Sök:

Sökresultat:

1601 Uppsatser om Konstnärlig inspiration - Sida 9 av 107

9Liljor: Ett tapetmönster

Arbetet handlar om att ta fram ett tapetmönster ritat för hand. Mönstret Àr helt unikt och gjort pÄ fri hand frÄn grunden, det Àr sedan fÀrglagt i datorn för att blanda ny teknik med hantverk. Mönstret Àr inspirerat av Art Deco och Arts&Crafts, djur och natur. MÄlgruppen spÀnner sig frÄn ung till gammal, mönstret och dess fÀrgkombinationer ska passa de flesta. En designprocess baserad pÄ inspiration och skissande redovisas.

KÀnsla för vatten : rekreation i innerstad med fokus pÄ bad

This graduation thesis is about baths and beach like places in city centers. It focuses on recreation and the creation and development of public, social spaces in the city containing water as a visual and useable element. The thesis is divided into three parts; background, inspiration and application. The background examines four factors which we consider important for the occurrence of inner city baths; water, the history of bathing, inner city recreation and social life in public places. A discussion of the (future) importance of inner city baths and beach like places' is then presented. The inspirational part is divided into examples of existing places and examples of types of places. The first is used in an attempt to examine the function and importance of inner city baths and beach like places as well as the opportunities and challenges associated with them. The latter contains a presentation of six categories developed by us to facilitate the planning of inner city baths and beach like places.

Stadsform - om stadens typo-morfologiska utveckling och ­debatten om dagens och framtidens stadsformer

Syftet med arbetet har varit att analysera hur olika stadsplaneideal direkt eller underförstÄtt framhÀvs i svensk stadsplaneringsdebatt och stadsbyggande samt att undersöka vilka planideal som föresprÄkas. Den svenska stadsplaneringsdebatten har analyserats utifrÄn ett urval av artiklar ifrÄn de tio senaste Ärens nummer av tidsskrifterna Arkitekten, Arkitektur, Plan och Nordisk arkitekturforskning, vilka kan sÀgas utgöra den huvudsakliga arenan för den fackmÀssiga stadsbyggnads- och planeringsdebatten i Sverige. Resultatet av analysen har jÀmförts med tre aktuella och omdebatterade stadsbyggnadsprojekt i syfte att undersöka vilka kopplingar som finns mellan dagens debatt och aktuellt stadsbyggande. Resultatet har Àven jÀmförts och diskuterats utifrÄn den historiska stadsplaneutvecklingen av den svenska staden för att undersöka hur olika stadsplaneideal pÄverkat stadsbyggandet i Sverige under olika tidsperioder samt i vilken utstrÀckning de stadsplaneideal som förekommer i dagens debatt hÀmtar sin inspiration ifrÄn historiska förebilder. UtifrÄn stadsplaneringsdebatten gÄr det att utlÀsa tvÄ inriktningar i dagens stadsplaneideal. Dels den tÀta staden som hÀmtar inspiration ifrÄn den traditionella svenska kvartersstaden och motiveras med att den tÀta staden Àr den mest hÄllbara stadsformen, dels ett sökande efter nya alternativa stadsformer som inte kÀnnetecknas av ett specifikt planeideal men som ser en risk i att föreslÄ en specifik planstruktur framför andra och att ett planideal per automatik skulle vara mer hÄllbart Àn ett annat.

Svingrotationstyrka och svinghastighet hos golfspelare

Syfte och frÄgestÀllningarVÄrt syfte var att studera ett internationellt talangutvecklingsprojekt i konstÄkning och dess betydelse för de svenska deltagarna. Vi har i vÄr studie utgÄtt frÄn följande frÄgestÀllningar:- Hur uppfattades ISU-projektet av de aktiva och deras trÀnare?- Vilka likheter respektive skillnader finns mellan de aktivas och trÀnarnas upplevelser av ISU-projektet?- Har ISU-projektet bidragit till resultatmÀssiga förÀndringar, i sÄ fall pÄ vilket sÀtt?- Har ISU-projektet bidragit till förÀndringar i de svenska deltagarnas nuvarande trÀningsupplÀgg, i sÄ fall pÄ vilket sÀtt?MetodUtifrÄn syftet och frÄgestÀllningarna har vi genomfört en enkÀtundersökning pÄ elva svenska deltagare i ISU-projektet. För att fÄnga fler nyanser Àn vad enkÀten bringat genomfördes Àven djupintervjuer med fyra av de elva respondenterna.ResultatResultatet tyder pÄ att ISU-projektet har givit svensk konstÄkning fÄtt inspiration som fört idrotten framÄt. Samtliga deltagare stÀller sig mycket positiva till den hÀr formen av talangutvecklingsprojekt.

Uppfattningar av friskvÄrdstimmar, fysisk aktivitet och hÀlsa ur ett ansvarsperspektiv : en kvalitativ studie med inspiration av fenomenografi

FriskvÄrdstimmar, i form av fysisk aktivitet under betald arbetstid, Àr ett alltmer vanligt sÀtt för arbetsgivare att försöka pÄverka sina anstÀlldas hÀlsa. Vad som visar sig pÄ mÄnga arbetsplatser Àr dock det lÄga utnyttjandet av friskvÄrdstimmarna. MÄnga undersöker hur man pÄ bÀsta sÀtt motiverar mÀnniskor till nya livsstilsvanor, men vems Àr egentligen ansvaret att friskvÄrdstimmarna utnyttjas? Syftet med den hÀr studien var att undersöka hur nÄgra anstÀllda pÄ Livgardet ? ett regemente inom det svenska försvaret, som erbjuder sina anstÀllda tre timmar friskvÄrd varje vecka ? uppfattar friskvÄrdstimmarna och ansvar för fysisk aktivitet och hÀlsa. Fem kvalitativa intervjuer genomfördes och analyserades, med inspiration av den fenomenografiska ansatsen, för att fÄ fram de anstÀlldas uppfattningar.

Balkongen i staden

Balkongen i staden ? Vad vet vi egentligen om den? Att vi vet för lite om balkongen i staden visar sig bland annat genom att den svenska balkongen inte anvÀnds i den utstrÀckning den har potential att göra. MÄnga stadsbor kÀnner sig osÀkra och frÀmmande inför balkongen och dess förmÄga att formas utefter deras olika intressen, aktiviteter, behov, önskemÄl, stilar och utsikter. För att kunna vÀnda stadsbornas osÀkerhet till glÀdje och engagemang inför hur balkongen i staden kan utformas och anvÀndas behöver stadsborna fÄ tillgÄng till sÄvÀl information som inspiration rörandebalkongens historiska utveckling, olika vÀrden och kvaliteter samt framtida möjligheter. Balkongen kan ha stor betydelse för stadsbons hÀlsa och vÀlmÄende genom att vara en grönskande aktivitet, upplevelse och utsikt.

Konstbok med kÀnsla för Norrland

Norrland - en vacker, harmonisk plats med öppna vyer, fjÀlltoppar, ljusa sommarnÀtter, industrier och metertjock snö. Men hur kan man visa upp detta pÄ ett nytt sÀtt? Syftet med vÄr konstbok Àr att visa upp Norrland pÄ ett sÀtt som inte tidigare gjorts i hopp om att inspirera andra att se möjligheterna och skönheten i en del av Sverige som ofta Àr underskattad. Vi kommer under följande sidor guida er igenom en lÄngdragen process, frÄn start till mÄl, vid skapande av nÄgot nytt. En process fylld av samarbete, inspiration, fotograferande, illustrerande, poesi och glÀdje.

NÀra vatten : ett gestaltningsförslag för Frihamnens pirer i centrala Göteborg

Examensarbetet NÀra vatten Àr ett gestaltningsförslag som visar pÄ hur man kan skapa ett varierat utbud av rekreationsmiljöer i centrala Göteborg med en framtida park pÄ Frihamnens pirer. Resultatet grundar sig pÄ inventeringar och analyser av platsens befi ntliga och framtida situation samt inspiration frÄn parker runtom i vÀrlden. Arbetet syftar till att undersöka hur Frihamnens förutsÀttningar kan förÀndras och utvecklas genom gestalting..

Anorexi och vÄrd : Ett feministiskt perspektiv

Denna uppsats Àr en intervjustudie dÀr Carol Lee Bacchis ?WhatŽs the problem?-modell fungerar som inspiration för hur materialet begripliggörs och analyseras. Syftet Àr att undersöka synsÀttet pÄ anorexi inom den specialiserade ÀtstörningsvÄrden med utgÄngspunkt i ett feministiskt teoretiserande kring detta. Specifikt undersöks nÀr- och frÄnvaro av genusperspektiv och i vilken utstrÀckning de fyra intervjuade företrÀdarna för den specialiserade vÄrden uppfattar problematiken som individuell kontra strukturell. Författaren har en förstÄelse av kön som konstruerad kategori och i analysen berörs genuskonstruktionens betydelse för förekomsten av anorexi.

Den heliga bilden : En jÀmförelse av ikoners betydelse mellan den ortodoxa kyrkan och dess medlemmar

Inbjuden av Gustaf III, den franska teaterdekoratören, konstnÀren och arkitekten Louis Jean Desprez, i Sverige 1784-1804, förnyade teaterdekorationen pÄ Operan. Genom att analysera Desprez? teaterdekorationer med inspiration frÄn de abstrakta konstnÀrerna Mondrian, Malevich och Rothko, utvecklar uppsatsen ett nytt tolkningssystem som tillsammans med traditionell tolkning innebÀr en djupare tolkningsmetod. Detta visar att Desprez? teaterdekorationer var viktiga för Gustaf III:s kulturpolitik.

SekulĂ€r humanism : En idĂ©kritisk studie av förbundet Humanisternas sekulĂ€ra ideal utifrĂ„n teorier av JĂŒrgen Habermas

Inbjuden av Gustaf III, den franska teaterdekoratören, konstnÀren och arkitekten Louis Jean Desprez, i Sverige 1784-1804, förnyade teaterdekorationen pÄ Operan. Genom att analysera Desprez? teaterdekorationer med inspiration frÄn de abstrakta konstnÀrerna Mondrian, Malevich och Rothko, utvecklar uppsatsen ett nytt tolkningssystem som tillsammans med traditionell tolkning innebÀr en djupare tolkningsmetod. Detta visar att Desprez? teaterdekorationer var viktiga för Gustaf III:s kulturpolitik.

Hungrig efter kunskap : En studie med fokus pÄ lust att lÀra bland gymnasieelever pÄ det naturvetenskapliga programmet

Den hÀr uppsatsens syfte har varit att studera variationen av uppfattningar bland gymnasieelever pÄ det naturvetenskapliga programmet om vad som bidrar till deras lust att lÀra. Detta eftersom att det i Skollagen (2010:800) stÄr att utbildningen ska frÀmja elevers utveckling och lÀrande samt en livslÄng lust att lÀra.Studien har utförts som en allmÀnpedagogisk studie i form utav en enkÀtundersökning. EnkÀtundersökningens syfte var att fÄnga variation bland informanternas utsagor angÄende deras egna uppfattningar och erfarenheter om vad som bidrar till deras lust att lÀra. Undersökningen utfördes genom ett klusterurval bland gymnasieskolorna i NordvÀstra SkÄne och urvalet av informanter blev elever pÄ det naturvetenskapliga programmet och totalt medverkande 110 elever frÄn tvÄ gymnasieskolor i NordvÀstra SkÄne. Det Àr genom de medverkande elevernas utsagor som den hÀr uppsatsen presenterat sitt empiriska material.

Döden - En smak av livet

Studiens syfte var att undersöka vad sjuksköterskorna pÄ Hospice hade för uppfattningar om sin egen och patienternas död, samt om deras syn pÄ döden förÀndrats genom yrkesgÄngen. Undersökningen Àr en kvalitativ empirisk studie med inspiration av den fenomenografiska ansatsen som analysmodell. Fem semistrukturerade djupintervjuer har gjorts, som dÀrefter transkriberats ordagrant. Utfallsrummet utgjorde Ätta beskrivningskategorier. Studiens resultat visar att sjuksköterskornas uppfattningar om döden mest relateras till livet, hur de lÀrt sig att uppskatta sitt liv och hur de klarar av att arbeta med nÄgot sÄ Ängestladdat som döden..

KIDMOB - En mobiltelefon för barn

Denna uppsats diskuterar hur ett anvÀndargrÀnssnitt, anpassat till barn mellan fem och Ätta Är, skulle kunna se ut. Olika funktioner utav intresse vilken mobiltelefonen kan innehÄlla, kommer Àven att diskuteras. Genom test utförande och workshop, för informationssamling och inspiration, vidare genom basering utav kÀnda och kombinerade metoder, skapas det ett digitalt koncept. Uppsatsen kan Àven ses som en förstudie till vidare och djupare studier inom digitala produkter för barn i Äldrarna fem till Ätta Är..

Hur uppfattar socialarbetare sin yrkesroll?

AbstractEmma, F. & Ida, S. (2011). Hur uppfattar socialarbetaren sin yrkesroll? C-uppsats i pedagogik.

<- FöregÄende sida 9 NÀsta sida ->