Sök:

Sökresultat:

24 Uppsatser om Desinfektion - Sida 1 av 2

Rengöring, desinfektion och förvaring avendoskop i djursjukvården

With a starting point in the legislation for organic production set up by the Swedishcertification organization KRAV, the reasons to why these regulations are important isexplained and how pigs are affected by these rules. The study also shows how well the pigscope in the organic environment considering the origin of the genetic material; from theconventional pig population. The conclusion is that pigs do function fairly well in the organicproduction environment and the traits affecting their functionality involve: motheringabilities, strong legs, good meat quality, good sow durability and longevity, capacity to eatmuch roughage and dark skin color. There are however still many ways of improving theorganic population of pigs to make them more adjusted to the organic environment; forexample different traits brought into the breeding goals and the choice of good parent animals..

Preoperativ hud- desinfektion

Introduction. Infection Prevention is one of the surgical nurses' main responsibilities. One of the steps which patients undergo in this purpose before surgery is the preoperative skin Desinfektion. Background. The patient washes the day before surgery with Descutan cutaneous sponge 4 %, a sponge containing chlorhexidine.

Desinfektion av kommunalt dricksvatten vid långa distributionsvägar och råvatten från sjön Vättern

Rapporten är ett resultat av en undersökning som initierades av att man i Motala kommun ville sluta använda sig av kloramin för dricksvattenDesinfektionen vid sitt ytvattenverk i Råssnäs. Man ville utesluta ammoniak vid dricksvattenframställningen och övergå till att enbart desinficera med hypoklorit. Råssnäs tar sitt råvatten från Vättern och det färdiga vattnet distribueras sedan upp till 30 km från verket. I samband med att man ville göra förändringen var man intresserad av att veta hur man utför Desinfektion vid andra vattenverk med liknande förutsättningar d.v.s. råvatten från Vättern och långa distributionsvägar.

Hygien, städning och desinfektion inom smådjurssjukvården :

The aim of this report is to create an easily accessible guide to basic hygiene, cleaning and disinfection within the small animal practice. It is based on a literature study, using mainly research from the public health sector, due to the lack of relevant scientific reports within the veterinary field. To prevent the spread of infectious diseases it is important that the staff understands the importance of basic hygiene. Hand hygiene and disinfection and cleaning with water and detergent combined are the most important routines to prevent spreading of disease. In conclusion the differences between the veterinary and the public health sector are small, but some basic differences exist due to the nature of the patient?s needs.

Händer - Rena verktyg i vården

Inom hälso- och sjukvården ställs idag höga krav på renlighet för att förebygga vårdrelaterade infektioner. Detta gäller inte minst vårdpersonalens händer. Syftet med studien var att undersöka benägenheten att följa de i Handbok för hälso- och sjukvård beskrivna riktlinjerna kring handhygien bland olika yrkeskategorier på en kirurgisk vårdavdelning. Datainsamling skedde genom observationer av under-sköterskor, sjuksköterskor och läkare på den utvalda vårdavdelningen. Studien hade både kvalitativ och kvantitativ ansats.

Det händer med händer - En observationsstudie om vårdpersonalens handhygien på en infektionskänslig avdelning.

Att arbeta inom vården innebär en ständig kontakt med nya människor och föremål. Patienter åker hem och nya läggs in. Det finns hela tiden bakterier i omgivningen som lätt kan överföras till de infektionskänsliga patienterna. För att undvika att ge patienterna stora besvär i form av infektioner är en noggrann handhygien viktig. Syftet med föreliggande studie var att undersöka i vilken utsträckning vårdpersonalen på en infektionskänslig avdelning i södra Sverige efterföljde Handbok för hälso- och sjukvårds riktlinjer gällande handhygien.

Mikrobiella hot mot nordiskt dricksvatten : En studie av mikrobiella föroreningar i dricksvatten i Norden samt en utvärdering av olika reningsprocesser

Den största akuta risken inom dricksvattenförsörjningen är vattenburen smittspridning. Dricksvattenrelaterad smittspridning förekommer i störst utsträckning i utvecklingsländer med dåliga sanitära förhållanden. Under 2000-talet har de nordiska länderna drabbats av flertalet dricksvattenburna sjukdomsutbrott vilket har lett till att mikrobiella föroreningar uppmärksammats som ett problem även i Norden. För att säkerställa att det dricksvatten som distribueras är av god mikrobiologisk kvalitet krävs att säkerhetsbarriärerna i vattenverket är tillräckligt effektiva för alla typer av mikrobiella föroreningar. Vissa mikroorganismer har uppmärksammats som mer tåliga mot olika Desinfektionsmetoder, till exempel klorering, än vad som tidigare varit känt.

Utveckling av hygienfunktioner i diskmaskiner : Desinfektion med ånga

This report is the result of a thesis work in Integrated Product Development, regarding hygienic features in dishwashers and especially disinfection by the use of steam.The thesis is performed at Electrolux Primary Development Dishcare in Stockholm and in collaboration with the Department of Machine Design at the Royal Institute of Technology.The targets of the thesis are to prove the advantages of a technology suitable to implement as a hygienic feature inside a dishwasher and to realize a functional prototype of a differentiated hygienic feature that does not exist on the market today.The process followed to perform the thesis is the process defined for Electrolux Primary Development.The technology chosen for development is disinfection by heating the water on the surface of the dishware, by the use of steam.A number of tests on how steam behaves when injected into the dishwasher tub have been performed, providing the results that have been taken in consideration when designing the prototype.The prototype consists of a pipe system provided with nozzles to eject the steam into the upper parts of the dishwasher. Tests of the final prototype show that thermal disinfection of water in a dedicated area of the tub can be reached within 9 minutes. The operation requires 0,17 liters of water and consumes 0.2kWh..

HANDHYGIEN VID VENPROVTAGNING INOM PRIMA?RVA?RDEN EN OBSERVATIONSSTUDIE

Syftet med studien var att underso?ka hur fo?ljsamheten av handhygien vid venprovtagning var pa? en va?rdcentral i so?dra Sverige. Bakgrund. Varje a?r drabbas tusentals patienter av va?rdrelaterade infektioner, VRI. Den vanligaste smittva?gen i va?rdarbete a?r kontaktsmitta via ha?nder.

Intensivvårdspatienters upplevelse av den tid de vårdats i ventilator

Syfte: Syftet med föreliggande studie var att undersöka operationspersonalens följsamhet till rekommenderade och lokala föreskrifter av hygienrutiner inom ortopedioperation på Centraloperation på Östersunds sjukhus. Metod: Studien var en kvantitativ observationsstudie och genomfördes med hjälp av ett observationsprotokoll. Observationerna utgjordes av höft- och knäplastiker och den sammanlagda mängden observationer var tio stycken. Varje yrkeskategori i operationsteamet observerades utifrån olika moment, såsom arbetskläder, läkemedelsberedning, hudDesinfektion och sterildrapering. Följsamheten till hygienrutinerna i de olika momenten beräknades i procent och delades in i tre grupper: 100 % fullständig följsamhet, 99-75 % delvis följsamhet och <75 % bristfällig följsamhet.

Prehospital vätskebehandling av hypovolema traumapatienter

Syfte: Syftet med föreliggande studie var att undersöka operationspersonalens följsamhet till rekommenderade och lokala föreskrifter av hygienrutiner inom ortopedioperation på Centraloperation på Östersunds sjukhus. Metod: Studien var en kvantitativ observationsstudie och genomfördes med hjälp av ett observationsprotokoll. Observationerna utgjordes av höft- och knäplastiker och den sammanlagda mängden observationer var tio stycken. Varje yrkeskategori i operationsteamet observerades utifrån olika moment, såsom arbetskläder, läkemedelsberedning, hudDesinfektion och sterildrapering. Följsamheten till hygienrutinerna i de olika momenten beräknades i procent och delades in i tre grupper: 100 % fullständig följsamhet, 99-75 % delvis följsamhet och <75 % bristfällig följsamhet.

Sjuksköterskans evidensbaserade hygienåtgärder som kan förebygga vårdrelaterade infektioner : En systematisk litteraturstudie

Föreliggande systematiska litteraturstudies syfte är att undersöka sjuksköterskans evidensbaserade hygienåtgärder som kan förebygga vårdrelaterade infektioner. Artiklarna söktes inom Högskolan Dalarnas bibliotek via databasen Electronic Library Information Navigator (ELIN). Använda sökord var Infect* and Prevent* and Nurs* and Hygien*. De artiklar vars titel och abstrakt motsvarade studiens syfte genomgick kvalitetsgranskning utifrån 28 stycken på förhand fastställda kriterier, sedan evidensgraderades artiklarna på basen av kvalitetsbedömningen med hjälp av en modifierad graderingsskala. Sammanlagt 15 artiklar uppnådde 60 % av kriterierna i granskningsmallen och användes i resultatet.

Följsamhet till hygienrutiner i operationssal ? en observationsstudie

Syfte: Syftet med föreliggande studie var att undersöka operationspersonalens följsamhet till rekommenderade och lokala föreskrifter av hygienrutiner inom ortopedioperation på Centraloperation på Östersunds sjukhus. Metod: Studien var en kvantitativ observationsstudie och genomfördes med hjälp av ett observationsprotokoll. Observationerna utgjordes av höft- och knäplastiker och den sammanlagda mängden observationer var tio stycken. Varje yrkeskategori i operationsteamet observerades utifrån olika moment, såsom arbetskläder, läkemedelsberedning, hudDesinfektion och sterildrapering. Följsamheten till hygienrutinerna i de olika momenten beräknades i procent och delades in i tre grupper: 100 % fullständig följsamhet, 99-75 % delvis följsamhet och <75 % bristfällig följsamhet.

Utveckling av hygienfunktioner i diskmaskiner : Desinfektion med hjälp av UV-ljus och ozon

This thesis within the field of Integrated Product development at the Royal Insitute ofTechnology, performed at Primary Development Dishcare at AB Electrolux, is supposed to finda solution to enhance the hygiene inside an Electrolux dishwasher. The outcomes of this thesisare functional prototypes to evaluate the efficiency of disinfection by the use of Ultra VioletLight and Ozone.The thesis has followed Electrolux Primary Development process, with delivarables andcheckpoints.Ultra violett light with a wavelength of around 264 nm penetrates through the cell wall ofbacteria and micro organisms and causes a molecular rearrangement of the cells DNA. Thisprevent the bacteria from reproducing and it is considered dead. Commonly used UV-C lampstransmits the wavelength 254 nm which is very close to the optimum for germicidal action.A competitive brand have reacently launched a dishwasher claiming to achieve greaterdisinfection with an UV feature. This dishwasher was tested during the thesis and proven tohave a very low effect on the hygienic result.Two prototypes were devolped and tested for UV disinfection of dishware.

Livsmedelshygien

I Sverige har Livsmedelsverket (2009) analyserat matförgiftningsfall där de fann att bufféervar den grupp av livsmedel som oftast utpekades som smittkällor. De beskriver att orsakenbakom smittspridningen dels berodde på att personalen hade bristande kunskap omlivsmedelshygien men också för att det förekom dålig handhygien.Syftet med studien är att få en överblick över hur hygienrutinerna ser ut i ett antalrestaurangers servering av lunchbuffé i Göteborgs stad. Undersökningen avser att utvärderahur väl livsmedelsverkets rekommendationer följs. Detta genomfördes med hjälp avstrukturerade observationer under två timmar i nio olika restauranger med lunchbuffé. Vidareundersöktes vilka likheter det fanns mellan observerade brister och resultatet avlivsmedelsinspektörernas kontrollrapporter.Studien resulterar i en överblick över vilka livsmedelshygieniska brister som finns irestauranger med lunchbuffé.

1 Nästa sida ->