Sök:

Sökresultat:

4 Uppsatser om Presentationsverktyg - Sida 1 av 1

Använda befintligt presentationsverktyg eller utveckla nytt? : En studie ur ett funktionalitetsperspektiv

Inspectera AB är ett företag som erbjuder tjänster i flera olika områden. Ett av dessa områden är utbildning som ges på webben. De erbjuder i nuläget webbutbildningar gjorda i Flash men söker andra alternativ där de kan redigera utbildningar samt integrera webbutbildningarna i deras webbtjänst Inspectera Online.Den här rapporten handlar om skapandet av en prototyp för en webbutbildningsmodul som implementerats på Inspectera Online. Fokus ligger främst på Presentationsverktyget i modulen och en jämförelse med liknande verktyg som finns tillgängliga på internet. I resultatet presenteras för- och nackdelar för respektive Presentationsverktyg med avseende på funktionalitet och vilka möjligheter till integration som finns..

PresenteraMera : En rapport om skapandet av ett interaktiv presentationsverktyg

This report describes the background, approach, and the final results for the presentation tool PresenteraMera.PresenteraMera is an online-based, interactive presentation tool that is created to improve the quality of sales presentations and simplify the creation of presentations. The client for this project is Dempsey, a digital advertising agency and production company with headquarters in Stockholm. PresenteraMera consists of several features that make it easier for businesses to create, edit and display their presentations. The tool also allows the user to always be sure that the presentations created with PresenteraMera follows a specific design, based on their graphic manual for example..

Skapa öppenhet i erfarenhetsregistrering vid Forsmarks Kraftgrupp AB

Denna rapport är resultatet av ett examensarbete som utfördes på Forsmarks kärnkraftverk åt FTQ-avdelningen. FTQ-avdelning på Forsmark ansvarar för erfarenhetsåterföringens ärenden på anläggningen och försörjer organisationen med nya infallsvinklar gällande erfarenhetsåterföringstekniken. För cirka 10 år kom Forsmarks kraftgrupp AB till insikt att det fanns ett behov av att införa en aktiv erfarenhetsåterföringsprocess för att undvika upprepade misstag. Detta resulterade i att en ny avdelning skapades år 2008 med namnet FTQ. Denna avdelning skapade en databas med namnet ERFKA där man började samla in och lagra erfarenhetsåterföringsärenden.

Varmgångs- och tjuvbromsdetektorer: funktionsbeskrivning samt
analys av detektordata och larmhantering

I det Norra Driftsområdet finns det 18 detektorer vars huvuduppgift är att skicka ett larm, när en vagn med misstänkt varmgång och tjuvbroms passerar, för att på så sätt undvika urspårningar. För varje fel en detektor upptäcker skickas ett larm till den driftledningscentralen som ligger närmast detektorn. All data samlas i en detektordatabas där det exempelvis går att se vilken typ av larm som avgetts, vilket tågnummer och hastighet tåget hade när det passerade detektorn. För varje larm skrivs en larmrapport som fungerar som underlag för den statistik som varje månad och år presenteras i en rapport hos Banverket. I dagsläget används inte den information som detektorerna avger i samband med varje larm tillfredsställande.