Sök:

Sökresultat:

3217 Uppsatser om Aktivitet - Sida 7 av 215

Fysisk aktivitet i förskolan : En studie på en förskola

Studien handlar om fysisk Aktivitet i förskolan. Syftet med studien är att undersöka förekomst av fysisk Aktivitet på förskolan utifrån tre aspekter: miljö, pedagoger och barnen själva. Jag har valt två metoder för att undersöka dessa saker: intervju och observation. Jag har intervjuat tre verksamma pedagoger och en biträdande förskolechef för att ta reda på hur de tänker kring fysisk Aktivitet. Jag har observerat barnen i olika situationer som utomhusvistelse, planerade Aktiviteter inomhus och planerade Aktiviteter utomhus.För att få bredare kunskap i ämnet har jag tagit hjälp av aktuell forskning genom att läsa avhandlingar, böcker och styrdokument.

Kronisk behandling med allopregnanolon påverkar inte mängden beta-amyloida plack i A?PPSwePSEN1?E9 AD-möss

Bakgrund: Det är viktigt att främja barns fysiska Aktivitet, eftersom det leder till många positiva hälsoeffekter. Tyvärr är många små barn idag inaktiva och når aldrig den rekommenderade gränsen på 60 minuters fysisk Aktivitet per dag.  Syfte: Att beskriva hur fysisk Aktivitet kan främjas bland barn, i åldrarna 2-8 år. Metod: Studien som utfördes var en litteraturstudie där tio vetenskapliga artiklar granskades. Resultaten sammanfattades genom att söka meningsbärande enheter och därefter skapades teman av dessa.

Är generell självtillit relaterad till fysisk aktivitet på fritiden, prestation och koncentration i gymnasieskolan

Denna undersökning hade som syfte att se om det fanns ett samband mellan fysisk Aktivitet på fritiden och självtillit. Vidare undersöktes om prestation och koncentration under lektioner i skolarbetet kunde förklara detta samband. Studien utfördes på en gymnasieskola och bygger på 84 elevers enkätsvar. Eleverna skattade sin egen fysiska Aktivitet, självtillit, prestation i skolämnena och koncentration under lektionerna. Studien visade på ett positivt samband mellan hård fysisk Aktivitet på fritiden och självtillit.

Pedagogers syn på barns fysiska aktivitet

Examensarbetet handlar om pedagogers inställning till barns fysiska Aktivitet på Blommans förskola och Lingonskolan. Verksamheterna ligger inom samma område i en storstad. Det redovisas vilka möjligheter och begränsningar verksamheterna har när det handlar om att erbjuda barnen fysisk Aktivitet. Syftet med undersökningen är att undersöka hur de utvalda pedagogerna ser på fysisk Aktivitet och hur det främjas på Blommans förskola och Lingonskolan. Undersökningens frågeställningar är: Vilken inställning har pedagogerna till barns fysiska Aktivitet? Hur omsätts läroplanens strävansmål i verksamheterna inom fysisk Aktivitet för barn? Hur arbetar pedagogerna i de utvalda verksamheterna för att stimulera barnens fysiska Aktivitet? Hur skiljer sig förutsättningarna mellan förskola och skola inom fysisk Aktivitet? Metoden för undersökningen är en kvalitativ forskningsmetod med intervjuer av sammanlagt fem pedagoger från både förskola och skola.

Lärares arbete med hälsa och daglig fysisk aktivitet : En enkätstudie om lärares syn på sitt arbete med hälsa och daglig fysisk aktivitet

SAMMANFATTNING2003 gjordes en revidering av Lpo 94 (Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet ? Lpo 94 anpassad till att också omfatta förskoleklassen och fritidshemmet) som innebär att alla skolor skall erbjuda samtliga elever hälsa och daglig fysisk Aktivitet. Utifrån detta tillägg är syftet med vårt examensarbete att ge en överblick av lärare på två skolors syn på sitt arbete med hälsa och daglig fysisk Aktivitet, enkätstudien genomförs med fokus på kön, skola och ämne. Tidigare forskning visar på ett samband mellan fysisk Aktivitet och hälsa samt mellan fysisk Aktivitet och skolprestationer. Vår studie visar även att ingen av de medverkande skolorna anser sig arbeta aktivt med den aktuella revideringen, och de enda lärare som involverar hälsa i sin undervisning samt arbetar med daglig fysisk Aktivitet är lärarna i idrott och hälsa.

Fysisk aktivitet inom fritidshemmets arena : En kvalitativ studie kring fritidspedagogers uppfattningar om fysisk aktivitet som lärande

Syftet med denna studie är att synliggöra fritidspedagogers uppfattningar kring hur fysisk Aktivitet påverkar elevers lärande inom fritidshemmets arena. Studiens frågeställningar består av, vilka typer av fysisk Aktivitet upplever fritidspedagoger som särskilt betydelsefulla för elevers lärande? samt vilka pedagogiska möjligheter och hinder uppfattar fritidspedagoger att det finns med fysisk Aktivitet på fritidshemmet? Forskningen som denna studie vilar på belyser den fysiska Aktivitetens betydelse för barn samtidigt som den fria leken som fysisk Aktivitet berörs. Forskningen framhåller även de hinder och möjligheter som kan uppstå i mötet med fysisk Aktivitet som lärande inom fritidshemmets arena. Studiens resultat har analyserats med hjälp av den sociokulturella teorin och pragmatismens filosofi avseende på lärande.

Kan fysisk aktivitet leda till lägre insulindoser och bättre blodsockervärden hos personer med diabetes typ 1?

Syfte: Att sammanställa vilken forskning det finns kring relationen mellan fysiskt Aktivitet och insulindoser samt blodsockervärden hos personer med diabetes typ 1.Metod: Litteraturstudie. En artikelsökning gjordes i databaserna PubMed och CINAHL. Sökningen resulterade i 17 studier. Efter granskning och analys av studierna synliggjordes två kategorier som redovisas i resultatet.Resultat: Flera studier kom fram till att fysisk Aktivitet sänker blodsockervärdena hos personer med diabetes typ 1. En studie belyste att fysisk Aktivitet måste pågå regelbundet för att resultat skall ses på lång sikt.

Barns uppfattning om sin och föräldrarnas fysiska aktivitet och barns uppfattning om sin och föräldrarnas inställning till ämnet idrott och hälsa

Arbetet handlar om barns och deras föräldrars fysiska Aktivitet och barnens och föräldrarnas inställning till fysiska Aktivitet i skolan. Kvantitativ metod används, i form av en enkätundersökning. Definition av fysiskt aktiv är all kroppslig rörelse som är ett resultat av skelettmuskulaturens kontraktion och som resulterar i en ökad energiförbrukning. 156 elever i årskurs 9 från två högstadieskolor ligger till grund för undersökningen. Eleverna besvarade frågor om ämnet idrott och hälsa och deras fysiska Aktivitet på fritiden och i skolan.

Cryptosporidium, Giardia lamblia och Dientamoeba fragilis kan detekteras med högre sensitivitet med RT-PCR jämfört med mikroskopi

Bakgrund: Det är viktigt att främja barns fysiska Aktivitet, eftersom det leder till många positiva hälsoeffekter. Tyvärr är många små barn idag inaktiva och når aldrig den rekommenderade gränsen på 60 minuters fysisk Aktivitet per dag.  Syfte: Att beskriva hur fysisk Aktivitet kan främjas bland barn, i åldrarna 2-8 år. Metod: Studien som utfördes var en litteraturstudie där tio vetenskapliga artiklar granskades. Resultaten sammanfattades genom att söka meningsbärande enheter och därefter skapades teman av dessa.

Gruppaktivitet eller individuell aktivitet? : En kvantitativ studie rörande val av aktivitet i National Gummi AB:s friskvårdssatsning

Företagare runt om i Sverige blir allt mer medvetna om att personalens fysiska hälsa påverkar produktiviteten i företaget. Att aktivera sin personal i någon form av fysisk Aktivitet är idag en punkt som ligger högt upp på många företagares dagordning. Denna kvantitativa studie genomfördes på ett mellanstort företag i södra Sverige, vilket idag bedriver fysiska friskvårdsAktiviteter. Syftet var att undersöka varför vissa väljer att delta i gruppAktivitet medan andra väljer att delta i individuell Aktivitet. För att besvara syftet genomfördes en enkätstudie, vilken kartlade respondenternas sociala bakgrund, ålder och kön.

Fysisk aktivitet : ?påverkan på välbefinnandet hos kvinnor med övervikt eller fetma

Bakgrund: Övervikt och fetma är ett ökande problem i dagens samhälle och kan leda till många negativa konsekvenser för såväl individ som samhälle. Personer med övervikt och fetma har en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och diabetes typ 2. Undersökningar har visat att kvinnor är mindre fysiskt aktiva och har en sämre psykisk hälsa. Fysisk Aktivitet är den mest effektiva metoden för att behandla övervikt och fetma. Men fysisk Aktivitet kan också ha positiv påverkan på den psykiska hälsan samt skydda mot stress, depression och ångest.

?Man vill ju leva som man lär? : Fysioterapeutstudenters motiv och hinder till fysisk aktivitet och vad som påverkar detta

Människan är skapad för ett liv i rörelse och i dagens samhälle rekommenderas regelbunden fysisk Aktivitet. Upplevda motiv och hinder till fysisk Aktivitet påverkas av den livssituation man befinner sig i. Fysisk Aktivitet upplevs betydelsefullt av fysioterapeutstudenter och majoriteten utför fysisk Aktivitet regelbundet. Studiens syfte var att undersöka fysioterapeutstudenters upplevda motiv och hinder till fysisk Aktivitet och om dessa påverkats av de fysioterapeutiska kunskaper som erhållits med utbildningen. Förfrågan om medverkande skickades ut via mail och sociala medier.

Betydelsen av fysisk aktivitet för människor med depression eller depressiva symtom

Bakgrund: Depression är en utbredd folksjukdom i Sverige, trots att effektiva och kända behandlingsmetoder finns är det färre än hälften som behandlas. Den vanligaste behandlingen är antidepressiva läkemedel men tyvärr kan det medföra många biverkningar. Syfte: Syftet var att belysa interventioner med fysisk Aktivitet och hur dessa kan påverka en människa med depression eller depressiva symtom. Metod: Litteraturöversikt innehållande kvantitativa artiklar som granskats och delats in i olika kategorier som berört olika interventioner av fysisk Aktivitet. Resultat: Fysisk Aktivitet har visats sig kunna minska depression och sänka depressiva symtom, interventioner som hade störst verkan var de som pågick under längre tid samt högintensiva Aktiviteter.

"Det är väldigt bra anpassat. Det är väl det som är det bästa." : Hur elever med rörelsehinder upplever sin skolgång i särskild undervisningsgrupp

 Syftet med denna uppsats är att se om det finns ett samband mellan fysisk Aktivitet och koncentrationsförmåga samt att utreda om det kan vara bra för barn och ungdomar med koncentrationssvårigheter att ha mer idrott i skolan. I den teoretiska bakgrunden redogör vi framförallt för begreppen fysisk Aktivitet, koncentrationsförmåga och koncentrationssvårigheter. Vi redovisar för forskning kring ADHD och DAMP, eftersom dessa diagnoser innebär svåra koncentrationssvårigheter. Många forskare anser att fysisk Aktivitet eller motorisk träning på olika sätt kan ha en positiv påverkan på koncentrationsförmågan men det verkar råda olika meningar kring hur mycket och vilken typ av fysisk Aktivitet som är effektiv. För att besvara vårt syfte har vi med hjälp av enkäter frågat elever om fysisk Aktivitet och koncentrationsförmåga under teoretiska lektioner. Vi har även intervjuat en speciallärare om hennes arbete och om hennes syn på fysisk Aktivitet och koncentrationsförmåga.

15-åriga tjejers uppfattningar om fysisk aktivitet  - en intervjustudie i en niondeklass

 Den ökade psykiska ohälsan bland tonårstjejer ses som ett problem och tanken om denna utveckling kunde förebyggas med fysisk Aktivitet uppstod. Detta eftersom den fysiska Aktiviteten har visat sig ha positiva effekter på den psykiska hälsan. Den minskade fysiska Aktiviteten hos unga tjejer väckte intresset för hur tjejernas uppfattningar påverkar deras fysiska Aktivitet. Hypotesen om att uppfattningar påverkar handlandet formades och tre teman som tros påverka tjejernas uppfattningar om fysisk Aktivitet, genus, kultur och media inkluderades. Syftet med studien var att undersöka vilka uppfattningar 15-åriga tjejer har om fysisk Aktivitet och hur dessa skiljer sig utifrån deras grad av fysisk Aktivitet.

<- Föregående sida 7 Nästa sida ->