Sök:

Sökresultat:

8 Uppsatser om Modulbaserat - Sida 1 av 1

Modulbaserat effektpedalbord för gitarrister : Från nördinformation till designprocess

Detta projekt utfördes som examensarbete för högskoleingenjörsexamen i innovationsteknik och design, 22,5 högskolepoäng, vid Karlstads universitet. Som uppdragsgivare stod Reminiscor AB. Uppkomsten av projektet låg i en förfrågan från företaget att utveckla ett moduluppbyggt pedalbord för gitarrister.Det här produktutvecklingsprojektet genomfördes med användarkrav och användarönskemål i fokus för att definiera lämpliga funktioner för och utformning av ett Modulbaserat pedalbord. Arbetet inleddes med att undersöka utbudet av olika typer av pedalbord och effektpedaler på marknaden. Intervjuer med gitarrister i olika åldrar och från olika genrer genomfördes för att skapa en uppfattning om gemensamma krav och önskemål som kunde ligga till grund för det fortsatta arbetet.

Utveckling av modulbaserat inredningsystem för klädförvaring

Det här projektet har syftat till att utreda hur en vald målgrupp förvarar och vill förvara sina kläder samt hur ett klädförvaringssystem för denna målgrupp bör vara utformat för att uppfylla användarens krav och önskemål. Funktionalitet, användarvänlighet och ergonomi är begrepp som genomsyrat projektet från start till mål och målgruppen definierades i projektets början. Utbudet av klädförvaringssystem för dressing room i Sverige är idag väldigt begränsad. Kökstillverkaren Kvänum Kök AB har fått många förfrågningar om klädförvaringssystem som håller samma höga klass och exklusivitet som deras kök. Denna kategori, inredning för dressing room, lämnar ett stort hål i det annars så välfyllda utbudet av förvaringssystem på den svenska marknaden.

Virtuell modulbaserad Fotbollsarena

Denna uppsats syftar att undersöka samt ta fram en modell över ett system i PC Spelet Power Soccer där användaren själv kan designa sin egen hemmaarena med hjälp av ett webbgränssnitt. Arbetet inleds med en begränsad enkätundersökning där användare fick bedöma betydelsegraden av olika inslag i en fotbollsarena. Efter resultatet av denna enkät togs en modell fram i Autodesk Maya med ett Modulbaserat system. Detta kompletteras med ett webbgränssnitt där användaren väljer vilka delar som han vill placera på de olika platser som erbjuds. Till sist beskrivs själva modulen och hur den ska fungera..

Utveckling av ett ärendehanteringssystem åt IT-avdelningen hos Billerud

IT-avdelningen på Billerud på Skärblacka bruk i Östergötland har efterfrågat ett mer avancerat ärendehanteringssystem. Systemet är tänkt att användas för att dokumentera och följa upp kundkontakter i det dagliga arbetet samt skapa underlag för att mäta svarstider, tillgänglighet och förbättra rutiner. För att minska tiden för installation ska systemet vara webbaserat och gå att använda från en dator med webbläsaren Internet Explorer. I det här examensarbetet har vi utvecklat ett webbaserat ärendehanteringssystem åt IT-avdelningen på Skärblacka bruk. Systemet är Modulbaserat och hanterar ärenden via webbformulär.

Informationshanteringsssytem till en existerande portallösning

Examenarbetesrapporten behandlar utvecklingen av ett Modulbaserat informationshanteringssystem. Systemet ska inte bara byggas utan också konstrueras för att fungera som en eller multipla instanser (av applikationen) i den existerande portallösningen, vilken är utvecklad av företaget MindValue. Portalsystemet är ett verktyg som gör det möjligt för deras kunder, i samverkan med MindValue, att skapa sina egna portaler.Det som annars särskiljer det här systemet från många andra informationshanteringssystem är kategoriseringen av systemets information och möjligheten till fritextsökning bland informationssidornas (posternas) textbaserade filer.Utvecklingen av systemet har skett iterativt och inkrementellt. Det vill säga utveckling genom att iterera systemet genom att bygga det version för version, tills resultatet är det önskade. Fokus har legat framförallt på utvecklingen och inte lika mycket på dokumentationen.

Westmatic platta paket : Utveckling av ett modulbaserat stativsystem

Detta projekt har utförts på en 10 veckors period och ligger på C-nivå (15högskolepoäng). Projektet gick ut på att ta fram ett kåpningsförslag för FUMO 3. Under denna period har de första 6 veckorna bestått av konceptframtagning och bearbetning av koncept, och de sista 4 av själva prototypframtagningen. Metoderna som använts för idégenerering och konceptframtagning har varit diverse produktutvecklingsverktyg. Då många ändringar och korrigeringar gjordes framför allt gällande basplatta, IP-lådor och externa enheter ganska sent in i projektet kunde gruppen inte fastställa ett konceptförslag förrän närmare slutet av arbetet med detta projekt.

Användarcentrerade designmetoder: För användare med kommunikationssvårigheter

Användare som har olika typer av funktionsnedsättningar, exempelvis nedsatt tal och kommunikations förmåga, har idag möjlighet att få stor hjälp i sin vardag utav tekniska hjälpmedel. Dessa hjälpmedel har oftast en standardiserad design och det finns få lösningar som gör att användarna kan anpassa hjälpmedlens utseende efter sina egna preferenser. Vilket är speciellt viktigt för barn och ungdomar.En designer har en stor utmaning med att identifiera användarnas behov, när användarna har funktionshinder. Vanligtvis görs insamlingen i form av intervjuer eller enkäter, vilket inte är enkelt om kommunikationen mellan designer och användare kompliceras av funktionshinder. Den övergripande frågan som har väglett arbetet är hur designers kan använda och anpassa användarorienterade metoder så att de kan samla in information från användare även i fall då användarna har funktionsnedsättningar?Syftet med projektet var därför att undersöka hur användarorienterade metoder kan stödja designprocessen så att funktionsnedsättningar inte utgör ett hinder för insamling av information från användare.

Simulering av oljeflödet i Scanias växellådor

Man vill på Scania korta utvecklingstiden på sina produkter för att fortsatt kunna vara en av de främsta tillverkarna av lastbilar i världen. För att lyckas med detta måste man hitta nya hjälpmedel och vägar för att öka kunskapen och snabba på utvecklingsarbetet. Oljeflödet i växella?dan är ett sådant område där man nu undersökt möjligheterna till att öka kunskaperna genom datorsimuleringar.I detta examensarbete har en modell för datorsimuleringar av oljeflödet genom axlarna i växellådan tagits fram i GT-Suite, som är ett Modulbaserat simuleringsprogram i 1D. Modellen kan simulera flödet från oljepumpen, ända bak till solhjulet i planetväxeln och däremellan flödet till lager och synkar.