Sök:

Janfire

- En undersökning om vilka konsumenter Janfire med fördel kan rikta sin marknadsföring till och hur kundprofilen för dessa konsumenter ser ut.


I dagens samhälle styrs mycket av kunden. Då det finns ett överflöd av produkter kan kunder lätt gå över till en konkurrent om de känner att de inte får sina behov tillfredsställda. För företag är det därför viktigt att se kunden som en tillgång och kunna urskilja deras behov.När det gäller val av värmekälla har konsumenter blivit mer prismedvetna och söker ofta efter ett prisvärt alternativ. Konkurrensen mellan företag som tillverkar pelletssystem har hårdnat på grund av att pelletsintresset har ökat med åren som en följd av att olja och el har blivit dyrare. Janfire som är tillverkare av pelletssystem är i dagsläget under tillväxt och har insett vikten av att ta reda på hur konsumenter som är intresserade av pellets som värmekälla ser ut och till vilka de bör rikta sin marknadsföring. De vill följa med i utvecklingen och kunna tillgodose konsumenters behov på ett bättre sätt.Frågan i uppsatsen vi ville få svar på var: Vilka konsumenter kan Janfire med fördel rikta sin marknadsföring till och hur ser kundprofilen ut för dessa konsumenter? För att komma fram till vilka konsumenter Janfire bör rikta sin marknadsföring till och vad som karaktäriserar dessa konsumenter, genomförde vi 50 telefonintervjuer med personer som beställt broschyrer från Janfire och därmed visat intresse för företagets produkter. De svar som framkom genom dessa intervjuer sammanställde vi innan vi sedan analyserade och drog en slutsats.Den slutsats vi kom fram till var att Janfire bör rikta sig till personer som är 46 år eller över. Årsinkomsten för dessa konsumenters hushåll ligger mellan 200 000 till 600 000 kronor. De har antingen en enplansvilla med källare eller en en och enhalvplansvilla med källare med en boendeyta som ligger mellan 100 till 150 kvadratmeter. Värmekällan som används i dagsläget är olja och/eller el. De anser att det viktigaste vid val av värmekälla är uppvärmningsförmågan och de är intresserade av pellets på grund av att det är billigt i drift. De är intresserade av det enkla paketet som innebär en investering på 25 000 kronor, där det krävs cirka 15 minuters skötsel i veckan.

Författare

Camilla Jakobsson Marie Nilsson

Lärosäte och institution

Karlstads universitet/Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..