Sök:

Sökresultat:

21753 Uppsatser om Hästförsäkring - Sida 44 av 1451

BegreppsförstÄelse : En systematisk litteraturstudie kring undervisningsmetoder för ökad förstÄelse för naturvetenskapliga begrepp

I utvÀrderingar av svenska elevers kunskaper i naturvetenskap Àr ett problemomrÄde Äterkommande, nÀmligen elevernas begreppsförstÄelse. Studien syftar till att undersöka litteraturen kring begreppsförstÄelse i skolan och hur undervisningen kan se ut för att eleverna skall förstÄ naturvetenskapens mÄnga begrepp. I studien beskrivs metoder och utmaningar kring begreppsförstÄelse och hur elever uppfattar dessa. Metoden vilken studien anvÀnder Àr en systematisk litteraturstudie dÀr vetenskapliga artiklar granskats utifrÄn studiens syfte. Artiklarna vilka valdes ut kom frÄn en databassökning och de bearbetades med hjÀlp av metasyntes.Resultatet visar pÄ ett antal metoder vilka kan underlÀtta elevers begreppsförstÄelse.

En energieffektiv arena

Det Àr ett angelÀget allmÀnintresse att ta tillvara pÄ mÄnga av de metaller som finns i berggrund, men ofta har marken dÀr mineralerna Äterfinns Àven andra anvÀndningsomrÄden. För att sÄ gott det gÄr att tillgodose dessa olika ÀndamÄl har vi idag ett regelverk kring sÄdan utvinning, frÀmst genom minerallagen, dÀr Àven andra intressen sÄ som rennÀring, markÀgare och miljö finns medtagna. Syftet med denna uppsats har varit att kartlÀgga hur beslutsprocessen kring en gruvetalbering ser ut, frÀmst enligt minerallagen och Àven vissa andra lagrum, samt att se hur nÀmnda övriga intressen vÀgs ini den processen. Det gÄr dÀr att konstatera att prospektören har en fördel just p.g.a det angelÀgna allmÀnintresse som mineralutvinning faktiskt klassats som..

"Det finns ju en idé om att en lat svensklÀrare kan dra pÄ en film och gÄ ut och dricka kaffe..." : En kvalitativ studie om lÀrares tankar om integrering av film och litteratur i undervisningen

Syftet med detta arbete har varit att fÄ större insikt i hur en hÀlsosam arbetssituation kan skapas i förskolan genom att studera förskolepedagogers tankar kring och hanterande av arbetsbelastning och eventuell arbetsrelaterad stress utifrÄn studiens huvudsakliga frÄgestÀllning: hur hanterar de intervjuade pedagogerna arbetsbelastning och eventuell arbetsrelaterad stress? Jag har nÀrmat mig undersökningsomrÄdet med en kvalitativ ansats baserad pÄ intervjuer med tvÄ förskollÀrare frÄn olika förskolor. Som teoretiska redskap för tolkning av studiens resultat har jag anvÀnt mig av Sjödins (2012) forskning kring stress i förskolan, Lidholts (1999) hanteringsstrategier samt copingteori. Studien visar att de intervjuade pedagogerna arbetar förebyggande för att skapa en lugnare arbetsmiljö samt reflekterar kring hur situationer med hög arbetsbelastning kan lösas. Vidare förekommer i studien anpassningsstrategier, motstÄnds- eller kampstrategier samt problem- och kÀnslofokuserad coping som redskap för att hantera arbetets belastning och arbetsrelaterad stress..

Förskolans systematiska kvalitetsarbete : Uppfattningar och arbetssÀtt hos förskollÀrare och förskolechefer

NÀr Lpfö (1998) reviderades 2010 tillkom ett nytt kapitel och det systematiska kvalitetsarbetet blev en del av alla förskolors arbete i Sverige, dÀr Lpfö (1998 rev. 2011) pekar pÄ att det Àr nÄgot som ska ske kontinuerligt. Detta arbete Àr det förskollÀrarna samt förskolechefen som har ansvar för att det genomförs. Studiens syfte Àr dÀrför att se vilka uppfattningar som förskollÀrare och förskolechefer har samt vilka arbetssÀtt de anvÀnder sig av i utförandet av det systematiska kvalitetsarbetet. De frÄgestÀllningar som studien utgÄr ifrÄn Àr: Vilken uppfattning har förskollÀrarna respektive förskolecheferna kring kvalitet och systematiskt kvalitetsarbete i förskolan? Vad kÀnnetecknar de arbetssÀtt som de olika förskolorna anvÀnder sig av i det systematiska kvalitetsarbetet? Hur ser samspelet och ledarskapet ut kring det systematiska kvalitetsarbetet mellan förskollÀrare och förskolechefen i verksamheten? Studien utgÄr frÄn en kvalitativ metod dÀr förskollÀrare och förskolechefer intervjuas med öppna frÄgor för att fÄ fram personliga Äsikter och tankar.

RevisionsbyrÄers organisering kring balansgÄngen mellan profession och vinstintresse

Civilekonomuppsats i företagsekonomi: Redovisning. Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet i VÀxjö.Titel: RevisionsbyrÄers organisering kring balansgÄngen mellan profession och vinstintresse.Författare: Therese TimmHandledare: Ulf Larsson OlaisonInledning: RevisionsbyrÄer utgör organisationer som drivs av Ä ena sidan en profession, Ä andra sidan en vinststrÀvan. TvÄ faktorer som delvis kan stÄ i kontrast till varandra, men som bÄde Àr nödvÀndiga för byrÄerna att ta hÀnsyn till. Den hÀr studien kommer att behandla ett antal sÀrdrag som revisionsbyrÄer anvÀnder sig av för att organisera sig kring balansgÄngen mellan profession och vinstintresse.Problem: Hur organiseras revisionsbyrÄer för att hantera balansgÄngen mellan profession och vinstintresse?Syfte: Syftet med min studie Àr att förstÄ hur revisionsbyrÄer organiseras för att hantera balansgÄngen mellan profession och vinstintresse.Metod: Min studie har genomförts genom flerfallstudier pÄ tre fallbyrÄer.

Flera sprÄk - pÄ vinst eller förlust? : Uppfattningar och arbetssÀtt kring flersprÄkighet pÄ en svensk förskola/skola i Spanien

Syftet med studien Àr att undersöka vad lÀrare i förskola, förskoleklass och skolÄr 1-2 har för uppfattning och arbetssÀtt kring barns flersprÄkighet. Undersökningen Àger rum pÄ en svensk skola i Spanien. FrÄgestÀllningarna Àr följande;-       Vad har lÀrarna för uppfattning om flersprÄkighet?-       Vilka arbetssÀtt anvÀnder lÀrarna för att ta tillvara pÄ barnens sprÄk?För att fÄ svar pÄ dessa frÄgor anvÀnds kvalitativa intervjuer och observationer. Studien utgÄr ifrÄn ett sociokulturellt perspektiv.

Revisorers attityder och resonemang kring marknadsföring av revisionstjÀnster

Syftet med studien Àr att förstÄ revisorers attityder och resonemang kring marknadsföringen av revisionstjÀnster.Studien utgÄr ifrÄn en abduktiv ansats och kvalitativa metoder i form av personliga intervjuer har genomförts.Studiens teoretiska referensram innefattar teorier och centrala begrepp utifrÄn vetenskapliga artiklar. Begrepp som behandlas Àr profession, attityder och revisorers anvÀndning av marknadsföring.Det empiriska materialet Àr insamlat genom Ätta intervjuer med revisorer runt om i SkÄne. Huvudsakligen har attityder och resonemang kring marknadsföring, förÀndring av marknadsföring, marknadsföringsmetoder och kundrelationer jÀmförts och analyserats.Studiens empiriska analys visade att respondenterna refererar olika till begreppet marknadsföring, vilket kan anses vara en anledning till de positiva respektive neutrala attityderna. Dessutom iakttogs skilda attityder gentemot marknadsföring beroende pÄ revisionsbyrÄns storlek. Respondenter frÄn större byrÄer hade mer positiva attityder i förhÄllande till respondenter frÄn smÄ byrÄer..

SEXUELL FUNKTIONSSTÖRNING OCH DEN UPPLEVDA SEXUELLA HÄLSAN HOS MÄN OCH KVINNOR MED SCHIZOFRENI

Tidigare forskning har visat att biverkningar av neuroleptika kan ge upphov till sexuella funktionstörningar hos personer med schizofreni. Dock Àr det svÄrare att skilja pÄ effekterna av den farmakologiska behandlingen och inverkan av sjukdomens symtomatologi och andra hinder som mÀnniskor med schizofreni upplever. Syftet med denna litteraturstudie var att beskriva sexuella funktionsstörningar och den upplevda sexuella hÀlsan hos mÀn och kvinnor med schizofreni samt undersöka eventuella könsskillnader. Denna litteraturstudie granskade forskningsmaterial kring relevanta faktorerna vid sexuell hÀlsa respektive sexuell ohÀlsa. Aspekter som sexuella funktionstörningar och neuroleptikas biverkningar, upplevda hinder, tidigare negativa erfarenheter, behov och erfarenhet av en intim relation och sjÀlvbilden var de frÀmsta avgörande faktorerna.

Hur anvÀnds verktyget IT i förskolan? : En etnografisk undersökning om IT som ett verktyg i lÀrandesituationer i förskolans verksamhet

Den hÀr rapporten bygger pÄ en vetenskaplig undersökning som genomfördes under hösten 2013. Syftet med undersökningen var att ta reda pÄ hur IT kan anvÀnds i förskolans verksamhet idag. Observationer, inspirerade av den etnografiska forskningsansatsen, genomfördes pÄ tvÄ förskolor i Mellansverige och materialet analyserades sedan utifrÄn tre aspekter, nÀmligen vilket lÀrande som synliggjordes, hur IT anvÀndes i verksamheten av barnen och pedagogerna samt om dessa anvÀndningsomrÄden kunde kopplas till lÀroplanens riktlinjer för hur IT ska integreras i verksamheten.Resultatet visade en bredd i hur IT lyfts fram i tvÄ olika förskoleverksamheter, med olika specialiseringar. Den ena förskola har en uttalad IT-profil. LÀroplanens beskrivningar och strÀvansmÄl följdes, men pÄ olika sÀtt.

Att fÄnga en oskuld : En undersökning kring ungdomars intresse för ekonomisk information online

Att vid 18 Ärs Älder tvingas ansvara för sina handlingar Àr för mÄnga ett stort steg, inte minst dÄ en del av ansvaret Àr ekonomi. Ungdomarna vÀnder sig ofta till förÀldrarna med frÄgor, men var ska de vÀnda sig nÀr förÀldrarna inte har svaret? Bankerna har börjat söka sig lÀgre ner i Äldrarna med sin marknadsföring för att fÄnga kunden innan denne blir myndig, men fortfarande Àr det mÄnga frÄgetecken kring informationen ungdomarna behöver.Uppdraget var att undersöka vad ungdomar behöver för information i en webbplats riktad mot ungdomar frÄn banken. En undersökning genomfördes med en enkÀtundersökning med 100respondenter och tre olika fokusgrupper som genererade att ungdomarna kÀnner att banker Àr alldeles för avlÀgsna. En minskad distans skulle medföra att ungdomarna lÀttare vÀnder sig till banken vid frÄgor kring sin ekonomi vilket i sin tur medför att deras intresse kring privatekonomiska frÄgor ökar.Designförslaget som presenteras fokuserar mycket pÄ en funktion med textbaserad personlig service med co-browsingfunktioner som tillÄter en bankman guida den unga kunden genom webbplatsen.

Var gÄr grÀnsen? -en kvalitativ intervjustudie om pedagogers tankar och funderingar kring anmÀlningspliktens innebörd och konsekvenser

BAKGRUND:I bakgrunden beskriver vi vad litteratur och forskning tar upp kring anmÀlningsplikten. Vibeskriver olika varianter av misshandel och dess innebörd. Vi förklarar de lagar ochförordningar som pedagoger inom verksamhet som berör barn mÄste förhÄlla sig till. Vi tarÀven upp problematiken som förkommer vid en anmÀlan. Vi redogör Àven för tidigareforskning inom vÄrt Àmne.SYFTE:VÄrt syfte Àr att studera hur pedagoger i förskolan uttrycker sina tankar och kÀnslor kring sinanmÀlningsplikt.METOD:Vi har valt att anvÀnda oss av en kvalitativ metod med en öppen intervju, dÄ vi valt attintervjua sex pedagoger pÄ tre olika förskolor.

ARBETE MED ÅTGÄRDSPROGRAM : En studie kring den innebörd lĂ€rare ger arbete med Ă„tgĂ€rdsprogram och vad det betyder i praktiken

SAMMANFATTNING___________________________________________________________________________ Författare:Annika Köhlström Titel: Arbete med Ă„tgĂ€rdsprogram En studie kring den innebörd lĂ€rare ger arbete med Ă„tgĂ€rdsprogram och vad det betyder i praktikenÅr: 2013 Antal sidor: 28Syftet med studien Ă€r att fĂ„ en fördjupad förstĂ„else av vilken mening utvalda lĂ€rare tilldelar Ă„tgĂ€rdsprogram och hur de ser pĂ„ villkor för arbete med och kring dessa. Studien har en kvalitativ design och utgĂ„r ifrĂ„n intervjuer av tio klasslĂ€rare i Ă„r 5. KASAMs delkomponenter och systemteori har anvĂ€nts som stöd vid analys, som ett försök att fĂ„ ytterligare fördjupad förstĂ„else. Resultatet visar att den tilldelade mening lĂ€rare ger uppdraget att upprĂ€tta Ă„tgĂ€rdsprogram framstĂ„r som lĂ„g. Det framgĂ„r inte att lĂ€rarnaanvĂ€nder Ă„tgĂ€rdsprogram eller ser dem som fungerande pedagogiska verktyg.

AffÀrsmodellen kring ett Community

Abstrakt Titel: AffĂ€rsmodellen kring ett Community Författare: Gezim Pirku & Kreshnik Goga Handledare: Gunnar Ågren Institution: Managementhögskolan, Blekinge Tekniska Högskola Kurs: Kandidatarbete i företagsekonomi, 10 poĂ€ng Syfte: Syftet med vĂ„rt arbete Ă€r först och frĂ€mst att undersöka vad aktuell teori sĂ€ger om affĂ€rsmodeller för traditionella respektive Community företag. Sedan skall vi bestĂ€mma om teorier av ett Community företag stĂ€mmer med ett verkligt Community. Metod: Kvalitativ datainsamling för den teoretiska delen och frĂ„geformulĂ€r för den empiriska undersökningen. Slutsats: Vi fann att skillnaderna i vad teorierna sĂ€ger om Communitys och ett riktigt Community inte Ă€r stora utan man tar till sig de strategier som teorierna beskriver..

LÀrandeprocesser inom instrumentalundervisning: fyra instrumentallÀrares syn pÄ lÀrande

Syftet med undersökningen har varit att undersöka hur instrumentallÀrare, i det hÀr fallet pianolÀrare, uppfattar elevens lÀrande. De frÄgestÀllningar jag har utgÄtt ifrÄn, har varit pÄ vilket sÀtt lÀrarna verbaliserar sina kunskaper om lÀrande och vilken (teoretisk) utgÄngspunkt de har. Metoden har varit att göra observationer och att med utgÄngspunkt frÄn dessa göra intervjuer. Resultatet visade att lÀrarna inte utgÄr frÄn nÄgra pedagogiska teorimodeller nÀr de beskriver lÀrandesituationerna pÄ instrumentallektionerna. De var ovana vid att reflektera och teoretisera kring sin undervisning.

Den interaktiva skrivtavlan pÄ förskolan - ur ett specialpedagogiskt perspektiv Pedagogers tankar kring den interaktiva tavlan

Sammanfattning/Abstract Lina Lennström och Jessica Liljedahl Ahlbeck Den interaktiva tavlan pÄ förskolan -ur ett specialpedagogiskt perspektiv Pedagogers tankar kring den interaktiva tavlan The interactive board at the preschool ? Special Educational perspectives Preschool teachers thoughts regarding the interactive whiteboard VÄr studie syftar till att ta reda hur pedagogers tankar Àr kring arbetet med den interaktiva tavlan. FrÄgestÀllningarna som vi stÀller oss rör syftet med att ha en interaktiv tavla redan frÄn förskolan och hur pedagogerna ser pÄ möjligheter och hinder med tavlan och hur pedagogerna ser pÄ tavlans möjligheter att bidra till lustfyllt lÀrande. Vi har Àven frÄgat hur utbildning kring tavlans funktioner pÄverkar pedagogerna och hur pedagogerna ser pÄ digitala medier i framtiden pÄ förskolan. Den forskningsansats som vi anvÀnt i studien Àr kvalitativ.

<- FöregÄende sida 44 NÀsta sida ->