Sök:

Sökresultat:

7948 Uppsatser om Kvinnor pć film - Sida 26 av 530

Visuellt kaos

Den hÀr uppsatsen handlar om hur serietidningens narrativa likheter och olikheter med litteratur samt film och hur dessa kan anvÀndas för skapandet av ett ickelinjÀrt narrativ. Vi ville se var styrkan ligger i serietidningar för att försöka berÀtta en berÀttelse pÄ ett nytt sÀtt som vi inte Àr vana vid att se. För att undersöka detta forskade vi kring vad ickelinjÀrt berÀttande Àr och vad som skiljer olika berÀttande medium frÄn varandra. Vi applicerade sedan denna forskning i skapandet av en serietidning dÀr vi testa de tekniker och metoder vi lÀrt oss om tidigare. Resultatet bygger pÄ erfarenheterna som vi fÄtt frÄn skapandet av serietidningen och hur de olika narrativa likheterna samt olikheterna kunde appliceras pÄ en serietidning.

Nytt blod, gamla bilder : Visuell vÄldsgestaltning i film och spel

The paper discusses and analyzes differences and similarities in depictions of violence in the two narrative media of films and games. The work is based on existing theories on representation, remediation, narration and immersion ? theories which are further developed and discussed by the author. The movies Man on Fire and Kill Bill, as well as the games Ninja Gaiden and Grand Theft Auto are analyzed and used as examples of how depictions of violence in films and games can or should be studied. Also, the possibilities for development of the theories used in the paper are considered.

Relationer mellan kvinnor : Avund och konkurrens mellan kvinnor i Försvarsmakten

Syftet med denna studie Àr att undersöka kvinnors erfarenheter av konkurrens och avund kvinnor emellan inom Försvarsmakten. Tidigare forskning redovisar att friktioner mellan kvinnor skapas pÄ grund av samhÀllets genusordning, att kvinnor Àr det underordnande könet vars prestationer inte vÀrderas samma som mÀnnens.  Det visar sig ocksÄ att kvinnors behov av bekrÀftelse och identifikation genom andra kvinnor skapar slitningar. En enkÀtundersökning ifylld av kadetter pÄ alla Försvarsmaktens skolor visar att avund och konkurrens Àr ett tÀmligen vanligt förekommande fenomen. De kvinnliga kadetterna upplever att mÀnnen bidrar till att skapa avund och konkurrens kvinnor emellan. De uppger Àven att de i högre grad kÀnner konkurrens gentemot mÀnnen pÄ grund av att Försvarsmakten Àr en organisation gjord av mÀn för mÀn och en frustration bland kvinnorna Àr uppenbara pÄ grund av kvinnors och mÀns olika förutsÀttningar i Försvarsmakten..

Marknadsförande koncept för StudiefrÀmjandets ledarutbildningar

Denna rapport gÄr igenom processen av att skapa ett sÀljande koncept och förklarar hur man genom att ta ett steg ut ur en organisations trygghetszon kan locka nya besökare och intressenter. I det hÀr examensarbetet har vi skapat ett marknadsförandekoncept för StudiefrÀmjandets ledarutbildningar. Uppdraget var att vÀcka ett större intresse kring utbildningarna och verktygen vi har anvÀnt oss av Àr digitala medier. Tillsammans med en kortfilm har vi skapat en prototyp till ett modulverktyg som i kombination med filmen fungerar som en inspirationsplats för ledarutbildningarna. Modulen som helhet har tre uppgifter; att inspirera, att motivera och att uppmana till handling.

Modet att se, veta och frÄga : - Sjuksköterskors erfarenheter i mötet med vÄldsutsatta kvinnor

VÄld mot kvinnor Àr idag ett globalt folkhÀlsoproblem. Det visar sig att 30 % av kvinnorna vÀrlden över har upplevt fysiskt eller sexuellt vÄld i en nÀra relation. Kvinnor som utsÀtts för vÄld söker sig i högre grad till hÀlso- och sjukvÄrden Àn andra kvinnor. DÀrav Àr risken relativt hög att sjuksköterskor kommer att möta vÄldsutsatta kvinnor i vÄrden. Sjuksköterskor utgör dÀrför en viktig roll i mötet och att vÄga stÀlla frÄgan om vÄld till kvinnorna som söker vÄrd.

VÀgar till Kvidinge- kreativ kommunikation inför Kvidinges 700-Ärs jubileum

Hur pÄverkar en författare sin berÀttelse, hur viktig Àr berÀttarens mÀnniskosyn? Vad Àr mÀnniskans natur, vad Àr oförÀnderligt, vad Àr inlÀrt, och hur pÄverkar det berÀttaren och det som berÀttas? Dessa var nÄgra av de frÄgor som vi stÀlldes inför nÀr vi Ätog oss kommunikationsuppdraget att uppmÀrksamma Kvidinges 700-Ärsjubileum. Vi bestÀmde oss för att skapa ett hÀfte och en film. FrÄgan var: Hur kan mÀnniskors levnadsöden berÀttas om pÄ ett sÀtt som visar bÄde den oförÀnderliga mÀnskliga naturen och anpassningen till de förÀnderliga sociala och kulturella normerna? Vi sökte svaren pÄ dessa frÄgor genom litteratur och intervjuer med mÀnniskor som Àr vÀl insatta i berÀttarkonsten.

Upplevelsen av hanterbarhet i dagligt liv hos kvinnor med fibromyalgi

Kvinnor med kronisk sjukdom upplevde en förÀndrad relation till sin kropp som innebar svÄrigheter i det dagliga livet. Kroppen upplevdes som en motstÄndare i livet. Fibromyalgi Àr en sjukdom som oftast drabbar kvinnor, dÀr problem i det dagliga livet frÀmst handlar om vÀrk i muskler, ömhet och trötthet. För de kvinnor som lever med fibromyalgi Àr pÄverkan pÄ det dagliga livet stor, dÄ det ger allvarliga konsekvenser pÄ vardagliga aktiviteter. Syftet med denna litteraturstudie var att beskriva upplevelsen av hanterbarhet i dagligt liv hos kvinnor med fibromyalgi.

Skolbioprojektet i Kungsbacka - en etablerad verksamhet?

This thesis is an attempt to study if the school cinema project in Kungsbacka is an establishedactivity. Qualitative interviews have been performed with the cinema owner, the projectleader and a politician of the municipality, about their views on the project. Teachers andpupils have also been interviewed. In the case of an established activity, the thesis also attemptsto answer what causes have contributed to such an establishment.The study shows that the school cinema project is an established activity in Kungsbacka andthat all parties involved are satisfied with it. The project has guaranteed the cinema's existence.According to the thesis, the reasons for the establishment are that govemment funds enabiedthe project to initiate.

Insatser för mÀn som krÀnker och misshandlar kvinnor i Malmö stad

Abstract: I denna uppsats presenterar vi de insatser som finns för mÀn som misshandlar och krÀnker kvinnor i nÀra relationer, i Malmö stad. Vi har undersökt verksamheten Kriscentrum för mÀn. Vi har belyst problemet mÀns vÄld mot kvinnor. Detta genom tre olika förklaringsmodeller, dÀr genusbegreppet ingÄr i en av dem..

Samma gamla myter? - förestÀllningar om vilka mÀn som slÄr respektive kvinnor som blir vÄldsutsatta

Syfte: Syftet med studien Àr att undersöka vilken diskurs som prÀglar förestÀllningarna om vilka mÀn som Àr vÄldsamma och vilka kvinnor som blir vÄldsutsatta. De tvÄ frÄgor som ligger till grund för studien Àr, "Vilka mÀn tror du Àr vÄldsamma mot kvinnor och barn?" och "Vilka kvinnor tror du blir vÄldsutsatta?" i en nÀra relation. Metod: En kvalitativ metod dÀr tvÄ öppna svar i en skriftlig enkÀt analyserats utifrÄn kvalitativ innehÄllsanalys och en maktanalys pÄ diskursnivÄ. Resultat: Studien ger ett tydligt resultat, att förestÀllningarna inte harmonierar med den dominerande diskursen, det vill sÀga könsmaktsdiskursen.

Faktorer som kan pÄverka socialsekreterares val av behandlingsmetod för missbrukande klienter

MÀns vÄld mot kvinnor Àr ett samhÀllsproblem som lÀnge har ökat och Ànnu fortsÀtter att öka, sett till statistiken. I dagslÀget ligger mycket ansvar pÄ ideella frivilligorganisationers bord. Men det krÀvs mera resurser för att organisationernas arbete skall kunna fungera sÄ bra som möjligt, sÄ att de kan bistÄ med hjÀlp till alla kvinnor oavsett bakgrund. VÄrt huvudsakliga syfte Àr att undersöka hur de ideella organisationernas arbete med vÄldsutsatta kvinnor fungerar, med mer ansvar och utan tillrÀckliga resurser. Vi försöker ocksÄ ta reda pÄ hur saker pÄverkas av den rÄdande könsmaktsordning som finns i samhÀllet samt hur det ser ut med attityder kring vÄldsutsatta kvinnor.

Biskopens skugga : en studie av biskopens skugga i Ingmar Bergmans film Fanny & Alexander

Den hÀr uppsatsen Àr en kvalitativ studie med hjÀlp av jungiansk psykologi som fokuserar pÄ Ingmar Bergmans film Fanny & Alexander. Syftet Àr att studera biskopens skugga. Filmen handlar om familjen Ekdahl som domineras av en rik och begÄvad Ànka, Helena, samt hennes tre söner. Sonen Oscar dör och hans fru Emelie gifter sig med biskopen. Hennes barn Fanny och Alexander följer med henne in i Àktenskapet med biskopen.

Sjukgymnasters erfarenhet av att arbeta med patientgruppen muslimska kvinnor

Sverige Àr ett mÄngkulturellt land med invandring sedan en lÄng tid tillbaka. Det finns idag cirka 200 000 muslimska kvinnor i Sverige och sjukgymnaster möter dagligen muslimska kvinnor i sitt yrke, vilket kan ge upphov till problem av sprÄklig, kulturell, etnisk och medicinsk art. Syftet med studien var att belysa sjukgymnasters erfarenheter av att arbeta med patientgruppen muslimska kvinnor. Fem sjukgymnaster i invandrartÀta förorter i södra Sverige deltog i studien. Resultatet i studien visar att informanterna upplever stora individuella skillnader hur kultur och religion pÄverkar de muslimska kvinnornas synsÀtt och dÀrmed agerande vid kontakt med sjukgymnast.


Let?s get [her] undressed - en kritisk diskursanalys av konstruktionen av kvinnor i de mest populÀra samtida musikvideorna

TitelLet?s get [her] undressed - en kritisk diskursanalys av konstruktionen av kvinnor i de mest populÀra samtida musikvideornaFörfattareSara Egeskog och Elin SjöstrandIllustrationer avElin SjöstrandKursExamensarbete i Media- och kommunikationsvetenskapTerminVT-14HandledareGabriella SandstigSidantal47 exklusive bilagorSyfteAtt undersöka hur kvinnor konstrueras i videorna till den mest populÀra musiken frÄn 2013.Metod och materialKritisk diskursanalys, femton musikvideor tagna frÄn topplistor frÄn Är 2013.HuvudresultatDen vanligaste typen av kvinna som visas i musikvideor Àr ung, smal och vacker. Till stor del syns kvinnor endast som rekvisita för att framhÀva mÀn i musikvideorna. Resultatet visade Àven pÄ starka kvinnor. Dels kvinnor som Àr starka med maskulina tankemönster, dels kvinnor som visades starka med feminina egenskaper och slutligen kvinnor som visades starka i sin yrkesroll som musiker.

<- FöregÄende sida 26 NÀsta sida ->