Sök:

Sökresultat:

10 Uppsatser om Kvalitetsavvikelser - Sida 1 av 1

Hantering av kvalitetsavvikelser för att främja ständiga förbättringar inom ett företag i byggsektorn: En fallstudie vid byggföretaget STRABAG Sverige AB

År 2009 har Statskontoret konstaterat att antalet byggfel har ökat inom byggsektorn i Sverige. En av orsakerna bakom ett bristfälligt kvalitetsarbete inom byggsektorn är den projektbaserade organisationen. En projektbaserad organisation är av en tillfällig natur vilket kan medföra att brister uppstår i arbetet med ständiga förbättringar. Ständiga förbättringar innebär att genom små förbättringar i den dagliga verksamheten i en organisation uppnå en ny kvalitetsnivå. Kvalitetsavvikelser utgör en viktig information för en organisations processer och produkter, samt ligger till grund för ett förbättringsarbete.Denna studie har sitt syfte att skapa mer förståelse för hur ett företag inom byggsektorn kan förbättra sin hantering av Kvalitetsavvikelser som en del i arbetet med ständiga förbättringar.

Kvalitetsbrister i medelstora företag : En arbetsmodell för kvalitetsförbättring

När en ny produkt lanseras på marknaden uppkommer det med stor sannolikhet brister som intetidigare upptäckts. Syftet med denna studie är att skapa en arbetsmodell för hur medelstora företagska hantera Kvalitetsavvikelser som uppkommer inom produktion. För att skapa en realistisk modellför hur dessa Kvalitetsavvikelser skall hanteras, baseras detta examensarbete på en fallstudie utfördpå ett tillverkande företag vid namn AQ ParkoPrint AB som är beläget i Gävle.Följande forskningsfrågor har besvarats för att understödja det huvudsakliga syftet:? Vilka Kvalitetsavvikelser kan uppkomma inom medelstora företag?? Hur kan dessa Kvalitetsavvikelser hanteras samt om möjligt reduceras?Metoderna som använts i studien är intervjuer och observationer. Fem intervjuer och tvåobservationer utfördes på AQ ParkoPrint AB.

Ökad kvalitét i produktion

Examensarbetet har utförts på Trätrappor Norsjö AB under månaderna april ? juni 2013. Trätrappor Norsjö AB har under senaste två åren arbetat målmedvetet med att effektivisera tillverkningsprocessen för att uppnå en effektivare tillverkningsprocess och minskade kostnader. Vi valde att examensarbetet skulle omfatta kvalitén då den är en stor och viktig del i arbetet mot en förbättrad totalproduktivitet. Vid arbetet med OEE har kvalitén en stor inverkar på de två andra delarna, nyttjandegrad och tillgänglighet.För att undersöka vilka Kvalitetsavvikelser som upptäcks i samband med paketering upprättades ett protokoll som har fylls i av operatörerna vid paketeringsstationerna, när avvikelser upptäckts.

Äggkvalitet kopplat till produktion, ekonomi och djurvälfärd hos svenska värphöns

Lönsamheten hos svenska äggproducenter påverkas i allt större utsträckning av kvaliteten på de producerade äggen. En försämrad äggkvalitet innebär som regel stora ekonomiska förluster i samband med att äggen nedgraderas till kvalitetsklass B. Kvalitetsavvikelser kan uppkomma med anledning av en mängd olika faktorer kopplade till exempelvis utfodring, skötsel, produktionssystem eller klimat. Följaktligen finns det många och varierande lösningar för att minska förekomsten av Kvalitetsavvikelser på de svenska äggen. Syftet med denna studie var att kartlägga de Kvalitetsavvikelser som är mest förekommande på ägg från svenska värphöns samt att undersöka hur dessa är relaterade till produktion, ekonomi och djurvälfärd.

Tillämpning av Sex Sigma metodiken DMAIC: en fallstudie på ABB Power Technologies

Detta examensarbete är utfört vid brytarenheten i Ludvika, den del av ABB Power Technologies High Voltage Products som utvecklar, tillverkar och säljer högspänningsbrytare. Brytare är en av de ingående delarna i ett ställverk och har till uppgift att bryta respektive sluta spänningen i ett kraftnät. Eftersom brytarna placeras ute i samhällen och vid olycka skulle orsaka stora skador är det viktigt att arbeta med kvalitet. Detta sker genom att alla producerade brytares funktion säkerställs med hjälp av en rutinprovning före leverans till kund. Syftet med examensarbetet är att genomföra ett förbättringsprojekt för att identifiera faktorer som påverkar brytarenhetens First Pass Yield, ett mätetal i rutinprovningen.

Sänkgnistningens motivationsfaktorer i svensk verkstadsindustri

Sänkgnistning är en icketraditionell bearbetningsmetod som i Sverige används av både små och stora verkstadsföretag. Metoden används i syfte att framställa geometriskt komplexa detaljer, främst ur härdat stål. Dessa detaljer används vanligtvis som produktionsmedel. Detta innebär att kunderna använder en eller fler detaljer, som producerats med sänkgnistning som verktyg, för att producera egna produkter. Vanligt förekommande är att kunder använder sänkgnistdetaljen som verktyg för formsprutning vilket ofta genererar många produkter per sänkgnistdetalj.

Utvärdering och kvalitetssäkring för byggsystem i trä och
masonite

Idag används många olika byggsystem, prefabricerade enheter som tillverkas i fabrik enligt färdigställda ritningar. Uppförandet av byggnaderna går snabbare på byggplatsen och därmed spara tid och pengar. Det kommer hela tiden nya byggsystem och i dagsläget finns ett intresse kring de byggsystem som utvecklas i trä, främst på grund av enkel bygglogistik beroende på låg vikt och även ur miljösynpunkt. När ett nytt byggsystem tas fram undersöks först och främst vilka tekniska byggegenskaper det har. Bland annat identifieras systemets bärförmåga, ljudklass, brandmotstånd och miljöpåverkan.

Standardisering av kommunikation och styrning av leverantörer inom Build-to-Print vid BAE Systems

Idag arbetar avdelningen för extern produktion vid BAE Systems Hägglunds med produktions stödjande uppgifter för leverantörer av Build-to-Print komponenter. En allt större del av BAE Systems produkter konstrueras av BAE Systems konstruktörer medan tillverkning genomförs av leverantörer. Denna förändring har skapat ett behov för BAE Systems att kunna stödja leverantörer i produktionsprocessen för att förhindra att kvalitetproblem uppstår. Den produktionsstödjande uppgiften blir också viktig då det finns en vilja på BAE Systems att kunna genomföra kvalitetssäkring hos leverantörer innan ankomst. Dagens arbetsprocess för produktionsstöd har vuxit efter olika leverantörers tillfälliga behov vilket har gjort att inget standardiserat arbets- eller kommunikationssätt finns.

Ökad lageromsättningshastighet : genom effektivare planering och styrning hos Volvo Aero Corporation

Examensarbetet har utförts under hösten 2004, inom ämnesområdet Logistik vid Linköpings Tekniska Högskola, på Volvo Aero Corporation i Trollhättan. Företagets verksamhet består av utveckling och tillverkning av komponenter och reservdelar till, samt montering och underhåll av civila och militära flygplansmotorer. Volvo Aero har haft problem med hög kapitalbindning och har mycket artiklar med låg lageromsättningshastighet. Ett höjt tryck från koncernledningen på en ökad lageromsättningshastighet samtidigt med en volymuppgång har medfört en önskan om fler artiklar i lager och produktion på artiklar med hög efterfrågan. För att klara denna volymuppgång och samtidigt öka lageromsättningshastigheten måste de ta bort den del av lagret med lägst rörlighet, vilket har föranlett denna studie.

Analys av kapacitetsbehov och tillgänglig kapacitet för efterbehandling vid Korsnäs AB

Efterbehandling är inom Korsnäs ett samlingsbegrepp på diverse operationer som utförs i syfte att skapa en värdeförädling. Anledningen till varför dessa operationer är nödvändiga grundar sig för det allra mesta i Kvalitetsavvikelser. Produkterna kan alltså inte säljas till fullt pris (om dom överhuvudtaget är säljbara) utan att genomgå en efterbehandling. Korsnäs har idag fyra stycken omrullningsmaskiner för efterbehandling vid produktionsenheten i Gävle. Utöver dessa använder sig Korsnäs kontinuerligt också utav extern kapacitet.