Sökresultat:
3663 Uppsatser om Goda möten - Sida 7 av 245
En kommuns broschyr om det goda livet ? En analys av Partille kommuns presentationsbroschyr
SPECIALARBETE, 7,5 HPSVENSKA SPRĂ
KET, FORTSĂTTNINGSKURS 1203VT 2013HANDLEDARE: ANDREAS NORD.
Det goda boendet : En kvalitativ studie av anhörigas upplevelse av kontaktmannaskap och individuell mÄlplan
I den hÀr studien undersöks ett sÀrskilt boende som satsat pÄ att bland annat fÄ anhöriga att kÀnna sig delaktiga i omsorgen om den Àldre genom dels nÄgot som kallas kontaktmannaskap, dels genom individuell vÄrdplan för den Àldre. De har kallat projektet för ?Det goda boendet.?Syftet med denna studie har varit att undersöka hur projektet har lyckats vad gÀller de anhörigas situation. VÄra frÄgor har rört de anhörigas situation före, och efter att den nÀrstÄende flyttade till det sÀrskilda boendet, hur de anhöriga upplevde kontaktmannaskap och om de hade delaktighet i den individuella vÄrdplanen. Vi ville ocksÄ undersöka om de anhöriga upplevde sig vara i behov av stöd och i sÄ fall vilket stöd som efterfrÄgades.Resultaten bygger pÄ intervjuer med sex anhöriga och den teoretiska anknytningen Àr kommunikationsteori och rollteorin.
Genreanalys som en del av designprocessen : En analys av genren Webbaserade Geografiska Informationssystem
Boverket har huvudansvar för att skapa en portal för samhÀllsplanering som ska kunna förse kommuner, landsting, företag och privatpersoner med olika typer av kartinformation. Denna portal kallas Planeringsportalen och som ett led i dess utveckling hölls ett designmöte i april 2007. Inför mötet gjordes en analys av diverse förebilder för att beskriva de goda designlösningar som finns i genren WebGIS, enligt förlaga frÄn Lundberg, Holmlid och Arvolas (2007) arbete. Uppsatsen beskriver hur dessa designlösningar kan anvÀndas i designen av Planeringsportalen tillsammans med en redogörelse för hur förebilder kan bidra till en bÀttre designprocess. Genren representeras i arbetet av webbplatserna Eniro, Norge digitalt, RATP samt Mapquest som alla studerats enligt ett formaliserat förfarande.
Att vÀlja rÀtt! - en studie utifrÄn chefrekryterarnas perspektiv
Studien syftar till att utreda chefrekryterarnas uppfattningar om vad som kÀnnetecknar en god chef. GÄr det att utlÀsa en generell bild av hur en god chef ska vara, har ledarrollen förÀndrats? Studien Àr baserad pÄ en kvalitativ metod utifrÄn fyra personliga intervjuer och tre telefonintervjuer med chefsrekryterare. I studien tillÀmpar vi vetenskapliga samt spontana teorier. De innefattar egenskapsbaserad-, situation-, efterföljar samt de spontana ledarskapsteorierna.
Den goda föreningsmiljön : En kvalitativ studie om framgÄngsfaktorer i föreningsmiljön
?Den goda föreningsmiljön?En kvalitativ studie dÀr Ätta Specialidrottsförbund ger sin syn pÄ vilka faktorer som bidrar till en god föreningsmiljö dÀr ungdomar vÀljer att stanna.Studiens syfte Àr att fördjupa kunskapen kring faktorer i föreningsmiljön som bidrar till att ungdomar vÀljer att stanna inom föreningsdriven idrott lÀngre upp i Äldrarna. Studien har en kvalitativ forskningsstrategi och bestÄr av semistrukturerade intervjuer med Ätta olika Specialidrottsförbund. De har valts ut för att ge generell bild av den Svenska Idrottsrörelsen. Studiens teoretiska utgÄngspunkter bestÄr av Henriksens (2010) ATDE- och ESF-modell samt KASAM-begreppet (Antonovsky 2005).
Varför IKT i matematikundervisningen? : En litteraturstudie om möjligheter och utmaningar för lÀrarrollen nÀr IKT anvÀnds i matematikundervisningen.
Syftet med denna konsumtionsuppsats Àr att studera vad som hÀnder med lÀrarrollen i klassrummet nÀr IKTanvÀnds i matematikundervisningen. Det görs genom att undersöka vilka argument som finns för att anvÀnda IKT,samt vilka möjligheter och utmaningar som finns för lÀrarrollen nÀr IKT anvÀnds i matematikundervisningen. Dettahar undersökts genom en kvalitativ litteraturstudie dÀr analysprocessen har bestÄtt av att tolka forskares uttalanden ilitteraturen om IKT i skolan generellt och mer specifikt i matematikundervisningen.De slutsatser, som kan dras av studien, Àr att IKT ska ses som ett verktyg för lÀraren att skapa variation iundervisningen, motivera samt skapa verklighetsanknytning för eleverna. Dock Àr det av vikt att lÀraren förstÄr hurIKT ska anvÀndas för att skapa goda lÀrförhÄllanden. För att Ästadkomma detta mÄste lÀraren ha goda kunskaper iÀmnet som ska lÀras ut, men Àven veta pÄ vilket sÀtt det bör lÀras ut.
En bild av moderskapet
Uppsatsens syfte Àr att ur ett socialkonstruktionistiskt perspektiv undersöka framstÀllningen av moderskap i förÀldratidningar. Studien Àr kopplad till teorier om senmodernitet och anvÀnder sig av en diskursanalytisk ansats för att studera förekomsten av samhhÀlleligt existerande diskurser i materialet. HuvudfrÄgestÀllningen Àr: -Vilka diskurser kring moderskap framkommer i förÀldratidningar? Denna besvaras med hjÀlp av tre delfrÄgestÀllningar:- Hur framstÀlls relationen mellan mamman och barnet? Vad fokuserar tidningarna pÄ i relationen?- Hur framstÀlls mammor uppfatta moderskapet och hur beskrivs moderskapet?- Hur framstÀlls mammans relation med omvÀrlden?Tidningarna som utgör uppsatsens empiri Àr Vi förÀldrar, FörÀldrar och barn samt Mama. Materialet har lÀsts med delfrÄgestÀllningarna som utgÄngspunkt och sedan delats in i analysteman i vilka olika aspekter av moderskapet diskuteras.
Det goda livet och den goda skolan: om nyckelpersoners
uppdragsutövande
Syftet med undersökningen var att beskriva omstÀndigheter som uppstÄr vid tolkning och verkstÀllighet av skolans uppdrag mellan stat (regering och riksdag), huvudman (kommunen), skolledare (rektor) och personal (pedagoger). I undersökningen har vi huvudsakligen anvÀnt oss av arbetsrelevanta frÄgestÀllningar hÀmtade frÄn BRUK, ett nationellt kvalitetsindikatorsystem för barnomsorg och skola utvecklat av Skolverket. I undersökningen har vi Àven hos respondenterna sökt förslag pÄ förÀndringar i syfte att förbÀttra arbetsförutsÀttningar och resultat. Vi granskade ocksÄ respondenternas instÀllning i frÄgor som berör förÀndringar i resurstilldelning, lagar och styrdokument, arbetsuppgifter och arbetssÀtt samt i elevernas förhÄllande till informationsteknologi och media. Undersökningen visar att respondenterna överlag Àr tillfreds med hur verksamheten fungerar men att det finns omrÄden som kan utvecklas och förbÀttras.
SprÄket Àr inte oskyldigt : En diskursanalys av Adoptionscentrums medlemstidning
SammanfattningVi har gjort en kritisk diskursanalys av AC:s (Adoptionscentrum) medlemstidning under perioderna; 1975-1985, 1986-1996, 1997-2006. FrÄgestÀllningen lyder: Hur konstitueras diskursen om ?det goda adoptivförÀldraskapet? genom AC:s medlemstidning? Vilka Àr möjlighetsvillkoren och vilka konsekvenser innebÀr diskursen? VÄrt syfte har varit att förstÄ diskursen om ?det goda adoptivförÀldraskapet?. Vi har utgÄtt ifrÄn socialkonstruktioniskt, poststrukturalistiskt perspektiv och sprÄkfilosofi.VÄrt huvudsakliga resultat har visat sig vara att AC konstituerar diskurser som producerar och reproducerar ett antal normativa förestÀllningar om förÀldraskap, familj och individer som bygger pÄ socialt konstruerade förestÀllningar om vad som Àr en ?riktig? familj, bra förÀldraegenskaper och barnets bÀsta.
Goda relationer till kollegor ger arbetstrivsel hos företagssÀljande callcenterkommunikatörer
MÀnniskor har sedan lÀnge tillbringat en stor del av sin vakna tid pÄ arbetet och det har dÀrmed alltid varit viktigt att trivas pÄ arbetet. Arbetslivet förÀndras dock hela tiden och ett exempel Àr det nya yrket callcentersÀljare. Deras arbetsmiljö Àr annorlunda jÀmfört med den som fanns dÄ de klassiska teorierna om arbetstrivsel utarbetades och villkoren för att trivas pÄ arbetet har dÀrmed förÀndrats. I denna kvalitativa uppsats undersöks arbetstrivsel hos callcentersÀljare. 8 heltidsarbetande företagssÀljande callcenterkommunikatörer (sÀljare) intervjuas om vilka faktorer som pÄverkar deras arbetstrivsel.
Goda relationer ? En förutsÀttning för morgondagens entreprenörer
I takt med en ökad internationalisering och hÄrdnad global konkurrens stÀlls större krav pÄ morgondagens entreprenörer. I Uppsala kommun har den omfattande kapaciteten inom utbildning och forskning uppfattats som ett sÀrskilt viktigt verktyg för att möta dessa utmaningar, varför studiens fokus riktas pÄ hur de entreprenörskapsfrÀmjande aktörerna som existerar kring Uppsala universitet tillsammans verkar för att skapa förutsÀttningar för studenter och forskare. Syftet med denna uppsats Àr sÄledes att erhÄlla en sÄ pass heltÀckande bild som möjligt av detta nÀtverk av relationer för att sedan kunna analysera hur dessa kan vidareutvecklas. För att besvara detta syfte har en kvalitativ fallstudie genomförts, dÀr studien primÀrt fokuserade pÄ fyra aktörer som ansÄgs vara sÀrskilt vitala. Studiens resultat visar pÄ att det finns goda möjligheter för vidareutveckling genom bland annat ökade resurs- och aktivitetsutbyten mellan olika aktörer..
KartlÀggning och analys av informationsflödet vid framtagning av ny produkt
Examensarbetet utfördes pÄ företagets produktionsanlÀggning, dÀr det produceras kundspecifika butiks- och restauranginredningar i mindre skala. Företaget har expanderat snabbt och relativt nyligen startat upp sin produktionsanlÀggning, vilket innebÀr att det finns goda förutsÀttningar för en god och mycket gynnsam framtida produktion men företaget Àr inte riktigt dÀr Àn. Brister i bÄde kommunikation, projektledning och konstruktion kan ses som nÄgra av grundorsakerna till de egentliga stora problemen i och under produktion.Syftet med examensarbetet Àr att analysera och kartlÀgga grundorsakerna till detta, samt ta fram förbÀttringsförslag som kan leda till att uppnÄ de framtida mÄlen.NÄgra förbÀttringsförslag har arbetats fram med hjÀlp av olika Lean verktyg, nÄgra exempel pÄ dessa Àr rutiner och mallar för konstruktion. Dessa förslag har Àven testats pÄ skarpa projekt och gett goda resultat bÄde under projektets gÄng men Àven i efterhand vid utvÀrdering..
Statuskriget och det estetiskt kulturella rummet: En analys av svenska mediers musikkritikers makt över den goda smaken
Syftet med denna uppsats Ă€r att utreda vilken sorts makt de kritiker som idag figurerar i svenska medier har över vad som anses vara "den goda smaken" i Sverige och hur denna makt fungerar och anvĂ€nds.Vilken roll har kritiker som bedömare av musikverk och vad har deras bedömning för betydelse för sjĂ€lva verket, för dem sjĂ€lva och för samhĂ€llets kultur?Ă
tta musikkritiker som figurerar i svensk media pÄ olika sÀtt har intervjuats genom kvalitativa intervjuer. Teorier Àr frÀmst hÀmtade frÄn estetiken och kultursociologin. VÀgen fram till slutsatsen pÄbörjas i ett estetiskt resonemang och hamnar via förstÄelse för populÀrkulturen i det sociala dÀr det estetiskt kulturella rummet kan skapas och statuskriget kan pÄvisas.Att vara kritiker inom svensk media idag Àr att vara pÄ jakt efter status. Statusen bidrar till hur stor makt kritikerna har över musikverks kulturella status, vilket indirekt Àven blir en makt över det estetiska vÀrdet.
Charlie don't surf! : En studie av det postkoloniala perspektivet i amerikanska Vietnamkrigsfilmer
Syftet med denna studie Àr att i sex amerikanska filmer som tar upp kriget i Vietnam undersöka hur den vÀsterlÀndska och den orientaliska kulturen skildras i relation till varandra utifrÄn ett postkolonialt perspektiv. BÄde framstÀllningen av sÄvÀl amerikanerna, fienden och sydvietnameserna har studerats ur detta perspektiv. Detta undersöks genom att koppla till teorier och begrepp sÄsom semiotik och ideologi och metoder sÄsom diskurs och diskursanalys, mise-en-scéne och filmanalys. Studien undersöker om det skett nÄgon förÀndring av det postkoloniala perspektivet i filmernas framstÀllning. Undersökningen inkluderar: Gröna Baskrarna, The Deer Hunter, Apocalypse Now Redux, Plutonen, Full Metal Jacket och We Were Soldiers.
AssiDomÀns affÀrsstrategier för vidare etablering i Lettland
SAMMANFATTNING Uppsatsens syfte Àr att analysera AssiDomÀns affÀrsstrategier för att sÀkra framtida massavedtillgÄng genom en utvidgad etablering i Lettland. Undersökningen har genomförts genom semistandardiserade intervjuer i kombination med litteraturstudier och insamlande av relevant empiri. Författarna har efter genomförd studie och analys funnit att AssiDomÀn har goda förutsÀttningar för att lyckas sÀkra en framtida tillgÄng pÄ massaved i Lettland. Den strategi vi funnit vara den mest gynnsamma Àr ett framtida samarbete med det statligt Àgda företaget LVM. För att lyckas Àr det av stor vikt att AssiDomÀn ser pÄ strategin i ett lÄngsiktig perspektiv.