
Sökresultat:
2684 Uppsatser om Civil-militär samverkan - Sida 4 av 179
Konsten att samverka: en kvalitativ studie om samverkan mellan kommuners krisberedskapsgrupper
Detta Àr en kvalitativ studie om samverkan mellan olika kommunala verksamheter. Studiens syfte Àr att beskriva och analysera samverkan mellan POSOM-grupper (Psykiskt Och Socialt OmhÀndertagande) inom tre kommuner. Resultatet av undersökningen grundar sig pÄ kvalitativ data. Det teoretiska ramverket som har tillÀmpats i denna studie Àr tidigare forskning inom samverkan. FrÄgestÀllningar som kopplas till studien Àr följande: Hur upplevs samverkan mellan POSOM-grupperna utifrÄn respektive yrkesutövares perspektiv? Vilken betydelse har samverkan mellan POSOM-grupperna utifrÄn respektive yrkesutövares perspektiv? Vilka hinder eller dilemman för samverkan identifieras av yrkesutövarna i POSOM-grupperna? Slutsatser som kan dras Àr att samverkan ses som viktigt, Ätminstone pÄ ett retoriskt plan, men i realiteten finns hinder som pÄverkar samverkan negativt, vilket ligger i linje med tidigare forskning om samverkan.
Det civila samhÀllet i sandinistiska revolutionens andra kapitel Det civila samhÀllets demokratiska funktion i Nicaragua
This study analyzes how civil society contributes to the democratic development in a Nicaragua governed by the sandinist party FSLN. The empirical focus lays at the relationship between state and the civil society. By using a conceptual framework outlined by Caroline Boussard, the civil society is being analyzed as an actor with a democracy-building potential that is supported or constrained by a political context.The civil society is divided between traditional social movement and more newly borned NGOs. Social movements tend to approach the government comparatively to NGOs, which adopt a highly critical attitude. In contrast to NGOs, the traditional social movements are improving their democratic functions as a counterpart while NGOs confine its democratic potential to an agenda setter drawing attention to democratic deficits.
Samverka eller samvÀrka? En studie om samverkans förutsÀttningar mellan hemtjÀnst och hemsjukvÄrd
Denna studie fokuserar pÄ samverkan mellan Àldreomsorgens sektioner hemtjÀnst och hemsjukvÄrd i tvÄ vÀstsvenska kommuner. VÄra huvudfrÄgor Àr; Hur ser organisationernas organisering av samverkan ut och vilka förutsÀttningar för samverkan ges det för medarbetarna? NÀr ska man samverka? Vad ska man samverka om? Finns det hindrande och frÀmjande faktorer för samverkan? Studien Àr baserad pÄ kvalitativa intervjuer med chefer pÄ tvÄ nivÄer inom organisationerna. Tidigare forskning om samverkan, professionsteori, nyinstitutionell teori, teori om tvÀrprofessionella grupper och gruppteori Àr applicerad pÄ materialet för att förstÄ fenomenet samverkan.Studien visar att det Àr mÄnga faktorer som spelar in för att Ästadkomma en fungerande samverkan mellan olika professioner. Vi ser hur samverkan kan struktureras pÄ ett medvetet och genomtÀnkt sÀtt och vi ser hur samverkan blir godtycklig nÀr det inte finns en medveten strukturering.
Samverkan för elevers lÀrande: en studie av samverkan mellan skola och arbetsliv
Studiens syfte var att belysa hur samverkan mellan skola och arbetsliv anvÀnds för gymnasieskolans utbildningar inom den yrkesförberedande utbildningen. Studien har genomförts enligt en kvalitativ metod med intervjuer av tre lÀrare och tvÄ handledare pÄ tre olika skolor som erbjuder industriell praktik. Syftet med intervjuerna var att belysa lÀrares och handledares upplevelser kring samverkan mellan skola och arbetsliv. IntervjufrÄgorna var uppdelade i tvÄ teman rörande samverkan. I det första temat lÄg fokus pÄ elevers lÀrande ute pÄ praktikplatserna och hur kvaliteten pÄ lÀrandet pÄverkas av den samverkan som bedrivs mellan skola och arbetsliv.
Samverkar myndigheter och organisationer i LuleÄ kommun?: en studie om samverkan kring ungdomars nyttjande av narkotika
Samverkan Àr ett ord med mÄnga synonymer och innebörd för myndigheter. Syftet med denna studie Àr att studera samverkan mellan myndigheterna i LuleÄ kommun och dess arbete för att verka mot drogproblematiken. Fokus i essÀn ligger pÄ att ge en överblick pÄ vad samverkan innebÀr och hur god samverkan mellan myndigheterna kan skapas. FrÄgestÀllningar som kopplas till studien Àr följande: Vilka ÄtgÀrder och förebyggande insatser har myndigheterna vidtagit för att verka mot drogproblematiken? Hur ser samverkan mellan dess myndigheter ut? Hur ser FörÀldraföreningen mot narkotika pÄ narkotikaproblematiken? Slutsatser som kan dras Àr att samverkan mellan myndigheterna i LuleÄ kommun existerar.
Samverkan för en utvecklande miljö i förskolan
Syftet med detta arbete Àr att undersöka hur samverkan kan skapa förutsÀttningar för en utvecklnade miljö i förskolan.Resultatet visar att förÀldrar, pedagoger och ledning alla ser samverkan som ofrÄnkommligt för att verksamheten ska utvecklas pÄ ett positivt sÀtt. det Àr nödvÀndigt arr skapa en delaktighet för hur förskolans miljö kan förbÀttras utifrÄn de olika perspektiv vi har undersökt. Det handlar om att ge och ta för att fÄ en helhet..
Samverkan i praktiken : mellan förskola, förskoleklass och skola
Syftet med denna studie Àr att belysa begreppet samverkan och undersöka vilka erfarenheter verksamma förskollÀrare och lÀrare har av samverkan mellan förskola, förskoleklass och Ärskurs 1-3 samt hur de arbetar med samverkan i praktiken. ForskningsfrÄgorna Àr: vad innebÀr samverkan för verksamma lÀrare? Hur uppfattar verksamma lÀrare att samverkan utförs mellan förskola, förskoleklass och Ärskurs 1-3? Vilket syfte anser verksamma lÀrare att samverkan mellan förskola, förskoleklass och Ärskurs 1-3 har? Studien bestÄr av en enkÀtundersökning som Àr kvantitativ med vissa kvalitativa inslag. Respondenterna Àr förskollÀrare och lÀrare som Àr verksamma inom förskola eller skola. Resultatet visar pÄ ett samverkansbehov men brist pÄ tid framförs som en anledning till att samverkan försvÄras.Samverkan mellan förskola och skola handlar enligt respondenterna frÀmst om att utbyta och ta tillvara pÄ varandras erfarenheter, kunskaper och kompetenser.
JÀmförelse mellan terrÀngmodeller i NovaPoint 18 och Civil 3D 2014
Rapporten handlar om jÀmförelsen kring hur en terrÀngmodell görs i AutoCAD programmen NovaPoint 18 och Civil 3D 2014. JÀmförelsen bygger pÄ att det visas tvÄ exempel pÄ hur en projektör gÄr tillvÀga nÀr denna skapar en terrÀngmodell, i bÄda programmen. Med hjÀlp av bilder ska den som lÀser ha möjlighet att förstÄ tillvÀgagÄngssÀtten.Efter en genomgÄng av de bÄda exemplen diskuteras metoderna i en diskussions del dÀr för- och nackdelar framkommer. Till sist visas ett resultat under rubriken ?Resultat? dÀr personliga Äsikter kommer fram.Hade kontinuerlig kontakt med WSP SkellefteÄ som hjÀlpte till att svara pÄ frÄgor angÄende CAD.
Leken i samverkan: vad Àr det?
Denna uppsats handlade om vilken instÀllning lÀrarna hade till lek samt att se hur leken anvÀnds i samverkan mellan förskoleklassen och Är ett. I vÄr bakgrund i arbetet har vi anvÀnt oss av forskningslitteratur som behandlat samverkan och lek i skolan. Vi anvÀnde oss av intervjuer som metod för att ta del av de olika lÀrares instÀllning till lek och hur leken anvÀndes i samverkan. VÄr undersökning visade att leken i samverkan anvÀndes till stor del för att skapa en gemenskap bland barnen. I skola A anvÀndes leken i samverkan Àven som ett lÀrande dÀr barnen sjÀlva fick undersöka och experimentera med olika material.
Samverkan : UtifrÄn socialsekreterares perspektiv
AbstractArtikeln Àr en kvalitativ studie som syftar till att undersöka samverkan mellan organisationer sett ur socialsekreterares perspektiv. Den Àmnar undersöka deras erfarenheter, Äsikter samt attityder till samverkan för att kunna erhÄlla deras syn pÄ arbetssÀttet. Samverkan som arbetssÀtt mÄste vara nÀrvarande i mÀnniskobehandlande organisationer för att sÀkerstÀlla klientens bÀsta samt för att öka effektiviteten. Multipel problematik hos klienter gör det nödvÀndigt att organisationer samverkar. Socialsekreterarna i denna studie sÄg samverkan som nödvÀndig och de visar en positiv instÀllning till arbetssÀttet.
Mission (im)possible. En kvalitativ studie om samverkan mellan KriminalvÄrden och socialtjÀnsten.
Denna studie har som syfte att undersöka hur anstÀllda inom KriminalvÄrden och socialtjÀnsten upplever samverkan dem emellan i utslussningsfasen av intagna. Studien bygger pÄ fyra kvalitativa, halvstrukturerade intervjuer med anstÀllda pÄ KriminalvÄrden och socialtjÀnsten i SkÄne. Uppsatsens teoretiska ram utgörs av Danermarks teori om samverkan. Studiens resultat visar att KriminalvÄrdens informanter inte ansÄg att deras samverkan med socialtjÀnsten fungerade pÄ ett tillfredsstÀllande vis. De sÄg flertalet faktorer som de ansÄg försvÄrade samverkan dem emellan, men sÄg samtidigt potentiella lösningar pÄ dessa hinder.
Samverkan - att optimera och verksamhetsutveckla
Denna studie behandlar samverkan i ett projekt mellan försÀkringskassan och en allmÀnpsykiatrisk klink. Studien har kvalitativ ansats med intervjuer som metod. VÄr empiri Àr hÀmtad frÄn medlemmar i projektets styrgrupp och lÀkare frÄn kliniken. Projektet syftar till att ta fram en metod för att kunna ta hand om de lÄngtidsarbetslösa patienterna pÄ kliniken. Syftet och mÄlet med studien har varit att ta reda pÄ vilka faktorer som Àr relevanta för att uppnÄ god samverkan, samt hur samverkan kan vara utvecklande för en organisation.
Samverkan : en kartlÀggning av förekomst och former för samverkan mellan barnavÄrden och BVC i Stockholms stad
Syftet med vÄr studie har varit att belysa förekomst och former för samverkan mellan socialtjÀnsten och BVC i Stockholms stad. Vi har Àven avsett att belysa hur socialtjÀnsten ser pÄ anmÀlningsskyldigheten i förhÄllande till BVC. Studien baserades pÄ telefonintervjuer med informanter vid socialtjÀnstens enheter för barn och ungdom i Stockholms 18 stadsdelar. Vi valde att utgÄ frÄn socialtjÀnstens perspektiv eftersom de sedan juli 2003 har en skyldighet att aktivt verka för att samverkan med samhÀllsorgan, organisationer och andra som berörs i frÄgor som rör barn kommer till stÄnd. Vi har funnit att samverkan mellan socialtjÀnsten och BVC Àr mycket vanligt förekommande.
Samverkan och tystnadsplikt : prÀsters perspektiv pÄ samverkan med socialtjÀnst
Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. BÄde prÀster och diakoner kan utföra diakonala uppgifter. I tidigare forskning har prÀster berörts som utövare av socialt arbete i mindre utstrÀckning Àn diakoner. Denna uppsats undersöker prÀsters uppfattningar om samverkan med socialtjÀnsten samt hur tystnadsplikten pÄverkar samverkan. Telefonintervjuer har Àgt rum med sex prÀster i tjÀnst som antingen kyrkoherde eller komminister i HÀrnösands stift.
Samverkan mellan Polis och Kustbevakning
Kustbevakningen och polisen Àr tvÄmyndigheter som samverkar med varandra. Denna samverkan Àr viktig för att kunna övervaka och beivra brott efter kusten. Kustbevakaren har i dag ett flertal befogenheter men saknar bland annat befogenheter nÀr det gÀller ordningsstörning och brottsbalksbrott, det Àr hÀr samverkan Àr speciellt viktig. I det hÀr fördjupningsarbetet tittar jag nÀrmare pÄ hur samverkan mellan polis och kustbevakning fungerar samt kommer med förslag pÄ hur samverkan kan förbÀttras. Fördjupningsarbetet bygger frÀmst pÄ interjuver frÄn polis och kustbevakning.