Sök:

Sökresultat:

9 Uppsatser om Grill - Sida 1 av 1

Portabel grill för friluftslivet

Denna rapport är ett resultat av det examensarbete som är den avslutande delen av högskoleingenjörsprogrammet med inriktningen Industriell design och som utförts under 10 veckor under våren 2006. Uppgiften har varit att designa en portabel Grill för användning inom friluftslivet. Detta har gjorts genom att utveckla en tidigare Grill som uppdragsgivaren Lappland Allservice AB haft problem med. Arbetet har utförts med hjälp av systematisk problembehandling där ett antal metoder används för att samla information, bestämma, undersöka och finna lösningar på de problem som den tidigare Grillen hade. Det slutgiltiga resultatet modellerades upp i CAD-programmet Ideas som används för att skapa en tredimensionell bild av produkten.

Skoterkälke av packmodelltyp med grill: befintliga problem och nya lösningar

Under våren och hösten 2007 har examensarbetet ?Utveckling av skoterkälke av packmodelltyp med Grillfunktion? ägt rum. Denna rapport behandlar det 30 poängs projekt som är de avslutande studierna på Högskoleingenjörsprogrammet Industriell Design med magisterexamen på Luleå Tekniska Universitet. Arbetet har genomförts med hjälp av handledare på universitetet. Eftersom ingen updragsgivare funnits har produktplanering och kravspecifikation, (se bilaga 2), skrivits tillsammans med handledare där man studerat på befintliga produkter som idag finns på marknaden.

Grill-, kött-, chark-, och kallskänkshanteringen i Gislaveds kommun ? bättre eller sämre? En jämförelse mellan år 2008 och 2011

I detta examensarbete ges en resultatbaserad slutsats om dagsläget för livsmedelsbutikers hantering av Grill-, kött-, chark- och kallskänkshanteringen jämfört med hanteringen år 2008 i Gislaveds kommun.År 2008 genomförde livsmedelsinspektörerna på Bygg- och miljöförvaltningen i Gislaveds kommun ett projekt där samtliga livsmedelsbutiker i kommunen med någon typ av Grill-, kött, chark-, och kallskänkshantering inspekterades och ingick i livsmedelsprovtagning av de nämnda hanteringarnas produkter. Vid projektet togs det prover på butiksförpackat kött, kallskänksprodukter och pålägg som skivats i butiken.Under hösten 2011 gjordes detta examensarbete där syftet var att få fram underlag, på samma sätt som i det tidigare genomförda projektet 2008, och göra en kvalitetsjämförelse mellan produkterna av skivning, kallskänkshantering och kötthantering i butik år 2008 och 2011 och därmed få en indikation på de hygieniska förhållandena i butikerna i Gislaveds kommun.Underlaget till jämförelse och slutsats framkom genom intervjuer, inspektioner och provtagningar av livsmedel. Vid inspektionerna kontrollerades framförallt Grillhanteringen och kallskänkshanteringen och deras separata utrymmen bl. a. lokalernas underhåll, kylrum, personlig hygien, temperatur i diskar och kylar etc.

Utvärdering och implementering av solugn och energieffektiv grill i Namibia

Detta projekt har utförts på Institutionen för maskinkonstruktion på Kungliga tekniska högskolan (KTH) som en fortsättning på tidigare examensarbeten där en solugn samt en energieffektiv Grill har utvecklats. Målet var att undersöka möjligheterna att lansera dessa produkter i Namibia. Ett viktigt syfte med projektet var att skapa arbetstillfällen för lokalbor i norra Namibia.Som en del av forskningen inom detta projekt utfördes två månaders fältstudier i Namibia. Dessa fältstudier finansierades av MFS (SIDA), Fonden för exportutveckling, PIEp och e-man. Namibia ligger i södra Afrika.

Framtagning av nytt mätsystem för mätning av energiförbrukning i mikrovågsugnar

The report describes a measuring method for analysis of energy consumption measurement in microwave ovens. Concurrently that the awareness of the environment evolves the demands are growing for more power saving products. This is also counting within the Home Appliance business, which is Whirlpools business area. Whirlpool is therefore interested of launching microwave ovens with documented low power consumption. To be able to implement this, both asserted measuring equipment, that fulfils all demands, and a standard procedure is required.

Utekök för Muurikka

SammanfattningSyftet med arbetet har varit att utveckla och formge ett utekök i materialet trä, för en mångsidig matlagning utomhus, anpassat till företaget Opa Muurikkas produkter och varumärkesprofil, både till form och funktion. En viktig del i utvecklingsarbetet var att köket skulle främja samarbete och samvaro medan matlagning sker. Köket skulle även få ett visuellt uttryck som harmoniserar med trädgårdar och naturen. Därför har trä varit det huvudsakliga materialet. Egna resonemang byggda på vardagliga företeelser som jag sett, läst eller upplevt har dokumenterats för att ge läsaren förståelse för besluten i utvecklingsarbetet.

Energieffektiv grill

Detta examensarbete på 30 hp har utförts i samarbete med Creative Entrepreneurs Solutions(CES), en icke vinstdrivande organisation baserad i Ondangwa i norra Namibia. MarieJohansson, grundare av CES, hade identifierat ett behov av energieffektiva Grillar för öppnamarknaden då den huvudsakliga energikällan ved utgör en stor del av utgifterna för de som säljertillagad mat på marknaden. Syftet med projektet har därför varit att ta fram ett koncept för attminska vedkonsumtionen.För att förstå problemet och de förutsättningar som gäller i Namibia utfördes en två månaderlång fältstudie. Användarinvolvering har varit en viktig del under arbetets gång och därför harintervjuer och observationer utförda på marknaden i Ondangwa och närliggande städer utgjort enstor del av informationsinhämtandet. För att vidga vyerna har även andra metoder för matlagningän just Grillning undersökts både hemma hos privatpersoner och på marknader.

Utformning och visualisering av ett kvarter i tingvallastaden : brf. Panorama

Detta examensarbete handlar om utformning av ett kvarter som är gjort på uppdrag av Peab Sverige AB. Kvarteret Negern ligger i Tingvallastaden i centrala Karlstad och idag finns på platsen en gammal tryckeribyggnad och parkeringsgarage. Området gruppen utformat är 2600 m2 stort och skall inrymma ett 60-tal lägenheter. Målgruppen för arbetet är hushåll med två personer, därför kom det att bli tvåor och treor i alla plan utom i det översta där det kommer att vara två fyror.Arbetet resulterade i två punkthus (se figur 1) om åtta respektive nio våningar i varje och ovanpå dessa en stor takterrass. Fasaderna består av ljus puts och bottenplan av granitplattor, för att ge tyngd åt byggnaderna och för att motverka klotter.På innergården finns det bland annat fontän, Grill och lekplatser.

Vårdprogram för Österby bruks köksträdgård :

Svenska (engelska se nedan) Detta examensarbete är ett vårdprogram över Österby bruks köksträdgård. Österby bruk är beläget i norra Uppland cirka fem mil norr om Uppsala. Redan på 1500-talet började järnindustri växa fram på Österby. Österbys järnindustri kom att pågå fram till nedläggningen av Österbyverkan 1983. Dagens köksträdgård tillkom i och med den omgestaltning av hela herrgårdsanläggningen som startade på mitten av 1700-talet.