 de övriga lokalerna är uppförda omkring -70 talet. I närheten av alla de undersökta omklädningsrummen finns gasledningar och invid den mekaniska verkstadens omklädningsrum även en ammoniaktank. Lokalerna har i flera fall inte samma standard på brandsäkerhet som krävs vid nybyggnation.

Riskanalys och Katastrofplan Länsservice

En situation som gör att Länsservice inte kan sköta sitt arbete med att leverera varor drabbar inte företaget i form av minskad vinst utan den drabbar länets sjukhus, vårdcentraler och äldreomsorgen, alltså de som är i behov av vård. För att vara förberedd på en sådan situation behövs en katastrofplan, vilket Länsservice saknar. Syftet med examensarbetet var att hjälpa Länsservice i Norrbottens län att skapa en fungerande katastrofplan.För att få en bakgrund till vilka händelser som kan orsaka ett katastrofläge och hur arbetsklimatet såg ut gjordes först en psykosocial arbetsmiljöundersökning. Arbetsklimatet på företaget granskades för att reda ut hur det står till med personalen. En missnöjd arbetare är troligen mer benägen att utsätta sig själv och andra för risker.

<- Föregående sida 2 Nästa sida ->