Sök:

Sökresultat:

846 Uppsatser om Kompletterande teknikstöd - Sida 19 av 57

Mikroföretag och ekonomisk rÄdgivning, en barriÀr att ta sig över. : En kartlÀggning av mikroföretags instÀllning till ekonomisk rÄdgivning

Ekonomisk rÄdgivning för företag Àr oerhört viktigt och kan vara skillnaden mellan vinst eller förlust. För mindre företag blir denna hjÀlp Àn mer viktig dÄ de inte kan anstÀlla personer för alla arbetsuppgifter. Mikroföretagens behov av ekonomisk rÄdgivning kan ses som en paradox, de behöver den, men de vill inte ha den. Mindre rÄdgivning leder till sÀmre beslut som Àr dÄligt för företagen och för svensk ekonomi. Varför avstÄr företagen frÄn en rÄdgivning de behöver?Syftet med studien Àr att visa hur mikroföretag anvÀnder sig av ekonomisk rÄdgivning och varför.

Flyktingbarnets rÀttigheter i Europa : PÄ vilket sÀtt kommer barnrÀttsperspektivet till uttryck i svenska DublinÀrenden?

Syftet med denna studie Àr att undersöka hur flyktingbarnets rÀttigheter efterlevs i Europa samt hur Sverige lever upp till skyldigheterna i barnkonventionen i Àrenden enligt Dublinförordningen. Det Àr en litteraturöversikt över befintlig forskning pÄ omrÄdet, men Àven en kompletterande semistrukturerad gruppintervju har gjorts pÄ Migrationsverkets Dublinenhet. Tolkningsramen bestÄr av barnkonventionen samt etik i socialt arbete. Genom dessa utgÄngspunkter har vi i analysen försökt bidra till en större förstÄelse för hur verkligheten ser ut för flyktingbarnet i Europa. Studiens resultat tyder pÄ att barnkonventionens breda tolkningsutrymme gör det möjligt för stater att anpassa barnets rÀttigheter enligt konventionen till att gynna staten.

Vem Àr du, vem Àr jag? : En kvalitativ studie om hur och varför unga mÀnniskor anvÀnder Instagram

Uppsatsen undersöker varför unga kvinnor och mÀn anvÀnder Instagram, hur de vÀljer att framstÀlla sig dÀr och om man kan se nÄgra likheter och/eller skillnader. Kvalitativa intervjuer har genomförts med fem kvinnor och fem mÀn i Äldern 23-30 Är som alla Àr anvÀndare av Instagram. I uppsatsen har Àven informanternas tio senaste publicerade bilder tagits i beaktning som en kompletterande del till intervjuerna. För att genomföra undersökningen har vi anvÀnt oss av Uses and Gratifications och identitetsteorier. I relation till teorierna har det empiriska materialet tematiserats för att sedan analyseras.

Metoden Tecken som Alternativ ochKompletterande Kommunikation iförskolan : En studie om förskollÀrares erfarenheter av att anvÀnda TAKK i samlingar somstöd till barns semantiska sprÄkutveckling.

Syftet med min undersökning var att lyfta fram hur förskollÀrare förhÄller sig till anvÀndandet av Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation, TAKK, som komplement till talet i samlingssituationer. Metoden som anvÀndes var kvalitativa intervjuer, dessa har gjorts med fyra pedagoger, tvÄ som arbetar pÄ yngrebarnsavdelning och tvÄ som arbetar pÄ Àldrebarnsavdelning.Sammanfattningsvis visar undersökningen att anvÀndningen av TAKK skiljer sig Ät i mÄnga avseenden, inte enbart mellan yngre och Àldrebarnsavdelningarna utan Àven förskollÀrare sinsemellan, men att det Àven finns mÄnga gemensamma tankar och erfarenheter hos respondenterna. NÄgot som de har gemensamt Àr att alla fyra Àr positivt instÀllda till anvÀndandet av TAKK och de anser att det Àr ett roligt och utmanande arbetssÀtt. Det har framkommit under intervjuerna att TAKK anses av respondenterna vara Àr ett bra sÀtt att stimulera kommunikationen hos alla barn pÄ deras avdelningar, och inte enbart de barn som har nÄgon form av sprÄkstörning. NÄgot som skiljer dem Ät Àr erfarenheten av TAKK och Àven mÀngden av tillfÀllen dÄ TAKK anvÀnds i samlingarna..

ANPASSNING I PRAKTIKEN : En studie om anpassning mellan IT och verksamhet i ett e-handelsföretag

En av nyckelfaktorerna för framgÄngsrik affÀrsverksamhet Àr en nÀra anpassning mellan IT och verksamhet. Intresset för omrÄdet har vÀckts i samband med att organisationer i stor utstrÀckning finner ett gap mellan IT-funktionen och verksamhetsomrÄden. Flertalet ÄtgÀrder för att nÄ anpassning inom organisationer diskuteras och följande tvÄ perspektiv Àr mest förekommande i samband med anpassning -? formella och informella strukturer. Formella strukturer handlar om strategier, infrastrukturer och planeringsmetoder i organisationer.

Aiducate.se : Hur man skapar en modern webbsida

Denna rapport beskriver skapandeprocessen av webbsidan aiducate.se, vars syfte Àr att stötta, motivera och vÀgleda gymnasieelever i sin utbildning. Projektet genomfördes sjÀlvstÀndigt utan nÄgon uppdragsgivare och pÄgick under en tidsperiod om tio veckor. Till grund lÄg en förundersökning som visade pÄ bristande motivation hos gymnasieelever. I en kompletterande enkÀtundersökning faststÀlldes det att eleverna önskade en modernisering av utbildningen med utrymme för nutida undervisningsmetoder. Som ett komplement till gymnasieutbildningen framstÀlldes dÀrför innovationen Aiducate som i framtiden ska omfatta olika verktyg för studierna.

IKT- och datoranvÀndning i förskolan. : Surfplatta/iPad som pedagogiskt hjÀlpmedel.

I denna studie har syftet varit att öka kunskapen om vilka anvÀndningsomrÄden iPad har som pedagogiskt verktyg i förskolan. För att kunna besvara detta syfte har intervjuer genomförts med pedagoger pÄ en förskola dÀr iPad anvÀnds i verksamheten. Intervjuerna genomfördes vid tvÄ olika tillfÀllen och den insamlade datan har sedan transkriberats och kategoriserats under olika teman. I förskolan möter vi olika verktyg som förvÀntas hjÀlpa barnen i deras utveckling och lÀrande. Att ny teknik introduceras i förskolan innebÀr att barnen erbjuds enmöjlighet att följa utvecklingen pÄ lika villkor.

Skillnad pÄ sprÄkutveckling och sprÄkutveckling : Att utveckla sprÄket med hjÀlp av Karlstadmodellen och TAKK

Syftet med denna studie Àr att undersöka hur Karlstadmodellen och TAKK (Tecken somAlternativ och Kompletterande Kommunikation) kan anvÀndas i förskoleverksamheten för attfrÀmja hela barngruppens sprÄkutveckling.De metoder som har anvÀnds för att undersöka och svara pÄ frÄgestÀllningen Àr intervju ochenkÀtundersökning. Det gjordes tre olika intervjuer. En med en mamma till ett barn demDowns syndrom och som Àven Àr certifierad handledare i Karlstadmodellen. En med enbarnskötare som arbetat med ett barns sprÄkutveckling med hjÀlp av Karlstadmodellen. Ochden tredje intervjun gjordes med tre sjuksköterskor pÄ BarnavÄrdscentralen.EnkÀtundersökningen skickades ut till 16 förskolor och 14 svarade.

Asien-, Europa- och Nordamerika fonder : Studie om fondernas avkastning och risk i upp- och nedgÄng

Syfte: Syftet med uppsatsen Àr att jÀmföra tre av Sveriges största bankers kontinentfonder under perioden 2008-2010, som innefattar bÄde en nedgÄng och uppgÄng i börsen.Metod: Studien baseras pÄ kvantitativ data frÄn den oberoende utgivare av fondinformation Morningstar, dÀr all information om de berörda fonderna finns. Kompletterande data kommer hÀmtas in frÄn bankerna. Urvalet kommer bestÄ av tre fonder frÄn Asien, tre frÄn Europa och tre frÄn Nordamerika. Bankerna som fonderna kommer ifrÄn Àr Handelsbanken, Nordea och SEB.Resultat och slutsats: De fonder som gick bÀst under uppgÄngsfasen 2009-2010 var helt klart Asienfonderna som gick i snitt upp cirka 65%. Under nedgÄngsfasen 2008 dÀremot sÄ hade Asienfonderna gÄtt ner mest och de fonderna som klarade sig bÀst var Nordamerikafonderna.

Lösning av matematiska problem : en jÀmförande studie av lösningsstrategier i förskoleklass och skolÄr 4

Syftet med detta arbete Àr söka svar pÄ hur elever i de tidiga skolÄren löser praktiska problem inom matematikomrÄdena, mÀtning och vÀgning. Det har gjorts en jÀmförande studie av elevernas lösningsstrategier för att undersöka huruvida det sker nÄgon förÀndring med stigande Älder och dÀrmed förvÀntade ökade kunskaper i matematik.Genom undervisningsförsök med kompletterande löpande observationer har vi sökt svar pÄ hur förskoleklasselevernas lösningsstrategier skiljer sig i jÀmförelse med elevernas i skolÄr 4. Försöken har genomförts av elever i förskoleklass och skolÄr 4. Eleverna har varit indelade i grupper om 4-6 i varje och alla undervisningsförsök har genomförts utomhus. Undersökningen har bestÄtt av tvÄ övningar, ett försök i mÀtning och ett försök i vÀgning.Resultatet visar att eleverna i de olika Äldrarna uppskattar att lösa matematiska problem, pÄ ett praktiskt sÀtt.

Ett demokratiskt experiment: ett utvecklingsarbete i
gymnasieskolan med inriktning mot en demokratisk undervisning
utifrÄn vÀrdegrund, styrdokument och lagar i skolan

Syftet med mitt examensarbete var, att undersöka om ett demokratiskt projekt i skolan för att utveckla verksamheten i demokratisk riktning, kan uppfattas som mer demokratiskt av eleverna i jÀmförelse med den hittills bedrivna undervisningen. Med demokratiskt projekt menar jag, att utifrÄn den demokratiska skolans vÀrdegrund, styrdokument, lagstiftning och Àven jÀmlikhet planera undervisningen. Undervisningen har innehÄllit traditionellt grupparbete med sjÀlvvalda grupper och grupparbete med slumpvis vald sammansÀttning. GruppenkÀt har anvÀnts som metod, för att utröna elevernas attityd till demokratiinslaget i den hittills förda undervisningen och sammaledes till utvÀrdering av mitt experiment. Observation har anvÀnts som kompletterande metod, för att verifiera mina iakttagelser i experimentet.

EffektivitetsmÄtt för kyrkogÄrdsförvaltning : fungerar kostnad per grav som effektivitetsmÄtt?

SLU inledde tillsammans med föreningen Sveriges kyrkogÄrdschefer ett projekt för att ta fram relevanta nyckeltal som skulle kunna anvÀndas till ibland annat en benchmarkingprocess med syftet att effektivisera arbetet pÄ svenska kyrkogÄrdar. 2007 började man utföra datainsamlingar som genererade omfattande information om skötselarbetet pÄ Sveriges kyrkogÄrdsförvaltningar som man sedan har anvÀnt för att ta fram nyckeltal. I samband med en workshop 2012 lanserade man idén om att nyckeltalet kostnad per grav skulle kunna fungera som ett effektivitetsmÄtt. Det hÀr arbetet ska försöka svara pÄ frÄgestÀllningen om kostnad per grav Àr ett bra effektivitetsmÄtt. Arbetet bestÄr av en litteraturstudie och en analys av 6 olika förvaltningar. Analysen kompletteras med en intervjustudie dÀr förvaltningarna fÄ svara pÄ frÄgor om hur bra nyckeltalen speglar förvaltningarnas effektivitet.

Trygghet, anknytning och omsorg- Pedagogens syn pÄ sin roll i förhÄllande till barn vars förÀldrar lider av psykisk ohÀlsa

Eftersom det har blivit allt mer vanligt med psykisk ohÀlsa i dagens samhÀlle, valde vi att undersöka hur förskolepersonal ser pÄ sitt arbete till de barn vars förÀldrar lider av psykisk ohÀlsa pÄ olika förskolor i södra SkÄne. I studien anvÀnds begreppet psykisk ohÀlsa och med det menar vi förÀldrar som inte mÄr bra, det kan bero pÄ flera olika anledningar, till exempel pÄ grund av skilsmÀssa, dÄlig ekonomi, depression eller stress. VÄra teoretiska utgÄngspunkter baserar sig pÄ Bowlbys anknytningsteori. Anknytningsteorin handlar om nÀra och kÀnslomÀssiga förhÄllande samt deras betydelse för den enskilda personens utveckling. Genom kvalitativ metod har vi intervjuat Ätta förskollÀrare och tvÄ barnskötare frÄn fem olika förskolor. Vi har sedan sammanstÀllt, tolkat och analyserat den transkriberade empirin, dÀr det empiriska underlaget Àr grundat pÄ bÄde strukturerade och ostrukturerade intervjuer, det vill sÀga ett semi strukturerat intervjusÀtt. Resultatet av denna studie har visat sig att det mest grundlÀggande för pedagogerna Àr att ge barnen trygghet, synliggöra dem och att vara en kompletterande anknytningsperson..

VÀrdering under osÀkra förhÄllanden

Bakgrund: Kapital allokeras till produktiva investeringar pÄ basis av uppskattad avkastning hos dessa och dÀrför Àr det viktigt att kunna göra sÄ rÀttvisande vÀrderingar som möjligt. I praktiken Àr detta dock svÄrt eftersom mÄnga investeringar omgÀrdas av hög osÀkerhet. Syfte: Uppsatsens syfte Àr att ge ett bidrag till diskussionen om hur tillgÄngar vÀrderas under speciellt osÀkra förhÄllanden. AvgrÀnsningar: Med tillgÄngar avses anlÀggningstillgÄngar. Med speciellt osÀkra förhÄllanden avses situationer dÄ variabler som framtida kassaflöden och tillgÄngens livslÀngd inte Àr kÀnda.

Datadriven diagnos av inbyggda system

Dagens fordon Àr försedda med elektroniska styrsystem, ECU:er, som styr mÄnga av fordonets funktioner. I takt med att dessa system blir mer avancerade krÀvs en effektiv process för att hantera systemens specifikationer för diagnoskommunikation. Hanteringen av dessa specifikationer Àr inte standardiserad. I mÄnga fall dokumenteras en ECU i ett ordbehandlarformat, t ex Word eller RTF, som inte enkelt kan lÀsas eller tolkas av ett diagnossystem. Specifikationerna mÄste översÀttas till ett maskinlÀsbart format för att kunna anvÀndas vid kommunikation med ECU:n.

<- FöregÄende sida 19 NÀsta sida ->