Sök:

Sökresultat:

7 Uppsatser om Duglighetsstudier - Sida 1 av 1

Duglighet i industriella tillverkningsprocesser: Fallstudier utförda på Bosch Rexroth

Duglighetsstudier är verktyg som används allt oftare i industriell tillverkning för att beskriva hur ett företags processer presterar i förhållande till bestämda kvalitets- och toleranskrav. Kunskapen om hur processer presterar bidrar till att företag kan fokusera sitt kvalitetsarbete på att minska den variation som orsakar bristande kvalitet. Syftet med studien var att undersöka hur väl olika tillverkningsprocesser på Bosch Rexroth i Mellansel presterade. Detta gjordes genom mätsystemanalys och Duglighetsstudier. Bosch Rexroth i Mellansel tillverkar radialkolvmotorer för industrier som kräver motorer med ett högt vridmoment.

Övergripande kvalitets och kapabilitets granskning av produktionsprocessen ? en implementering av SPS. : Overall Quality and Capability Study of the Production Process ? an Implement of SPC.

Quality was earlier only an issue for the company?s quality departments but today is the entire organization involved in quality- and improvements work. With the customers in focus, both external and internal, quality and improvement work should be integrated in the daily activities. The management shall state goals and visions together with a policy. Through participation the correct requirements for a successful work are created.With SPC, statistics process control, there is an opportunity to perceive variations in the process and with the correct tools make it stable.

Modell för arbete med duglighet : Utformad vid Volvo CE Component Division

Examensarbetets uppdrag är att skapa en bild av dagens situation gällande duglighet vid de två bearbetande verkstäderna TMA och TMG. Vidare ska en analys av duglighetsarbete i dagsläget utföras och en modell för hur arbetet kan ske i framtiden tas fram.Syftet med examensarbetet är att erbjuda berörd personal vid Volvo Construction Equipment AB Component Division i Eskilstuna en modell för arbete med Duglighetsstudier och uppföljning så att dugligare processer kan uppnås. Det primära syftet är att skapa rutiner så att man fortsätter arbetet efter ett duglighetsindex beräknats och inte endast konstaterar att resultatet är bra eller dåligt. I efterarbetet ska man försöka koppla bidragande faktorer från ett otillfredsställande utfall till de 4M:en (Maskin, Människa, Metod och Material).På CMP sker självklart ett kontinuerligt kvalitetsarbete då ett av Volvos starka kärnvärden är kvalitet, men trots det ständiga arbetet når man inte alltid de uppsatta kvalitetsmålen. Ett steg i att förändra situationen är införandet av ?The CMP Zero Tolerance Program? som är ett led till att förbättra kvaliteten och sänka antalet defekter till 600 PPM.

Metoder för utformning av informationssystem, samt rekommendationer till processtyrningssystem

Informationssystem utgör en allt viktigare del av förbättringsarbetet i organisationer. Av den anledningen bidrar ett företags förmåga att sammanställa och hantera sina informationsflöden till allt större konkurrensfördelar, vilket i sin tur uppmärksammat behovet av informationssystem som motsvarar intressenternas önskemål. Ett informationssystem som inte motsvarar organisationens behov bidrar således till kvalitetsbristkostnader i verksamheten. Merparten av de befintliga behovsinsamlingsmetoderna förutsätter att intressenterna till ett informationssystem är uppenbara, något som är ett felaktigt antagande. Av den anledningen är det svårt för verksamheter att utan tidigare erfarenheter av liknande arbetssätt genomföra en väl genomarbetad behovsinsamling.

DMAIC och SPS vid förbättringsarbete i en fleroperationsprocess

Indexator AB i Vindeln är en världsledande tillverkare av rotatorer för skogsbruk, styckegods och materialhantering. Företaget lägger stor vikt vid kvaliteten och testar idag alla sina slutprodukter individuellt för att säkerställa att de möter upp mot kundens krav. Variation i produktionsprocessen kan orsaka defekter som, om de upptäcks först i slutkontrollen, blir kostsamma. Genom att minska variationen i processerna kan företaget öka sin interna kvalitet. Syftet med examensarbetet är att visa hur SPS kan tillämpas, för att identifiera och eliminera orsaker till variation och därigenom öka den interna kvaliteten.

Processduglighet: en studie av håldimensioner

SSAB HardTech tillverkar säkerhetsdetaljer som till exempel stötfångare till fordonsindustrin. Verksamheten bygger på tekniken att härda borstål i samband med formpressning. Leverantörerna till fordonsindustrin måste kunna garantera att kunden får prima detaljer. Dugliga processer ger upphov till detaljer med rätt mått och därmed behövs inte efterhandskorrigeringar utföras. Då processerna inte är dugliga erfordras en kontroll av samtliga producerade enheter.

Från kundönskemål till förbättringsprojekt

Trots att en produkt uppfyller uppsatta krav och specifikationer kan den uppfattas av kunden som bristfällig om de uppsatta kraven och specifikationerna inte stämmer överens med kundens behov och förväntningar. Det är därför nödvändigt för företag att kontinuerligt erhålla information om kunden och dess attityder för att kunna skapa produkter med god kvalitet. Inom den del av tjänstesektorn där lönsamheten i stor utsträckning bygger på långa relationer med kunder tenderar kundtillfredsställelse och tjänstekvalitet att ses som nyckelverktyg för att behålla kunder (Sweeney & Swait, 2008). Syftet med detta examensarbete är att studera hur kundönskemål kan identifieras och omsättas till förbättringsprojekt i sådana verksamheter. Examensarbetet är utfört på Scania CV ABs helägda dotterbolag DynaMate AB, vars kärnverksamhet är produktionsunderhåll, och HT Svarv AB i Kalix, vilka sedan september 2007 har valt att överlåta sitt underhåll helt i DynaMates regi.