Sök:

Sökresultat:

21753 Uppsatser om Hästförsäkring - Sida 42 av 1451

Improvisation och dansteknik i dansundervisning : En intervjuundersökning om danslÀrare och danspedagogers syn pÄ begreppen improvisation, dansteknik och lÀrande i dansundervisningen

Syftet med denna uppsats Àr att beskriva och analysera danslÀrare och danspedagogers uppfattningar kring begreppen improvisation, dansteknik och lÀrande inom dans i grundskolan. Dessa begrepp Àr pÄ förhand skapade och anvÀnds i dansundervisning, analys och tydliggörande av dessa begrepp Àr studiens syfte. Bakgrunden förankrar begreppen improvisation, dansteknik och lÀrande med litteratur och forskning om dansundervisning i skolan. Vidare presenteras styrdokumenten, Lpo 94 samt konceptet ?Dans i skolan?.

Muntligt berÀttande : -en kÀnsla av gemenskap

Detta arbete Àr en undersökning kring begreppet muntligt berÀttande dÀr jag har utgÄtt frÄn min frÄgestÀllning som Àr: Hur kan jag anvÀnda mig av det muntliga berÀttandet som ett pedagogiskt verktyg? Forskning kring begreppet muntligt berÀttande som ett pedagogiskt verktyg har jag gjort genom olika litteratur, Internetsidor samt genom tre kvalitativa intervjuer med respondenter som bor i en svart kÄkstad i Sydafrika.Det resultat som jag har kommit fram till Àr att det muntliga berÀttandet Àr ett bra verktyg att anvÀnda sig av i undervisningen. Genom det muntiga berÀttandet kan man skapa en mer meningsfull skolgÄng för elever dÀr vardagliga hÀndelser och fakta blandas för att skapa ett sammanhÀngande budskap..

Kallak - en debatt om framtiden : En studie om miljörÀttvisa i debatten om gruvan i Kallak

MiljörÀttvisa kommer frÄn USA och har sina rötter i den amerikanska medborgarrÀttsrörelsen. Idag Äterfinns miljörÀttvisan som retorik bÄde hos forskare och politiker samt grÀsrotsrörelser. Detta Àr dock inget som Äterfinns i nÄgon större utstrÀckning i Sverige. Denna studie fokuserar pÄ debatten kring en gruvetablering i Kallak, Sverige, och vilken retorik olika aktörer anvÀnt sig av. InnehÄllsanalysen av tidningsartiklar visar pÄ att det bÄde finns likheter och skillnader i denna debatt jÀmfört med den globala retoriken kring miljörÀttvisa..

?Nya saker, nya saker? - LÀrares tankar kring mötet mellan utbildningspolitik och den dagliga skolpraktiken

Vi som skrivit uppsatsen ?Nya saker, nya saker? ? LÀrares tankar kring mötet mellan utbildningspolitik och den dagliga skolpraktiken heter Cecilia Callegari och Linda Christiansson. VÄrt syfte med undersökningen Àr att undersöka grundskolelÀrares tankar kring hur utbildningspolitiska visioner och beslut omsÀtts i den dagliga praktiken och dessa var vÄra frÄgestÀllningar: ? Hur mycket kÀnner lÀrarna till om aktuella utbildningspolitiska visioner och beslut och hur fÄr de kunskap om dessa? ? PÄ vilket sÀtt uppfattar lÀrare att de pÄverkas av utbildningspolitiska visioner och beslut? ? Hur tÀnker lÀrare kring utbildningspolitiska visioner och beslut, Àr de förankrade i praktiken och i sÄ fall pÄ vilket sÀtt? Vi genomförde en kvalitativ undersökning dÀr vi intervjuade sex yrkesverksamma grundskolelÀrare pÄ tre olika skolor i Malmö kommun. Vi har utgÄtt frÄn forskning som rör mÀnniskor i förÀndringsprocesser, lÀrare och en utbildningspolitisk styrning, givande förÀndringar och hur utbildningspolitiska förÀndringar pÄverkar lÀrares yrkesroll I vÄrt arbete kom vi fram till att lÀrarna kÀnner till de flesta utbildningspolitiska beslut och rektorn har en stor del i detta. Det finns en vi och dem kÀnsla nÀr det gÀller förhÄllandet mellan lÀrarna och deras syn pÄ skolpolitiker.

Gemensamma mÄl bland frÀmlingar i en komplex virtuell miljö : En kvalitativ studie kring spel och samarbete

Studier kring spel har under de senaste tio Är fÄtt stort genomslag i den akademiska vÀrlden. Datorspels pÄverkan pÄ mÀnniskans kognitiva förmÄgor har visat sig vara signifikant, Àven om övriga effekter av datorspel Ànnu diskuteras av forskare. Studier kring spel har gjorts, frÀmst inom Massive Multiplayer Online (MMO) genren, men Àven nÄgra First Person Shooter- spel (FPS) Àven om fokus dÄ varit professionella spelare. Undersökningens fokus var att studera hur samarbete uppstÄr i spel dÄ icke professionella datorspelare spelar spel, men Àven studera vilken roll samarbete har i publika spel. Olika datainsamlingsmetoder anvÀndes för att stÀrka eventuella resultat.

Den hÀr tatueringen definierar mig (inte) : En studie av de diskurser som omgÀrdar den allt populÀrare praktiken tatuering

Den hÀr uppsatsen undersöker de diskurser som kan formuleras kring hur tatuerade personer talar om sig sjÀlva och om tatueringskonsten, utifrÄn en diskursanalytisk studie av intervjuer i Scandinavian Tattoo Magazine. Uppsatsens teoretiska och metodologiska ramverk Àr byggt kring Marianne Winther JÞrgensens och Louise Phillips diskursteoretiska begreppsbygge, som i sig framförallt grundas i Ernesto Laclaus och Chantal Mouffes diskursanalytiska begrepp. De formulerade diskurserna; sexualitetsdiskursen, ironiseringsdiskursen, möjligheternas diskurs, individualitetsdiskursen och maskulinitetsdiskursen, har diskuterats utifrÄn begrepp tagna frÄn Mary Douglas (renhet och fara), Slavoj ?i?ek (cynism) samt Peter L. Berger och Thomas Luckmann (typifieringschema och face-to-face-situationen).Uppsatsens analys visade att kvinnor inte bara föredras som representanter för tatuering i tidskriftens intervjuer, utan ocksÄ att de, till skillnad frÄn mÀnnen, sexualiseras kraftigt.

Kille och kÀr : En queerdidaktisk analys av tre ungdomsromaner

Detta arbete undersöker hur homosexuella killar skildras i ungdomslitteraturen. Syftet problematiserar dikotomin maskulint/feminint och mÀn/kvinnor. MÄlet Àr att införa ett icke heteronormativt perspektiv i ungdomslitteraturforskningen kring genus och queer. Detta görs utifrÄn teorier av Judith Butler, Tiina Rosenberg och R. W.

Religionsundervisningens nytta : En kvalitativ undersökning kring sex elevers syn pÄ religionsundervisningen och pÄ dess nytta

Under vÄra VFU ? perioder har vi uppfattat att elevernas intresse för religion Àr lÄgt.Syftet med denna studie Àr att granska sex gymnasieelevers tankar kring nyttan med religionsundervisningen i skolan och varför deras intresse kan uppfattas som lÄgt. I studien undersöks ocksÄ hur elever uppfattar lÀrarens tydlighet kring meningen med religionsundervisningen, religion, livsÄskÄdningar och etik. Med utgÄngspunkt i detta syfte granskar vi elevernas syn för att hitta, för lÀraren, nya förhÄllningssÀtt och undervisningsmetoder som kan gynna elevernas intresse och lÀrande.Undersökningen har utförts med hjÀlp av kvalitativa intervjuer, gjorda pÄ sex elever pÄ gymnasienivÄ. Det vi fann i undersökningen sammanstÀlldes och transkriberades för att sedan kunna diskuteras i förhÄllande till teorier.Resultatet av denna studie pÄvisar att det finns en plats för religionsundervisning i skolan.

Att bygga broar mellan hem och förskola

Hem och förskola Àr ett av lÀroplanens omrÄden dÀr avsevÀrda revideringar har införts. Dessa revideringar har medfört att diskussionerna kring förÀldrasamverkan har satts igÄng i förskoleverksamhet. DÀrför har vi valt att vÄrt examensarbete skall handla om det hÀr Àmnet. Syftet med vÄr undersökning Àr att undersöka hur pedagoger och förÀldrar resonerar kring samverkan i förskolan. FrÄgestÀllningar Àr: Hur resonerar pedagoger kring förÀldrasamverkan samt vilka strategier anvÀnder de för att skapa förutsÀttningar för förÀldrars delaktighet och inflytande? Hur ser förÀldrar pÄ sina möjligheter till inflytande i förskolans verksamhet? I denna undersökning har vi anvÀnt oss av kvalitativa intervjuer.

Löneskillnader mellan kvinnor och mÀn i Stockholms stad Är 2013 : En kvantilanalys av lönedistributionen

Syftet med denna uppsats var att synliggöra hur pedagoger uppfattar sitt eget genusarbete, deras tankar och synsÀtt kring hur de arbetar mot en jÀmstÀlld förskola.I forskningsbakgrunden fokuseras det pÄ att förklara begreppet genus nÀrmre. Det definieras vad skollagen sÀger om genus och jÀmstÀlldhetsarbete och vad det innebÀr för dem som arbetar som pedagoger inom förskolan i dag. Sedan beskrivs Àven hur pedagogers arbete med genus kan se ut pÄ förskolan och pedagogernas arbete berörs genom relevant litteratur. Metoden som valdes för att synliggöra pedagogerns tankar kring sitt eget arbetssÀtt var kvalitativa intervjuer med semistrukturerade frÄgor. Vid intervjuerna anvÀndes inte en ljudupptagare utan stödpunkter antecknades under intervjuns gÄng.Resultatet visade att de flesta pedagoger inte tyckte att de uppnÄdde mÄlen enligt lÀroplanen och att de inte finns tillrÀckligt med kunskap inom arbetslaget för att det skall ske.

Den första tiden som ny lÀrare - en studie om hur nya lÀrare upplever den första tiden i yrket

I denna studie har syftet varit att ta reda pÄ Hur nya lÀrare upplever den första tiden i yrket. Syftet utvecklades till specifika frÄgestÀllningar kring mentorskap, förÀldrakontakt, administrativt arbete, pÄverkan frÄn kollegor och ledning samt krav och förvÀntningar. Med insikt kring dessa omrÄden ville vi skapa en ökad trygghet och förstÄelse för vÄr första tid som lÀrare.Studien byggde pÄ en enkÀtundersökning som besvarades av 32 lÀrare och 11 skolledare. EnkÀterna vi distribuerade bestod av givna svarsalternativ men med möjlighet till förtydligande i form av personliga kommentarer, d.v.s. en kombinerad kvantitativ och kvalitativ undersökningsmetod.

Vad Àr det hÀr för lÄda? En BalthazarlÄda! : En intervjustudie om pedagogers uppfattningar kring arbetet med fÀrdigdefinierat material innehÄllande kemiska experiment.

Syftet med denna studie Àr att undersöka pedagogers uppfattningar kring ett arbete med BalthazarlÄdan som ett fÀrdigdefinierat material innehÄllande enkla kemiska experiment. Det fÀrdigdefinierade materialet, BalthazarlÄdan innehÄller experiment om vattnets aggregationsformer och ytspÀnning, material till experimenten samt förklaringar till experimenten. Genom individuella semistrukturerade intervjuer sÄ har svar pÄ följande frÄgor sökts: Vilka tankar har pedagoger kring att arbeta med ett fÀrdigdefinierat material, en lÄda med enkla kemiska experiment? Vilka fördelar respektive nackdelar upplever pedagoger med att arbeta utifrÄn ett fÀrdigdefinierat material i förskolan? Vilka tankar har pedagoger om det fÀrdigdefinierade materialet som en inspirationskÀlla kring arbetet med kemi i förskolans verksamhet? Resultatet visar att pedagogerna har arbetat med BalthazarlÄdan pÄ olika sÀtt, antingen genom barnens intressen eller för att fÄ barnen intresserade av kemi. Alla pedagogerna ser mÄnga fördelar att arbeta med kemi i verksamheten utifrÄn BalthazarlÄdan.

Ny kursplan, ny lÀrobok? : Om hur en historielÀrobok blir till utifrÄn nya kursplaners utfomning

 Syftet med denna studie var att genomföra fördjupade reflektioner kring tvÄ fall i psykoterapi. Studien gjordes som praktikforskare och frÄn min erfarenhet som psykoterapeut och existentiell terapeut. Mina teoretiska perspektiv i studien söktes inom den psykoanalytiska - dynamiska terapiinriktningen, samt frÄn existentiell filosofi och existentiell terapi. Studien utformades frÄn att se livsvÀrlden frÄn tvÄ förhÄllningssÀtt, i) fenomenologiskt ? hermeneuistiskt och ii) existentiellt med de fysiska, sociala, personliga och ideala dimensionerna.

Gamification ? Spelelement och speldesign i arbetslivet

Syftet med studien Àr att bidra till kunskap och förstÄelse kring fenomenet gamification. Denna kartlÀggning bidrar till att klargöra för- och nackdelar, möjligheter och risker samt eventuella fallgropar med gamification. Om en organisation Àr medveten om dessa aspekter kring fenomenet minskar riskerna för att nÄgonting ska gÄ fel, vilket potentiellt skulle kunna bli kostsamt.Studien vilar pÄ en teoretisk referensram hÀmtad frÄn sÄvÀl managmenent- som psykologiforskningen. FörvÀntansteorin, self determination theory, flow, McGregors Teori X och Y, principal-agentteorin Àr nÄgra av de teorier som anvÀnds för analysen av gamification.DÄ det handlar om en kartlÀggning kring ett relativt nytt fenomen behandlas flera exempel pÄ gamification hÀmtade frÄn företag som verkar inom branschen. En intervju med speldesignern Henrik Englund finns ocksÄ med, samt en fallstudie kring polismyndighetens omskrivna anvÀndning av spelelement.

Pedagogers tankar kring och arbete med yngre barns fysiska hÀlsa

Bergén, Katarina & Berglund, Anna (2010). Pedagogers tankar kring och arbete med yngre barns fysiska hÀlsa. Malmö: LÀrarutbildningen, Malmö högskola. Huvudsyftet med vÄrt examensarbete Àr att bidra med ökade kunskaper om hur lÀrare och pedagoger tÀnker kring och arbetar för att frÀmja barns fysiska hÀlsa och hÀlsosamma livsstil. Ett annat syfte med studien Àr att undersöka om det finns likheter och skillnader mellan lÀrare och pedagoger som arbetar i förskolor och förskoleklasser som har en hÀlsoprofil respektive inte har en hÀlsoprofil. Arbetet utgÄr ifrÄn följande frÄgestÀllningar: Hur tÀnker lÀrare och pedagoger kring barns fysiska hÀlsa i förskola och förskoleklass som har respektive inte har en hÀlsoprofil? Hur arbetar lÀrare och pedagoger för att frÀmja barns fysiska hÀlsa och hÀlsosamma livsstil i förskola och förskoleklass som har respektive inte har en hÀlsoprofil? Vad finns det för likheter och skillnader mellan lÀrares och pedagogers tankar kring och arbetssÀtt för att frÀmja barns fysiska hÀlsa i förskola och förskoleklass som har respektive inte har en hÀlsoprofil? I arbetets teoretiska del förklaras studiens centrala begrepp, samt innebörden i hÀlsofrÀmjande arbete i förskolan och skolan.

<- FöregÄende sida 42 NÀsta sida ->