Sök:

Sökresultat:

389 Uppsatser om Implicit volatilitet - Sida 2 av 26

Den implicite författaren : En diskussion kring begreppet "implicit författare", med en exemplifierande analys av Karl Ove Knausgårds roman Min kamp

Uppsatsen undersöker och diskuterar begreppet "implicit författare" med utgångspunkt i en hypotetisk-intentionalistisk tolkningsmodell för skönlitterära texter. Uppsatsens syfte är att fördjupa och precisera begreppet "implicit författare", samt att visa hur begreppet kan vara behjälpligt vid en analys av ett skönlitterärt verk. Uppsatsen avslutas med en exemplifierande analys av inledningen till Karl Ove Knausgårds roman Min kamp..

Spöa, sparka, slå och strypa: Kriminellas våldsattityder avslöjas med implicita mätningar

Attitudes towards violence were assessed using both implicit (The Single Category Implicit Association Test; Karpinski & Steinman, 2006) and explicit measurements (a Feeling Thermometer). A group of criminals showed more positive explicit and implicit attitudes towards violence than a group of non-criminals. In addition, The Aggression Questionnaire (Buss & Perry, 1992) revealed significant differences in aggression between the groups; criminals' mean scores were higher on all four subscales (physical aggression, verbal aggression, anger and hostility). Furthermore, significant correlations were found between all the measures, including the implicit and explicit attitude measures. The findings support the validity of the SC-IAT as an implicit measure of violent attitudes.

Hur påverkas aktieavkastningens volatilitet när optionshandel införs?

Denna uppsats undersökte effekten av en optionsintroduktion på den underliggande aktieavkastningens volatilitet. Tidigare studier som gjorts i frågan visade på olika resultat. Denna studie utgick från en artikel av Bollen (1998). En modifierad marknadsmodell användes för att analysera det eventuella sambandet mellan optionsintroduktion och skift i aktieavkastningens volatilitet. Parametrarna i modellenskattades med maximum likelihood.

Existerar ett samband mellan floattal och volatilitet?

Det finmns flera olika analysmetoder som kan användas vid kapitalplaceringar, exempelvis aktiers volatilitet. 1996 introduceade privatinvesteraren Steve Woods ytterligare en metod, floatanalysen, som påvisar när aktiehandel bör bedrivas för erhållandet av god avkastning. En viktig del av floatanalysen är floattalet som anger hur stor andel av ett företags aktier det handlas med på börsen.Syftet med uppsatsen är att bedöma hurvida det finns ett samband mellan aktiers floattal och volatilitet. Resultatet jämförs sedan med en tidigare svensk studie i ämnet vid Lunds universitet år 2002.Vi har använt oss av en kvantitativ metod där en omfattande datainsamling från 40 företag under 8 kvartak har gjorts. Informationen har analyserats i en enlel regressionsanalys med floattal som oberoende variabel.Undersökningens resultat visar att det finns ett svagt negativt samband mellan variablarna, vilket tyder på att floattalet kan användas som analysverktyg vid kapitalinvestering..

Leder en dynamisk prissäkringsstrategi till en mer stabil volatilitet i inköpspriser än en statisk strategi? : - En fallstudie av ett svenskt industriföretag

På kort tid har priset på kopparmarknaden stigit kraftigt de senaste åren. Industriföretag med stora kopparinköp men fasta försäljningspriser på sina produkter kan i dessa fall få försämrade marginaler om de inte säkrar priset på sina inköp av koppar. I ett svenskt industriföretag säkras idag 80 procent av kopparinköpen, kvartalsvis. Syftet med denna undersökning är att studera om en dynamisk prissäkringsstrategi, där andelen som prissäkras bestäms utifrån prognostiserad volatilitet, ger en mer stabil volatilitet av inköpspriser än den statiska strategin som idag används av industriföretaget.Resultatet av undersökningen visar att en dynamisk prissäkringsstrategi, där volatiliteten prognostiseras med hjälp av GARCH-modeller, inte ger en mer stabil varians än den statiska strategi som idag används. Detta har sin grund i att GARCH-modellerna inte lyckas prognostisera volatiliteten tillräckligt bra.

Implicit Relational Assesment Procedure som metod för attmäta implicit attityd till fysisk aktivitet vid långvarig smärta : En pilotstudie

Människor med långvarig smärta undviker ofta fysisk aktivitet. Explicita och implicita attityder kan tänkas vara en komponent i detta undvikande. Studien syftar till att testa ett stimulusmaterial som möjliggör en tillämpning av Implicit Relational Assessment Procedure (IRAP) som metod för att mäta implicit attityd i förhållande till fysisk aktivitet hos personer med långvarig smärta. Explicit och implicit attityd undersöktes hos 11 smärtpatienter och 15 friska kontrollpersoner. 2 av smärtpatienterna och 9 av kontrollpersonerna lyckades genomföra hela proceduren.

Prisvolatiliteten på återvunnet material: En studie av prisvolatilitetens historiska förändring på marknaden för återvunnet material

Tidigare forskning visar på att en prisvolatilitet existerar på marknaden för återvunnet material och att den många gånger är högre än volatiliteten för dess motsvarande jungfruliga material. Prisvolatilitet på marknaden för återvunnet material verkar vara en av orsakerna till osäkerhet på marknaden vilket i sin tur hämmar investeringar i marknaden, vilket leder till att färre substituerar jungfrulig råvara mot återvunnen råvara. Volatiliteten på återvunnet material kan ses från två olika perspektiv, ett där volatilitet är en orsak av effektiva marknader som styrs av utbud och efterfrågan och ett där volatilitet är en orsak av olika marknadsmisslyckanden. Syftet med denna studie är att mäta förändringen i volatiliteten för återvunnet material, utifrån ett antagande om att volatiliteten minskar över tiden då marknaderna för återvunnet material mognar och blir mer etablerade. Standardavvikelse används som mått för att mäta volatiliteten, där volatiliteten mäts för fem olika material, vilka har olika tidsperioder beroende på material.

En bild säger mer än tusen ord, eller?: en studie om inferens

Without being aware of it, cognitive processes continuously take place in our heads. We are forced to fill in the information gaps that we meet in our everyday life in order to create an understanding and to form a whole, and that?s where the importance of inference comes in. To create inference implies creating meaning from something that is not explicitly given. Having knowledge about this process offers great possibilities, while not taking it into account may involve risks.

Volatilitetsmodeller - En utvärdering av prestation enligt Model Confidence Set

Syftet med vår uppsats var att med hjälp av Model Confidence Set (MCS) finna de bättre presterande modellerna bland de mest ?kända? och undervisade volatilitetsmodellerna. Vidare har vi även rankat dessa modeller inbördes. Eftersom prognoser om volatiliteten är mycket viktigt vid prissättningen på derivat, i detta fall ett räntederivat, är ämnet ständigt intressant. Med Model Confidence Set fann vi ett set av bättre presterande modeller utifrån vårt urval av ursprungliga modeller.

Floattalets betydelse för aktiers volatilitet i samband med kvartalsrapportering

Syfte: Syftet med denna uppsats har varit att undersöka om det finns något samband mellan företagens floattal (det vill säga den andel aktier som det handlas aktivt med) och deras aktiers volatilitet. Detta undersöker vi i samband med offentliggörandet av kvartalsrapporter. Vi har även för avsikt att studera förhållandet mellan volatiliteten och företagets börsvärde. Metod: Vi utförde en kvantitativ studie och med hjälp av en enkel regressionsanalys analyserades volatiliteten mot floattalet. Ytterligare en orsaksfaktor togs med och en multipel regressionsanalys baserad på floattalet och börsvärdet genomfördes.

Volatilitetsmission : En studie av aktiemarknaderna i Sverige, Tyskland, England, Japan och USA

Denna uppsats ämnar undersöka hur volatilitetstransmissionen mellan sex aktiemarknader ivärlden ser ut och att utreda vilka aktiemarknader som har mest inflytande över den svenskabörsens volatilitet. Uppsatsen syftar även till att utforska om graden av volatilitetsspridningökat sedan IT-kraschen. Vid utförandet av denna studie används en ekonometrisk tvåstegsmodellinkluderande GARCH och VAR. Resultaten pekar på att det sprids volatilitetmellan aktiemarknaderna och att utländska innovationer står för en långvarig påverkan på deninhemska volatiliteten. Undersökningen visar att svenska börsen är den aktiemarknad sompåverkas mest av utländska chocker och att den inte har någon nämnvärd påverkan på deandra aktiemarknaderna.

Teoretiska perspektiv på implicit lärande

Jag har märkt att mina elever har vissa kunskaper som de inte lärt sig under traditionella läroformer; i skolan eller någon annanstans. Det kan vara att de har en känsla för hur film eller musik är uppbyggd, vad som är en snygg bildkomposition, för hur språket talas eller skrivs, eller hur man ska bete sig i olika situationer. Utan att vi är medvetna om det verkar vi ha en intuition och magkänsla inför vissa företeelser i vår vardag. Vad är det då för typ av lärande som sker när vi inte tänker att vi lär oss och inte heller alltid vet att vi kan vissa saker? Vad vi har att göra med är alltså någon form av omedveten process; ett slags implicit lärande.

IT-bubblans inverkan på den amerikanska aktiemarknadens volatilitet

Syfte: Syftet med denna studie var att se hur och varför volatiliteten påverkades i DJIA, S&P 500 och NASDAQ Composite under IT-bubblan.Metod: Års- och månadsvolatiliteten för DJIA, S&P 500 och NASDAQ Composite har beräknats under 1995-2004 med hjälp av data från Yahoo Finance.Empiri: Resultatet visar att volatiliteten var väsentligt högre i NASDAQ Composite än vad den var i S&P 500 och DJIA som i sin tur höll en liknande volatilitet i förhållande till varandra.Analys: I analysen framträdde det att volatiliteten blev väsentligt högre i samband med att bubblan sprack under maj 2000 fram till dess att paniken lade sig kort efter maj 2002. Det fanns en hög överensstämmelse mellan denna rapport och övriga tidigare studier. Teorierna var mestadels väl applicerbara.Slutsats: Volatiliteten för DJIA, S&P 500 och NASDAQ Composite var som högst mellan 2000 och 2002 under undersökningsperioden 1995-2004. IT-bubblan uppstod samt sprack till följd av irrationellt investeringsbeteende bland investerarna på aktiemarknaden och paniken som uppstod efteråt gjorde att volatiliteten på aktiemarknaden höll sig förhållandevis hög fram tills den lade sig kort efter maj 2002. NASDAQ Composite hade högst volatilitet till följd av IT-bubblan medan DJIA och S&P 500 hade likvärdig volatilitet.

EU:s frihandelavtalsförhandlingar med Mercosur : Implicita orsaker bakom avbrutna och återupptagna förhandlingar

This essay is about the European union freetrade treaty negations with Mercosur. I have in this essay used a qualitative content analysis, to study from the EU perspective the reasons to why, the EU and Mercosur suspended the free trade treaty negations 2004, and after several years resumed the negotiations again in 2010. The purpose of this study is to gain a deeper understanding from the EU perspective of why free trade negotiations were suspended and then resumed. In order to achieve a deeper understanding of this event, I have applied neorealism and neoliberalism on the explicit statements and the implied actions, as these theories may provide different explanatory power of implied causes of negotiations.I have come to the conclusion that the theoretical perspectives can indeed explain explicit statements and implicit actions for suspended and resumed negotiations with Mercosur. The implicit reasons for suspended negotiations are among others that the EU has an egoist thinking concerning a free trade treaty.

Bitcoin : Framtidens valuta?

Syftet med denna uppsats a?r att underso?ka Bitcoins egenskaper och funktioner samt diskutera dess eventuella pa?verkan pa? dagens ekonomiska system. Den forskning som publicerats pa? a?mnet underso?ker fra?mst tekniska och sa?kerhetsma?ssiga detaljer, det a?r da?rfo?r intressant att analysera ur en ekonomisk synvinkel. Genom att anva?nda makroekonomisk teori ska jag fo?rso?ka klargo?ra om Bitcoin kan konkurrera med dagens valutor.

<- Föregående sida 2 Nästa sida ->