Sök:

Sökresultat:

22 Uppsatser om Layouter - Sida 2 av 2

Effektivisering av materialflöden på Kinnarps Production AB : Förslag till ny layout

Detta examensarbete har utförts som en del av högskoleingenjörsutbildningen Industriell organisation och ekonomi vid Tekniska Högskolan i Jönköping. Rapporten är skriven på uppdrag av Kinnarps Production AB i Jönköping som är en del av Kinnarpskoncernen. Företaget erbjuder inredningslösningar för kontor och offentliga miljöer och är idag Europas tredje största tillverkare av kontorsmöbler. Produktionen i Jönköping består främst av plåt- och stålbearbetning. Enheten i Jönköping har investerat i en ny monteringslina inom produktionen. Där den nya monteringslinan ska placeras sker i nuläget montering av stolarna Yin och Jig.

Effektivisering av materialflöden på Kinnarps Production AB : Förslag till ny layout

Detta examensarbete har utförts som en del av högskoleingenjörsutbildningen Industriell organisation och ekonomi vid Tekniska Högskolan i Jönköping. Rapporten är skriven på uppdrag av Kinnarps Production AB i Jönköping som är en del av Kinnarpskoncernen. Företaget erbjuder inredningslösningar för kontor och offentliga miljöer och är idag Europas tredje största tillverkare av kontorsmöbler. Produktionen i Jönköping består främst av plåt- och stålbearbetning.Enheten i Jönköping har investerat i en ny monteringslina inom produktionen. Där den nya monteringslinan ska placeras sker i nuläget montering av stolarna Yin och Jig.

Logistik för högre volymer på utvecklingsarenan: Logistikutveckling vid Scanias motormontering i Södertälje

På utvecklingsarenan vid Scanias motormontering i Södertälje monteras prototyp- och förseriemotorer. Under hösten 2012 kommer produktionsvolymerna kopplat till förseriemotorerna öka kraftigt, ökningen orsakas av ett fåtal motortyper. Materialflödena förväntas utgöra en flaskhals och syftet med examensarbetet är att ta fram ett logistikkoncept för att möjliggöra en högre produktionsvolym. Målet var att ta fram ett kostnadseffektivt koncept rörande materialförsörjning, layout och arbetssätt. En uppdelning har gjorts i bakgrund, nuläge och framtid.

Flödesoptimering vid Scania: En förstudie av aktuella flödestyper och layouter för cylinderfodertillverkningen

Scanias tillverkning står i nuläget inför en stegvis höjning av produktionsvolymen. Vid cylinderfodertillverkningen utnyttjas produktionen nära maximal kapacitet och något måste därmed göras för att Scania ska kunna säkra leveranserna i framtiden. Målet med detta projekt har varit att presentera ett antal produktionskoncept samt för- och nackdelar med dessa utifrån olika framtidsscenarion. Utifrån dessa koncept skulle även minst en detaljbearbetad produktionslayout, inklusive en plan för implementering, tas fram.Vid cylinderfodertillverkningen bearbetas i nuläget foder ur sex olika produktfamiljer. Alla har samma grundkonstruktion men de skiljer sig åt i vissa mått.

Utveckling av monteringssystem för förmontering av nav vid
Scania axlar: en förstudie

Examensarbetet är utfört på Scania axlar i Falun. Uppgiften har varit att göra en förstudie av framtidens förmontering av nav. Med framtiden avses de närmaste sex åren, fram till 2008. Framtidens förmontering ska utformas för att vid införandet ha en specifik kapacitet (definierad av Scania) samt enkelt gå att bygga ut till en högre kapacitet. Målet var att kartlägga dagens och framtidens kapacitetsbehov och arbetsmoment.

Förslag till utformning av flödes- och expansionslayout på Alimak AB

Examensarbetet genomfördes under hösten 2006 vid Alimak AB i Skellefteå och inom civilingenjörs utbildningen Ergonomisk design & produktion vid Luleå tekniska universitet. Alimak tillverkar olika slags hissar, främst för utomhusbruk. De första hissarna byggdes av trä i slutet av 1940-talet och användes för att transportera byggmaterial och personal upp och ner vid byggarbetsplatser. Fler och fler hissar såldes och succén var ett faktum när verksamheten expanderade. Alimaks huvudkontor ligger i Stockholm och det finns kontor eller representanter i över 50 länder.

Effektivisering av produktionsflöde för bakaxelbryggor på Ferruform: Med hänsyn till framtida artiklar och volymer

Det här examensarbetet har genomförts på Ferruform, Luleå, som är ett dotterbolag till Scania. Här produceras bakaxelbryggor, tvär- och sidobalkar samt stötfångare till lastbilar och bussar. I dagsläget finns ett flöde för bakaxelbryggor med navreduktion som inte stämmer överens med huvudflödet av bakaxelbryggor vilket skapar extra hantering och problem vid produktionsplanering. Inom de närmsta åren ska dessutom kapaciteten ökas och artiklarna i flödet ersättas av nya. Målet med examensarbetet har varit att ta fram ett förslag på ett enhetligt flöde som är anpassningsbart till de ökande volymerna och de nya artiklarna.

<- Föregående sida