Sök:

Sökresultat:

1597 Uppsatser om Konstnärlig inspiration - Sida 8 av 107

Vad Àr en bra Ledare/Chef? : En fallstudie om hur medarbetarna upplever Ledarskapet pÄ IKEA i Barkarby

Att finna en allmÀn accepterad definition av vad ledarskap verkligen innebÀr, Àr vÀldigt komplext. Det finns mÄnga olika definitioner pÄ vad ledarskap Àr inom ledarskapslitteraturer. Det flesta har en bild av vad ledarskap Àr och vad en ledare sysslar med, men kan inte exakt definiera vad det egentligen betyder att vara ledare.Vad Àr ett bra ledarskap enligt medarbetarna? Författarnas huvudfrÄga som beskriver uppsatsens innehÄll.Syftet med uppsatsen Àr att undersöka samt analysera vad som utmÀrker och kÀnnetecknar ett bra ledarskap. Författarna ska Àven undersöka hur medarbetarna upplever ledarskapet samt huruvida motivation och inspiration frÄn ledarna skapar trivsel pÄ medarbetarnas arbetsplats.Den undersökning som författarna valde att fokusera pÄ var 15 djupa personliga intervjuer med medarbetarna pÄ IKEA i Barkarby.

Ett Àventyr i mönster

Jag har gjort en liten serie mönster som alla har inspiration i folktro och sÀgner.Ett mönster handlar om Bergtagning och ett annat handlar om sÀgnen HÄrgadansen.UtifrÄn dessa tvÄ har jag sedan tagit delar och gjort nya mönster.Arbetet har vuxit fram med fokus pÄ arbetsprocessen och utan resultattÀnk.Mönstret som handlar om bergtagningen screentryckte jag i tvÄ olika fÀrgstÀllningar..

?Nu kanske det blir hÀxor??? en studie om hur pedagoger kan inspirera barn i skapande bildaktiviteter

BAKGRUND: Skapande aktiviteter sker dagligen i förskolans verksamhet. SÀrskilt i dennatid dÄ mÄnga förskolor vÀljer att satsa pÄ en öppen skapande miljö dÀr barnen tillÄts skapa nÀrhelst deras lust faller pÄ. Redan frÄn förskolans uppkomst pÄ 1800-talet har vikten av barnsskapande pÄpekats. Vare sig skapandet sker i form av barns egna initiativ eller i aktiviteterledda av pedagoger Àr barnens inspiration beroende av hur pedagoger utformar verksamheten.SYFTE: Syftet med denna uppsats Àr att se hur pedagoger till synes och genom berÀttandenkan ses inspirera barn till kreativitet i skapande bildaktiviteter.METOD: För att uppfylla studiens syfte har empiri samlats in genom observationer ochintervjuer med pedagoger inom i förskolors verksamhet. Uppsatsens teoretiska kapitel valdesmed samspel som utgÄngspunkt.

Att resa hÄllbart pÄ utlandssemestern - hur svÄrt kan det va'? : En studie om medias skildringar kring (o)hÄllbart semesterresande och dess potential att inverka pÄ unga resenÀrers kunskaper, attityder och vanor

HÄllbart semesterresande Àr en utmaning med flera dimensioner. PÄ systemnivÄ finns det tekniska och organisatoriska utmaningar, och pÄ individnivÄ handlar det ofta om psykologiska hinder för beteendeförÀndring. Men ytterligare en utmaning kan sÀgas finnas, och det pÄ samhÀllsnivÄ. Det handlar dÄ om hur olika sociokulturella strukturer och aktörer i samhÀllet formar individers identitet, livsstil och normer. I denna uppsats har tonvikten lagts pÄ den sistnÀmnda utmaningen, med media i fokus.Media i form av texter och bilder om resande kan vara till inspiration för mÄnga turister, och bidra till skapande av mer eller mindre miljövÀnliga livsstilar och konsumentbeteenden.

Sociala och mediala orsaker pÄverkar utvecklingen av Anorexia Nervosa bland unga kvinnor : En litteraturstudie

BAKGRUND: Psykisk ohÀlsa bland unga kvinnor Àr ett folkhÀlsoproblem. Anorexia nervosa kategoriseras in som en psykisk sjukdom. Anorexia nervosa drabbar frÀmst unga kvinnor, vilket exempelvis kan bero pÄ tidigare hÀndelser i livet som gett upphov till psykisk obalans i deras vardag. SYFTE: Syftet med studien var att undersöka vilka sociokulturella orsaker som bidrar till utvecklingen av Anorexia nervosa bland flickor och unga kvinnor i Äldrarna 12-25 Är. METOD: En literaturstudie utfördes, som baseras pÄ 21 olika vetenskapliga artiklar. Databaserna som anvÀndes var pubmed och psycinfo. Temaanalys anvÀndes och artiklarna kategoriserades in i huvudteman och underteman. RESULTAT: Resultatet i studien delades in i tvÄ huvudkategorier, med tvÄ underkategorier vardera.

Möte i mÄnsken : ett belysningsförslag för Fyristorg

The object of the thesis is to propose a new lighting plan for the square Fyristorg in Uppsala, and to describe the process which have led to it. It all started when I choosed the place together with the municipality of Uppsala. I have been doing research and analyzed how the place and itÂŽs existing lighting works both during different times of the day and also in the evening. After researching the place and itÂŽs existing lighting IÂŽve decided to put up the following goals fot the new lighting design. 1. The general light level of the place shall be experienced as higher than today. 2. The light level of the place shall be adapted to the light levels of surrounding places. 3. The lighting shall be free from glare. 4. The lighting shall be adapted to people passing by. 5.The lighting shall be adapted to the surrounding architecture. 6.

UTBILDNING, TÅLAMOD OCH ERFARENHET : En studie av lĂ€rares och speciallĂ€rares uppfattningar om sin kompetens inom dyslexi

Den hÀr uppsatsens syfte har varit att studera variationen av uppfattningar bland gymnasieelever pÄ det naturvetenskapliga programmet om vad som bidrar till deras lust att lÀra. Detta eftersom att det i Skollagen (2010:800) stÄr att utbildningen ska frÀmja elevers utveckling och lÀrande samt en livslÄng lust att lÀra.Studien har utförts som en allmÀnpedagogisk studie i form utav en enkÀtundersökning. EnkÀtundersökningens syfte var att fÄnga variation bland informanternas utsagor angÄende deras egna uppfattningar och erfarenheter om vad som bidrar till deras lust att lÀra. Undersökningen utfördes genom ett klusterurval bland gymnasieskolorna i NordvÀstra SkÄne och urvalet av informanter blev elever pÄ det naturvetenskapliga programmet och totalt medverkande 110 elever frÄn tvÄ gymnasieskolor i NordvÀstra SkÄne. Det Àr genom de medverkande elevernas utsagor som den hÀr uppsatsen presenterat sitt empiriska material.

?Det blir inte relevant om man inte fÄr ett sammanhang? : En intervjustudie av pianopedagogers syn pÄ samspel och gruppundervisning i piano

Studiens syfte Àr att undersöka vad verksamma pianopedagoger har för erfarenheter av gruppundervisning och samspelsmöjligheter för nybörjarpianoelever. I bakgrundskapitlet ges en överblick vad som finns skrivit om samspel, pianogruppundervisning, traditioner inom pianoundervisning och material för grupper. DÀrefter följer en presentation av tidigare forskning inom ÀmnesomrÄdet. Den teoretiska utgÄngspunkten för studien utgörs av det sociokulturella perspektivet pÄ lÀrarande och kommunikation.Det insamlade datamaterialet bestÄr av kvalitativa intervjuer med fyra verksamma pianopedagoger som har erfarenheter av samspel och gruppundervisning för piano. I resultatkapitlet beskrivs informanternas erfarenheter av gruppundervisning, samspel, förutsÀttningar och material.

Sjuksköterskans ledarskap, en litteraturstudie av innehÄll och utvecklingsmöjligheter i sjuksköterskans ledarskap

Syfte med denna studie var att fÄ kunskap om hur och pÄ vilka sÀtt sjuksköterskans ledarskap beskrivs samt hur det kan utvecklas och stÀrkas. Teoretisk inspiration har hÀmtats frÄn Cook (2001) som har utvecklat en modell för sjuksköterskans ledarskap. Metoden var en litteraturstudie och bygger pÄ nio vetenskapliga artiklar med kvalitativ ansats. Resultatet visar att uppmÀrksamhet, vÀrde och kunskap Àr centralt i sjuksköterskans ledarskap..

Japansk trÀdgÄrdskonst i Sverige : introduktion och inspiration vid gestaltning

Det finns stora skillnaderna mellan vÀstvÀrldens trÀdgÄrdstradition och den japanska trÀdgÄrdskonsten med sin starka koppling till religion, filosofi och den japanska kulturen. Det gör det komplicerat nÀr vi vill hÀmta inspiration och applicera den japanska trÀdgÄrdskonsten i Sverige. Detta arbete behandlar nÀr och hur den japanska trÀdgÄrdskonsten introducerades i Sverige. Arbetet visar ocksÄ exempel pÄ hur nÄgra olika trÀdgÄrdsarkiteketer förhÄllit sig till, inspirerats av och applicerat den japanska trÀdgÄrdskonsten vid gestaltning av trÀdgÄrdsrum i södra Sverige. Ett avsnitt i arbetet berör sÀrskilt hur Ulla Molin inspirerats av den japanska trÀdgÄrds konsten. Hennes betydelse för spridandet av kunskap om den japanska trÀdgÄrdskonsten i Sverige betonas ocksÄ. Litteraturstudier har kompletterats med platsstudier och intervjuer. Platsstudier har genomförts i 6 olika japanskinspirerade trÀdgÄrdar i södra Sverige.

FrÄn skyltfönster till beslut

Inom  handelsbranschen  Àr  konkurrensen  en  av  de  viktigaste  aspekterna  som  butiker  mÄste förhÄlla sig till. För att sÀrskilja sig frÄn konkurrenter och uppmÀrksammas av konsumenter Àr det viktigt att marknadsföra butiken rÀtt. En av de aktiviteter som marknadsförare har till sin anvÀndning Àr utformning av skyltfönster. För att budskapet ska uppfattas av konsumenterna, gÀller  det  att  exponera  varorna  pÄ  ett  sÀtt  som  stimulerar  olika  sinnen.  Varorna  ska  Àven placeras sÄ att de blir synliga för kunden, oavsett frÄn vilket hÄll den nÀrmar sig butiken.  Skyltfönster  ingÄr  i  konceptet  visual  merchandising,  som  handlar  om  bildlig  information.

VÀgen mot stjÀrnorna? : En utvÀrdering av ett internationellt talangutvecklingsprojekt i konstÄkning

Syfte och frÄgestÀllningarVÄrt syfte var att studera ett internationellt talangutvecklingsprojekt i konstÄkning och dess betydelse för de svenska deltagarna. Vi har i vÄr studie utgÄtt frÄn följande frÄgestÀllningar:- Hur uppfattades ISU-projektet av de aktiva och deras trÀnare?- Vilka likheter respektive skillnader finns mellan de aktivas och trÀnarnas upplevelser av ISU-projektet?- Har ISU-projektet bidragit till resultatmÀssiga förÀndringar, i sÄ fall pÄ vilket sÀtt?- Har ISU-projektet bidragit till förÀndringar i de svenska deltagarnas nuvarande trÀningsupplÀgg, i sÄ fall pÄ vilket sÀtt?MetodUtifrÄn syftet och frÄgestÀllningarna har vi genomfört en enkÀtundersökning pÄ elva svenska deltagare i ISU-projektet. För att fÄnga fler nyanser Àn vad enkÀten bringat genomfördes Àven djupintervjuer med fyra av de elva respondenterna.ResultatResultatet tyder pÄ att ISU-projektet har givit svensk konstÄkning fÄtt inspiration som fört idrotten framÄt. Samtliga deltagare stÀller sig mycket positiva till den hÀr formen av talangutvecklingsprojekt.

Tematisk undervisning - ur pedagogers perspektiv

Syftet med detta arbete Àr att lyfta fram pedagogers Äsikter om tematisk undervisning, om möjligheter och svÄrigheter och om de anvÀnder sig av det i sin egen pedagogiska verksamhet och i sÄ fall hur. Genom litteraturstudier redogörs för vad tematisk undervisning innebÀr samt vad de olika författarna anser om Àmnet. För att fÄ svar pÄ vÄr problemprecisering har vi gjort intervjuer med pedagoger som sammanstÀllts och redovisats. Resultaten visar att de positiva faktorerna övervÀger de negativa och tematisk undervisning ses som ett omvÀxlande och stimulerande arbetssÀtt som ger bÄde pedagoger och elever inspiration till att lÀra..

9Liljor: Ett tapetmönster

Arbetet handlar om att ta fram ett tapetmönster ritat för hand. Mönstret Àr helt unikt och gjort pÄ fri hand frÄn grunden, det Àr sedan fÀrglagt i datorn för att blanda ny teknik med hantverk. Mönstret Àr inspirerat av Art Deco och Arts&Crafts, djur och natur. MÄlgruppen spÀnner sig frÄn ung till gammal, mönstret och dess fÀrgkombinationer ska passa de flesta. En designprocess baserad pÄ inspiration och skissande redovisas.

KÀnsla för vatten : rekreation i innerstad med fokus pÄ bad

This graduation thesis is about baths and beach like places in city centers. It focuses on recreation and the creation and development of public, social spaces in the city containing water as a visual and useable element. The thesis is divided into three parts; background, inspiration and application. The background examines four factors which we consider important for the occurrence of inner city baths; water, the history of bathing, inner city recreation and social life in public places. A discussion of the (future) importance of inner city baths and beach like places' is then presented. The inspirational part is divided into examples of existing places and examples of types of places. The first is used in an attempt to examine the function and importance of inner city baths and beach like places as well as the opportunities and challenges associated with them. The latter contains a presentation of six categories developed by us to facilitate the planning of inner city baths and beach like places.

<- FöregÄende sida 8 NÀsta sida ->