Sök:

Sökresultat:

6 Uppsatser om Skut - Sida 1 av 1

En idéstudie för skuthantering: LKAB, fjärrlastning

Studien inriktar sig på att inventera vilka olika metoder som i dag finns på marknaden för hantering av Skut. Utöver detta så har även en idéstudie gjorts för att ta fram förslag på hur LKAB eventuellt skulle kunna utforma en annan Skuthanteringsanläggning. Idag hanteras Skuten på produktionsområden på Skutgaller som är beläget ovanför slasen och med en fjärrstyrd Skutknackare på sidan. Gallret består av två öppningar med en balk mellan, måtten på vardera öppningen är 1,1x1,2 meter. För att ta reda på om potential finns för att ändra Skuthanteringen i LKAB har data samlats in från fjärrlastningen om Skutfrekvens, Skutstorlek och andelen Skut av malm i förhållande till gråberg.

En svensk folkkyrka utomlands : Fyra fallstudier av hur folkkyrka kommer till uttryck i Svenskakyrkan i utlandet (SKUT)

The following essay aims to determine what textbooks and teaching media educators in the county of Västerbotten use when teaching the relation between religion and science. Based on educational science theory and through analyzes of factual texts, the teaching materials was examined to determine how much focus they put on the thematic of religion and science. The result shows how the different teaching materials affect this thematic differently. The main conclusion is therefore that students in Sweden could, depending on the teaching materials used in their education, be taught by different standards to reach the same requirements..

Effekter av en mer effektiv skuthantering: En undersökning av skuthantering - DMAB

Arbetet med denna studie gick ut på att inventera vilka metoder som använts i Dannemora gruva av Dannemora Mineral AB (DMAB) gällande Skuthanteringen under jord och ovan jord samt belysa och ge förslag på hur Skuthanteringen skulle kunna effektiviseras och eventuellt generera en ökad mängd färdiga produkter och tillika högre intäkter för företaget.Med en mer effektiv Skuthantering med fokus på separering av gråberg och malm, både under och ovan jord, hade DMAB erhållit mer färdiga produkter och därmed högre intäkter. Uppsatsens resultat motiverar att en förstudie inleds i företaget. Tillkomsten av nya arbetsmoment innebär naturligtvis en kostnad men den torde vara liten och högst försvarlig i sammanhanget men måste utredas i den rekommenderade förstudien. Det handlar också om andra besparingsaspekter som exempelvis minskade transport- och hanteringskostnader och i förlängningen även miljöbesparing, vilka dock ej är medtagna i den här studien..

Påverka finkornsandelen vid losshållning av berg i bergtäkt

Denna utredning har syftat till att undersöka borrhålsdiameterns och den specifika laddningens inverkan på andelen producerat finmaterial (material <5,6 respektive &lt;8,0 mm) samt om det finns samband mellan dessa parametrar och resultaten från några vanliga kvalitetstester för ballastmaterial. de erhållna resultaten är följande: det har konstaterats signifikanta skillnader i andelen producerat finmaterial mellan några av de i försöket ingående provsalvorna. det har dock inte gått att relatera dessa skillnader till ovan nämnda parametrar från losshållningen. kvalitetstesterna, som utförts på de färdiga slutprodukterna 5-8, 8-11 och 11-16, har varit lt3-index, sprödhetstal, flisighetstal samt kulkvarnsvärde. vissa signifikanta skillnader har härvid kunnat konstateras, framförallt vad gäller lt3-index.

Uppfordringsprocessen i LKAB Malmberget

LKAB Malmberget är en av de största järnmalmsgruvorna i världen och i nuläget ser framtidsutsikterna lysande ut. Stålkonsumtionen ökar och priset på järnmalm stiger. Gruvan är i ett utvecklingsskede där bygget av ett nytt pelletsverk pågår och likaså planering av en ny huvudnivå. Huvuduppgiften för uppfordringsanläggningen i Malmberget är att transportera malm från gruvan till lagringsfickan Lappkyrkan och därifrån förse verken med malm. Uppfordringen är en viktig del av produktionsflödet underjord, där störningar och avbrott snabbt kan få konsekvenser med ekonomiska följder.

Styrning av raslastning med hjälp av skopvåg i Kiirunavaaragruvan

Denna rapport behandlar analyser av kriterierna för skopvåg som används vid raslastningen i Kiirunavaaragruvan. Där historiskt data taget från 1 januari till 3 april 2005 har granskats för att se hur salvorna lastats ut och vidare om förbättringar kring lastningen kan göras då aktiv uppföljning av salvorna utförts från 21 april till 4 maj 2005. För att LKAB ska vara en framgångsrik järnmalmsgruva är det viktigt att kunna bedriva effektiv och konkurrenskraftig brytning. Lönsamheten är en funktion av ett optimalt utnyttjande av malmreserven, att så stora delar som möjligt av de losskjutna malmen lastas ut på snabbast möjliga tid, med minimal gråbergsinblandning. Skopvågen är ett viktigt instrument för att uppskatta hur stora delar av salvan som har lastas ut.