Sök:

Sökresultat:

21753 Uppsatser om Hästförsäkring - Sida 43 av 1451

SocialtjÀnsten i media ? en diskursanalys

VÄrt syfte har varit att granska vilken bild tvÄ svenska tidningar förmedlar av socialtjÀnsten i sina ledarsektioner Ären 2002-2011. Vi har undersökt vilka diskurser kring synsÀttet pÄ socialtjÀnsten som gÄr att urskilja i ledarna och hur dessa kan tÀnkas pÄverka mÀnniskors syn pÄ socialtjÀnsten. Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ forskningsansats i form av Faircloughs kritiska diskursanalys. VÄr empiri bestÄr av 33 stycken ledare frÄn Aftonbladet.se och DN.se dÀr socialtjÀnst nÀmns i nÄgot sammanhang. I vÄr analys av resultaten av vi anvÀnt oss av tvÄ teorier: socialkonstruktionism samt kritisk diskursanalys.

Samverkan och kommunikation : ett mÄste i organisationer

Föreliggande studie syftar till att i en kommun undersöka förvaltningars allmÀnna upplevelser och Äsikter kring samverkan och kommunikation som sker mellan dem och arbetsgivarenheten. Vi har i studien valt att med en kvalitativ ansats inhÀmta empiriskt material genom att genomföra intervjuer med nio respondenter fördelat pÄ olika förvaltningar inom organisationen.Genom kvalitativa intervjuer har fyra frÄgestÀllningar besvarats. För det första vilka Äsikter och uppfattningar förvaltningarna har pÄ samverkan mellan dem och arbetsgivarenheten. För det andra vilka Äsikter och uppfattningar förvaltningarna har pÄ kommunikationen mellan dem och arbetsgivarenheten. Det tredje vilka positiva samt negativa faktorer som förvaltningarna upplever att det finns kring samverkan och kommunikation mellan dem och arbetsgivarenheten.

Teknologi, pÄ gott eller ont? : Krisretoriska aspekter pÄ TeliaSoneras affÀrer i Centralasien, en uppsats om kategoria och apologia

Den 18 april 2012 anklagas mobiloperatören TeliaSonera av Uppdrag granskning för att samarbeta med diktaturer i Centralasien. Ambitionen med denna uppsats har varit att göra en retorisk analys av det försvar som TeliaSonera framstÀllt i anslutning till anklagelserna. Jag har tagit avstamp i den klassiska retorikens teorier kring statuslÀra, den retoriska situationen samt kring ethosbegreppet och kombinerat dessa med apologiateorier för att studera anklagelse och försvar. Med hermeneutikens tolkningsmetod som grund har en nÀrlÀsning gjorts av; Uppdrag gransknings reportage, en inspelad tv-intervju med TeliaSoneras kommunikationsdirektör samt ett pressmeddelande pÄ företagets hemsida. Resultatet visar hur Uppdrag granskning har anklagat, hur TeliaSonera har försvarat sig och en diskussion har först kring huruvida företaget uppfyller de etiska krav litteraturen stÀller pÄ en apologia.

?Det krÀvdes att det gick Ät helvete för att jag skulle öppna mig om det? - En kvalitativ studie om processen att bryta tabut kring psykisk ohÀlsa

PÄ senare tid har det i media lyfts upp kampanjer att tabut kring psykisk ohÀlsamÄste brytas. Detta Àr bland annat bakgrunden till vÄr uppsats dÀr syftet varit attge exempel pÄ hur en förÀndringsprocess i att bryta tabut kring psykisk ohÀlsa kanse ut. Vi ville ocksÄ lyfta fram fördelarna med att genomföra upprepade intervjuernÀr det gÀller samtal kring kÀnsliga Àmnen. För att precisera syftet bröts det ner iföljande frÄgestÀllningar:1. Vad innebÀr en vÀndpunkt i processen att bryta tabut? Kan en specifik,avgörande vÀndpunkt urskiljas?2.

YrkeslÀrares kunskaper kring elever med neuropsykiatriska diagnoser

YrkeslÀrare ska vara kunniga i sitt hantverksyrke, de ska kunna förmedla kunskaper pÄ ett pedagogiskt sÀtt och möta elever med olika förutsÀttningar och behov. Syftet med denna studie var att ta reda pÄ om yrkeslÀrare upplever att de har kunskaper att bemöta elever med neuropsykiatriska diagnoser och hur pÄverkar skolans kunskapskrav bemötande av elever med neuropsykiatriska diagnoser. Fyra verksamma yrkeslÀrare inom gymnasieskolan djupintervjuades utifrÄn en kvalitativ ansats med inspiration av fenomenografin. Resultatet visar att yrkeslÀrarna upplever att de inte har den kunskap de skulle vilja ha kring neuropsykiatriska diagnoser för att bemötande ska bli bra..

Styrelsens ErsÀttning : Vilka faktorer ligger till grund för denna?

Bakgrund: Det debatteras i media kring styrelsernas ersÀttningsnivÄer och varför det finns skillnader pÄ dem. Det Àr intressant att studera vilka bakomliggande faktorer som finns till ersÀttningsnivÄerna för att fÄ en förstÄelse kring varför nivÄerna skiljer sig Ät mellan bolagen. Det har gjorts mÄnga studier kring ersÀttning till ledande befattningshavare, men fÄ nÀr det gÀller ersÀttning till styrelser, vilket ger oss ett motiv att komma med ett bidrag till forskningen kring ersÀttningsnivÄerna till styrelsen. Syfte: Syftet med denna studie Àr att kartlÀgga vilka faktorer som pÄverkar styrelsens ersÀttning i sin helhet vad gÀller storlek och form bland bolagen pÄ Stockholmsbörsen. Metod: Vi har haft en deduktiv ansats i vÄr studie dÀr vi har lyft fram teorier kring styrelsens ersÀttning i den mÄn de finns och anvÀnt oss av teorier kring ersÀttning till ledande befattningshavare och applicerat dem pÄ styrelsen. UtifrÄn teorierna lyfte vi fram faktorer som kan tÀnkas pÄverka ersÀttningen, vilka sedan grupperades in efter de olika organen i den svenska bolagsstyrningsmodellen. En kvantitativ studie genomfördes dÀr data hÀmtades frÄn bolagen pÄ Stockholmsbörsens Ärsredovisningar, vilken har legat till grund för analyser och resultat. Resultat: Av faktorerna var det bolagets storlek och andel internationella ledamöter som utmÀrkte sig dÄ de var signifikanta i alla vÄra modeller.

Det Àr en grej i livet liksom, att ha en kompis

Syftet med vÄrt examensarbete Àr att fÄ en förstÄelse för och beskriva hur barn resonerar kring vÀnskap. FrÄgestÀllningarna var: Vilken förstÄelse har barn i Äldrarna 3-5 Är respektive 10-11 Är för begreppet vÀnskap? Hur resonerar barn i Äldern 3-5 Är respektive 10-11 Är kring vÀnskap? Vilka centrala begrepp anvÀnds för att beskriva vÀnner? Vilka könsmÀssiga skillnader och likheter syns i förstÄelsen av vÀnskap? Vilka ÄldersmÀssiga skillnader och likheter syns i förstÄelsen av vÀnskap? Examensarbetet Àr baserat pÄ kvalitativa intervjuer med barn i Äldrarna 3-5 Är och 10-11 Är pÄ en förskola/skola. Vi har ocksÄ anvÀnt oss av relevant litteratur och doktorsavhandlingar inom forskningsomrÄdet kopplat till vÄr undersökning. FrÀmst har vi anvÀnt oss av Corsaros teori om kamratkultur. Resultatet av studien visar att barn i Äldrarna 3-5 Är respektive 10-11 Är har en förstÄelse för begreppet vÀnskap.

Ris och ros i skolan : En studie av lÀrares syn pÄ positiv och negativ kritik

Syftet med vÄr studie Àr att öka kunskapen om hur lÀrare anvÀnder sig av positiv och negativ kritik i sitt pedagogiska arbete. VÄr uppsats behandlar hur lÀrare förhÄller sig till att ge positiv och negativ kritik i sitt pedagogiska arbete, vilken grundsyn lÀrare handlar utifrÄn nÀr det gÀller positiv och negativ kritik, och huruvida det finns en diskussion om dessa frÄgor pÄ den skola dÀr de arbetar. För att kunna besvara vÄra frÄgor har vi anvÀnt oss av halvstrukturerade intervjuer med sex lÀrare som arbetar i grundskolans tidigare Är. Resultatet visar att lÀrarna i vÄr studie kan sÀtta ord pÄ vilken grundsyn de handlar utifrÄn nÀr det gÀller att ge positiv och negativ kritik till barn, men har svÄrt att koppla den till nÄgon specifik teori. NÀr det gÀller negativ kritik verkar de flesta av lÀrarna ha en ganska klar bild av hur de tror att barn pÄverkas av att fÄ den, och vill i de flesta fall vara sparsamma med den.

Demokrati, massmedia och personcentrering - en normativ studie

Denna uppsats Àr ett resonerande argument kring massmedias roll i det demokratiska samhÀllet.Vi diskuterar inledningsvis ett antal demokratiideal generellt, med syftet att ur dessa kunna identifiera ett gemensamt karaktÀrsdrag: att demokrati krÀver politiskt medborgerligt engagemang. Detta karaktÀrsdrag anvÀnds sedermera för att fÀlla ett normativt pÄstÄende kring massmedias roll och innehÄll. Detta normativa pÄstÄende appliceras slutligen pÄ tre stycken skilda demokratiska ideal med utgÄngspunkt i en specifik massmedial innehÄllstyp, personcentrering..

Samtalsbehandling vid missbruk. - En observationsstudie av mötet och bemötandet inom missbruksvÄrden

Det sociala arbetet Àr konstruerat kring mÀnskliga möten och kommunikation.Syfte: I denna studie har vi valt att belysa aspekter kring bemötande och vad som sker mellan klienter och dem professionella under ett samtal. Vi valde att studera fenomenet genom deltagande observation. FrÄgestÀllningar:? Vad sker under mötet mellan klienten och terapeuten?? Hur upplever klienten och terapeuten mötet med varandra?? Vilka tankar har klienterna och terapeuterna kring aspekter om bemötande?Resultat: Klienterna Àr nöjda med det bemötande som de fÄr av terapeuterna. De uppgav att ett gott bemötande handlar om att möta individen dÀr han/hon befinner sig.

Walk a mile in my shoes - en studie kring mÄngfald och förÀndring

MÄngfald Àr idag en viktig faktor för mÄnga företag och dess konkurrenskraft. Det finns dÀrmed en önskan och ett stort behov frÄn företagens sida att pÄ ett systematiskt sÀtt kunna hantera mÄngfald sÄ att det blir en varaktig del i organisationens strategi. Problemet som vi ser det Àr att det saknas en praktisk förstÄelse för hur företag systematiskt kan arbeta med mÄngfald. Det som skiljer denna uppsats frÄn tidigare undersökningar Àr att vi ser problematiken kring arbetet med mÄngfald ur ett nytt perspektiv genom att knyta samman tvÄ teoretiska ÀmnesomrÄdena Diversity - och Change Management..

?Ett grymt sÀtt att fÄ en person att sluta tro pÄ sig sjÀlv?En studie om Ärskurs Ätta elevers tankar kring fenomenet mobbning

I studien har vi undersökt hur elever uppfattar och vilka erfarenheter elever i Ärskurs Ätta har kring fenomenet mobbning ur elevperspektiv och mellan flickor och pojkar. Vi vill med studien skapa djupare förstÄelse kring fenomenet mobbning inför kommande yrkesroll. Genom enkÀtundersökning fick vi fram vÄrt resultat. Resultatet visar att mobbning förekommer, men blir motsÀgelsefullt dÄ övervÀgande elever svarat att de inte blivit mobbade eller har mobbat sjÀlva. Vi fick bekrÀftelse pÄ flera av förklaringsmodellerna nÀr enkÀten sammanstÀlldes och de olika mobbningsformerna nÀmns av eleverna, dock inte e-mobbning.

Varför elevinflytande? : Och kan det fria skrivandet vara ett sÀtt för pedagogen att frÀmja ett utökat elevinflytandet?Hur resonerar elever och deras lÀrare?

Syftet var att undersöka hur (elever och lÀrare pÄ ?mellanstadiet? kan resonera kring elevinflytande) Ätta elever i tvÄ fyror och deras klasslÀrare resonerar kring elevinflytande. Vi avsÄg att undersöka om eleverna efterfrÄgar ökat inflytande över undervisningen som bedrivs samt hur deras lÀrare rent praktiskt arbetar med elevinflytande. Vi avsÄg ocksÄ att undersöka om det fria skrivandet skulle kunna vara ett sÀtt för pedagogen att frÀmja ett utökat elevinflytandet. I de tvÄ klasserna valdes fyra elever samt deras klasslÀrare ut och intervjuades.

Karlar, mÀn och pojkar- en studie kring manlighetskonstruktioner i lÀromedel

Syftet med arbetet har varit att undersöka hur manlighet gestaltas i tvÄ lÀroböcker i historia, en frÄn Sverige och en frÄn Danmark. UtifrÄn R W Connells teori kring maskuliniteter har jag arbetat med kritisk diskursanalys för att ta reda pÄ hur böckerna framstÀller mÀn. Vissa grupper av mÀn omnÀmns inte alls medans andra grupper ges mycket utrymme, fördelningen Àr ungefÀr densamma i den svenska och i den danska boken. MÀn med mycket politisk, social eller kulturell makt tenderar att beskrivas mer ingÄende, gÀrna som starka eller mÀktiga. Detta visar pÄ vikten av att kritiskt granska lÀromedel för att inte reproducera strukturer som missgynnar exempelvis vissa grupper av mÀn..

HÄllbarhetsredovisning - kapitalismens tÀckmantel eller Moder Jords beskyddare : En studie huruvida företag Àr benÀgna att upprÀtthÄlla och vidareutveckla hÄllbarhetsredovisningen enligt GRI

Bakgrund: Det har inte alltid varit en given förutsÀttning att företag antas fundera kring etiska, miljömÀssiga och moraliska Ätagande. Företeelsen har i allt större utstrÀckning vuxit fram under de senaste decennierna, samtidigt som en oundviklig medvetenhet om att bÄde privatpersoner och företag mÄste börja förhÄlla sig till jordens begrÀnsningar blivit allt starkare. Ett verktyg som delvis uppkommit till följd av ovanstÄende omstÀndigheter Àr hÄllbarhetsredovisning, som i grunden Àr kompletterande redovisningsinformation rörande etik, miljö och samhÀllsengagemang. Syfte: Syftet med studien Àr att upplysa kring hÄllbarhetsomrÄdet, med fokus pÄ hÄllbarhetsredovisning enligt GRI. Samtidigt ska studien mer ingÄende undersöka hur och varför företag Àr benÀgna att upprÀtthÄlla och vidareutveckla sin hÄllbarhetsredovisning enligt GRI:s ramverk.

<- FöregÄende sida 43 NÀsta sida ->