Sök:

Sökresultat:

5767 Uppsatser om Affärsmodells verktyg - Sida 6 av 385

Hur reciprocitet och personligt bemötande pÄverkar konsumenten

Syftet med vÄrt arbete var att ta reda pÄ vilka alternativa verktyg och metoder pedagoger anvÀnder i sin undervisning med elever i dyslektiska svÄrigheter samt vad det Àr som kan styra pedagogens val av alternativa verktyg och metoder. Vi valde att göra en kvalitativ studie, dÀr vi har intervjuat sju pedagoger. VÄrt resultat av intervjuerna har visat att de mest förekommande alternativa verktygen Àr datorn, scanner, talande tangentbord, talsyntes, avkodningsövningar, Lexia och minneslekar. De metoder som Àr mest förekommande i undervisning med elever i dyslektiska svÄrigheter Àr Rydaholmsmetoden och att arbeta med elevens sjÀlvbild. VÄra intervjuer har Àven visat att det Àr pedagogens kompetens och intresse, specialpedagogens/speciallÀrarens val av alternativa verktyg och metoder samt skolans resurser som styr valet av de alternativa verktyg och metoder som anvÀnds i undervisningen..

Event - ett relationsskapande verktyg

SammanfattningTitel: Event ? ett relationsskapande verktygNyckelord: eventmarknadsföring, relationer, kommunikationFrÄgestÀllning: Hur fungerar event som ett relationsskapande verktyg?Syfte: Syftet med denna uppsats Àr att undersöka hur event pÄverkar, förstÀrker och utvecklar relationen mellan företag (uppdragsgivare) och konsument (besökare).Metod: Det Àr en kvalitativ studie med ett deduktivt angreppssÀtt. Sex öppna individuella intervjuer har genomförts, detta för att Àmnet skall vara helt uttömt.Teoretisk referensram: Den teoretiska referensramen inleds med en bakgrund till Àmnet eventmarknadsföring. Vidare följs detta upp av teorier angÄende relationer och kommunikation.Empirisk studie: Data Àr insamlad via öppna individuella intervjuer som har skett via telefon eller ett personligt möte med tre eventbyrÄer och tre företag som anvÀnder event i sin marknadsföring.Slutsats: Event fungerar som ett relationsskapande verktyg i den mÄn att det pÄverkar, förstÀrker och utvecklar relationer. Detta görs med hjÀlp av inslag, sÄ som sinnen, som ej nyttjas lika frekvent i vanliga marknadsföringskanaler.

Alternativa verktyg i lÀs-och skrivundervisning : En studie av lÀrares strategier och upplevelse av alternativa verktyg

Studiens syfte Àr att fördjupa och vidga förstÄelsen för lÀrarens upplevelse av alternativa verktyg. FÄ syn pÄ deras didaktiska strategier kring anvÀndning av alternativa verktyg och hur det pÄverkar elevers lÀs- och skrivundervisning, nÀr det gÀller flickor och pojkars lust, motivation och interaktion. Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ metod och Àr till viss del Àr inspirerade av fenomenologin. LÀrarens upplevelse stÄr i centrum för studien. Vi genomförde sju halvstrukturerade intervjuer och tio observationer för att samla in data.

?? barnlitteratur ur ett nĂ„got vidare perspektiv.? Åtta förskollĂ€rares tankar och erfarenheter av barnlitteratur som pedagogiskt verktyg.

BAKGRUND:I bakgrunden beskrivs först centrala begrepp för undersökningen. DÀrefter behandlas barnlitteraturens plats i Lpfö 98. Barnlitteraturen beskrivs ur ett historiskt perspektiv samt utifrÄn nationell och internationell forskning gÀllande ÀmnesomrÄdet. I den teoretiska ramen behandlas Robert E. Probst teori kring litteraturarbete i ett socialt sammanhang.SYFTE:Syftet med studien Àr att undersöka förskollÀrares tankar och erfarenheter av barnlitteratur som ett pedagogiskt verktyg i förskolan.METOD:UtgÄngspunkt för undersökningen Àr kvalitativ metod och undersökningsverktyget Àr self report.

PaddUngar ? 2010talets barn

Syftet med studien har varit att undersöka pÄ vilket sÀtt lÀrplattan anvÀnds pÄ olika förskolor idag. Jag ville undersöka vilken funktion lÀrplattan fyller i den pedagogiska verksamheten och huruvida den kunde fungera som ett pedagogiskt verktyg. Vidare studerades hur barnens relation till lÀrplattan sÄg ut samt vad pedagogerna tror kommer hÀnda med lÀrplattan i förskolan i framtiden. Studien utgÄr ifrÄn det sociokulturella perspektivet och de centrala begreppen har varit; artefakt, mediering och samspel. Studien bygger pÄ kvalitativa intervjuer med fyra pedagoger, verksamma pÄ fyra olika förskolor.

Förskolors utemiljö : FörskolelÀrares syn pÄ utemiljöns betydelse för förskolebarnens lek

Detta arbete Àr en undersökning kring begreppet muntligt berÀttande dÀr jag har utgÄtt frÄn min frÄgestÀllning som Àr: Hur kan jag anvÀnda mig av det muntliga berÀttandet som ett pedagogiskt verktyg? Forskning kring begreppet muntligt berÀttande som ett pedagogiskt verktyg har jag gjort genom olika litteratur, Internetsidor samt genom tre kvalitativa intervjuer med respondenter som bor i en svart kÄkstad i Sydafrika.Det resultat som jag har kommit fram till Àr att det muntliga berÀttandet Àr ett bra verktyg att anvÀnda sig av i undervisningen. Genom det muntiga berÀttandet kan man skapa en mer meningsfull skolgÄng för elever dÀr vardagliga hÀndelser och fakta blandas för att skapa ett sammanhÀngande budskap..

Self-Service Business Intelligence verktyg ? möjligheter ochbegrÀnsningar : En jÀmförelse av teorier om Self-Service Business Intelligence verktyg och praktiska resultat av verktyget PowerPivot

Inom Business Intelligence har begreppet Self-Service Business Intelligence (Self-Service BI) vuxit fram. Self-Service BI omfattar verktyg vilka möjliggör för slutanvÀndare att göra analyser och skapa rapporter utan teknisk support. Ett av dessa verktyg Àr Microsoft PowerPivot.PÄ Transportstyrelsens JÀrnvÀgsavdelning finns behov av ett Self-Service BI-verktyg. Vi fick i uppdrag av Sogeti att undersöka om PowerPivot var ett lÀmpligt verktyg för Transportstyrelsen. MÄlet med uppsatsen har varit att testa vilka tekniska möjligheter och begrÀnsningar PowerPivot har samt huruvida PowerPivot Àr anvÀndbart för Transportstyrelsen.För att fÄ en djupare förstÄelse för Self-Service BI har vi kartlagt vilka möjligheter och begrÀnsningar med Self-Service BI-verktyg som finns beskrivna i litteraturen.

AnvÀndbara CASE-verktyg : Utformning av CASE-verktyg med fokus pÄ anvÀndbarhet

CASE Àr en förkortning för Computer Aided Software Engineering. Syftet med CASE-verktyg Àr att öka produktiviteten för dem som utvecklar mjukvarusystem genom att datorisera processer i deras arbete.Det finns dock problem med CASE-verktyg. Tidigare forskning pekar pÄ att dessa ofta Àr komplexa i sitt utförande, att de lÀtt ifrÄgasÀtts om de visar sig ha buggar och att inlÀrnings-tröskeln Àr ofta hög till följd av den höga komplexiteten. Man frÄgar sig ocksÄ hur komponenter ska vara utformade i verktygen för att fler ska anvÀnda dem. Vidare saknas nyare undersökningar med fokusering pÄ anvÀndbarhet för CASE-verktyg och framförallt dÀr man utgÄr frÄn anvÀndaren.Vad gÀller CASE-verktyg har det skett en del begreppsbyten inom omrÄdet.

Utveckling av en parser för integrering av verktyg för testning och kravhantering

Det hÀr Àr ett högskoleingenjörs-examensarbete som har utförts pÄ Enea/Xdin. Arbetet kan ses som en förstudie och syftar till att beskriva hur olika utvecklingsverktyg kan integreras med varandra. Eftersom verktygsintegration förenklar anvÀndandet av verktygskedjor Àr detta ett aktuellt och intressant Àmne för dagens utvecklare. Examensarbetet Àr pÄ 15hp och pÄgick under 10 veckor.Arbetet Àr en del av forskningsprojektet ARTEMIS/iFEST vilket syftar till att effektivisera produktutveckling genom att skapa en standardiserad verktygskedja, vilket sparar bÄde tid och pengar.MÄlet för detta projekt Àr visa upp en fungerande kedja av verktyg. Som ett konkret exempel anvÀnds Eneas befintliga testverktyg Farkle samt ett godtyckligt verktyg.

Digitala verktyg i matematikundervisning

Syftet med det hÀr arbetet Àr att undersöka om lÀrare pÄ gymnasiet anvÀnder och integrerar digitala verktyg i matematikundervisningen, samt hur de beskriver de digitala verktygen som stöd att utveckla de matematiska förmÄgorna. För att fÄ svar pÄ mina frÄgor har jag gjort en enkÀtundersökning pÄ fyra kommunala gymnasieskolor i min hemkommun. Mina resultat visar att lÀrarna anvÀnder digitala redskap i arbete med matematik i ganska stor utstrÀckning men eleverna gör inte det. LÀrarna anser att eleverna lÀr sig bÀttre och att digitala verktygen bidrar till att utveckla de matematiska förmÄgorna till ganska stor del men det finns fortfarande en del lÀrare som inte Àr lika positiva till det. Förutom att digitala verktygen ses som en tillgÄng för att kunna utveckla undervisningen kan de ocksÄ skapa problem i form av teknikkrÄngel och distraktion för eleverna, enligt lÀrarna.

CASE-verktyg och hypertext: att hantera anteckningar

I detta arbete har jag försökt att besvara frÄgan om hur hypertext kan nyttjas för att förbÀttra hanteringen av anteckningar i UCASE-verktyg. Detta har inte minst varit motiverat av de goda erfarenheter andra forskare har haft av CASE-verktyg med hypertextfunktionalitet.För att kunna besvara frÄgan har jag först utarbetat ett ramverk med krav pÄ hanteringen av anteckningar i CASE-verktyg utifrÄn bl. a. anteckningarnas och dokumentationens roll i systemutvecklingsprocessen.Detta ramverk har sedan anvÀnts för att utvÀrdera tvÄ UCASE-verktygs hantering av anteckningar. UtifrÄn denna utvÀrdering har sedan möjliga förbÀttringar föreslagits.Som ett resultat av detta har jag funnit att det sannolikt finns vissa brister i UCASE-verktygs hantering av anteckningar.

Komplement, konkurrent eller verktyg : Aktörsperspektiv pÄ datoranvÀndning pÄ en förskola

Syftet med studien Àr att undersöka och belysa synsÀtt pÄ datoranvÀndandet som pedagogiskt verktyg i förskolan ur pedagog-, barn-, förÀldra- samt skolledarperspektiv, det vill sÀga ur olika aktörers perspektiv. Forskning om datoranvÀndande i förskolan Àr marginell, varför ambitionen med studien Àr att i nÄgon mÄn bidra till kunskap inom omrÄdet. Ljung-DjÀrfs avhandling Spelet runt datorn - datoranvÀndande som meningsskapande praktik i förskolan har anvÀnts som inspirationskÀlla dÄ delar av hennes resultat har legat till grund för vÄra frÄgestÀllningar: Vilken syn har aktörerna pÄ datorn som ett pedagogiskt verktyg i relation till andra förekommande aktiviteter? Hur ser aktörerna pÄ datorns tillgÀnglighet som val i förskolans verksamhet? Hur uppfattar aktörerna datorns relevans som pedagogiskt verktyg i förskolans verksamhet? Studien har en kvalitativ ansats i form av en fallstudie och har genomförts pÄ en förskola i Mellansverige med hjÀlp av intervjuer, enkÀter samt observationer. Resultatet pekar pÄ tre synsÀtt pÄ datoranvÀndandet som pedagogiskt verktyg i förskolan ? en kompletterande aktivitet, en konkurrerande valmöjlighet och ett verktyg i lÀrande.

"NÀr Àr det min tur..." - En studie om den interaktiva tavlan i förskolan

BakgrundI vÄrt nutida samhÀlle anvÀnder vi digitala verktyg inom mÄnga omrÄden, bÄde privat, iarbetslivet och i utbildningssammanhang. Digitala verktyg har skapat mÄnga nyamöjligheter i förskolan och skolan men det har dock inte varit enkelt att finna en balans mellan det gamla och det nya. Digitala verktyg sÄ som den interaktiva tavlan skall fungera som ett hjÀlpmedel tillsammans med övriga verktyg.SyfteSyftet med min studie Àr att undersöka hur pedagogerna i en förskola upplever att införandet av den interaktiva tavlan har förÀndrat deras verksamhet.ForskningsfrÄgorHur menar pedagogerna att den interaktiva tavlan pÄverkar deras planering av denpedagogiska verksamheten? Vilka effekter menar pedagogerna att den interaktiva tavlan fÄr pÄ arbetssÀttet tillsammans med barnen? Hur upplever pedagogerna att den interaktivatavlan pÄverkar barns lÀrande? Vilka möjligheter och/eller hinder anser pedagogerna kan uppstÄ vid anvÀndandet av den interaktiva tavlan?MetodJag har genomfört en kvalitativ studie med intervju som huvudsaklig metod.ResultatI mitt resultat kan jag urskilja att pedagogernas kunskap och kompetens Àr av stor vikt i anvÀndandet av den interaktiva tavlan i barngruppen. Jag har ocksÄ uppmÀrksammat pedagogernas glÀdje, lust och engagemang samt en vilja att lÀra.

Drama som verktyg ? i det förebyggande arbetet mot konflikter

Konflikter Àr stÀndiga inslag i skolans miljö. Bearbetningen av konflikter och det förebyggande arbetet Àr av stor vikt dÀrför Àr det viktigt att vÀlja en metod som inspirerar och motiverar eleverna till delaktighet. Syftet med studien Àr att undersöka hur lÀrare stÀller sig till drama som verktyg i det förebyggande arbetet mot konflikter samt om detta tillÀmpas i praktiken. Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ metod dÀr datainsamlingen Àr gjord med semistrukturerade intervjuer och deltagande observationer. Resultatet visade att samtliga var positivt instÀllda till att anvÀnda drama som verktyg i det förebyggande arbetet.

MusiklÀrares digitala verktyg : en studie om musiklÀrares anvÀndande av digitala verktyg imusikundervisningen för funktionsnedsatta elever

SammanfattningMusiklÀrares Digitala Verktyg ? en studie om musiklÀrares anvÀndande av digitala verktyg i musikundervisning för funktionsnedsatta elever, av Tobias Hagström, Àr en studie inom ramen för LÀrarprogrammet i Àmnet musik vid UmeÄ universitet, Estetiska institutionen.Antal sidor 58.I denna undersökning intervjuar jag fem lÀrare pÄ tre olika sÀrskolor varav en kulturskola. Detta i syfte för att ta reda pÄ hur informanterna anvÀnder sig av digitala verktyg i deras musikundervisning och fÄ kunskaper om de digitala instrument som finns tillgÀngliga i musiksalen för funktionsnedsatta. Informanterna jag intervjuade har allt frÄn ett Ärs yrkeserfarenhet i Àmnet till 34 Ärs erfarenhet och det Àr endast tvÄ av dem som Àr utbildade musiklÀrare. Undersökningen Àr av kvalitativ art och bestÄr av semistrukturerade intervjuer.

<- FöregÄende sida 6 NÀsta sida ->