Sök:

Sökresultat:

1255 Uppsatser om Förhćllandet människa - natur - Sida 39 av 84

Göteborg - smÄstadskÀnsla & storstadsutbud - En kvalitativ undersökning om unga vuxnas uppfattning om Göteborg som stad.

Titel Göteborg - smÄstadskÀnsla & storstadsutbud- En kvalitativ undersökning om unga vuxnasuppfattning om Göteborg som stad.Författare Sofie NyckelgÄrd & Nina Raun StenbergKurs Examensarbete i Medie- och kommunikationsvetenskap.Institutionen för journalistik, medier och kommunikation,Göteborgs Universitet.Handledare Jan StridKursansvarig Malin SveningssonTermin VÄrterminen 2014Sidantal 32 sidorAntal ord 15 100 ordSyfte Syftet med denna studie Àr att undersöka vad det Àr som gör Göteborg till en attraktiv stad enligt unga vuxna.Metod Kvalitativ intervjustudieMaterial 12 invÄnare i Göteborg i Äldrarna 18-25Huvudresultat I denna studie kom vi fram till att det finns ett gap mellan den image unga vuxna göteborgare har av Göteborg och den profil Göteborg & Co förmedlar. Vad som gör Göteborg attraktiv som stad för en ung vuxen skiljer sig alltsÄ frÄn den mer generella och breda bild som nu kommuniceras ut. Ur ett ungt perspektiv karaktÀriseras Göteborg som den lilla storstaden, musikstaden, naturstaden och sommarstaden. Vidare ser vi tydliga mönster i att unga vuxna föredrar omrÄden med gemytlig och historisk karaktÀr dÀr mÄnga andra unga vuxna rör sig. Göteborg uppskattas för sin varma, vÀlkomnande och sprudlande atmosfÀr med ett rikt utbud av aktiviteter, socialt uteliv, hav och natur som attraherar en ung vuxen..

"Handlandets förnuft" : En intervjustudie om fem innebandyspelares syn pÄ handlingar i matchsituationer.

Syftet med arbetet var att undersöka hur innebandyspelare talar om sitt samt lagets handlande och Àven att undersöka om det ligger sociala strukturer kring spelarnas handlingar vid tolkningen av fair play-idealet. Studien genomfördes som en kvalitativ intervjustudie dÀr fem innebandyspelare, som spelar i de serier som Dalarnas innebandyförbund administrerar, fick tala om handlande i matchsituationer. Resultatet av studien var att spelarna upplever att deras handlande styrs av lagets tankar och normer kring ett riktigt handlande. Det korrekta handlandet styrs av hur mycket nytta handlingen har för laget samt vad laget vinner pÄ handlingen. Spelarna belyste ocksÄ vikten av ett bra ledarskap samt att spelarna ser domaren som en symbol för rÀttvisa.

Nordöstra Vilan - ett planförslag för en ny stadsdel vid Vattenrikets grÀns

Det senaste decenniet har stadsplaneringen i Sverige till stora delar handlat om förtÀtning, sÀrskilt i centrala och vattennÀra lÀgen. OmrÄdet Vilan i Kristianstad Àr ett verksamhetsomrÄde med dessa förutsÀttningar. Vilan ligger nÀra Kristianstads centrum, alldeles intill Helge Ä och i anslutning till ett vÄtmarksomrÄde. Jag har i mitt examensarbete valt att arbeta med en del av Vilan, nÀmligen den nordöstra delen. Det Àr en stadsdel med dÄlig struktur och liten kontakt med den natur och vÄtmarksomrÄde som omrÄdet grÀnsar till. Syftet med examensarbetet Àr att utreda hur ny bebyggelse med bostÀder, handel, kontor och verksamheter kan utvecklas i ett omrÄde nÀra ett riksintresse för naturvÄrd, ett naturreservat, ett ramsaromrÄde och vatten. Kan bebyggelsen integreras med vÄtmarksomrÄdet eller kan de existera i varandras nÀrhet? Nordöstra Vilan Àr min fallstudie och ett exempel pÄ detta.

Innovation hÀnder inte bara. : - Hur ledningen kan bidra till utvecklingen av innovativa organisationer

Uppsatsen kartlÀgger hur en företagsledning arbetar med innovation och identifierar möjligheter i kommunikationen med medarbetarna. Författarna analyserar ocksÄ hur ledningen kan bidra till, samt dess betydelse, vid utvecklingen av innovativa organisationer. Uppsatsen Àr indelad efter en undersökningsmodell som Àr utvecklad av författarna sjÀlva bestÄende av 5 delomrÄden: Kommunikation kring innovation, FörhÄllningssÀtt till innovation, Mekanismer som styr innovation, FörhÄllningssÀtt till misstag och FörhÄllningssÀtt till belöningar. Med utgÄngspunkt i de 5 delomrÄdena undersöks 4 snabbvÀxande svenska företag genom semi-strukturerade intervjuer med VD pÄ företaget. TvÄ av företagen Àr av medelstor karaktÀr och tvÄ lite mindre.

Skogen i barnlitteraturen : Kan den fungera som en kÀlla till naturvetenskaplig kunskap?

The amount of various phosphorus (P) fractions in the sediment and the relationship between the amount of P and sediment particle size were investigated in a constructed wetland southwest of Linköping. Furthermore, the possible correlation between clay content in the sediment and distance from the inlet was investigated. Sediment samples were collected along three transects from the inlet to the outlet, with six samples in each transect. In order to measure the soluble P, an NH4Cl extraction was done. This was also analysed for total soluble P after oxidation with peroxodisulphate.

Nationella prov - en garanti för likvÀrdiga betyg? Det nationella provets pÄverkan pÄ betygsÀttningen och undervisningen i svenska B i gymnasieskolan

Studiens syfte Àr att studera det nationella provets pÄverkan pÄ betygsÀttningen och undervisningen i svenska B, samt att undersöka om eleverna pÄ de yrkesförberedande respektive studieförberedande programmen ges liknande förutsÀttningar inför provet. De frÄgestÀllningar som ligger till grund för studien Àr: Vilken betydelse tillskriver lÀrare det nationella Àmnesprovets resultat för elevens betyg? PÄ vilket sÀtt pÄverkar innehÄllet i nationella prov lÀrares planering och val av innehÄll i Àmnet svenska B? Hur förbereds elever pÄ yrkesförberedande respektive studieförberedande program inför det nationella provet? Undersökningen Àr av kvalitativ natur och har genomförts i form av intervjuer. Dessa har analyserats med stöd av styrdokument, tidigare forskning och studiens teoretiska utgÄngspunkter, vilka Àr det sociokulturella perspektivet och lÀroplanens fyra F. Studiens resultat visar huvudsakligen att det nationella provet upplevs vara en riktningsvisare för lÀrares betygsÀttning och att det finns moment i undervisningen som fÄr stÄ tillbaka pÄ grund av provet, samt att det finns betydande skillnader i det nationella provets förberedelser pÄ studieförberedande respektive yrkesförberedande program.

Redovisning av uppskjuten skatt pÄ fastigheter : En studie pÄ fastighetsbolag inom K3-regelverket

Syfte: Syftet med denna studie Àr att undersöka hur redovisningsansvariga pÄ företag inom fastighetsbranschen uppfattar det nya K3-regelverket vad gÀller redovisning av uppskjuten skatt som uppstÄr pÄ grund av att beskattningen Àr delvis frikopplad frÄn redovisning av fastigheter. Metod: Studien Àr av kvantitativ natur med en deduktiv ansats. Insamling av empiri har skett genom insamling av data i form av webbenkÀter och dokumentstudie. Det empiriska utfallet har sedan analyserats mot tidigare forskning och teorier. Resultat och slutsats: Resultatet visar pÄ att det finns flera förklaringsvariabler som bÄde enskilt och tillsammans pÄverkar respondenterna och hur de uppfattar redovisning av uppskjuten skatt. Förslag till framtida forskning: DÄ denna studie bygger pÄ respondenternas uppfattning rörande redovisning av uppskjuten skatt i dagslÀget kan en senare studie göras som behandlar det faktiska utfallet. LikasÄ undersöker inte denna studie alla tÀnkbara förklaringsvariabler som kan pÄverka utfallet. En ny studie kan dÀrför göras som behandlar faktorer som exempelvis företagets marknadsposition och jÀmföra utfallet frÄn ett sÄdant perspektiv..

Med en mosse bakom knuten

VÄrt syfte med det hÀr examensarbetet var att se hur lÀrare arbetar nÀr de har tillgÄng till ett naturreservat som ligger i nÀrheten till skolan. Vi ansÄg det nödvÀndigt att i en litteraturstudie redogöra för vad utomhuspedagogik Àr och Àven göra en beskrivande del av naturreservatet, KÀrna Mosse.Utomhuspedagogiken Àr inget nytt begrepp utan har en gedigen historia bakom sig med namn som Jean-Jaques Rousseau, Ellen Key och John Dewey. Lusten att lÀra, en helhetsupplevelse, tematisk integration och direktkontakten mellan mÀnniskor och naturen Àr viktiga begrepp som beskriver utomhuspedagogiken. Vi har fokuserat pÄ fördelarna som denna form av inlÀrning för med sig. Det har Àven varit en uppgift att studera vad styrdokumenten drar upp för riktlinjer.

Att lÀra med mÄnga sinnen : Pedagogers erfarenheter av att arbeta med elever i gymnasiesÀrskolan

Syftet med mitt arbete Àr att ta del av pedagogers erfarenheter av att arbeta med sinnligt lÀrande pÄ en gymnasiesÀrskola. Hur skapar pedagogerna en kreativ lÀrmiljö för sina elever? AnvÀnder de sig av nÄgra sinnliga lÀrmetoder och i sÄ fall hur? Min metod bestÄr bl.a. avdeltagande observationer och semistrukturerade intervjuer i en etnografisk studie. Analysen har visat att innebörden av ett framgÄngsrikt pedagogiskt arbete med dessa ungdomar pÄ gymnasiesÀrskolan kan ses som en god praktik dÀr fenomen som individuella mÄl, erfarenhet, intresse, delaktighet, sinnligt lÀrande, upplevelse, synliggörande samt att lÀra av varandra Àr centrala och viktiga delar.

Naturvetenskap ? en naturlig del av förskolan? : En kvantitativ studie kring förskollÀrares upplevelser av uppnÄendet av de naturvetenskapliga mÄlen

Med anledning av att riksdagen Är 2010 fastslog en ny lÀroplan för förskolan, LÀroplan för förskolan 98 reviderad 2010, Lpfö 98 (rev. 2010), dÀr mÄlen kring naturvetenskap inom förskolan skÀrptes stÀlldes Àven högre krav pÄ förskollÀrare. IstÀllet för ett natur-vetenskapligt mÄl blev det nu tre mÄl som förskolan skulle strÀva efter att uppnÄ. Denna studie syftar till att undersöka huruvida personal i förskolverksamheten upple-ver sig kunna uppnÄ mÄlen i Lpfö 98 (rev, 2010). Vad de anser Àr viktiga argument för naturvetenskap i förskolan samt vad de tror Àr anledningen till att tidigare studier visat pÄ att undervisningen inom naturvetenskap inom förskolan Àr bristfÀllig.

Gudinnetro och makt

Religioners symbolsystem kan, utifrÄn ett sociologiskt och antropologiskt perspektiv, uppfattas som grund för hur mÀnniskor skapar och upprÀtthÄller kultur och social ordning. Inom gudinnetron riktas som oftast kritik mot de monoteistiska religionerna sÄ som kristendom, judendom och islam. Man menar att dessa religioners etik, mytologi och symbolik tolkas och reproduceras utifrÄn en androcentrisk norm som frÀmst gynnar exploatering av kvinnor, barn och jorden sjÀlv. Makt Àr ett nyckelbegrepp i dessa sammanhang. Mitt syfte Àr att förstÄ hur gudinnetrons symboliska system skapar förstÄelse av begreppet makt.

Kunskapssyn och behov av IKT-verktyg

In a world where digital media is becoming a greater part of people?s everyday and working lives it is plausible to assume that the upcoming generation of pupils expect the teaching media to adapt thereafter. It is this assumption of an increased demand that Natur & Kultur is hoping to be able to meet. This thesis has been a stage in the process of producing digital material in the subject of mathematics for high school students. Specifically the aims of this thesis have been to make a rough description of the largest competitive companies? products within the same market, explore and put together a brief theoretical foundation of contemporary research and produce concrete examples of ideas for digital applications.

Den nya generationen: Dystopisk reproduktion : En tematisk genusanalys av Karin Boyes Kallocain, Aldous Huxleys Du sköna nya vÀrld och George Orwells 1984

The three dystopian novels Brave New World by Aldous Huxley, Kallocain by Karin Boye and Nineteen Eighty-Four by George Orwell have been highly discussed amongst literary critics and scholars. Although these works are well-known, some themes have had very little or no recognition. Biological reproduction is a recurring subject in dystopian literature. Although it is not the main theme in the novels, it is a very important part in dystopian culture and dystopian society. By focusing on reproduction and the structure of gender roles in these three dystopias, I hope to bring to light something that's been in the shadows for a long time i.e.

Matchning av studenter som bemanningskonsulter

Syftet med den hÀr uppsatsen var att studera hur matchning av studenter som jobbar extra som konsulter gÄr till. Detta jÀmfördes med hur bemanningsbranschen matchar sina ordinarie konsulter och hur rekrytering gÄr till i vanliga företag. Det visade sig att det inte gjorts sÄ mycket forskning om matchning riktad mot just studenter och om hur matchning gÄr till. Detta gjorde att teorin var tvungen att byggas upp innan studien kunde pÄbörjas. NÀr detta var gjort studerades hur ett utvalt bemanningsföretag gjorde i praktiken, genom att studera deras dokument, intervjua jobbmÀklare samt förevisning av hur de arbetar.

Planering och exploatering i fjÀllnÀra natur

Detta kandidatarbete handlar om planering, exploatering och naturvĂ€rden i den svenska fjĂ€len. Syftet med denna uppsats Ă€r att studera och analysera hur planering och exploatering i de svenska fjĂ€llen pĂ„verkar den naturmiljön som finns dĂ€r. En del av syftet bestĂ„r av att studera hur turismen pĂ„verkar planeringen, en annan del Ă€r att se hur naturmiljön pĂ„verkas av exploateringar. Genom exempel i frĂ„n den planerade exploateringen av Rödkullen i Åre kommun skall problem och möjligheter som kan uppkomma vid planering och exploatering belysas. En fallstudie har gjorts pĂ„ Rödkullen i Åre, ett naturomrĂ„de som inom snar framtid ska exploateras.

<- FöregÄende sida 39 NÀsta sida ->