Sök:

Uppfattningar om stödundervisningen till elever med diagnostiserad dyslexi - En fenomenografisk fallstudie av Plönninge naturbruksgymnasium angående fenomenet stöd


Arbetet behandlar hur elever, skolledare och speciallärare uppfattar fenomenet stöd påPlönninge naturbruksgymnasium. Angreppssättet är av fenomengrafisk karaktär, dvs. detviktiga är hur individerna själva uppfattar sin omvärld, inte hur den verkligen är.Analysmaterialet består av tolv djupintervjuer som jag har gjort med ovan nämndagrupper. Jag har ställt deras uppfattningar mot skolan olika styrdokument. En avförgrundsfigurerna inom det fenomenografiska området är Ference Marton vars vikt intenog kan betonas. Även Staffan Larsson har lämnat viktiga bidrag till detfenomenografiska forskningsfältet. Dessa två är de viktigaste författarna för detta arbete.Huvudfrågeställningen lyder: Klarar Plönninge naturbruksgymnasium att uppfyllabehovet av stöd till elever med diagnostiserad dyslexi i enlighet med skolansstyrdokument sett ur ett fenomenografiskt perspektiv? Generellt sett uppfyllsstyrdokumentens krav och de flesta av intervjupersonerna är på det stora hela nöjda medhur stödet fungerar.

Författare

Patrik Nordvall

Lärosäte och institution

Högskolan i Halmstad/Sektionen för lärarutbildning (LUT)

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..