Sök:

Kvalitetssa?kring av livsmedelshandeln


De stora livsmedelskedjorna sta?ller krav pa? sina leveranto?rer att de ska vara certifierade enligt na?gon av kvalitetsstandarderna som finns inom livsmedelsbranschen. Standarderna a?r relaterade till kvalitet, produktsa?kerhet och miljo?. Fo?r leveranto?rerna inneba?r detta att de ma?ste vara certi- fierade fo?r att vara en akto?r pa? marknaden, samtidigt som det fo?r dem bidrar med en o?kad image och trova?rdighet gentemot ko?paren. En kvalitetsstandard bedo?mer livsmedelsfo?retagets livsme- delssa?kerhet och kvalitetssystem samt att det finns ett fungerande ledningssystem. Standarder a?r till fo?r att uppfylla kundens fo?rva?ntningar och att livsmedelsprodukterna a?r sa?kra och av ho?g kvalite?. En storlivsmedelskedja i Sverige a?r ICA. ICA jobbar fo?r att ge konsumenterna sa?kra livsme- del, genom att sa?kra leveranto?rernas hantering av livsmedel samt att hja?lpa och sto?tta ICA buti- kerna i deras kvalitetssystem. Att ICA sta?ller krav pa? att alla deras leveranto?rer ska vara certifie- rade enligt en kvalitetsstandard a?r va?ldigt bra men varfo?r sta?lls det inte mer krav pa? ICA sja?lva. ICAs arbete har studerats fo?r att se hur de som livsmedelskedja arbetar med kvalitetsstandarder gentemot leveranto?rer och detaljhandeln.

Författare

Johanna Hoolmé

Lärosäte och institution

SLU/Dept. of Food Science

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..